senko Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 netbeans kullanıyorum fakat koyduğum bir buton'un code'lerini nası görücem ya visual studio da negzel o butona veya label' tıklaıdğımız da direk code'si açılıyordu. bide en basitinden bişi sorcam mesela jbutton1 e tıkladığımızda jlabel1 de "afferim bana" yazmasını istioz nası başarcaz bunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 yukardaki sorunu aştım ama bi yerde daha tıkandım diyelim ki dbmizde n'ye m'lik bi tablo var. java'nın bu tabloyunun n'ye m'lik boyutlarda olduğunu bulmasını istioz sonra ona göre table hazırlayacaz bunu nasıl yapabiliriz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 java bilmiyorum. ama tablonun boyutunu alarak yapılmaz bu tarz işlemler. daha çok repeater bir yapı uygulanır. for (i = 0; i < tablodan dönen satırların uzunluğu; i++) { benim talbomun satırı = tablodan dönen satır[i]; yeni satır aç; } gibi bir mantık.. platform (web, windows,..) vs. bazlı bazı değişiklikler olabilir ama mantalite bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 tmm da işte tablodan dönen satır sayısı lazım bize ki jtable'yi o na göre ayarlayalım. kesin bi method vardır bunun için de biz bulamadık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Reader'la butun satirlari oku ve array'e koy. Daha sonra array'in boyutuna gore tablonun boyutunu belirle? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 reader'la okuyayım da rs.Setbilmemne methodlarında hiç reader olan yok ki while döngüsü ile rs.next() kullanaraktan rs.getRow la row numarasını almayı düşünüom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 bak burda ornegi var import java.io.*; class FileReaderDemo { public static void main(String args[]) throws Exception { FileReader fr = new FileReader("FileReaderDemo.java"); BufferedReader br = new BufferedReader(fr); String s; while((s = br.readLine()) != null) { System.out.println(s); } fr.close(); } } senin isine yarayacak kisim bold olan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 SQL tabanlı bir veritabanına JDBC ile bağlanıp sonuçları ResultSet olarak mı alıyorsun? Veritabanı ve veritabanı bağlantısı hakkında hiç bilgi vermemişsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 eeth mirage jdbc ile oracle'ye bağlanıp ResultSet olarak alıyorum. riglious sen bi dosyadan okuma için bi örnek vermissin aynı şey veritabanları için de geçerli olur mu bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Kullandigin api'nin bu tip fonksiyonlari vardir. mysql_num_rows(result) gibi mesela. Dahasi bunları sadece sql sorgulariyla ogrenmen de mumkun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2008 ResultSet kursör mantığı ile çalışır ve sonuçları dinamik olarak almanı sağlar. Dolayısıyla ResultSet ile doğrudan kaç satır olduğunu öğrenemezsin. Dediğin gibi next kullanarak bir döngü ile tüm sonuçları alıp satırları sayabilirsin. Yada di'nin bahsettiği gibi ayrı SQL sorgusu ile öğrenebilirsin. İlla önceden bilmen gerekiyorsa, şu şekilde de alabilirsin: res.last(); // Jump to last row int rowcnt = res.getRow(); // get the row count res.beforeFirst(); // reset to allow forward cursor processing Toplam sütun sayısını, sütun isimlerini, tablo ismini ve benzeri şeyleri ise ResultSet.getMetaData() ile alacağın meta data nesnesinden alabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar