sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Adam Atatürk'e diktatör demiş, hakaret etmemiş, yessör. Şimdi kalkıp "Atatürk diktatördü"yü savunursunuz siz. Ayrıca birine bok atan (mecazen değil, kelime anlamıyla) birini, ne hakkında konuşursa konuşsun, ciddiye almamı bekleyemezsin benden. Özel hayatmış peh. Adam bok atmış ya. Sir o diil de hani bi parti adı veriyodun sen o nooldu?
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 diktator pis kaka ocu bir terim degildir iyi diktatorlerde vardir kotu diktatorlerde dunya daha cok kotu diktatorler gordugu icin bir hakaret olarak algiliyoruz
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 başlığı ben okurken zorlandım ya resmen.
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Nişanyan-dışkı ilişkisi Turizmci Sevan Nişanyan artık ne yaparsa yapsın bundan sonra adı söylenir söylenmez akla “bir kavanoz dolusu dışkı” gelecektir. Arkadan da bu kavanozu bir kadının (hem de, üstelik eşinin) başından aşağı boca edişi... Bütün meslek hayatı boyunca kadınların haklarına, onlarla ilgili kanun değişikliklerine, onlara yapılan haksızlık ve saldırılara öncelikli yer veren, haksızlıkların giderilmesi için mücadele eden biri olarak inanın bu kadar berbat ve insanlık dışı hakareti, saldırıyı (tecavüz ve cinayet dışında) hiç görmedim. Yıllarca beraber yaşadığı, “eşim” dediği bir kadına karşı bu ne nefret, ne ölçüsüz öfkedir ki hayvanlara bile yapılsa karşı çıkılması gereken, düşüncesi bile akla gelmeyecek bir aşağılamayı eyleme dönüştürebilmiş. Aslına bakarsanız akli dengesi yerinde olan, en azından kendine saygısı olan birinin yapabileceği bir şey değil... Ama hakimler, avukatlar bilirler (biz de kadın hakları savunucusu avukatlardan duyarız), bu kadarı olmasa bile benzer saygısızlıkları çeken kadınlar var Türkiye’de... Sebebi bence yine “hak ettikleri yaptırım”ın ne toplum, ne de hukuk tarafından uygulanmamasıdır. Şimdi kadın kuruluşları, kadın yazarlar bu olaya tepki gösteriyor, Nişanyan’a çalıştığı gazetede yazı yazdırılmamasını istiyorlar ama bu istek gazete tarafından “iki kişi arasındaki kavga işine engel değildir” diye reddediliyor. Oysa ne kavgası?? Bu normal bir kavga değil, yazma iddiasındaki kişinin “kişilik bozukluğunu” gösteren, kendisi ve yazıları dışında gazetesinin ve hatta yazarlığın kalitesini düşürecek nitelikte bir “olay”dır. Sadece çalıştığı gazete tarafından değil, hakimler tarafından da ciddiye alınması ve hak ettiği şekilde cezalandırılması gereken önemde bir “olay”dır. Son zamanlarda genç kızlara, kadınlara “hakaret, tecavüz, cinayet” olaylarına gereken cezaların verilmeye başlanması adalete karşı kaybolan güveni de yeniden yeşertmeye başladı. Bu dehşet verici eyleme ne ceza verileceğini merakla bekliyoruz. Eşinin kafasından dışkı döken birinin “cumhuriyeti, devrimleri” filan ağzına alması ve hatta kitap yazmaya kalkması ise Türkiye’de herkesin kendini her şey zannetmesi trajikomikliğinin en belirgin göstergesidir. İnsan gülsün mü, ağlasın mı kestiremiyor. Ruhat Mengi
Astral Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 said: Ek olarak belirtmek isterim ki; Bazı kişiler algıda ve yorumda kavramları karıştırıyorlar veya tanımlarını tam olarak kavrayamamışlar. İfade Özgürlüğü, Demokrasi gibi kavramların anlamı SINIRSIZ ÖZGÜRLÜK değil, SORUMLULUKLAR REJİMİ’dir.
Dark_Soul Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 diablotg said: ne demiş bi şair abimiz son satırında annen belki aynı olurdu ama baban kim olurdu bilinmez şerefsiz (bunun gibi bişey uzattım galiba) Bizim lisedeki beden eğitimi hocamız 2 saatlik dersin 1 saatini nutuk a ayırırdı,her hafta kitabın belli bölümünü okuyup anlatırdık :),ben listenin ilk sırasında olduğum için 3-4 hafta bi sıra karışırdı paso ben anlatırdım^^,o zamanlar deli-ayyaş(arada içerdi) gözüyle bakardık hocaya,önemini sonradan anladım,hocamın bazı özlü sözleri hatırladım kadarıyla(1 tanesi baya ağır:)): Atatürk olmasa anamız belli babamız belli olmazdı... --Atatürkçülük ne ister ister? Mangal gibi yürek ister...
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Dark_Soul said: önemini sonradan anladım,hocamın bazı özlü sözleri hatırladım kadarıyla(1 tanesi baya ağır:)): Atatürk olmasa anamız belli babamız belli olmazdı... --Atatürkçülük ne ister ister? Mangal gibi yürek ister... Biraz Neyzen Tevfik olmuş ilk cümle Ne ararsın Tanrı ile aramda Sen kimsin ki orucumu sorarsın? Hakikaten gözün yoksa haramda Başı açığa neden türban sorarsın? Rakı, şarap içiyorsam sana ne Yoksa sana bir zararı, içerim İkimiz de gelsek kıldan köprüye Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim. Esir iken mümkün müdür ibadet Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et... Senin gibi dürzülerin yüzünden Dininden de soğuyacak bu millet. İşgaldeki hali sakın unutma Atatürk'e dil uzatma sebepsiz Sen anandan yine çıkardın amma Baban kimdi bilemezdin şerefsiz
mani Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Horizon said: FOrumun başlığı bile hakaret , kendi fikirleri ve düşünceleri yüzünden burada hakaret ettiğiniz kişiden daha beter duruma düşüyorsunuz. Artı olarak ilk mesajlarda açıkça Cumhurbaşkanına ve Başbakana hakaret ediliyor. Hem forum kurallarına hem anaysaya aykırı mesaj atmış orda biri. gözümden bir damla yaş geldi şu yazıyı görünce. demekki insanlar zora düşünce anayasaya sarılıyormuş. senin gibiler bile.
Dark_Soul Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 @horizon bu ülkede kendi düşüncelerini söleyebilme özgürlüğü veya kendi dinini yaşama özgürlüğü varmı? Git bakim anadoluda küçük bir şehre ramazanda kaç tane açık lokanta bulabiliyosun? Yada konyada halka, namaz kılmak oruç tutmak vs. bunlar cok gereksiz seyler diyiver bakalım canlı çıkabiliyomusun ordan.
Soulbringer Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 M.Kemal'e bir agir itham soylendiginde ve buna karsi durulup kardesim burada demokrasi var hersey ozgurce denebilir denilirken aslinda icten ice onu da elestirilir hale getirdik yaftasi altinda iyice hic etmek isteyen kisilere goz yumulmaktadir.. Ama diyorum herzaman bu yaftanin pesinde olanlar icin tabi SIZLER M.KEMAL ' I HAKETMEYEN BIR NESILSINIZ!! O YUZDEN NEYI NEDEN SAVUNDUGUNUZU BILMEDEN BU DIYARDAN YASLANIP GOCUP GIDECEKSINIZ!! M.KEMAL ' I ANLAMAK DEMEK HERSEYE YAFTALANDIRMAK DEGILDIR!! O BIR DUNYA LIDERI IDI!! DUNYA ANLADI BUNU SIZ DAHA ANLAMAMAK ICIN YIRTINIYOR ISENIZ BUNA HIC MANI OLMAYIP O APTAL DEBELENISINIZI IZLEMEK COK DAHA EGLENCELI!!! (Uzerine alinan kendisinin tercihidir saygilarimla)
suBzer0 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 M. Kemal Atatürk'ü sevmediğini dile getirmek , ona hakaret ve kurduğu bu ilkelere hakaret anlamına gelirmi ki? Tamam hepimiz o kızın yeri geldiğinde bunlara hakaret ediceğini ve onun bir it soyu olduğunu biliyoruz ama bunu söylemediği sürece , en azından o programdaki sözleriyle onu suçlayamayız.
Giovanni Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Slat said: Bu kadının 1920 versiyonları çıkardıkları isyanlarda köpekler gibi gebertildi, demek ki bunların fikirleri samimi veya meşru değilmiş ;) insan misin sen ? rezil yaratik.
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 abicim bu konu ile ilgili zilyon başlık açılmadı mı? yetmedi mi?
Öne çıkan mesajlar