Goering Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 2 haftadır bir bankanın insan kaynaklarından aranılmayı bekliyordum... çok zeki olduğum için bugün sabah saat 8'e kadar oturup sabahladıktan sonra yatmaya karar verdim.. saat 10:00'dan saat 10:30'a kadar 3 kere 0532 xyz xy 01 0532 xyz xy 02 0532 xyz xy 03 numaraları aramış... neyse özetlemek gerekirse, telefonun sesi açıktı sonuna kadar biri ararsa uyanayım diye ve de aradılar... ilk telefon çaldı : yanımda uyuyan arkadaşım uyanır gibi olup "pfffff be" gibi bir şeyler dedi.. ben ilk aradıklarında hiç uyanmadım 2. aradıklarında telefonu açtım hiç konuşmadan öylece boşluğa tutup uyumaya devam ettim 3. arayışlarında tekrar cevap vermedim en son aradıklarında "aloooeeeh" gibi bir açılış yaptım sanırım... "ben melda bilmemne" bize bir staj başvurunuz olmuş.. sizin yarın saat 2'de görüşmeye almak istiyoruz vs. dedi.. ok vs. diyip kapattım da.. __ 1) ingilizce testi + sayısal testine girecekmişim nedir bunlar? 2) mülakatta nasıl yardırmak gerekir şu noktadan sonra? 3) işe en ufak bir kabul olma olasılığım var mıdır? 4) şimdi ben bu işe kabul edilsem nasıl dalga konusu olurum? not: çok staj yapmak istediğim bir şirket... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Eğer telefon konuşmandan dolayı bir terslik olsaydı, sınava çağırmazlardı diye düşünüyorum. Sayısal sınav enteresan (bence basit) çok hızlı bir şekilde yapman gerekiyor (diğer banka sınavları böyle) Hemen sınav sonuçlarını açıklıyorlar bildiğim kadarıyla, baya bir azalma oluyor katılımcı sayısında. Sonrasında mülakat var, biraz stajı anlatıyorlar bildiğim kadarıyla, biraz da senin konuşma şekline, isteğine, ilgine bakıyorlar. Eğer çok istiyorsan, düzgün bir kıyafetle gitmeni öneririm. Çokta abartı olmasın ama, dikkat et. Konuşma şeklin kibar olsun, kendine güvenerek konuş, çok fazla takılma (eee, umm) yapma, istediklerini ve yapmak istediklerini (hedeflerini) söyle. Stresli olduğunu gösterme, kollarını kavuşturarak oturma, parmaklarını masaya vurma, yüzündeki ifade ciddi olsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 az biraz torpilim var da demek buraya kadar oluyormuş torpil =) sanırım sınava sokulma sebebim torpil yoksa 4 kere aramazlardı inatla... neyse öküz değilim sorun olmaz sınavlar diye düşünüorum.. şu matematik olimpiyatlarındaki gibi sonraki şekil nedir?, sonraki sayı nedir? sorularını dizmiyorlar di mi? onlardan tiksiniyorum da? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 1) ingilizce testi + sayısal testine girecekmişim nedir bunlar? 2) mülakatta nasıl yardırmak gerekir şu noktadan sonra? 3) işe en ufak bir kabul olma olasılığım var mıdır? 4) şimdi ben bu işe kabul edilsem nasıl dalga konusu olurum? Benim iş yerimde karşıma gelsen staj için, 1. Olarak kıyafetine 2. Olarak diksiyonuna 3. Olarak har3ketlerin ve kelime seçiş tarzına Bakıp bunlardan sonra İş ile ilgili kriterlere bakardım. 1* Bilmiyorum 2* Yukarda yazdım 3* Şık için kendine her zaman güven. 4* Burada ne demek istedin anlamadım galiba sen stajı pek ciddiye almıyorsun.Olsan ne olucak olmasan ne olucak. Konuşmanı bitirmeye yakında stajdan beklentini açıkla karşındaki yetkiliye. Haydi kolay gelsin. GL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Sınav dediğin şekilde oluyor Goering. Daha çok 4 işlem ve sonraki nedir cinsinden. Garanti Bankası böyle yapıyor en azındanç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 tamam okuduktan sonra: +mülakat ile ilgili bir derdim yok.. kendimi güzel bir şekilde ifade edebilirim +sayısal'ı / ingilizce'yi geçtim zaten __ giyim olayında takıldım... ben gelişigüzel / casual olarak giderim diyordum nomak'ın post'unu okuyana kadar... düz gömlek+dockers iyi gibi durur gibime geliyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Olur ama takımın varsa çakı gibi traşını ol ve giy.Hiç bir zararı olmaz sana zaten ilerde iş hayatına başladığından kıyafet zarafet ve ziyafet üçgeni seni iş bilgin ile birlikte yukarı kademelere taşır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 takım giyip gitme bence, yarı resmi kıyafet daha uygun olur. öğrencisin çünkü muhtemelen ve çoğu yer o kadar beklemiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Evet, takım giyme. Kanvas pantalon, düz (çok cafcaflı olmayan) bir gömlek ve belki yine bir kravat ile gidebilirsin. Kravat zorunlu değildir ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Nıye gıymesın ? Her turlu giyilir, özellik ile bankanın düzeyi iyi ise. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 niye stajlara "takım giyme sakın" denir? adamlar "oha herifin ciddiyete bak biz daha laubalisini arıyoruz sori" falan mı diycek ki? ya da mala bak şimdiden havaya girmiş dün .oktun bugün koktun o takım ney hanzo falan? hehuh anlamıyorum biri açıklasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 "Bankaya görüşmeye giderken giyme" demedim farkındaysanız, "sınava giderken" giyme dedim :) Çünkü ilk gittiği gün, büyük ihtimal ile sadece sınava girecek ve sınav sonunda başarılı olursa, ilk mülakat (belki) yapılacak. Havanın sıcaklığı, sınav için rahat olması amacıyla Kanvas pantalon + gömlek (belki kravat) gayet uygun (traştır falan bunlar söylemeye gerek yok) İlk mülakat genelde, görev tanımlamasının yapıldığı zamandır. Şöyle yapacaksın, şu kadar sürecek, vs. ve sınav sonrası ilk eleme yapılır. Sona bırakılacak 2 - 3 aday olacağını tahmin ediyorum, onlar görüşecektir Dep. Müdürleri ve/veya İK sorumlusu ile, o zaman takım giyilmesi bence daha mantıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Ha farketmemişim onu. Yok zaten başka bi kaç yerde de duydum da anlam verememiştim neden giyilmesin diye. Mülakat başka zamansa mantıklıymış gayet evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zebilith Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 O arayan sekreterdir.. Onlara "bu herife ulaş söyle yarın görüşmeye gelsin" emri verildiği için çılgınca telefon ediyorlar arka arkaya. Sorun olmaz yani alâkasız. Hatta işe girersen ilerde o hatunla bu olayın geyiğini yapıp onu bile götürürsün bence. ASLANSIN PATİ KİM TUTAR SENİ hadi iyi şanslar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xo Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Olayı bambaşka bir boyuta çekmişsin sen şimdi aga. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 o arayanlar sekreter degil de bire bir gorusecegin IK personeli oluyo genelde, herkese azami saygı gostermek yararına olur takım elbise herzaman iyidir, netekim 15 agustosta baslicagim audinin satis bolumunde yaz boyunca takim elbise giymem bekleniyo, müşteri interaction sıfır olucak olmasına ramen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 neyse kabül edildim... sayısal bölümde sadece finans hesaplaması yaptırdılar, hesap makinesi ile ve: 20 dakika 40 soru =) pazartesi başlıyorum staja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoaCh Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 gratz abi ne diyek ben ztn inanıyodum =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Hatun noldu ? Kabül asdkfjhlaskdhf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 ooo gz!! merak ettim o kdr ne giyssen muahbbeti olmuştu ne giydin sonuçta? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 torpilin gücü adına :P kolay gelsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar