Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Leaked 4870 Benchmark

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
4870 yüzünden nvidia tarafında bi kaç şirket iflas eşiğine gelmiş..
benchmark ta doğrudur herhalde.. ama sen de buraya koydun. ati-amd gelip mahkemeye vermesin siteyi? :D
Mesaj tarihi:
overclockla 280 e yetişebilir falan diyolardı yazının birinde..
chip'in sitesinde okumuştum sanırım..
ah ulan tam bilgisayar toplanacak zaman.. para yok akü :(
Mesaj tarihi:
Overclock olayına girişmek aslında çok mantıklı değil şu an için :p

Veya en azından ben öyle düşünüyorum.

Crysis 1900x1200, 4AA bile 25 FPS veriyor, gayet iyi bence.
Mesaj tarihi:

4870 x2 zaten anca gt280 in rakibi olur.

fiyatlari hatirlatalim

gt 280 : 700$
HD 4870: 320$
HD 4870 x2 : 500$ tahmini

4870 overall da gt280 den %10-15 darbe yerken, gt260 i %5-10 tokatliyor.

$oyle bir hesap yaparsak;

gt260-----%5-----4870-----%10-----gt280

gt260---%20---gt280

700$.%80 = 560$

gt260 en ucuz 560$ seviyesinden gelecektir =P eger nvidia bu fiyat palitikasinda devam ederse, gelecek nesilde patlangoç durumu ortaya cikacaktir.

bana kalirsa zararina sati$ yoluna giderek 6 aylik bir geli$tirme suresi ile yeni gpu uretmelidir. Zaten 65nm uretim yaparak 1 kusur trilyon transistor iceren ciddi masrafli bir gpu su var ustune de 700$ fiyat etiketi yapi$tirdi.

zor yani.

özetleyecek olursak:

Mesaj tarihi:
280 şu anda satılmıyor zaten, Nvidia fiyat düşürmek istiyor ama bir sürü magazaya yüksek fiyattan sattığından zamanında ve onlar da elde patladığından şimdi fiyatları düşüremiyor zira magazalara zararla sattırmış oluyolar o zaman.

Adamlara bir de laptop ekran kartlarından dolayı darbe geldi, bir laptop kart modelinden dolayı bir sürü bilgisayarı değiştirmeyi kabul ettiler binlerce dolar zarar var ve de üstüne hisseleri 25% düştü son bir ayda.

Kısacası sıçtılar :) Hiiç de üzgün değilim açıkçası Nvidia sux zaten, piyasada 20% paya düşsünler de her oyunu kendi istedikleri gibi para bayılıp da grafiklerina tapu koymasınlar.
Mesaj tarihi:
8800lerinkini niye çeksin ki, zaten 160$ seviyesine kadar indiler hem zaten zamanı çoktan geçti 8800 serisinin. Az daha para verip 4850 alıyosun 8800'ü evire çevire dövüyor bi de üstüne directX 10.1 destekli :)
Mesaj tarihi:
10.1'in çok fazla bir değeri yok şu an için Nvidia kontrollü piyasada, yanlış mı biliyorum?

Ama tabi 4850 ve 4870'ler piyasayı biraz daha dengeli duruma getirince ne olur bilinmez.
Mesaj tarihi:
Aynen öyle :)

Nvidia da 6 aya 10.1 destekli kart çıkarabileceğini açıkladı yani 1 yıl sonra 10.1 desteği görebiliriz demektir bu, eger ATI piyasayı ele geçirirse daha erken, yani şimdi 8800/GTX alırsanız bunu hayatta göremezsiniz.
Mesaj tarihi:
Soylenilenlere gore HD4850 GTX260 seviyesinde olacak, HD4870 ise GTX280'den biraz daha dusuk performansa sahip olacak ancak GTX280'nin yarisi kadar ucuz olacak bu da HD4870X2'nin GTX280'i hem fiyat hem performans olarak gecmesi demek.Ayrica soylenenlere gore HD48xx serisi Nvidia tarafinda sorunlara neden olmus.

Sonuc olarak bu karti almak bana cok iyi bir secim gibi geldi , hali hazirda bulunan sistemimde hicbir degisiklik yapmadan(anakart , PSU vs.) kullanabilirsem hemen almayi dusunuyorum zaten bu is icin 500YTL kadar ayirmistim, herhalde bu finansman HD4870 icin yeterli olur.
Mesaj tarihi:
Var evet, ilk gelen bu modeller GDDR3 geldi zira GDDR5 yeni çıktığından üreticilerin hemen bulmaları zor oldu. Şimdi 4870 satışları iyi gittiğinden GDDR5 yaygınlaşacak piyasada. Yeni gelecek o/c modelleri GDDR5 ile geliyor diye biliyorum.

1 ay sonra bomba 4870ler gelecek diyebiliriz O/Clanmış falan market fan ile onları bekliyorum ben de, gelsinler alacam direk :)
Mesaj tarihi:
nvidia 780i sli chipsetli bi mainboard kullaniorum bu boarda 4870 takmak ne kadar dogru yada yanlis olur su anda 8800gt kullaniorum fakat malum bi 6 ay sonra bu kart yetmeyebilir 48xx seri 2xx serisinden daha basarli olcak gibi duruo atiye gecmek icin bu mainboardu deistirmem gerekiyormu
Mesaj tarihi:
Hayir mobo chipseti ile ekran kartinin alakasi yok sli veya xfire yapmayacaksan.

Ama kendin de dedigin gibi 8800gt nin uzerine guzel bi ugprade olacak olsada 8800gt nin su an icin yetmedigi uygulamanın parmakla sayıldıgını dusunursek pek de mantikli olmayabilir belki.

Ama cuzdan senin tabii.
  • Yeni Oluştur...