Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgi Üniversitesi ve Türban

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
mahmut tuncer said:
Horizon said:
draedan , başını örtenler gerici nasıl oluyor ? Kılık kıyafet ile mi gerici olunur yoksa düşüncelerle mi ?

düşünceler insanların hal ve hareketlerine de yansır, seçtiği kılık kıyafet de bunlardan biridir.
suriye örneği ise saçma olmuş, türkiye'de kimse müslüman olduğu için ezilmiyor ki bize ne suriye'nin dini toleransından. hristiyanlar için söylediysen başka tabi, onlar eziliyor gerçekten.

Hiçte ezilmiyorlar ben orda bulundum. Kiliseleri var mahalleleri var , özel siteleri var. Kimse de bu hristyan vs. demiyor tam tersine sokakta gençlerin insanların çocukluktan beri samimi kanka diyebilceğimiz şekilde hristyan müslüman arkadaşlıklar var. Hiçbir ayrım da yok. Gitmediysen görmediysen git bi gör derim. ( Bu ardaa sen türkiye için demişsin sanırım , o konuda olabilir ona birşey diyemem. )

Benim zaten demek istediğim sadece müslümanlık için değil diğer tüm dinler ve ırklar için. Biz onlar kadar bile saygılı değiliz dedim zaten.
Mesaj tarihi:
mahmut tuncer said:
Horizon said:
draedan , başını örtenler gerici nasıl oluyor ? Kılık kıyafet ile mi gerici olunur yoksa düşüncelerle mi ?

düşünceler insanların hal ve hareketlerine de yansır, seçtiği kılık kıyafet de bunlardan biridir.
suriye örneği ise saçma olmuş, türkiye'de kimse müslüman olduğu için ezilmiyor ki bize ne suriye'nin dini toleransından. hristiyanlar için söylediysen başka tabi, onlar eziliyor gerçekten.

Bunu kalkıp Babacan'la konuşmaya ne dersin? Ülkenin dış işleri bakanı ülkeni müslüman olduğu için ezildiğini söyleyerek başka ülkelere şikayet ediyor. Kafamda soru işareti oluştu bak...
Mesaj tarihi:
Babacan kendini nasıl acındıracağını şaşırdığı için öyle salak saçma açıklama yapmış. Yakında ağlarsa bir yurtdışı gezisinde hgiç şaşmamak lazım. Bazen TC bakanı mı yoksa mahalle muhtarı mı unutuyorlar kendilerini.
Mesaj tarihi:
Odinn said:
Drakkahn said:
Bilgi Üniversitesi farklı görüşlerde olucam diye yakında amuda kalkarak dolaşanlar için bölüm açacak. İ..eler derneği de var, türbanlılarda girebiliyor, ermeni soykırımı ile ilgili panelde yaptılar. Bütün yozlaşmış insan süprüntülerine açık ilim irfan yuvası.

lütfen yaşadığın çukurdan hiç çıkma

Tamam Bilgi Üniversitesi paralı bir okul. Paralı olduğu için de para kazaması gerek. Yeditepe de böyle ama Bilgi gib değerlerini satarak yapmıyor bu işi. Bilgi Üniversitesi'ne insanlar gitsinde para kazanalım diye yapmayacakları şaklabanlık yok. Gerçeklerden bahsedince de hemen "yaşadığın çukura geri dön" Hepiniz Ermenisiniz sanırım.
Mesaj tarihi:
Drakkahn , madem kendi isteğinle mini etek giymiyorsun ozaman bana saçma sapan örneklerle gelme. Demekki çıplak gezmeyenler de kendi istekleri için gezmiyorlar.

Yani konuyu saptırıp kıvırmak da böyle birşey. Sen devam.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Türbanı değil insanların başını örtme özgürlüğünü savunuyoruz. O o insanın kendi inancı , bunu yerine getirebilmesini savunuyoruz. Kılık kıyafet özgürlüğü var mı yok mu ?

Onun dışında senin dediğin ayrı , sen İslam da başını örtmenin yeri yok diyorsan bunu ispatlayarak insanlara anlatmaya çalışırsın ikna etmeye çalışırsın. Biri ikna olur biri olmaz. Ap ayrı bir olay o.

insanlar düşünceleri için suçlanamaz, kendi içlerinde istediklerini düşünebilir-inanabilirler. ama icraate koyulan şeyler bazı çizgileri aşıyorsa orada dur denir zira burada patron insanların inançları değil hukuk ve bilimdir. bu yasak kılık kıyafet özgürlüğüne de aykırı değil çünkü türban bir kıyafet değil bir simge, bir ritüel. insanın müslüman olması için türban takması mı gerekiyor illa? kendi içinde inansın kardeşim ona birşey diyen yok.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Drakkahn , madem kendi isteğinle mini etek giymiyorsun ozaman bana saçma sapan örneklerle gelme. Demekki çıplak gezmeyenler de kendi istekleri için gezmiyorlar.

Fazla cümle yazınca idrak edemiyosun. Direk orayım. Dini çıplak gezmeyi emreden biri üniversitede seninle yan yana otursun dönüp bakmaz, syagıyla karşılarsın değil mi?
Mesaj tarihi:

Hori kendine yeni polenik bulmuş.

Edit: Abso. Sondaki uygunsuz kısım editlendi.
Sg-1. Uykusuz kapağı uygunsuz?!

Aha türban budur işte, adı da Şule Yüksel'dir. İnançla alakası yoktur, yobazlıkla alakası vardır.

Mesaj tarihi:
asinanyavuz said:
Tek kelime: inanç.

Bu klişe yalanlarınız artık çobana bile işlemiyor. İlla inanç için başını kapatacak biri varsa onlarca şehitin geldiği günde BİLE puta tapar gibi spesifik bir objede ısrar etmez.

Şapka takar, kapşon takar, başörtüsü takar ama türban takmaz.

Türban birçok açıdan İslam değerleriyle ters düşer. Dinimizde şekilcilik, objelere aşırı kutsal değer yükleme ve yobazlık yoktur.

Gerçekten vicdanen başını kapatması gerektiğini düşünen (ki yanlış düşünce) varsa da ülkeyi bu kadar çıkmaza götüren ve bölen bir objeye saplanmaz.

Evet bugün türbanlıların büyük kısmı onu sadece AKP objesi olarak takıyor. Geri kalanlarsa yukarıdaki düşünceleri düşünemeyen akıl edemeyen insanlar. Diğer bir grupsa hiçbir şeyden haberi olmayan, saf ve temiz Anadolu kadını. (onların taktığı türban değil bu arada)
Mesaj tarihi:
Drakkahn , turbani, basortuyu destekleyen kesime birakin otlasinlar, cukurunuzdan cikmayin vs diyemeyiz. Onlar da birer turk vatandasi, oy kullaniyorlar, onlarda vergi veriyor vs. 2 ayri kesim yaratarak, kaybeder bu memleket.

ama halen turbani duzgun bir tezle savunan biri cikmadi, halen beni basortulu kiz gormenin cok normal olmasi gerektigine inandiramadiniz. benim tek merakim, bu dusuncede olanlarin gerekceleri, niye kiz kardeslerini, eslerini sokakta basortulu, turbanli gormeyi tercih ediyorsunuz ? acaba siz modern kiyafetli bir bayani gordugunuzde kendinizi tutamayip namusuna mi saldiriyorsunuz da aynisi sizin tarafiniza olacak diye bayan arkadaslarinizi basortulu gormek istiyorsunuz ?

bana inanc vs diyerek, bu modern cagda, 1000 yil onceki fikirleri onume getirmeyin.

ciddi merak ediyorum, bizi ikna etmeye calisin mantikli dusuncelerle.
Mesaj tarihi:
draedan said:
Drakkahn , turbani, basortuyu destekleyen kesime birakin otlasinlar, cukurunuzdan cikmayin vs diyemeyiz. Onlar da birer turk vatandasi, oy kullaniyorlar, onlarda vergi veriyor vs. 2 ayri kesim yaratarak, kaybeder bu memleket.

ama halen turbani duzgun bir tezle savunan biri cikmadi, halen beni basortulu kiz gormenin cok normal olmasi gerektigine inandiramadiniz. benim tek merakim, bu dusuncede olanlarin gerekceleri, niye kiz kardeslerini, eslerini sokakta basortulu, turbanli gormeyi tercih ediyorsunuz ? acaba siz modern kiyafetli bir bayani gordugunuzde kendinizi tutamayip namusuna mi saldiriyorsunuz da aynisi sizin tarafiniza olacak diye bayan arkadaslarinizi basortulu gormek istiyorsunuz ?

bana inanc vs diyerek, bu modern cagda, 1000 yil onceki fikirleri onume getirmeyin.

ciddi merak ediyorum, bizi ikna etmeye calisin mantikli dusuncelerle.

çukurdan çıkma diyen ben değilim. O lafı bana söyleyen Odinn isimli arkadaş. Yanlış anlaşılmaktan çok korkarım binanaleyh.
Mesaj tarihi:
Tek kelime Yobazlaştırma, Kullaştırma:

'Şulebaş' ve hikayesi..

Bundan yaklaşık 37 yıl önce Nur Cemaati liderlerinden (şimdinin nur yüzlü gönül adamı) Mehmet Şevket Eygi´nin söylemlerinden ve yazılarından etkilenen gençler,Beyazıt ve Taksim´de 6. Filonun Türkiye´ye gelişini protesto için toplanan işçi, memur ve öğrencilerden oluşan gruba saldırmış, polisinde çekimser tavrıyla büyüyen olaylarda 2 kişi ölmüş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.(hoş bu nur yüzlü yazarımızın son vukuatı olmadı, en son olarak da Ayasofya ibadete açılmalı diye milleti birbirine düşürdü). 16 Şubat 1969´da, tarihe "Kanlı Pazar" olarak geçen bu olayları kışkırtan Mehmet Şevket Eygi´nin gazetesi "Bugün" de yazılar yazan ve en yakın çalışma arkadaşlarından olan Şule Yüksel Şenler , patronuyla beraber bütün Anadolu´yu gezerek kadınlara "başlarına türban bağlamazlarsa cehennemde cayır cayır yanacaklarını" söylüyorlardı. Olaylar bu şekilde gelişirken büyük mücahit Mehmet Şevket Eygi ,aldığı bir hapis cezasından kurtulmak için hacca gidenlerle beraber kapağı Arabistan´a atmış, oradan yazdığı yazılarla halkı kışkırtmaya devam ediyordu.İşte bugün bizlerin "türban sorunu" diye bildiğimiz, bu olanlardan önce sorun olarak görülmeyen şey o dönemlerde ortaya çıktı.Ve çıktığı dönemde de yaratıcısının adıyla yani "Şulebaş" olarak anılmaya başlandı.
Peki bu olaylara devletin tepkisi ne oldu? Neden bazı şeylere göz yumuldu?
Atatürk´ün ölümünden sonra, iktidara gelen bütün partiler (özellikle Cumhuriyet Halk Partisi ve Demokrat Parti ) oy uğruna dini gruplara tavizler vererek cumhuriyetin ilk yıllarında söndürülen gericilik ateşini yeniden yaktılar. Hatta Adnan Menderes vekillerine "Siz isterseniz hilafeti de getirirsiniz" diyebilecek kadar işi ileri götürdü. Kısacası yapının temelini İsmet İnönü harcını ise Adnan Menderes attı demek sanırım doğru olur.

Türban ve sıkmabaş nedir?

Asıl anlamıyla türban 19. yy da Fransa´da çıkan kadınların kullandığı bir tür şapkadır.Kenarları yoktur. Sözlükler türbanı " her türlü yumuşak ve ince kumaştan yapılmış, kenarları olmayan kadın başlığı" diye tanımlar.
Sıkmabaş ise Filistin´de ve özelliklede İran´da çıkmış son 30 yıldır bizim ülkemize de girmiş siyasal içerikli, İslamcı bir simgedir.Saçların tümü görülmeyecek biçimde kapatılır.Üzerine ayrıca bir örtü çekilir.Boğazdan sıkıca bağlanır.Bunun ne türbanla ne de başörtüsüyle bir alakası vardır. Anadolu´da annelerimizin ve büyüklerimizin başına bağladıklarıyla bunun hiçbir ilgisi yoktur. Başörtüsü, yüzyıllardır Anadolu kadınının başlarına koyup, fazla sıkmadan çene altında bağlayıp, uçlarını sarkıttığı bir aksesuardır. Saçı tümü ile kapatmaz .İşin özü sorun türban veya başörtüsü değil, siyasiler tarafından sulandırılmış sıkmabaş adlı 1 metrelik siyasi bez parçasıdır.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
mahmut tuncer said:
Horizon said:

Hiçte ezilmiyorlar ben orda bulundum. Kiliseleri var mahalleleri var , özel siteleri var. Kimse de bu hristyan vs. demiyor tam tersine sokakta gençlerin insanların çocukluktan beri samimi kanka diyebilceğimiz şekilde hristyan müslüman arkadaşlıklar var. Hiçbir ayrım da yok. Gitmediysen görmediysen git bi gör derim. ( Bu ardaa sen türkiye için demişsin sanırım , o konuda olabilir ona birşey diyemem. )

ben hristiyanlar suriye'de eziliyor demedim, türkiye'de eziliyor dedim suriye örneğini de bu yüzden verdiysen doğru ama lafı müslümanlar eziliyor demeye getiriyorsan yanlış dedim.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

Asıl anlamıyla türban 19. yy da Fransa´da çıkan kadınların kullandığı bir tür şapkadır.Kenarları yoktur. Sözlükler türbanı " her türlü yumuşak ve ince kumaştan yapılmış, kenarları olmayan kadın başlığı" diye tanımlar.
Sıkmabaş ise Filistin´de ve özelliklede İran´da çıkmış son 30 yıldır bizim ülkemize de girmiş siyasal içerikli, İslamcı bir simgedir.Saçların tümü görülmeyecek biçimde kapatılır.Üzerine ayrıca bir örtü çekilir.Boğazdan sıkıca bağlanır.Bunun ne türbanla ne de başörtüsüyle bir alakası vardır. Anadolu´da annelerimizin ve büyüklerimizin başına bağladıklarıyla bunun hiçbir ilgisi yoktur. Başörtüsü, yüzyıllardır Anadolu kadınının başlarına koyup, fazla sıkmadan çene altında bağlayıp, uçlarını sarkıttığı bir aksesuardır. Saçı tümü ile kapatmaz .İşin özü sorun türban veya başörtüsü değil, siyasiler tarafından sulandırılmış sıkmabaş adlı 1 metrelik siyasi bez parçasıdır.[/i]

Şu yazıyı Paticikte hiç görmediysem en az 4 kere gördüm. Her 3 ayda bir buraya konur. Bunu nasıl anlatmak lazım sizlere bilmiyorumki. Laf söleyincede kötü oluyorum, seviyesiz oluyorum. Ama anlamıyosunuz be birader.
Mesaj tarihi:
-007- said:
asinanyavuz said:

Bu klişe yalanlarınız artık çobana bile işlemiyor. İlla inanç için başını kapatacak biri varsa onlarca şehitin geldiği günde BİLE puta tapar gibi spesifik bir objede ısrar etmez.

Biraz sakin, anana bacına küfretmedim sakin ol. Bir kaç üst mesajımı okuma zahmetinde bulunursan, bu gereksiz olduğunu düşündüğüm mesajı atmazdın. Başörtüsü ile ilgili konuşuyorum ben.

Ayrıca inanç evet.
Mesaj tarihi:
Drakkahn said:
Horizon said:

Fazla cümle yazınca idrak edemiyosun. Direk orayım. Dini çıplak gezmeyi emreden biri üniversitede seninle yan yana otursun dönüp bakmaz, syagıyla karşılarsın değil mi?

Yasalar izin verdiği sürece istesem de istemesemde , sevsem de sevmesem de buna karşı bir eylem gerçekleştiremem. Kısaca o şekilde dolaşabilir kendi istiyorsa. Biz birey olarak yasa koyucu veya uygulayıcı olmadığımıza göre , saygı duymasanda hiçbirşey yapamazsın.
Mesaj tarihi:
Drakkahn said:
sg-1 said:

Sıkmabaş ise Filistin´de ve özelliklede İran´da çıkmış son 30 yıldır bizim ülkemize de girmiş siyasal içerikli, İslamcı bir simgedir.Saçların tümü görülmeyecek biçimde kapatılır.Üzerine ayrıca bir örtü çekilir.Boğazdan sıkıca bağlanır.Bunun ne türbanla ne de başörtüsüyle bir alakası vardır. Anadolu´da annelerimizin ve büyüklerimizin başına bağladıklarıyla bunun hiçbir ilgisi yoktur. Başörtüsü, yüzyıllardır Anadolu kadınının başlarına koyup, fazla sıkmadan çene altında bağlayıp, uçlarını sarkıttığı bir aksesuardır. Saçı tümü ile kapatmaz .İşin özü sorun türban veya başörtüsü değil, siyasiler tarafından sulandırılmış sıkmabaş adlı 1 metrelik siyasi bez parçasıdır.[/i]

Şu yazıyı Paticikte hiç görmediysem en az 4 kere gördüm. Her 3 ayda bir buraya konur. Bunu nasıl anlatmak lazım sizlere bilmiyorumki. Laf söleyincede kötü oluyorum, seviyesiz oluyorum. Ama anlamıyosunuz be birader.

Sticky ettireceksin aslında, en tepede duracak. Lazım olduğunda linkleyip çarpacaksın yüzlerine.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Drakkahn said:
Horizon said:

Yasalar izin verdiği sürece istesem de istemesemde , sevsem de sevmesem de buna karşı bir eylem gerçekleştiremem. Kısaca o şekilde dolaşabilir kendi istiyorsa. Biz birey olarak yasa koyucu veya uygulayıcı olmadığımıza göre , saygı duymasanda hiçbirşey yapamazsın.

Şu yazdığına inandın mı hakkaten? :D gülmekten altıma edicem. Kadınların saçını kapatmaya çalışan bir zihniyet ve çıplaklığı inancı kabul eden ve öyle dolaşan birine hiçbir şey yapmayacak. Bale yapan 7 yaşındaki kızları sahneden indiriyorsunuz be, sen o gücü eline alsan kapanmadık bir kadın bırakır mısın bu ülkede?
Mesaj tarihi:
asinanyavuz said:
-007- said:
asinanyavuz said:

Biraz sakin, anana bacına küfretmedim sakin ol. Bir kaç üst mesajımı okuma zahmetinde bulunursan, bu gereksiz olduğunu düşündüğüm mesajı atmazdın. Başörtüsü ile ilgili konuşuyorum ben.

Ayrıca inanç evet.

Gereksiz olduğunu düşündüğün mesajda türbanın neden inançla alakası olmadığı ispatlanmış. Cevabının bu ispata yönelik olması daha "gerekli" olurdu.. :)
Mesaj tarihi:
inanc denilen sey, kictan atilma suresi yaklasik 0.5 saniye olabilen birseydir.

modern toplumda inanc ozgurlugu diye birsey mumkun degil sosyal hayatta. tek basina veya kendi ozel mulkunde naparsa yapsin.
Mesaj tarihi:
arkadaslar, turbani savunan, gerekliligini gosteren, biz niye bu dusuncedeyiz diyen bir tane gereklineden gormedikhalen. INANC dan diyorsunuz, yok oyle birsey , bunu da kanitlayan bir cok makale var.

evet, bizi ikna edin lutfen. seviyeli bir tartisma alani istiyorsaniz, buyrun.
Mesaj tarihi:
-007- said:
Gereksiz olduğunu düşündüğün mesajda türbanın neden inançla alakası olmadığı ispatlanmış. Cevabının bu ispata yönelik olması daha "gerekli" olurdu.. :)

Aynı frekansta konuşamıyoruz sanırım, ben çekileceğim.

TÜRBAN değil bahsettiğim BAŞÖRTÜSÜ.

@penth pek mümkün değil evet, ama ütopyalar da yaşamıyor muyuz hepimiz :)

@draedan inançla ilgili makale nasıl oluyor ya? ben paticiğe tapıyorum desem mesela, paticik tapılacak bir obje değildir diye makale mi çıkacak? islamı ben kendime göre yorumluyorsam, yorumlayamazsın diye makale mi çıkacak? başörtüsünün varlığı yorumuna inanıyorsa biri, inanamazsın kardeşim diye makale mi çıkacak? inanç zaten o kadar sihirli bi kelime. pozitivist olmak zorunda değil.
Mesaj tarihi:
Drakkahn ,

Ben o şu bu başınızı kapatın mı diyorum ? Ya da bale yapan küçük kızların kıyafetlerini açık bulan ben miyim ? . Attığın mesaj ne alaka ?

Başından beri ne konuşuyoruz farkında değilsin heralde. Yasak olup olmadığı uygulamanın doğru olup olmadığı hakkında konuşuyoruz.

DÜşüncelerin nekadar dar ve dik bir yol üzerinde ilerlediği şu mesajından belli. Ben ne diyorum sen benim önüme ne diyorsun. Bir soru sordun cevapladım , senin evet diyemeyeceğin bir soruyo ben evet diyebiliyorum diye yaptığın saptırmaya bak. Komik olma.
Mesaj tarihi:
asinanyavuz said:
-007- said:

Aynı frekansta konuşamıyoruz sanırım, ben çekileceğim.

TÜRBAN değil bahsettiğim BAŞÖRTÜSÜ.

@penth pek mümkün değil evet, ama ütopyalar da yaşamıyor muyuz hepimiz :)

@draedan inançla ilgili makale nasıl oluyor ya? ben paticiğe tapıyorum desem mesela, paticik tapılacak bir obje değildir diye makale mi çıkacak? islamı ben kendime göre yorumluyorsam, yorumlayamazsın diye makale mi çıkacak? başörtüsünün varlığı yorumuna inanıyorsa biri, inanamazsın kardeşim diye makale mi çıkacak? inanç zaten o kadar sihirli bi kelime. pozitivist olmak zorunda değil.

Evet İslam'ı kendine göre yanlış yorumlayamazsın İslam yüzyıllardır bellidir, problem de sizin gibi yanlış yorumlayanlardan kaynaklanıyor. :)

Dinimizde baş örtülecek diye bir ifade yok, varsa da kaynak göstererek bizi haksız çıkarın ve susalım.

Başörtüsü de inançtan çok geleneklerle alakalıdır.
  • Yeni Oluştur...