mertsolkýran Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 daha önce sizlere amatör bir şarkımı atmıştım, ( solkirans tı nickim, şifresini unuttum :) ) 1 senede bir çok şarkım oldu, bir site açıp bi kısmını koydum siteye umarım beğenirsiniz. hepsine www.mertsolkiran.com adresinden ulaşabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 İyi güzel hoş da rock kültürüne karşı amba kusmuşsun 'rock' şarkısında, o garezini anlamadım, gereksiz buldum. Çarpıklığın olmadığı yer yok ki, hoş kendi cepheni de eleştirmişsin ama şarkının genelinden rap rock'ı ezer havası yok değil. Koca şarkıdan bi onu mu anladın diyebilirsin, hayır sadece o gözüme battı. Onun dışında vokal diğer hırçın rapçilerinki gibi rahatsız etmiyor, hoş ancak bir çok yerde bas tonu vokalin önüne geçiyor gibi geldi. Akustik gitar tınıları da hoş gitmiş. (ipleri koparmak istiyorum) Lirikler de pek cesur, güzeller de. Pek dinlediğim bir tür olmasa da tuttum sayılır yaptığın müziği. Sitenin dizaynı da çok hoş. Ayrıca solkıran güzel bir isim, prezentıbıl derler ya hah ondan. Yolun açık olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mertsolkýran Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 rock parçasını " amerikan özentisi, bizim kültürümüz değil ", " serserisiniz ", " rap sanat değil " lafları kanıma çok dokunduğu için ve bi hafta içinde bunları 3 er 5 er defa duyduğum için çevremden, çok asabım bozuldu o yüzden yaptım, bob marleyden altyapı yapıp kullanmamın sebebi de oydu, istenilince rapte kulağa hitap edebilir hale geliyor, bunu göstermek istedim, hem kendime, hem acımasızca eleştirenlere... zaten bu yüzden eğer şarkılarımda altyapıyı başka parçalardan alıcaksam özellikle jazz blues yada hafif rock müziklerden seçiyorum ki parçam dinlenirken sözler değil müzikte keyif versin dinleyene. yorumunun geri kalan kısmı için çok teşekkür ederim, yapmak istediğim de buydu, küfrederek rap olmuyor, birşeyler anlatmak lazım ama sakin sakin, sinir yapmadan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Şu konumda müzikten ne beklediğimi yazdım ben. Rap'i asla sevememem ondan. Ama sanat için harcanan emek daima değerlidir; O nedenle klasik eğitimi olan bir progressive müzisyen gözüyle eleştiriyorum: Şarkılarının Rock, Kör Gibi ve Öte Değil Çöpten adlıları dinledim, bu eleştiriyi yazarken de ötekileri dinliyorum. Arkada çalan müzik güzel, ama vokal için biraz daha çalışman lazım, iyi bir eğitim daima iyidir. Bazen sesinde titremeler oluyor, tonu bozuyorsun. Rapden anlamadığımı söyledim ama sözler ritme uymuyor; normal mi tür için? Mesela İpleri Koparmak İstiyorum'da güzel bir uyum var, ama bazı şarkılarda kaybetmişsin. Gitme'nin başındaki vokal melodisi güzel, ama lirik bölümü ile uyumlu bir ton değil. Kadın ve erkek vokallerini daha uyumlu kullanman lazım orada. Biraz daha tiz ve duru söylersen daha uyumlu olabilir. Yaylılar güzel, epey iyi yapmışsın. Ama bas-tiz uyumuna biraz daha özen gösterirsen daha iyi olabilir. Öte Değil Çöpten'de güzel bir uyum yakalamışsın. Gitar melodileri de hoş ama fazla çeşitlilik yok. Gerçi bu müzikten kaynaklanıyor sanırım. Yine de arada sırada farklı tonlardan da birşeyler çalabilirsin renk katması için. Perküsyon ve synth uyumlu, perküsyon hakkında yorumda bulunamam, patiler bilir, en zayıf yanımdır kendileri. Synth için daha farklı, en önemlisi, ne olursa olsun tanıdık gelmeyen sesler kullanmalısın. Virus T1 gibi cillop aletlere bakmanı öneririm. Hazır synth'lar kullanma kullanıyorsan, Max/MSP'yi kurcala mesela. Bölmeyi Çabalayın'da ki synth'lar üzerinde daha çok uğraşman lazım. Ana ritim rahatsız etti beni. Umarım çok sert geldin diyip sinirlenmezsin, eleştirdim sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feiticiera Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Rap severim ben dinlerim de az biraz ancak kişilikteki bpşlukları müzik tarzıyla doldurmak ne rock müziğe has bir hadisedir ne de sonuçları farklıdır aynı problem rapçi tabir ettiğin gençlerde de aynı miktarda var.Çok sığ yaklaşmışsın olaya üzgünüm. Ayrıca buyur şarkından bir kısım söz: Sizdeki gibi tellere abanmadık,Brutallarla saçmalamadık.Aşk şarkısında böğürme lan biraz duygulu ol hayvan.. Olmaz valla gülerler sana :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mertsolkýran Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Sadece tek bir şarkı dinleyip kişilik tespiti yapmışın, aldığın psikoloji ve sosyoloji eğitimin karşısında saygıyla eğiliyorum. Dinledin mi diğer şarkılarımı? Ayrıca söylediklerimde yalan mı var? Yoksa çok mu canını yaktı? Rap müziğe " müzikalitesi yok " diyenler için bir eleştiriydi o cümleler, bize bunları derken kendi yaptıkları müziğin ne kadar kulağa hitap ettiğini göstermek istedim. Aynı şarkı içinde özenti diyenlere de eleştri var, bunların hepsi uyuşturucu bağımlısı diyenler için de eleştri var. Neyse sen yazdıklarıma gülebilirsin, dalak senin dalağın patlayana kadar gül. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feiticiera Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Psikoloji veya sosyoloji eğitimi almadım.Ergenliğini tamamlayan ve az biraz kafası çalışan her insan yapabilir bu tespiti.. Canım falan da acımıyor ama sen bu soruyu bana sorduğuna göre ben senin canını biraz acıttım sanırım amacım bu değildi kusura bakma... Önce biraz Türkiye'de rock adına gerçekten altlarda neler yapılmaya çalıştığını insanların gözlemle. Adam eşcinselse sorunun ne mesela ?? Homofobik misin? kimseyi rapçiler senin değiminle farklı diye hor görmezken sen bir adamı cinsel tercihleriyle mi yargılayacaksın? İnsanların kendine yapıştırdığı Rock müziği bir etiket olmakla suçlarken bakın rapçiler şöyle şöyle yapoaz etmez diye kendi etiketini mi yapıcaksın..Böğürmeyin lan duygulu söyleyin diyerek bakış açısı anahtar deliği kadar olan doğrularını mı anlatıyosun?? Tek tek şarkı sözlerini buraya yazıp karşıt görüşümü belirticek kadar da yoramam kendimi üzgünüm..Madem bu kadar samimisin ayrıca müziğinde tek bir şarkını dinleyip te senin hakkında bu yargılara varabileyim bırak..yoksa bazı şarkılarda kolpa bazılarında mı içtensin? Bu ne yaman çelişkidir kardeşim bırak bunları.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Arkadaşlar,eleştiriler güzel,tespitler güzel,tavsiyeler güzel ama konunun sonucu tartışmaya gitmesin,konu amacından sapmasın,kitlemek zorunda kalmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feiticiera Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 tamam burda noktalayalım tartışmayı kaynamasın arkadaşın topik kusura bakmayın germek istemedim ortamı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 İplerimi Koparmak İstiyorum ' u indirdim baştaki gitar melodisi çok hoşuma gitti aha güzel bi şarkı geliyor sanki dedim sonra arkaya gereksiz ritm ve rap girdi lame oldu şarkı :P Ama güzel yinede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 O rock şarkısı bildiğin "fail" yalnız ciddi bir şekilde. Diğer tüm şarkılardaki ideolojiyi falan silip atar, o cinsten. Hoş bir giysinin kocaman defolusu gibi bişey. Bence 4-5 sene geçtikten sonra anlar gençken yapmışız der milletle paylalşmamaya falan bile başlayabilirsin o şarkıyı eğer her şey yolunda giderse x) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mertsolkýran Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 dostum yukarda açıkladım zaten, hatta en ayrıntılı şekilde anlatayım, bir hafta içinde 6 - 7 tane kayıt aldım, msnden insanlara dağıtıyorum, msn listemdeki 3 5 tane rock dinleyen insan artık sürekli parça atmamdan sıkıldıklarından mıdır nedir ( rock grubu olanlar da var onlardan ses gelmedi) amerikan kültürü, serserisiniz, özentisiniz gibi saldırılarda bulununca dayanamadım artık, bütün kinimi nefretimi o şarkıda kustum ( ki benim olayım budur, sevgilimle kavga etmek yerine bir parça yapıp rahatlamayı alttan almayı yeğlerim ) ama insan nasıl bi özrü varsa kabullenmeliyse o şarkıyıda koydum oraya, o şarkı da benim, eğer koymasaydım yeterince içten olmadığımı düşünürdüm, topal birinin utanıp sıkılmadan yolda yürümesi ya da gizli topuklu bir ayakkabı kullanıp normal biri gibi davranması arasındaki fark bu, belki fazla şişmiş bir ego bilemem ama hatalarımı da seviyorum, ders aldım çünkü, rock parçası gibi bir parça daha yok gördüğünüz üzere. Az evvel yaptığım şeyi savunmamın nedeni de yine saldırılmış olması, umarım anlatabilmişimdi derdimi. Rock kültürüyle bir alıp veremediğim yok aslında, hatta amatör bir rock gurubuyla düet yapmak üzereyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar