Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kavrama noktası

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Babalarin soylemleri icin ayni seyi ben babam kullanirken ona yapiyorum.

"erken vites degistirdin"
"araci devrinde kullanmiyorsun"
"kirmizida gectin"
"yaya gecidinde yavaslamadin"
"dikkat et su manyaklar carpacak fln"
"sen dikkat etsen bile etrafindakiler dikkatsiz"
"tum cukurlarin icine girdin tebrik ederim"

bi sure sonra ben kullanirken daha az konustugunu veya icinden soylendigini farkettim. Baba versiyonlari farklilik gosterebilir ama kesinlikle benimkinde ise yariyor. Hatta annemde baslamis ayni taktige. =]
herkes birbirine yukleniyor. =P
Mesaj tarihi:
KHaRoN said:
Babalarin soylemleri icin ayni seyi ben babam kullanirken ona yapiyorum.

"erken vites degistirdin"
"araci devrinde kullanmiyorsun"
"kirmizida gectin"
"yaya gecidinde yavaslamadin"
"dikkat et su manyaklar carpacak fln"
"sen dikkat etsen bile etrafindakiler dikkatsiz"
"tum cukurlarin icine girdin tebrik ederim"

bi sure sonra ben kullanirken daha az konustugunu veya icinden soylendigini farkettim. Baba versiyonlari farklilik gosterebilir ama kesinlikle benimkinde ise yariyor. Hatta annemde baslamis ayni taktige. =]
herkes birbirine yukleniyor. =P

Her babaya sökmez o. Benimkine bir söylendim iki söylendim, üçüncüde valla oğlu demedi çekti sağa "Sen dolmuşla devam et" dedi.
Mesaj tarihi:
şunu anlamıyorum avrupada çoğu lüks spor araçlar hep otomtk-dsg şanzımanlı neden türkiyedeki çoğunluk düz vites istiyor anlamadım ki..
aracım tiptronic gayet rahat bu tür sıkıntılarım yok :) ister çek pedaldan yokuşta ister bas :=)
Mesaj tarihi:
Hayır bunlar arabadayken insanı daha çok gerdikleri için daha fazla tehlike oluşuyor aslında. Normalde ben yalnızken trafiğe gönlümce uyduğum için belki bi günde hiç tehlike yaşamazken arabada annem varsa "çok hızlı gidiyosun", "neden sol şerite çıktın sağdan sağdan gitsene", "ay araba geliyo", "dikkat etsene" gibi replikler duyduğumdan o gün muhakkak bikaç tehlike atlatıyorum. Ondan sonra 3 yıldır hiç bir kazada etken rol oynamamış ben kötü şoför oluyorum..
Mesaj tarihi:
chris said:
şunu anlamıyorum avrupada çoğu lüks spor araçlar hep otomtk-dsg şanzımanlı neden türkiyedeki çoğunluk düz vites istiyor anlamadım ki..
aracım tiptronic gayet rahat bu tür sıkıntılarım yok :) ister çek pedaldan yokuşta ister bas :=)

adam sollamaya cikiyor sol seride, hizla bir araba geliyor ama uzakta, abaniyor gaza oyle kaliyor araba. arkadaki basliyor selektore. motor tepki verene kadar adam girmis oluyor tampona.

Spor modu olan ve spor modu iyi programlanmis olanlarda bu sorun daha az oluyor, tabi sollarken spora almayi akil ederse.

sorunu ancak aracta kickdown ozelligi varsa gazda asiyor, o da motoru gereksiz bagirtarak ve 1-2 litre benzini falan herhalde bir anda icerek.

araba manual deki gibi tepki vermeyince de hakli olarak basiyor kalayi otomatik vitese. kullandigi otomatik arac normalde onun yapacagi gibi vites kucultup hizlanip geri buyultmuyor cunku direk devri bekleyip buyultuyor. spora alinca da vites kucultmuyor sadece biraz daha gec diger vitese geciyor.

halbuki bilse tiptronic aracta sollarken manual kullanima gecse babalar gibi sollayacak rahatca ustelik debriyajsiz manual rahatliginda.

sonra kufrediyor otomatik sanzimana.

bunun sebeplerinden bir tanesi yakit tuketimi nedeniyle turkiye icin otomatik sanzimanlarin tekrar programlanmasi ve boyle pasif kalmalari.
Mesaj tarihi:
dizel arabada düz vites öğrenmek daha zor ya

turbo devreye girene kadar motor elektrikli kalemtraşlarla aynı güçte, yeterli gazı vermezsen stop ettirmek çok kolay...
Mesaj tarihi:
bu dedigin hem dogru hem yanlis

araba kullanmayi bilmiyorsa adam dogru

bir kere sollamaya cikmadan vites dusurulur, sollama yapilirken degil, sonra o dedigin artik eski otomatiklerde kaldi yani.

Namessar said:
chris said:

adam sollamaya cikiyor sol seride, hizla bir araba geliyor ama uzakta, abaniyor gaza oyle kaliyor araba. arkadaki basliyor selektore. motor tepki verene kadar adam girmis oluyor tampona.

Spor modu olan ve spor modu iyi programlanmis olanlarda bu sorun daha az oluyor, tabi sollarken spora almayi akil ederse.

sorunu ancak aracta kickdown ozelligi varsa gazda asiyor, o da motoru gereksiz bagirtarak ve 1-2 litre benzini falan herhalde bir anda icerek.

araba manual deki gibi tepki vermeyince de hakli olarak basiyor kalayi otomatik vitese. kullandigi otomatik arac normalde onun yapacagi gibi vites kucultup hizlanip geri buyultmuyor cunku direk devri bekleyip buyultuyor. spora alinca da vites kucultmuyor sadece biraz daha gec diger vitese geciyor.

halbuki bilse tiptronic aracta sollarken manual kullanima gecse babalar gibi sollayacak rahatca ustelik debriyajsiz manual rahatliginda.

sonra kufrediyor otomatik sanzimana.

bunun sebeplerinden bir tanesi yakit tuketimi nedeniyle turkiye icin otomatik sanzimanlarin tekrar programlanmasi ve boyle pasif kalmalari.
Mesaj tarihi:
Cafein said:

Velhasılı, ehliyeti alalı 7 sene olmuş, babam hala benimle giderken önde oturup hemen kapının üstündeki kola tutunuyor

şu olay kadar beni hasta eden bişi yok
resmen geriliyorum, elim ayağım dolaşıo babam orayı tutunca
lan noluo 50le gidiyoruz önümüz açık hava güneşli
kırmızı yanıo bi derin nefes alış öndeki frene basıo oturuşta bi dikleşme bu kadar mı korkuyosun al kendin kullan nedir yani

ehliyeti aldığımın 2. günü hem annem hem babam arabada milyon tavsiye veriyodu, otoparktan çıkana kadar 3 kere stop ettirdim arabayı
çıktım arabadan kim kullanıyorsa kullansın ben acemiliğimi atana kadar ikiniz aynı arabadayken kullanmıyorum dedim
kaç yıl geçti hala geriliyorum ikisi varken araba kullanırken
Mesaj tarihi:
Genelde gaz yok, debriyaj-fren var. Kendinden geçersen direksiyon hocası gaz kesip durabilsin diye, acemiyken dönüşlere "Pedal to the metal" (Paramecium gibi forum seviyesini yükselteyim hoh hoh hooo, "gazı kökleyip" demek) giren arkadaşlar falan için alınmış bir önlem. Bir de direksiyon sınavında benim gibi işi artistliğe dökenler için :D
Mesaj tarihi:
Ya bugün sürüyorum işte öyle. Bi baktım debriyaj kayboldu ayağımın altından. Hoca diyo frenden çek şimdi azcık. Diyorum hocam tamam çekicem de, debriyaj yok! :)
  • Yeni Oluştur...