Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DVD+RW

ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

CD-r imin yavaşlığından, CD depolamanın yetersizliğinden, DVlere hasta olup hep write almak istememden dolayı en sonunda bir DVD+RW oldu. Fakat bu konuda bazı bilmediğim şeyler var tabii onlar hakkında yardım rica ediyorum.

1- DVD-Rom olsun ya da RW olsun tum yazıcılarda region code var. Yanlış bilmiyorsam ilk DVD filmi içine koyduğumda alet kendiliğinden kod sececek. Sonuç olarak cok film seyretceğimden değil bilgisayarda ama elimdeki filmlerin code 1 ve 2 olmasından dolayı DVD+RWnin hem code 1 hem 2 yi okumasını sağlamam gerek. Ama nasıl? EN kolay ve tehlikesiz yol nedir?

2- DVD-Video'lari en kolay, en problemsiz yoldan hengi programlari kullanarak kopyalayabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi oncelikle elindeki aletin en olduğunu kesinlikle öğren .. benim bildiğim tek DVD+R yazan alet yok ..
ya eski DVD-R yazanlar
yada DVD-R ve DVD+R yazanlar var ...
şimdi sen oyle bir kavram çorbsai yapmişsin ki süper olmuş ...
(-yada+) Rw -- re writeble demek , tekrar tekrar silinip yazilabilen medya diskleri
(-yada+) R ise 1 kere yazip köşene koyacağin aletler ...

+/- ye gelince bunlar iki ayri firmanin piysaya sürdüğü ve tutulan sistemler .. bunlarin dişinda örneğin DVD-RAM lar var ( özellikle çoklu tekrar yazimlar için ideal bir format)

DVD-R ve DVD+R ile data cdsi müzik cd'si vs ...yazacak isen region code ile bir işin olmaz , dümdüz yazarsin , VAROLAN BİR DVDmovie kopyalacak isen ozaman işler değişir tabi , region code ozaman devreye girer
bir çok program denedim . dönüp dolaşip DVD burner ile gelen orjinal programla yazmaya devam ettim , senin yeridne olsam ayni şeyi yapardim ...

ayrica elindeki yazıcının markasi , modeli , ve yazma hızlarini öğrensen iyi olur derim[signature][hline]I love my solitude¹
¹Yalnızlığımı seviyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi o zaman anlatabileceğim kadar olayı da çmaya çalışayım.

Mesela DVD+RW medyaya hard dssikimin programlar bölümünü aktarmak istiyorum. Diyelim bir programı yükliycem DVDyi takıp ordan normal CDden yükler gibi yükliycem burda problem yok zaten fakat diyelim ordaki programlardan birinin yeni versiyonu çıktı diyelim o zman onu silip onun yerine yeni versiyonunu DVD medyaya kopyalamak istiyorum bunu en kolay neyle yapabilirim ve nasıl yaparim?

Bu yazıcının Region kodunu da kırmam gerekecek ki zmanında DVD-romların çok kolay kırılıyordu diye hatırlıyorum çok basit bir programla. Bunu nasıl yapabilirim?

Sorularım devam edecek
Sosyal ağlarda paylaş

hmm ghald biraz araştırdım

region code lu dvdler sadece aynı dvd region code a sahip dvd romlarda çalışıyo
ama dvd playerlardaki bu region codelar çoğu zaman devredışı bırakılabiliyomuş

Şöyle bi site buldum içinde dvd region hack programları var,yanlız bazı programlarda 5 kereden fazla değiştirince region code u kilitliyomuş galiba
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...