diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 dün akşam cafeye giderken gökyüzündeki yoğun turuncu ışık demeti dikkatimi çekti etrafa baktığımda bazı insanlarında dikkatini çektiğini fark ettim.Turuncu ve aşırı yoğun olup yerinden kımıldamıyor olması zaten uçak olma ihtimalini eledi.Ayrıca ışık olduğu yerde söndü söndü ve kayboldu.Aklıma hemen uzayda bir patlama belki bir supernova olduğu geldi çünkü şok yoğun bir ışık demeti ortaya çıktı ve söndü.Uzaylılar diyemiycem çünkü bu durumda bu kolaya kaçmak olur ayrıca böyle uzaylıda olmaz hani :D göreniniz varmı yada o kadar araştırdım netten ama çok yakında bir patlama bir supernova bildirildiğine rastlamadım edit:yazım yanlışı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 iyi de nerdeydin istanbul ankara hongkong alabama? ben istanbulda görmedim ööle bişey. bi de görüp fotosunu niye çekmedin yau? edit: süpernova falan olsa şimdi gelsin huriler gitsin tropikal meyveler derdik bi de :P güneş patlaması olabilir diyorum, ama haberi olurdu o zaman da. bi de elektronik aletlerin büyük bölümü nanay olurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 izmirde güneş patlaması olamıycak kadar parlaktı ki güneş patlaması güneşin yüzeyinde olur bu boşluktaydı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 yok, ender de olsa bazen yoğun şekilde dalgaları gelebiliyor dünyaya kadar, güneşin konumunun önemi yok. hatta bi 30 küsur yıl önce falan olmuş, babam anlatıyo aklına geldikçe :P de sanmıyorum güneş patlaması da olduğunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 abi anlamadım şimdi A ve B diye iki nokta olsun ortalarında da dünya olsun.Güneş A konumunda olsun ben güneş patlamasını B konumunda nasıl görücem fasolu yol mu çizio bunlar ?!? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 dalga diyorum dalga. baya bildiğin denizdeki dalga gibi düşün, bunun devasa olduğunu düşşün, seni ıslatması için denizi görrmen gerekmez di mi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 farklı tellerden çalıyoruz dalga olduğunu bende biliyorum ama bu dalga denizdeki dalga gibi değil bu elektromanyetik bi dalga.Deniz örneğindede kaynak ıslandığın yerde değilmidir sırtından ıslanmışsan deniz arkandadır deniz arkanda olupta önünden ıslatamaz abi.Yani sen arkadan denizi biliosun ama önünde sana doğru bi dalga geliyor olmaz bence güneş patlamasında böyle bir durum yok yada sen anlatamadın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 asdasd peki. :) hadi örnek saçmaydı da başka türlü nası açıkliim. hayalgücünü kullan biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 sen diyosunki bu mekanik dalga gibi farklı farklı noktalarda birbiriyle çarpışıp patlamalar yapıo bu mu elektromanyetik dalgaların birbiriyle etkileşime girip patlamalar yapabildiğini bilmiodum öyle düşününce güneşin konumunun hiç önemi yopk hakllısın ama ben elektromanyetik dalgalar için ilk başta aklıma getirmedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 National Geographic said: Güneş'in içinde ve yüzeyinde olan hemen her şey gezegenimizi etkilese de, Dünyalılar üzerindeki etkisi en ciddi boyutta olan iki tür Güneş olayı bulunuyor. Bunlardan biri Güneş patlaması: Bu patlama sırasında Güneş yüzeyi üzerinde küçük bir bölgenin bir anda on milyonlarca derece sıcaklığa yükselmesi sonucunda yayılan radyasyon dalgası, iletişim sistemlerinde kesintilere yol açabiliyor, uyduları etkisiz hale getirebiliyor ya da –kuramsal olarak– uzayda yürüyen bir astronotu öldürebiliyor. Diğer olaysa koronal kütle atımı (CME); bunda Güneş'in halesinden, yani Güneş tacından saatte milyonlarca km. hızla milyarlarca ton elektrik yüklü parçacık kaçıyor. Bu devasa bulutlar Dünya'nın koruyucu manyetosferine çarptığında manyetik alan çizgilerini sıkıştırıp Dünya atmosferinin üst katmanlarına trilyonlarca vat güç yüklüyorlar. Bu da büyük kesintilere yol açacak şekilde elektrik hatlarına aşırı yük bindirebiliyor ve Dünya çevresindeki yörüngelerde bulunan araçlara zarar verebiliyor. Abi dediğim gibi Patlamalar Güneş yüzeyinde meydana geliyor dünyaya ise bunun Radyasyon Dalgası ulaşıyor.Yani çok alakasız bi yerde güneş patlaması meydana gelmesi için elektromanyetik dalganın mekanik dalga gibi işlevi olması lasım.Güneşin konumu ve patlama noktası o kadar alakasız yerlerdeki güneşten çıkan yüksek enerjilerin bazı noktalarda iç içe geçip patlama oluşturmasıyla ancak dediğin olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Supernova belirtilmemişse değildir de daha detaylı anlatman lazım. Yani bir UFO da olabilir ama birinin balkonundaki ampul de olabilir. Hareketsizse olduğu yerde yanıp sönüyorsa, yada tabi balkonda değildir de işte asılmış bir lambadır senin bulunduğun yerden alakasız gözüküyordur anlatabilim mi? Hatta imkanın varsa gündüz de olsa gördüğün yere tekrar bak, resmini falan çek. Fazla cidi mi yazdım ne? :D Neyse ben ilgilenirim böyle UFO'lar falan meraklandım işte birden ehe :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 yok abi baktığım yönde hiçbirşey yoktu kapkaranlık gökyüzüne bakıodum ne apartman ne ampul falan bu arada yanıp sönmüodu yandı ve söndü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Meteor olmasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 kesinlikle olabilir %0.000001 ihtimalde olsa başka bir meteorla çarpışmıştır belki ama hiçbir uzay gözlem sistesinden bi açıklama gelmedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Her gece birsürü meteor giriyor atmosfere açıklamıyorlar ki zaten. Meteor yağmuru olacağı zaman söylenir ki izlemeye değer bir görüntüdür o da :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 atmosfere girse anlaşılırdı abi o hızla ama bu çok daha uzak bi yerdeydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Yani, görmeden birşey iyemeyiz tabi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 gördüm ben çok garip bi şeydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fmea Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 nur dur nur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 disko ışığıdır üç yüz beş yüz (bütün gün kompleks analiz çalıştım gelmeyin bana doğru) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 başarılı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 yok abi fake çıktı daılabiliriz.Ya burda bi etkinlik başlamış tül gibi bişeyin içinde bişey yakıolar bırakıolar tamammı o yandıkça ittiriyo yukarı doğru bi müddet sonra turuncu ışık oluo ve yukarı çıkıpta oksijen azaldığında sönüo işte buymuş dün farkettim havada birdaha görünce :D edit:eksik bilgi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 tul dedigin mum koymuslar etrafini tul benzeri birseyle kaplamislar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 hehe ben farklı bişey mi dedim yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 işaret fişeği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar