Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boylar neden kısa?

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

Ya FPS oyunlarında genelde karakterlerin boyları çok kısa oluyor neden böyle yapıyorlar biliyor musunuz? Şu anda Bioshock oynuyorum da durum vahim yani adamın ayaktaki hali bile çok kısa. Yani çok çok kısa. Kapı kolu aşağıda gözükmeliyken adam kapı kolunun hizasında bir kafaya sahip. Yada biz göbekten falan izliyoruz oyunu (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ÖEH!

Herhalde bu forumdaki en çok FPS oynamış adamlardan biriyim. Ama ilk defa böyle absürt bir olay duydum.
Hiç de FPS'lerde boyların kısa olma olayı yoktur. Hatta Bioshockta hiç böyle bir olay mevcut değildir. Sen belki crawl modda dolaşıyorsan o yüzden sana 1.40 gibi gelmiştir. Ama yok öyle birşey.
1.75-1.80 Normal bir insana göre yapılır.
Ha 2.10 bir basketbolcu oynamak istiyorsan o ayrı mesele.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:
abi tamamda fpslerde boy diye bisey yok ki, ucan bi silaha bagli bi kameradan ibaretsin. yere bakinca ayagini gormeyen adamin ne boyundan bahsediyosun.

bazı fps'lerde singleplayer için özel oyuncu skini koyduklarını biliyorum.
örneğin half-life'ta vardı, sen oynarken o skini göremiyorsun (ki neredeyse hiç bir multiplayer oyunda skinini göremessin zaten kamerayla bakarken), ama büyük ihtimalle senin oyundaki konumun, hitboxun felan hep ona göre ayarlanıyor.

yani evet bir boy var, ama cm hesabıyla değil, oyun dünyasına göreceli olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...