suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Arkadaşlar selam , belki aranızda kod yazmaktan hoşlanan olur , belki elinin altında bahsettiğim türden bir program olan vardır diye size sormak istedim. Şimdi C programlama dili ile bir program yazılması isteniyor , olay şöyle ; Öğrenci otomasyon programı yazılıcak , derste kaç öğrenci varsa o kadar vize ve final sınavı var. Programı yazarken bu "n" kişi olarak alınıcak.final ve vize notunun en yüksek notunu bulucaz ilk başta , sonra final ve vizelerin ortalamasını alıp kendimiz bir geçme notu belirleyecez. Geçme notunun altında kalanlar "fail" üstünde olanlar "successful" olarak bastırılıcak. bizden double dimentional array kullanılması isteniyor , öğrenci isimleri için " array , vize ve final notları için 1 array. Umarım açıklayıcı olmuştur. özet geçeyim ; programa öğrenci ismi (soy isim olur sadece) v o öğrencinin aldığı vize ve final notları girilcek. Bunlar "scanf" ile kullanıcıdan isteyebiliriz. daha sonra program bunların ortalamasını alıcak ((vize+final)/2)) şeklinde , en yüksek ortalamaya sahip olanı bastırıcak , birde isim isim 50 ortalamanın altında kalanları fail , üstünde olanları successful diye bastırıcak. Ben fazla anlamıyorum bu işlerden de onun için sordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 güzel ödevmiş, ödev sitelerini dene istersen lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Yahu var mı öyle siteler biliyormusunuz? Valla burda yasak mı bilmiyorum ama bu işi ücretli yapanlara bile yaptırabilirim çok sıkıştım , bunun gibi var daha ödevler çünkü :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 derleyici indirip yazmayı denerim ama özetle üstteki arasında fark var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Nasıl bir fark? Yukarda iyi anlatamadığım için özeti yazma ihtiyacı duydum zaten , özeti dikkate alabilirsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 şöyle bir kaç soru sorayım, struct kullanma iznimiz var mı? ayrıca yukarıda demişsin ki geçme notunu biz belirlicez, aşağıda da 50 demişsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 bir de n sayısını kullanıcı mı girecek, yoksa tanımlayıp bırakayım mı, kodda mı girilecek n değeri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 suBzer0 said: Yahu var mı öyle siteler biliyormusunuz? Valla burda yasak mı bilmiyorum ama bu işi ücretli yapanlara bile yaptırabilirim çok sıkıştım , bunun gibi var daha ödevler çünkü :) bütün ödevlerini yaparım ücret karşılığı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 asinanyavuz said: bir de n sayısını kullanıcı mı girecek, yoksa tanımlayıp bırakayım mı, kodda mı girilecek n değeri? 50 notunu ben belirledim işte kolaylık olsun diye :p Kaç öğrenci olduğunu sormamız daha güzel olur heralde , öğrenci sayısını gireriz , sonra tek tek isimleri giremesini , isimden sonra notunu girmesini söyleyebiliriz heralde. Struct kullanamıcaz galiba , çünkü hoca bu programı yazmanın daha kolay yolları var ama ben array ile yazmanızı istiyorum dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 of uyuz oldum, derleyiciler derlemiyo, freebsd yi de bi türlü çözemedim. kafamdan yazıp yollicam ama perl le birbirine giriyo olmaz o da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Hangi yardımcı programı kullanıyorsun? sen notepad şeklinde yollarsan bana belki benim programda denerim. Pm den mail adresimi atarım istersen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Belli bir sorunun var da çözemiyor musun? Nasıl başlayacağını mı bilmiyorsun? Yoksa ben anlamam, siz yazın yada benzer program verin mi diyorsun? Ben ne istediğini tam anlamadım açıkcası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Ben anlamıyorum yazabilicek biri var mı benim yerime diyorum açıkçası :) olur ya yazmaktan zevk alır filan diye dedim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 yazarım ama diplomanıda alırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 sen yapmaya başla takıldığında sor. olmaz öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 O zaman şunu sorayım ; 2 hem notlar için , hemde isim için arrayi nasıl oluşturucam? yani double dimentional array nasıl yapıcam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 okudugun bolum nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 http://www.macdonald.egate.net/CompSci/harray2.html burda işine yarayabilecek örnekler var. Basitleştirirsek çift boyutlu array'i matris gibi düşünebilirsin. İlk index satırı, ikinci index sütunu gösterir. Anladığım kadarıyla her öğrenci için sadece iki değer girilecek. 1) Soyadı 2) Final ve Vize notunun ortalaması Bu durumda double dimensional array pek iyi bir çözüm değil. Çünkü bu double dimensional array içindeki bir satırı string, diğer satırı int yapman mümkün değil. Tüm elemanlar aynı türden olmalı. Soyadı yerine öğrenci kayıt numarası girmek bir çözüm yolu. suBzer0 said: bizden double dimentional array kullanılması isteniyor , öğrenci isimleri için 1 array , vize ve final notları için 1 array. Farklı iki array tanımlamak ile double dimensional array tanımlamak arasında fark var. N öğrenci var diyelim. N boyutunda iki ayrı array tanımlarsan işini görür. İlk array'e isimleri, ikinci array'lere notları girersin. Mesela ilk array 'isim' olsun, diğer array 'not'. isim[0] ilk öğrencinin ismini, not[0] ilk öğrencinin notunu içerir. Ama double dimensional array kullanmış olmuyorsun ama bu durumda. Double dimensional tanımlarsan boyutu [N][2] olarak tanımlayabilirsin. array[0][0] ilk öğrencinin numarasını, array[0][1] ilk öğrencinin notunu verir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 BoDrUmLu said: okudugun bolum nedir? Fizik.. Ne alaka Fizik ile C programlama dili di mi? @Mirage Çok daha kolay yolları var evet ama hoca array i iyi anlamanız için veriyorum bu ödevi dedi ve double dimentional array kullanmak zorunluymuş. Yazdıklarını kullanıcam teşekkür ederim , örneklerden de bişey çıkartırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Sen direk bırak bölümü ya. Senden bilim adamı falan olmaz bu kafayla. Cidden bak. Açıkta kalmamak için yazdıysan sınava gir seneye başka bi bölüme geç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 GEd said: yazarım ama diplomanıda alırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 di said: Sen direk bırak bölümü ya. Senden bilim adamı falan olmaz bu kafayla. Cidden bak. Açıkta kalmamak için yazdıysan sınava gir seneye başka bi bölüme geç. Üzerinize vazife olmayan şeyleri konuşmayı ne kadar çok seviyosunuz. Sırf askerliğimi kısaltmak için okuyorum , var mı seni ilgilendiren bir durum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Gelip burda fizik ile ne alaka c dersen onca sene fizik okumus biri olarak gelip birak sen bolumu derim ki tahmin ettigim gibi de cikti iste. Askerlik kisaltmak icin fizik okunmaz. Gerci dogru diyosun bana ne ama es kaza mezun falan olursan sifatin bilim adami olacak, ona yaniyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 fizikci olmicak mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 E fizikci de bilim adami degil mi sonucta ? Fizik ogretmeni bilim adami degil ama fizikci oyle. Bolumun esas amaci o. Dershanede ozel ders vermek degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar