Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mavi npc olumunde olusan hata?

Yeager

Öne çıkan mesajlar

Selamlar;
Kendi eglendigim serverımda mavi bir npc yi veya chara daldigimda sysmessage olarak surekli criminal cıkıyor ve kestigimde ise surekli olarak sysmessage
Criminal!
Murderer!
yazısı çıkıyor ama sürekli ve öldürdügüm char ise yada npc ölmüyor hala canlı gibi duruyor ve sürekli olarak konsolda hata mesajı alıyorum
Exp code tarzında
Su varki Gm charla kestigim de herhangi bir sorun cıkmıyor sadece player charlarda oluyor ek olarak player charla bir pk (char veya npc)yı kestigimde herhangi bir sorun olmuyor. Sadece mavi olanı kestimmi oluyor bu hata.
Bunu engellemenin bir yolu varmıdır?
Şimdiden yardımcı olanlara şükranlarımı sunarım.
Sosyal ağlarda paylaş

bildigim kadarıyla npc yi keserken zaten criminal surekli yazar vede npc help guards a criminal felan derkeince 1-2 defa yazar normaldede serverlarda dikkat edersen her serverda yazar o o bir hata deildir criminal oldugunu sadece belirtir kolay gelsin..[signature][hline]www.rebornuo.com
[Uo Modifiye]
Admin

Sosyal ağlarda paylaş

İlgin için teşekkürler. demek istediğini biliyorum. Herhalde tam açıklayamadım.
Örnegin herhangi bir yerde forest ostard spawnı koydum ve bunu almaya calısırken foresta vurdum yanda surekli olarak ekran boyunca criminal yazı cıktı ve oldugunde ise criminal murderer yazısı cıkıyor ve npc kaybolmuyor o durdugu surece bu yazılara surekli geciyor ancak Gm charla gelip Npc remove ladıktan sonra normale donuyor. Bu sorunu cozmek istiyorum. Acaba anlatabildim mi?
Sosyal ağlarda paylaş

tamam buna bakacağım haklısın(ancak dunya kadar scp), peki normal player charın ölümündede aynı sorun oluyor bunda da aynı event olurmu sanmıyorum. herhangi bir event' a sahip olmuyorsa ne gibi çözüm önerebilirsiniz.
Nebula bazı bugların çözümünü fix.scpsinde toplamış, acaba oraya ekleyebileceğim sorunu halledebilecek önerebileceğiniz bir event vs. varmı acaba ?

[Bu mesaj Yeager tarafından 14 February 2004 00:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar sorunun bir kısmını çözdüm sayılır problem şundan dolayı meydana geliyormuş.
Bir kişi mavi herhangi bir şeye dalarsa, ikisinede i_memory diye bir item düşüyor ve ikisinin
flagları birbirlerine war oluyor. şimdi mavi olan öldüğü zaman normalde bu itemin silinmesi
gerekir ancak bu item silinmiyor ve bunun yüzünden de npcsi veya charın ölmesi
gerçekleşmiyor ve karşı tarafta sürekli criminal murderer yazısı çıkmasına sebebiyet veriyor.
Ben çok basit bir event hazırladım. event şu:

On=@Death
if ()
src.findid.i_memory.remove

ve bunu spheretables a ekledim artık bir charın ölmesinden sonra hiç bir sorun kalmıyor.
ama herhangi bir npcnin ölümünde maalesef sorun devam ediyor. Buna benzer birşey ile sorunu kökten
halledebileceğim bir öneriniz varmı ?

[Bu mesaj Yeager tarafından 15 February 2004 17:52 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Yeager tarafından 15 February 2004 17:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Actual Search & Replace diye bir program var, onla yapabilirsin. Mesela butun npclerin on=@create satirini;

on=@create
events e_hede

haline getirir.

O tip birsey oluyorsa on=@death'larda bisey vardir Dmx'in dedigi gibi, bir bakiver.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | www.gesparts.org
Exc/Hib | L50 Eldritch, Ranger, Bard | LGM Tailor
Email: [email protected] | Icq: 5100111
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğiniz programa baktım gerçekten aradığım bir program. Diğer sorunu ise halletim artık char scplerinde create' in ust kısmında Tevents=e_asd diye ekledim teker teker tum npclere boylece sorun kalmadı. Ancak sundan şüphe duyuyorum başka bir scp nin içinde npc veya chara i_memory diye bir item yüklenirse bir bug oluştururmu? Ancak kendi çapımda olduğu için pek kayde almıyorum. Birde bu itemi eventla sildiğim için mavi chara dalan kişi kill almıyor artık onuda eventa ekledim. yardımlarınız için teşekkür ederim. iyi çalışmalar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...