Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
LathspeLL said:
bao peki viktor'un yazdiklari gercek degil mi?

viktor un yazdıkları tamamen bilgisizliğinin kanıtı.

"gavur kuuyor bir devlet, takılıyo onla" demiş. biz örneğin, hep çin diyoruz ya, adam bi tane çin hanedanlığı olduğunu, hep tek aile çini yönettiğini sanıyor. o çinin hiç parçalanmadığını, birlik kurulması için savaşmadığını, imparatorluğun başka ailelere geçmediğini filan düşünüyor.

aynı şeyin fransa, ingiltere, avusturya, hollanda veya o dönem birlik sağlamış herhangi başka bi devlet için geçerli olduğundan, bi dönem ingiltere krallığının fransız soyundan gelen bi aileye geçtiğinden, avusturya krallığının kaç kez el değiştirdiğinden, rusya yakın tarihinin bile rusyanın kaç kez iç savaşın her türüne örnek olduğundan, almanya ve italyanın ancak yakın geçmişte birlik sağlamayı becerebilmiş olduğundan... habersiz.

wall of text e dönüşecek viktor un yazdığındaki saçmalıkları tek tek dizsem buraya.

kısaca tarihte iktidar mücadelesini türklerin aşağılık kompleksine temel kanıt olarak sunmak o kadar komik ki, bu cevabı sen özellikle sormasan yazmazdım hiç bi türlü.
Mesaj tarihi:
refah, toplumun ortalama kültür ve eğitim seviyesi ve uzun süredir nasıl yönetildiğimize bakınca yeterince anlaşılır duruyor. Zaman zaman her türlü başarıda şansın sonsuz payı olduğuna ikna olunduğu bile oluyor. Düşünüyorumda bugüne kadar bu ülkede halk burada olduğundan doğuştan şanssız olduğuna bile ikna oldu.
Mesaj tarihi:
huun said:
bırak allasen, yaşın gelmiş 30 küsüre. gidiyorsun askere, kısa dönem er olarak yapıyorsun. orda kıçık kırık senden belki 20 yaş ufak bir lavuğu başına er baş diye dikiyorlar. 30 küsür yaşına kadar askere gitmeyen birisi zaten bişelerin mücadelesini verip oraya gelmiştir. ya işine ya eğitimine vermiştir kendini. boş beleş gezip o yaşa kadar bi baltaya sap olamamışsa zaten ezerler, haklıdırlar. ama gidip kendisine yetki verildi diye kendini bi halt zanneden, 3 kelimeyi bir araya getiremeyen birisinin karşısında eğilip bükülmek insana koyar, işini hayatını yoluna koymuş birisine o saatten sonra.

haa çevremden gözlemlediğim kadarıyla genelde öyle ileri yaşta askere gidenlere pek kimse bulaşmıyor zaten. en hafif işi verip, kıdem olayını pas geçip herkes abi diyor; ama başındaki denyo bunu anlayabilecek durumda değilse sıkıntı oluyor.

askerdesiniz ve eşitsiniz. tanımadığın birisine nasıl kıçı kırık diyorsun sen? al sana kompleks işte.

var türkiyede bunlardan çok var.
Mesaj tarihi:
ha birde bu davranışlar bizim gösteriş meraklısı bir millet olduğumuz fikrimi destekliyor.

- görüyonmu lan 21 yaşındakı cocuk neler diyor bize rezil olduk.

italik : kompleks
bold : gösteriş

bunu hayatımızın bir çok yerinde görebiliriz.
Mesaj tarihi:
o bahsettiğiniz zorunlu erkek görevinde(tahmin edin nedir) beni gocunduran şey, ne emir almak ne de yaşı benden küçük hohoh ben cok zenginim işleri yoluna koydum zorunlu erkek görevinde bana uymaz fikri idi.

beni asıl gocunduran şey yapılan saçmalıklardı,
KD 8 aylıkların bile bir birinin arkasından iş çevirmesi idi, konuşacak birini bulamamaktı.bulduğunda saçma sapan terslemelerle karşılaşmaktı.
herkes zorunlu erkek görevini yapıyordu ama bir hemşericiliktir gidiyordu.

saatlerce süren yoklamalardı(4 saat nöbet 2 saat yoklamalar eğitim spor hariç sürekli ayakta dikiliyorsun kıpırdamadan),

hergece her gece nöbet ve nöbet yerinin ana yolun tam ortasında ve bir kabinin bile olmadan karda kışta donma tehlikesi geçirmekti,

suları akmayan banyosu bozulan ve 45 gün banyo yapamama sebep olan arıza idi.

18 aylıkların, maaşlı zorunlu erkek görevi yapanların, ve diğer personelin kısa dönemleri kücümsemesi idi.

her işi kd 8aylıklarin yapması ama kimsenin değer vermemesi idi.maaşlı zorunlu erkek görevini yapnlar bile adam yerine koymuyordu benden ne farkı var aynı bölümdem mezun olmuşuz kendisi milli eğitim il müdürünün oğlu idi kendi şehrinde zorunlu erkek görevini yapıyordu özel otomobili ile gidip geliyordu işine.ve başka bir gocunduran şey ise zorunlu erkek görevini dönen adam kayırma idi

bütün adamı olan kişiler kebap yerlere dağıtımı yapıldı biz dikildik nöbet yerine.

dönem arkadaşlarımın birisi bile adamı olan kişi değildi fakat hepimiz aynı kabusun içinde beraber olmak yerine bir birimize çamur atmakla uğraştık.

işte bunlar beni bezdirdi.yoksa emir almak emir vermek bunlara bozulmak saçma sapan şeyler.zorunlu erkek görevinden önce hümanist insanlara değer veren biri idim.zorunlu erkek görevinden sonra bambaşka biri oldum.teşekkürler dönem arkadaşlarım.büyüdüm sayenizde.
Mesaj tarihi:
guzel bi yazı olmus. ama turkiyenin her yerinde bu iş gecerli değilmi yani sadece zorunlu erkek görevinde değil. bir yerde işe girdigin zaman karsındaki bilmemkimin halasının kızıznın teyzesinin amcaası olsun. olay aynı seye donuyor... peki bide su acıdan bakalm. atıyorum sen baya buyuk iyi bir gorevi olan bir kişisin cocugun askere gidicek. sende bişeyler yapıp cocugunun daha rahat koşullarda askerligini yapmasını istemezmisin? (bunu reddedebilecek ccok ama cok az insan var turkiyede) hepimiz bi şekilde okulumuz bitince sagdan soldan torpil bulup bi işe girmeye calısmıyormuyuz. yada bi evrak lazım oldugunda mehmet abiyi arayıp abi bi konusda cok fazla ugrasmadan versinler evragı şeklinde bi konuşmaya girmiyomuyuz? hangi açıdan bakarsak bakalım sonucta hepimiz aynı seyleri farklı mekanlarda yapıyoruz. ve bunu ne kendimiz için ne de askaları için engelleyemeyiz. cozumu olmayan bi soru halini alıyor yani...
Mesaj tarihi:
koyuyo,
hem de cok koyuyo

askerligimin bitmesine 2 hafta kala yakiyodum tezkereyi
karakola yeni gelmis ve benden on yas kucuk bir uzm. cvs. benim uzerimde otoritesini saglamlastirmak ve karakoldaki askerlere bakin kisa donemi de adam ediyorum demek icin govde gosterisinde bulunmay kalkti. Bayagi tekme tokat giriyoduk karakol komutani gorup mudahele etmeseydi.

gidip yasamadan anlamak zor. o kapidan iceri girince kimsenin psikolojisi ayni kalamiyor....
Mesaj tarihi:
Hayatımda ağlamadım askerde usta birliğine (Manisa/Kırkağaç) teslim olur olmaz 2-3 hafta ailemi arayamadım aradığımdaysa hiçbirşey söylemeden telefonda 20 dakika ağladım.

Dağıtım iznine geldim , doğru düzgün hiçkimseyle ne hissettiğim konusunda konuşamadım. 1 hafta boyunca playlist'imde sadece 2 şarkı : Volkan Konak - Cerrahpaşa ve Dido

Askere gitmeyen konuşmasın lütfen.
Mesaj tarihi:
abi sorun şurda.

yaşıt olsanız eyvallah mı diyeceksiniz yani ?

hayır eyvallah demeyiz diyorsanızda orası askeriye ve belli kurallar var, kurallara uyulmuyor diyorsanızda burası T.C.

askerlikle alakası yok bu benden 10 yaş küçük çocuk bana emir verdi gocundum olayının. yaşıtın verdiğinde gocunmuyorsan gösteriş meraklısı komplekslisin demektir.
Mesaj tarihi:
yaşı geçtimde askerden sonra gerçek hayatta yanında duramayacak adamların, askerde sana posta koyması tabi ki koyar adama. aşağılık kompleksiyle alakası yok. sen git yıllarca adam gibi çalış bir yerlere gelebilmek için sonra elin mahosu gelip sana posta koysun saçma sapan nedenlerle. umarım benim başıma gelmez böyle bir olay cidden insannasıl tahammül edebilir bilemiyorum.
Mesaj tarihi:
Askerde benden 10 yaş küçük kişilerden emirde aldım benden büyük kişilere emirde verdim. Ama ne bana emir verilirken ne de ben emir verirken belli saygı kuralları çiğnenmedi.
Ama öyle durum olur ki senden 10 yaş küçük biri sana yat 20 şınav der éemredersiniz komutanım"'dan başka bir laf çıkamaz ağzından.
Mesaj tarihi:
sanırım burda güzel ceptelefonu kullanan iyi bilgisaqyarı olan yada lcdtv si insanların hepsi 4000 dolar maaşla calısıyorlar yada daha da zenginler.bende paticiğin bu tarzını anlayamıorum

sanki hepiniz lord soyundan gelmesiniz.herkesin bazı kompleksleri vardır.şişkosundur çirkinsindir fakirsindir cok yakısıklısındır zenginsindir ama herkesin içinde kompleksleri vardır

bunun cep telefonu almakla lcd televizyon almakla lakası yok.devir teknoloji devri.adam maaşı 900 ytl die taksiyle lcd alamazmı.hayır o fakir 32 ekranda izlesin dimi

askerlik olayına girmiyorum.askere giderken bi beklentin olmicak.güçlü olmaya calısıcaksn.20 yaşındaki sana emir verirse sana koysada yerine getirceksin.cunku orda türk ordusu için bulunuosun.o adamın senle kişisel problemi yok.senin yerinde hasan da olsa velide olsa emir vericek.orda sna birileri illaki emir vericek.sende vericeksn
Mesaj tarihi:
said:
o adamın senle kişisel problemi yok

Iste surasi dogru olsa, bu soylediklerinizin hepsini kabul ederim de, adam sirf sen Istanbul'dan geliyosun diye sana, kendince senin bilmedigini dusundugu seyleri ogretmeye kalkiyosa, bilmiyorum ne kadar dayanirsin.. Olay sana ogretmek de degil, anlatamadigimiz nokta bazen itin tekine geliyosun ve sirf zevkine seninle tasak geciyo; Turk Ordusu falan hikaye.

"Yuzune bakmayacagin"dan kasit biraz daha degisik. Insanlari meslekleri, kilik kiyafetleri veya nerden geldiklerine gore degerlendirmeden cok, insaniyet olarak dusunmek lazim. Gercek hayatta, yuzune bile bakmayacagim capulcu, hirsiz, kisiligi bes para etmez adam, gelip sana "sen caldin" derse bakalim kac dakika sabrediyosunuz..

Bunu kompleks olarak algilamak yanlis.
  • Yeni Oluştur...