Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Undead - Lock


ghost_boo

Öne çıkan mesajlar

Sanırım şimdiye kadar çizdiğim tek başarılı çizim oldu bu.Ancak bu başarıdan o kadar sevindirik oldum ki hataları göremiyorum. ^^

Daha önce hiç çizim dersi almadım , tamamen karalamalardan oluşan bir geçmişim var çizim konusundaki zaten eski bi de topiğim vardır ; Karamalarım topiği

O yüzden şimdi sağlam bir eleştiri lazım , şurası hatalı burası yamuk , buraya dikkat et falan demeniz lazım. Tabi hatalı demekle olmuyor sadece bir de yapıcı eleştiri lazım yıkıcının yanında. (:

İşte resim ;

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hataların hepsini tek tek saymak zor. Figür büsbütün hatalı olmuş. Anatomi oturmamış,sakat gibi olmuş. Proporsiyonlar hatalı, perspektif hiçe sayılmış,hareket oturmamış vs.
Demon diğerine nazaran daha başarılı olmuş.

Hayalden figür çizmek zordur. İlk başta fotoğraflardan bakarak, model çizerek falan başlaman lazım. Böyle kafadan girersen olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anladığım kadarıyla zaten belli bir ilüstrasyondan ilham alarak çizmiş.
Ama Rakursi'ye katılıyorum UD female lock'un konusunda. Demon nispeten başarılı ama lock baştan ayağa yanlış. Bazı hatalar belki yok sayılabilir, eğitim almadım dediğin, yeni başladım çizmeye dediğin için ama baktığımda rahatsız oldum.

Öteki topic'te söylemiştim burada da tekrarlamak istiyorum, her ne kadar Rakursi bu sözümden dolayı benim resim hakkında bilgisi olmayan birisi olarak suçlasa da, şimdi sana gayet normal görünüyor olabilir resim ama bir süre başka şeylerle ilgilen, farklı şeylere odaklan. Hatalarını kendin de göreceksin çok rahat bir şekilde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:
...bir süre başka şeylerle ilgilen, farklı şeylere odaklan. Hatalarını kendin de göreceksin çok rahat bir şekilde.

bence doğru fakat ne kadar iyi çizebilmenle ne kadar hata görebilmen arasında direk doğru orantı var. ama o yöntemle görebildiğin tüm hataları görebilirsin. bir de biraz uzakdan bakmayı dene.

figürde çok çok ciddi hatalar var. fotorafdan bakarken, önce figürün iskeletini hafif çizgilerle çıkarmaya çalış, çok işine yarıcaktır, hem çok da geliştirir

devamını bekleriz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence önce o fotoğrafın üzerinde ölçüler almalısın sonra aynı oranları kağıda geçirerek çizmelisin bu şekilde anatomiyede bi katkısı olur mesela o insan figürünün baş ölçüsünü bütün vucuda oranlayarak başarılı bişeyler çıkarabilirsin bide biraz çizgi çalış derim otur öle bulduğun kağıtlara sürekli çizgiler daireler fln çiz elin alışsın
çalışa çalışa ztn iyi ilerlemeler kaydedersin kimse ilk çizimlerinde şaheser çıkarmıyo:)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...