EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 önce mandrake 9.2 yi silmeden kurmaya kalktım kurulum tamamlandıktan sonra lilo kurulurken hata verdi ve boot edemedim sistemi bilgisayarı açamayınca winxp cd sinden boot yapıp winxp yi onardım sonra tekrar slackware cd sinden bootlayıp cfdisk ile linux partisyonlarını silip 2 yeni partisyon oluşturdum(birisi swap) ardından slackware kurulumu sorunsuz bi şekilde tamamlandı ama açılışta direk xp başlıyor linuxı başlatamıyorum(sanırım liloyu kuramamışım) bu olayı nasıl halledebilirim? ben açılışta seçerek başlatmak istiyorum(lilo sanırım bunu yapan?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Slackware CD si ile boot edilir.. parametre olarak boot : bare.i root=/dev/hdXY verilir. Errorlar gecilir. Sonra liloconfig calistirilir.. Kafaniza gore bir boot scheme olusturulur.. Boot edilir. Emin olmak icin liloconfig den ciktiktan sonra lilo -U; lilo -v yazilir.. bir hata var mi yok mu incelenir.. Eger Added kisimlar duzgunse boot edilir. LILO menusu karsimiza cikar boylece.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. -EE Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 said: sharky, 11 February 2004 23:34 tarihinde demiş ki: Slackware CD si ile boot edilir.. parametre olarak boot : bare.i root=/dev/hdXY verilir. Errorlar gecilir. Sonra liloconfig calistirilir.. Aaaa bu işletim sistemi daha yükleme yapmadan error mu vermeye başlıyor. Ayyy İĞRENÇ En azından Vindoz' da yükledikten sonra veriyor. Çok kötü çooook. [hline] karakedi, 09 February 2004 23:49 tarihinde demiş ki: ewt ewt sharkye kafam girsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Yoo error falan vermiyor. Siz de Windows u kurarken, sonlara dogru makinaya restart atarsaniz, ya da bazi islemleri gecerseniz ( -ki boyle bir sansiniz yok - ) Windows daha beterini bile veriyor..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. -EE Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 vintofz un eğilimi, bir gün ansızın bozulmak 2k da çoktu o birgün açarsın mavi ekran... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 liloconfig nasıl çalıştırılıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 boot: kısmına bare.i root=/dev/hda6 yazdım entera bastım yükledi falan bişeyler sonra lilo ile ilgili bişeyler söyledi tekrar entera bastım yüklemeye devam etti sonra şöyle bi satır geldi darkstar login: buraya yazıyorum paso bişeyler olmuyor geçemedim bu ekranı bi türlü nedir bu darkstar kimdir ben değilim yani darkstar diye bi kullanıcı adı tanımlamadım heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prophecy Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 makinanın adını darkstar vermişssin oraya root yaz ve root sifresini gir sonra konsolda liloconfig yaz ve gele menuden gerekli duzenlemeleri yap[signature][hline]Fallen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 ben makinaya isim vermemiştim ama neyse root yazınca kabul etti ve sisteme girdim sonra liloconfigi açtım ordan linux kısmında /dev/hdda6 yazdım(linuxın kurulu olduğu hdd) dos kısmındanda windowsun kurulu olduğu bölümü yazdım sonra lilo installing dedi ve komut satırına geçti ama install olayının bittiğine dair bi yazı falan gelmedi neyse herhalde kurmuştur dedim ve restart attım ama yine direk windows açıldı bu arada ayarlarda linux bölümüne girince diskleri listeliyor ya yukarda orda hda6 var sadece(linuxın kurulu olduğu yer) ve yanında boot işareti yok hda1 de var(windowsun olduğu yer) nerede yanlış yaptımki ben? [Bu mesaj EagleEye tarafından 12 February 2004 01:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 /etc/lilo.conf `u acip editle ; soyle olacak boot = /dev/hda prompt timeout = 50 vga = 773 append="hdc=ide-scsi" # Eger cd-rw falan kullaniyorsan image = /vmlinuz ( veya lilo.conf da ne yaziyorsa ) root = /dev/hda6 label = slack read-only other = /dev/hda1 label = xp table = /dev/hda[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. -EE Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 liloconfigden editlemiştim onu ama olmamıştı sonra komut satırına /sbin/lilo yazdım yükledi bu sefer yani artık açabiliyorum direk lilodan sistemi :) ama şimdi yeni yeni sorunlar başgösteriyor tabi hehe öncelikle darkstar nedir nerden çıkmıştır? ayrıca grafik arabirimini başlatamadım(2 cd yide indirip full install yaptım kda gnome falan yüklü durumda) ben direk grafik arabirimiyle açılsın sistem istiyorum ama o inadına darkstar diye bişi ile açıyo ve ordan hiç bi yere ulaşamıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 darkstar Slackware Linux `u kurarken eger hostname `ini belirtmemissen ( netconfig ), senin default hostname indir. Login olursun kullanicinla, sonra xfre86setup dersin ekran kartini tanitirsin bir kereligine mahsus.. Sonra da startx yazarsin girersin X ine.. Direk X ile acilmasini istiyorsan da /etc/rc.d/rc.local `in sonuna init 4 yazarsin, olur biter. Direk XDM ile acar.. Istersen GDM ile de actirirsin, v.s. v.s. Arastiralim, bulalim. Eglenelim.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. -EE Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 çok teşekkürler grafik arabirimi çalıştırmayı başardım şimdi problemler version 3.1: mouse u kurulum sırasında düzgün tanıtamamışım nasıl tekrar tanıtabilirim konsoldan? grafik arabirimde konsolu hangi komutla açabilirim? herhangi bişeyin driverını nasıl yükleyebilirim?(bunu cevaplamama hakkını kullanabilirsin geniş bi soru biraz hehe) (bu worm nası çıktı ortaya yine be 20 sn içinde gidiyo alet ehea) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Console a donmene gerek yok, eger X de calisacaksan, direk bir Terminal acabilirsin bulundugun pencere yoneticisinden ( tavsiyem Dropline Installer ile Dropline Gnome kurman :) www.dropline.org ) Sonra bir de uzerine swaret kurdun mu... OH oh oh. Eger ps2 mouse un varsa rm /dev/mouse ln -s /dev/psaux /dev/mouse yazman yeterli.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. -EE Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 teşekkürler tekrar varya sende olmasan ben bu linuxtan direk soğurdum herhalde :) şimdi deniyorum bu arada o bahsettiğin grafik arabirimi falanmı kde gibi bişey ayrıca sen bu kadar karman çorman komutu nasıl ezberledin hayret :) uzun süredir kullanıyorsun herhalde linuxı bende bundan 3 yıl evvel falan sanırım bi kurma girişiminde bulunmuştum ama o zamanlar internet bağlantım yoktu derginin biri vermişti kurulumda direk sorun yaşadım kuramadım harddiske partisyon oluştururken bişeyler oldu hdd yi görmemeye başladı alet direk soğudum olaydan şimdi korkumu yenip tekrar giriştim işte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Alıcaksın red hat next next next diceksin kurulcak herseyide nerdeyse tanıcak :P maksat sharkye ters düşelim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Kaiii. Yatiyorum ulan :) Kopek baligini, japon baligi yaptilar valla :) Bu arada Fedora = Red Hat.. Bir baska topic te Fedora da sorun yasamis bir arkadas vardi, hatirlatidim. ( bkz. -1 deyim ama hala ayaktayim )[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. -EE Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 yatmaa yatamazsın hehe bu kde nin denetim masası şeysi vardı oraya girdim ordan çekirdek ayarlarına girdim(kernel şeysi) sonra bi kaç driverı aktif ettim(yada öyle sanıyorum) uygula dediğimde şu komutu çalıştırınız yazdı: make symlinks dep komut çalıştır şeysinden çalıştırdım komutu bişey olmadı sorna bide konsoldan yazdım komutu bilmemne no rule falan gibisinden bi msg verdi hala ses kartımı ve modemimi görmüyor meret restart atmadım gerçi restart istiyomu bu linux driver yükleyince Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 cd /usr/src/linux make symlinks dep hayatimda daha boyle bir kernel derleme komutu vermedim. Evet gorur ses kartinin, kernel modunu ekleyeceksin /etc/rc.d/rc.modules olmadi kernel derle.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. -EE Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 kernel derle derken daha üst bi sürümünümü yükleyeyim? soundblaster 16 benim ses kartım ve denetim masasında(kde nin) sb16 driverı vardı ama ordan aktifleştiremedim işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 hocam beceremedim bu ses kartını tanıtmayı ben modemide görmüyor zaten driver nasıl yükleniyor buna yaw anlamadım bi türlü sb.i miydi neydi öyle bi dosya vardı bi klasörde(drivers/sound muydu ne öle bişey) onu yüklemek istedim ama komut ne nasıl yüklenir ayrıca sb.i nin doğru driver olup olmadığını nasıl anlarım? yada ben bu ses kartını ve modemi nasıl tnaıtıcam kısaca? internetten dökümanda arıyorum ama bulamıyorum yaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 kernel 2.6.2 versionunu çektim bide şu dökümanı yazdırdım printerdan: lcekirdek_derleme sonra ordaki adımları izlemeye başladım ilk problem ayarları yaptıktan sonra make dep komutunu yazdım ama komutu uygulamadı error verdi(öyle ahım şahım bi error mesajı diildi tam hatırlamıyorum ama komut şu an uygulanamaz gibisinden) sonra ben salla dedim devam ettim make clean make bzImage son komuttan sonra iki saat bişeyler yaptı sanırım driver paketlerini installladı sonra make modules ve make modules_install dedim devamında aynen yönergeleri takip ettim ama "ln-s /boot/vmlinux-2.6.2 /boot/vmlinux" komutu çalışmadı sonra boot dizinine baktım vmlinux-2.6.2 diye bi klasör oluşmamış(yada dosya her neyse) sonra bende ordaki linux-2.6.2 dosyasının adını vmlinuz-2.6.2 olarak değiştirdim ve aynı komutu şu şekilde değiştirerek yazdım:"ln-s /boot/vmlinuz-2.6.2 /boot/vmlinuz" sonra lilodanda ayarladım falan installadım liloyu sonra restartladım aleti açıldı güzel güzel lilo linuxı seçtim ordan bi başlattım kernel panic oldu hehe nerde yanlış yapmış olabilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prophecy Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 hhiim dusunelim nerder yanlış yapmışsın=) heryerde abi windows degil bu hata verdigi halde devam edesin ki ozellikle sistem core u kernel uzerinde =) daha sonra kernel olusmadigi halde rename ederek derlenmemis cekirdegi koymussun oraya o yuzden kernel panik veriyo sey yapmayi dene linux cd si ile boot edip yaptigin butun rename leri vs geri alip tekrar acmayi dene bu sadece sharky gelene kadar denemen için bir yol olabilir =)[signature][hline]Fallen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 tekrar derledim tekrar aynı yerde hata verdi make dep komutu işlemiyor nedense bide kernel panic hata mesajınıda kaydettim belki işe yarar diye bana root dizinindeki vmlinuz adlı dosyadan kaynaklanan bir sorun gibi geldide #kernel panic: WFS:Unable to mount root fs on hda6 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Linux ile tanismanin 3. gununde kernel derlemeye calismak, biraz araba kullanirken kaputu acip, bujilerle oynamakla ayni anlamda.. Yavas yavas, anlaya anlaya gitmezsen, ezbere hareketler ancak seni Linux`tan sogutur. /etc/rc.d/rc.modules dosyasini inceledin mi ? Incelemedin. /usr/src/linux/Documentaton dizininde dolastin mi ? Dolasmadin.. http://www.belgeler.org veya http://www.linux.org.tr `i inceledin mi ? Evet ama kismen, istediklerini bulmak icin arastirmadin bile.. Guzel simdi hepsini arastir.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. -EE Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar