Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik Albüm

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

coco iti, bütün gün şebeklik yapıyor ayakkabılarımı parçaladı. koltuğa oturtunca ama buga giriyor resmen öyle oturuyor resimdeki gibi :D

abı sağım solum yengeç doluydu , kalkmak nıye aklıma gelmedi bilmiyorum.

Mesaj tarihi:
yahu kısa devre yapar tabi, arka sayfa'da biri demiş oksitlenir diye, adam da demiş aliminyum alaşım onlar bişicik olmaz.

oksitlenmiyor işte olay bu, bozulur yanar kırılır kısa devre yapar.. Onlar ayrı mevzu.
Mesaj tarihi:
Sly-One said:
fede said:
alüminyum alaşım o monitor. bişey olmaz

niye aliminyumdan yapınca bozulmuyo mu elektronikler?
way anası

bozulur da adam oksitlenir demiş. oksitleniyo mu alüminyum
Mesaj tarihi:
fede aldın ayarı itiraf et
dynun da oksitlenir dedi burda açıklamayım diyorum ama...

Ferritik malzemelerin oksitlenmesi düzensizdir, yani bir taraf daha fazla oksitlenir, pas dökülür tekrar oksitlenir bu böyle devam eder çürüyene kadar.

Aliminyum, Titanyum gibi malzemeler 1 kat oksitlenir, boya tabakası gibi kalan oksit tabakası ince bir film gibi malzemeyi sonraki oksitlenmelere karşı korumakla kalmaz, yüzeyin de sertliğini(dayanımı) arttırır.

Ayrıca son 2 malzeme uçaklarda gayet tabi kullanılır çünkü hafif, güçlü ve korozyona dayanıklı malzemelerdir. Nitekim pahalılardır düz çeliğe göre.

Bu bilgileri edindiğim dersi de size armağan ediyorum : MAL 201.

Teşekkürler.
Mesaj tarihi:
bi demir oksitlenmesiyle bi alüminyum oksitlenmesi bir mi. alümiyuma hakarettir bu ya. bi de kimya kökenli olacaksınız. meslekten meninizi istiycem. meninizi. meni..

allahım sana geliyorum
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...