Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir anime vardı...

Diazepam

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar,

Son günlerde çocukluğumdan aklımda kalan şeyleri arayarak vakit geçiriyorum. Bunlardan birtanesi de animeydi. Sanırım 90'lı yılların başında yayınlanmıştı. Ve dizi değilde filmdi yada 2-3 bölümlük bir diziydi.

Hatırladığım kadarıyla yeni gezegen arayan bir topluluk bir gezegene saldırıyordu da o gezegenin sakinleri dedeleriydi. Yani ilk grup zamanda geri giderek dedelerine saldırıyordu ama bunu bilmiyorlardı falan falan...

Aklımda kalanlar çok detaylı değil sadece 5-10 kare. Ve animeye ait isim vb. hiçbirşey hatırlamadığım için bulamadım. Forumda da aratamadım. Belki bir ihtimal birileri hatırlar diye sorayım dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet fazla bir detay veremediğim farkındayım çünkü çok hatırlayamıyorum :(

Şimdi uzun soluklu bir dizi değildi. Hatta belki dizi bile değil, filmdi yada filmdi ama tvde 2-3 parça halinde gösterdiler :)

Hatırlayabildiğim kadarıyla (ki umarım onuda doğru hatırlıyorumdur.) Gelecekte Mars'a birşey oluyor (yada Venüs'e) güneş sistemi bir miktar değişiyor. Aynı zamanda yeni bir yuva arayan sakinlerimiz uzay gemilerine atlayıp yola çıkıyorlar ve yeni bir sisteme gidiyorlar. Aslında gittikleri yer yeni bir sistem değil. Zamanda geri gidip eski dünyayı buluyorlar. Mars yada Venüs'te sağlam olduğu için buranın kendi güneş sistemleri olduğunu anlamıyorlar ve başlıyorlar dünyadakilerle savaşmaya ama dünyadakiler aslında onların dedeleri.

Aklımda 3-5 kare var ama o sahneyi özel kılan hiçbirşey yok. (hapisteki bir genç, uzayda geçen savaş sahneleri gibi) ama bir şekilde konusu aklımda kalmış. Bir şekilde bulup izlemyi çok istiyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

Space Cruiser Yamato diyeceğim zira bu çok uzun bir seri olsa da Movie'leri de gösterilmişti. Eski kolonistlerin dış uzaydan geri dönüp yabancılaştıkları dünyaya saldırmaları gibi bir konu Türkiye'de yayınlananlar içinde en stabil olarak orada vardı.

Mitolojik karakterler içeren bir seri ise Ulyyses 31 olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...