strangegoodby Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 iso olarak yazdırdıgım cdyi çalıştırdıgımda dil seçimi ve normal baslangıca kadar herşey normalken ekran goruntusu yerine karsıma soyle şeyler geliyo 42.391863..Mp-BIOS bug : 8254 timer not connected to IO-APIC 42.571125 Kernel ğanic - not syncng : IO-APIC + timer doesn't work! Boot with apic=debug and send a report.Then try booting with the 'noapic' option yardımcı olabilirmisiniz ubuntuyu merak edip kurmak istediim ama gecenin bu saatinde boele kala kala kaldm şimdi uykuda tutmaz beni
Volfied Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=191355 said: I have no idea why it's happening, but I had the exact same error, and here's how I fixed it: At the grub boot screen, use your arrow keys to highlight "kernel /boot/linuz-2.6.15-25-386 root=/dev/sda3 ro quiet splash" (your exact paths and numbers might be a little dfferent). Then type 'e' to edit the boot options; you will be taken to another screen. Append 'noapic' to the end of the boot options, and hit enter. Then just type 'b' to boot. Dapper should then boot normally. To make these changes permanent, do the following: Code: sudo gedit /boot/grub/menu.lst and append 'noapic' to the line the says "#defoptions=", then Code: update grub and reboot. I took this help info from another post, none of it is original, but if I find the original post where I dea this, I will link to it from here.
strangegoodby Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 keşke o kadar ingilizcem olsaydı o zmn sizleri yormazdm bile
di Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 En özet haliyle söylemek gerekirse, başlangıç parametlerine (install demeden önce orda bi yerde vardır kesin) "noapic" ekleyip öyle girişceksin kuruluma.
strangegoodby Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 teşekkürler bu arada yabancı bi stede şans eseri buldum bir sürü şey yazıodu sdece başlangıcta f6 ya basarak Write noapic after quiet splash like this: quite splash noapic --4, Your system should now boot like normally. denilen su seyi yaptım ve su anda kurulumdayım tekrar saolun
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 ok, bi daha ubuntu kurulumu oldugunda sorarim
Darqainu Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 ubuntunun sitesinde ubuntu yüklü 1gblık stickler falan vardı satılık.. benim de elimde bir adet 1gb stick var şuanda bu aleti ubuntu installeri boot edicek şekilde ayarlamanın bir yolu var mı ? sadece isoyu atsam stickten bilgisayarı boot et desem yeterli mi ?
Volfied Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 darqauni su siteye bak www.pendrivelinux.com hem windowsdan hem linux den yapmayi gosteriyo
Darqainu Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 hm yalnız bu sticke linux kurup onu boot etmeyi gösteriyor..ben installeri sticke koyup ordan bilgisayarıma ubuntuyu kurmak istiyorum..kısaca boş cd yada dvd yok evde bu saatte de ubuntum geldi kafaya koydum kuracam diye.
Volfied Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 tam articlerlari buluyim sana :) livecd yratmayi gosterir cogu, live cd yaratirsan yukleyebilirsin de, ben Lenovo X61 kullaniyorum optic drive im yok o yuzden yanimda hep 1 gb linux drive i tasirim acil durumlar icin :) Bu linuxden yapmak icin http://www.pendrivelinux.com/2008/05/15/usb-ubuntu-804-persistent-install-from-linux/ Bu da windows dan (Vista da da calisti) non persistent (sadece install icin kullanacagindan persistence a ihtiyacin yok (flashdrive da degisiklikleri dosyalari kaydetme)) http://www.pendrivelinux.com/2008/04/09/usb-ubuntu-804-installation-from-windows/
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 boot edersen yükleyebiliyorsun da.. volfi önce davranmış..
Darqainu Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 hm tamam cahiliyetimin kusuruna bakmayın ingilizce de biliyoruz hesapta ama linux en ufak bilmediğimden geriliyorum :)
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mint ile başlayacaktın hani sen?
Darqainu Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 içeriğine baktım gerek duymadım , downloadı yarıda kapadım.onun içindeki dalgaları kurcak kadar öğretmişlerdi geçen defa :) ati driverimi bile kurmayı becermiştim :D
Darqainu Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 8.04ü kurmayı becerdim an itirabariyle ordan yazıyorum ama sanırsam gene ati driver konusunda sorunlu..nasıl kurucam ati kartımı bir bilen var mı ? bi tane unofficial programla kart modelimizi seçip kurduruyorduk ama unuttum adını .
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Hardware Drivers'ı aç System menusünden, oradan şeç Ati'yi, sonrasını kendisi halleder.
Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Asıl bir ss koyacaktım ama şimdi topic alakasız bir yöne kayacak onun için vaz geçtim. ubuntu'nun keyboard setupnda türkçe klavyeyi seçince canım sıkıldı biraz.
Darqainu Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 kurdish mi :) buarada gerge envy ile kurdum ati'yi o dediğinle tam olmuyödu galiba
Darqainu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 ben ubuntuyu kurdum kurcaladım da sonradan windowsa daha fazla yer ayırsaymışım dedim ve oalylar gelişti : windows xp'de denetim masası servislerden data management (türkçesi neyse artık) tan linuxun kurulu olduğu ve swap hedeleri için ayrılan partitionların hepsini delete ettim.sonra da çakma bi windows cdsi taktım ama laptopun cdromu seçici davranarak ordan boot etmedi,grup 22 hatası geldi ekrana öle kalakaldım..bu seferde hp'nin recovery dvdsini taktım ordan boot ettim o da reinstall xp - repair - command prompt gibi seçenekler sunuyor size..ben command prompt'a geldim x: dan bi dos penceresi açtı ufak orda format c: dedim sonra ana menuye gelip reinstall windows dedim normal xp menüsü çıkar falan sildiğim partitionları da ntfs formatlar windows kurarım sonra da ubuntuyu daha ufak bi alana tekrar windowsun yanına kurarım dedim ancak alet sadece eskiden windowsun kurulu olduğu partitiona xpyi tekrar kurmaya kalktım ben de allah kahretmesin seni dedim kapadım tekrar usbye ubuntuyu attım bu sefer tüm harddiske ubuntuyu kurdum yeniyeniden.. şimdi ben bu ubuntuyu komple grub mrub derdi olmadan nasıl formatlar yerine xp kurarım :) super grub disk diye birşey varmış bi isoyu cdye yazıyosun mbr'yi resetliyormuş galiba ben gene bunu cd yazamadığımdan usb stickle çözebilir miyim ? şu linkte anlattığı şeyi anlamadım ama cdyle yapması çok kolayken usb stickle yapması için linux gerekiyomuş (ki tüm harddiske kurulu bi ubuntu var şuan) bi de bi komutlar yazıyo biri bir tur izah etse :? edik : link bu http://www.supergrubdisk.org/wiki/SGD_Howto_make#How_to_make_a_Super_Grub_Disk_USB.
Darqainu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 eheh ne yazdıysam artık kimse sallayıp okuyup cevaplamamış :) bi daa live'dan yada wubudan öte ubuntu kullanmayayım ben en iyisi beceremiyorum tekrar xpye dönmeyi
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Windows CD'sinden Kurtarma Konsolunu açıp, fixmbr de, sonra XP yükle.
Darqainu Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 evet ama normal windows cdsi yoktu elimde cdrom da kopya cdlere karşı seçici o yüzden usbden xp kurulur mu tipi bir soru sormuştum neyse..
toshieee Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 ubuntu son sürüm cd ye yazıldıktan sonra bir windows app. gibi install ediliyor ve aynı şekilde geri kaldırılabiliyor, yeni yükleyeceklerin dikkatine..
Darqainu Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 neyse azmettim sadece kendi recover dvdsini okuyup ordan xp kuran laptopumla savaşımı kazandım galiba..bu recover cdsi fixmbr yapma olanağı vermiyordu çevreden bulduğum kopya xp cdlerini de laptopun cdromu beğenip okumuyordu.ben de elimdeki 2 usb sticki kullanarak birini şu linkte anlatıldığı gibi ubuntuyu usbden boot olup,kurulabilir şekile getirdim : install ubuntu from a flash drive http://www.pendrivelinux.com/2008/04/09/usb-ubuntu-804-installation-from-windows/ ikincisine de sahip olmadığım freedos,win 98 kurtarma disketi,cdsi vs yerini tutucak UltimateBootCd yi koydum bu da bilgisayarda virtual floppy yaratıp fdisk kıl yün işlemlerini yapma olanağı veriyor siz daha uzun okur kurcalarsınız Boot Disc http://www.ultimatebootcd.com/index.html ubuntuda da baya ilerleme kaydettim kendim kurcalayarak bir dahaki karşılaşmamızda daha az alana kuracağım belki ama daha tecrübeli bilinçli kullanıcam kendisini :) durum budur thanks for all the fish vs
Öne çıkan mesajlar