Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni OPEL Insignia

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Opel'in orta üst segmentteki başarılı temsilcisi Vectra, yerini Insignia'ya bırakıyor. Akıcı coupe silüeti ile dinamik bir görünüm sunan yeni model, dört tekerlekten çekiş, aktif şasi ve yedi farklı motor seçeneği gibi özelliklerle segmentin iddialı oyuncularından biri olmaya hazırlandığını gözler önüne seriyor..

4.83 metrelik beş-koltuklu yeni Insignia modeli sunduğu ileri teknoloji ve çekici tasarımı ile büyük ilgi çekmeye hazırlanıyor. Insignia, coupe benzeri tavan tasarımı ile akıcı ve güçlü bir görünüşe sahip. Karoserinin estetik biçimi, farklı ön panjur ile bütünleşerek tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Geniş bir alanı kaplayan ön ve arka farları Opel'in yeni yüzünü yansıtıyor. Aracın ön çamurluklarından başlayıp arka kısma kadar devam eden çizgi, ışık oyunları yaparak tasarımındaki detayları ortaya çıkarıyor. İnsignianın iç mekandında da yüksek kaliteli malzemeler kullanılmış. İç mekanda kullanılan kırmızı ortam ışığı, lüks sınıftaki otomobillerde olduğu gibi kaliteli bir iç ambiansın yakalanmasına katkıda bulunuyor.

4x4 sisteminin de kullanıldığı Insignia, anında tork dağıtımı yapan mekanizması sayesinde yalnızca en uygun çekişi sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda stabiliteyi ve dinamik yol-tutuş performansını da artırıyor. Tüm-tekerlerden çekişli Insigniada bulunan Uyumlu Stabilite Teknolojisine sahip FlexRide mekatronik şasi sistemi de; aracın , belli bir zaman noktasında, o an için hakim olan sürüş koşullarına uyum sağlamasına yardımcı olup, sürücünün o anda içinde bulunduğu ruh hali, duygularıyla eşleşen ayarların seçilmesine izin veriyor. Insignia ilk etapta yedi farklı motordan oluşan olağanüstü geniş motor serisi ile sunulacak. Insignia'da 115 beygirden 260 beygire kadar güç seçenekleri sunan dört farklı benzinli üç farklı dizel motor görev yapacak. 22 Temmuz'da Londra Otomobil Fuarında
Mesaj tarihi:
burdada insignia diye cikicak, vectranin yerini bi nevi astra sedan aldi zaten.

1.6 motor secenegi yine olucagi icin vectra c den cok fazla olucagini sanmiyorum, comfort modeli cok buyuk ihtimalle 45-48 bin ytl arasi bisey olur.

ekim gibi gelirse super olur :) hemen almam lazim sundan bi tane ehe.
Mesaj tarihi:
O kadar bariz bir benzerlik yok başka modellerle ama bende yandan görünüşünü BMW 5 serisine benzettim biraz. Far ve Stopların yukarı kıvrım yapması andırıyor.

Araba belli ki çok kalıplı. Yollarda gördüklerinde herkes aslında beğenecek ama opel olmasından dolayı zodifiyem gibi forumlarda kendilerine layık görmeyen clio kullanan burjuvazist arkadaşlar hiç beğenmedim diyecekler. Yinede hiç beğenilmeyen bir araba olarak aynı Astra veya Vectra'da olduğu rekor satış rakamlarına ulaşacak.

Clio gibi arabalara binen burjuvazist koloniler geceleri yattıklarında formula pistlerinde bindikleri arabalar kadar performanslı olmadığı gerekçesiyle 1.6 motorunu eleştirecek..

Satışı başladıktan sonra muhtemelen elektronik arızalar başgösterecek. Servisler bu arabanın tüm kronik arızalarına bir yama bulana kadar ilk satılan Insignia'lar garanti sürelerinin sonuna gelecek. Yinede yıllar geçmesine ve yukarıda saydığım falsolara rağmen peynir ekmek gibi satılacak..

3 4 yıllık projeksiyon yaptım buyrun :p
Mesaj tarihi:
Bu arada ben arabanın içini çok olmak üzere dışını da beğendim. Yalnız araba biraz 30 35+ yaş arabası olduğundan aman piyasaya çıksa da alsam bitane demek içimden geçmiyor.

Yinede Opellerin gelecek 7 8 yıllık tasarım çizgisinin nasıl olacağı konusunda verdiği ipuçlarını kullanarak Yeni Astra'nın neye benzeyeceği sorusu karşısında birazcık heyecanlandım.
Mesaj tarihi:
Selam,

Ön tasarımın ilk izlenimi Toyota, arka tasarım ise BMW.

Şu coupe tavan çizgisine oldukça gıcık oluyorum, arka kısmı basık yapıyor. Uzun boylular için zorluk. Bunu telafi etmek için de arka koltukların açısı ile oynuyorlar, abuk şeyler ortaya çıkıyor.

Boyut olarak Avensis ile aynı kendileri zaten, koltuk problemini de bu sayede aştıklarını düşünüyorum.

İç tasarım eskilerine nazaran daha iyi ama hâlâ gözüme batan detaylar var, huzur ve güven verici bulmuyorum. Büyük ihtimalle, düz çizgiler yerine spline kullanılarak tasarlanmış olan orta konsol yapısı yüzünden oluyor bu :

Saygılar.
  • Yeni Oluştur...