Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2012 BMW 3 serisi

prozzak

Öne çıkan mesajlar

9 ay sürdü arabanın geri gelmesi. Bize gelen RR Sport 8. arabaydı Türkiye'de babamın havasından geçilmiyordu, gel gör ki sefasını süremeden araba pert oldu, Borusan yan yattı çamura battı karşı tarafın sigortasıyla anlaşamadı kıl oldu tüy oldu öyle arabasız kaldık. Araba döndüğünde RR Sport artık her yerde olduğu için olan babamın havasına da oldu tabi heh :)

O yüzden olay işi yokuşa sürmekse Borusan sağlamdır, çok güzel anlaşamaz işi yokuşa sürer sizi süründürür paranızla rezil eder kırk yerde seksen adamla kavga ettirir. Hiç VW veya sonrasında çatısı altına toplanan araçlardan birine sahip olmadığımız için Doğuş hakkında bir şey söyleyemiyorum.

Volvo'yu Arkas alınca kıllanmıştım ama şu ana kadar bence güzel gidiyor, ilk başlarda servis falan sorun olup beni bir kaç kere ciddi sinirlendirmişlerdi ama şimdi işleri biraz daha rayına oturttular, güzel hallediyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Biz pert etmedik ki... Tepesine dolu tanker TIR çıkınca pert oldu.

Şöyle diyeyim, babam Eskişehir'den dönerken Bilecikte ışıklarda durmuş, tam Jandarma karakolunun karşısına doğru olan yerde. Sonra gördüğü arkadan bir TIR tankerin tepesine çıkması. 200 metre sürükleyip yanda bankete sokup arabayı yarıya kadar katlamış.

Jandarma ifade almaya geldiğinde TIR sürücüsü "Abi ne ışığı ne jipi gördüm" demiş, fren izi de trafik ışığından 30 metre sonra başlıyormuş. Muhtemelen uyumuş herif. Ben kaza raporlarını falan okudum "Yuh" dedim, bildiğiniz koca RR'yi paralamış herif dolu tankerle beton bariyerlere sıkıştırıp, arka bagajı ezmiş, yolcu tarafını da öne kadar itelemiş, o kadar ki arka koltuk babamın koltuğuna dayanmış, babamı yan kapıyı söküp çıkartmışlar.

Babam bir hafta kadar konuşmadı zaten şoktaydı. "Ufak araba olsam üstümden geçecekti" diyor, annem zorlamasa spor coupe peşindeydi kesin ölmüştü. Benim S40'ın sebebi de odur, kazadan biraz sonra benim araba değişecekti, babam "Bırak onu bunu" deyip doğrudan Volvo'ya götürdü beni.

Resimleri yok. Raporlar falan hazırlandıktan sonra babam kalan hepsini toptan yoketti ve konuyu kapattı. 25 senede kendisini tanıdıysam bir daha da gerekmedikçe açılmaz. Bu kendisinin ikinci ciddi kazası, ilki arkadaşının tek kapı arabasında olup sıkıştıkları için tek kapı araba da kesinlikle yasak bizim ailede. Ki kendi yasağını kendi delmeyi düşünürken başına böyle bir iş gelince bir keramet olduğuna iyice inandı babam.

Uzun lafın kısası, konuyu da ciddiye bindirdik ama, siz siz olun trafikte gereksiz riskler almayın. Örneğimizde de görüldüğü üzere bela zaten gelip sizi buluyor, ek olarak onu çağırmaya gerek yok.

Bu arada şimdi farkettim ki, aile bireyleri olarak yaşadığımız ciddi kazalar hep karşı tarafın kırmızı ışık ihlali... çok ilginç.
Sosyal ağlarda paylaş

Bi arkadaşın babasının borusan hikayesini anlatayım bende size.

Range Roverlarının kliması bozulmuş, götürmüşler borusana, adamlar bunu tamir edecek parça elimizde yok ingiltereden siparişini verelim sonra yapabiliriz ama 1 haftayı bulur demişler. Peki demiş bunlar bırakmış jipi gitmiş.

1 hafta olmuş ses yok, 2. hafta aramışlar parça elimize ulaşmadı, 3. hafta yok 4. hafta bitmiş artık 1 ay olmuş borusandan aramışlar "arabanızı tamir ettik gelin alın" diye.

Gitmişler bunlar, "bi kaç dakikaya hazır olur arabanız son işleri yapılıyor biraz oturun bekleyin" demiş kadının teki. Bunlara bi kaç dakika diyip 2 saat daha bekletmişler orda. Arkadaşın babası sinirlenmiş artık "nerde lan benim arabam hani bitmişti?" falan diye gitmiş yetkilinin yanına. Kadın şey demiş "ya sizin arabada bi karışıklık oldu biz yanlış parçayı sipariş etmişiz o yüzden klimanız düzelmedi daha".

E babası orda dellenmiş "lanet olsun size alın bu jipi de size hibe ediyorum" demiş çıkmış :D
Sosyal ağlarda paylaş

leoneo5 said:
Bi arkadaşın babasının borusan hikayesini anlatayım bende size.

Range Roverlarının kliması bozulmuş, götürmüşler borusana, adamlar bunu tamir edecek parça elimizde yok ingiltereden siparişini verelim sonra yapabiliriz ama 1 haftayı bulur demişler. Peki demiş bunlar bırakmış jipi gitmiş.

1 hafta olmuş ses yok, 2. hafta aramışlar parça elimize ulaşmadı, 3. hafta yok 4. hafta bitmiş artık 1 ay olmuş borusandan aramışlar "arabanızı tamir ettik gelin alın" diye.

Gitmişler bunlar, "bi kaç dakikaya hazır olur arabanız son işleri yapılıyor biraz oturun bekleyin" demiş kadının teki. Bunlara bi kaç dakika diyip 2 saat daha bekletmişler orda. Arkadaşın babası sinirlenmiş artık "nerde lan benim arabam hani bitmişti?" falan diye gitmiş yetkilinin yanına. Kadın şey demiş "ya sizin arabada bi karışıklık oldu biz yanlış parçayı sipariş etmişiz o yüzden klimanız düzelmedi daha".

E babası orda dellenmiş "lanet olsun size alın bu jipi de size hibe ediyorum" demiş çıkmış :D

Hah işte düşünün klimada bu yapılıyor, pert olan araç işlemleri ve yenisinin gelmesindeki doğacak karışıklıklara değinmeyeyim.

"Ay sigortaya yanlış belge gitmiş"
"Tüh biz onu sipariş geçmeye unuttuk bununla gelmez gelecek ayki siparişte gelir"
"Gelecek ayki siparişte yer yokmuş"
"Biz onu söyledik ama belgelerde eksik varmış""Nasıl eksik varmış tamdı her şey" "Şey biz şu şu evrakı yollamamışız"

En bombası da 8. ay sonunda "Aracınız geldin gelin işlemleri tamamlayın" diye çağırıp babam gidince yine 1-2 saat bekletip sonra "Beyefendi çok özür dileriz, satıştaki arkadaşlar bilmiyormuş o arabayı satmışlar hazır araç var diye, tüm işlemleri de yapılmış iptal edemiyoruz" deyip geri yollamalarıydı. En son babam işi davadır mahkemedir taşıma tehdidini hayata geçirince araba apar topar gelmişti.

Kısaca Borusan hem sigorta şirketlerini hem de babamı özel ilgiyle(!) deli etmeyi başarmıştı...
Sosyal ağlarda paylaş

Babam artık Kosifler Bostancı'ya götürüyor servis falan için, Borusan'dan daha iyi olmakla birlikte saçma salak hatalar yapmak ve araba bekletmek konusunda çok geri kalır yanları yok. Ama görebildiğim kadarıyla daha ilgili ve bilgili duruyorlar, en azından adam yerine koymama olayı yok.

Freelander varken özel servise gidiyordu (Anıl Oto sanırım) ama RR Sport'a geçince vazgeçti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...