Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden Linux Kurdunuz _?

Szasstam

Öne çıkan mesajlar

windows'a surekli bok atmak da hic bi zaman moda olmaktan uzaklasmadi.

50 saat komut satirindan aygit tanitarak isi halletmek basari degildir. herseyi kendin yaptigin isletim sistemi isletim sistemi olarak gorevini tam olarak yapamiyor, olusturmasi gereken virtual enviroment'i tam olarak olusturamiyor demektir.

o zaman iyice abartalim, herseyi kendimiz yapcaksak madem makine kodu kullanalaim ne gerek var c ye falan.

linux'un avantaji seffaf ve mudahaleye acik olmasidir. cikardigi zorluklari avantajmis gibi gostermeyin. ayrica linux her zaman rule windows siciktir diye bir sey yok. amaciniza gore windows'un da linux'tan daha kullanisli oldugu pek cok alan vardir.

peki ben niye mi linux kurdum?

en basta ozentiligimden kurdum. her iyi bilgisayar bilen bunu kullaniyormus gibi geldi, oyle kurdum. yok bunun otesi. peki neden hala devam ediyorum? programlama ile ugrasanlar icin ve "yok bizim sirkete web server kuriim bok kuriim pusuruk kuriim" diyenler icin daha uygun oldugunu, server sistemi olarak windows'dan daha basarili oldugunu farkettim.

budur.[signature][hline]raki asmis biseydir
Sosyal ağlarda paylaş

eagleeye cim az once linuxforum.com da gozume carpti orda yazmislarki corecess usb modeim varsa git ve yeni modem al =)
driver desteği olmadiği icin kurulmuyor demis adamlar
simdi gelelim benim kurma nedenime ilk kurdugumda redhat 6 yı kurmustum ozamanlar cafede kurmustum biraz ugrastim olmadi biraktim daha sonra ise girdigimde karsima cikiyordu sonra isyerindeki pcme kurdum suse yi daha sonra suse bana cinnet gtecirdigi bir anda sharky cim aha al sana slack kur bunu hayatını yaşa dedi 4 kurulum denemesinden sonra isyerindeki makinama kuramadim (damn acpi) sonra hadi bari eve kurayim dedim cunku karsima gelen linux serverlarda cakilmak istemiyordum eve kurdum linuxu iste(bundan oncede baya kurmuslugum vardı eve fakat aynı anda win de oldugu icin kicim sıkısınca en son sharky yardımıyla slackware imi cillop hale getirdim ve aynı dakikada windows part larimi ucurdum kacmiyim diye daha sonra ısınmaya basladım arayuzlerle islemler yapmaktansa /etc klasorunde dolasmaya basladım sharky in basini yemektense man sayfalarında dolanmaya basladım derken bazi musterilerimize ssh i aktive edip ssh ile sistemi kontrol etmeye dogru gidiyorum(prof sekilde degil ama en azından sorunlarımı cozuyorum)
kısacası merak ile baslayıp ogrenmeye calisip iş ortamına aktardım artık iş için kullanmaya basliyorum denilebilir.[signature][hline]Fallen
Sosyal ağlarda paylaş

Linux kullanmanın bilgisayarı daha iyi bilmekle alakası yok. Hoşuna giden kullanır. Bu linux'u kurduk diyelim. Hatta hadi kurmadım kuracaz. Kendi içinde komutların help leri varmı ? Yoksa illa önceden bi yerden bakıp ,kenara yazıp ezberlemekmi gerekior komutları ?[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer1985, 13 February 2004 10:43 tarihinde demiş ki:

50 saat komut satirindan aygit tanitarak isi halletmek basari degildir. herseyi kendin yaptigin isletim sistemi isletim sistemi olarak gorevini tam olarak yapamiyor, olusturmasi gereken virtual enviroment'i tam olarak olusturamiyor demektir.

o zaman iyice abartalim, herseyi kendimiz yapcaksak madem makine kodu kullanalaim ne gerek var c ye falan.

linux'un avantaji seffaf ve mudahaleye acik olmasidir. cikardigi zorluklari avantajmis gibi gostermeyin. ayrica linux her zaman rule windows siciktir diye bir sey yok. amaciniza gore windows'un da linux'tan daha kullanisli oldugu pek cok alan vardir.

peki ben niye mi linux kurdum?

en basta ozentiligimden kurdum. her iyi bilgisayar bilen bunu kullaniyormus gibi geldi, oyle kurdum. yok bunun otesi. peki neden hala devam ediyorum? programlama ile ugrasanlar icin ve "yok bizim sirkete web server kuriim bok kuriim pusuruk kuriim" diyenler icin daha uygun oldugunu, server sistemi olarak windows'dan daha basarili oldugunu farkettim.

budur.

tam demek istediğim..[signature][hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ghaldszar, 13 February 2004 08:35 tarihinde demiş ki:
Aslında Windows bozuk demek belki yanlış belki de eksik olurdu. Windowsun en büyük problemi bir rakibinin olmamasıdır. Sonuçta Linux ona hızla yaklaşan bir rakip ve o yaklaştıkça Windows dikkat ettiyseniz daha düzgün sürümlerle piyasaya çıkıyor. Fakat maalesef düzeltmesi Linux ile arasını açmasına neden olmuyor çünkü Linux çok hızlı ilerliyor.

Linuxun geride kalmasının en büyük nedeni oyun problemi. Oyun ların desteklemediği bir işletim sisteminin evlerde lider konumuna geçmesi çok zor. Umuyorum ki yakın bir zamanda bunla ilgili de bir gelişim olur.

Bak sana söyliyim neden böyle oluyor.
Bill gates çok zeki bir adam. Bu adamın kafası çalışmıyordamı bu sorunları halledemiyor ? Linux tan kopya bile çekebilir isterse. Neden böyle bir işe girişipte işletim sistemlerini kusursuz bir hale getiremiyor. Tamam Belki billgates hatalı olabilir , peki altında çalışan binlerce programcıdamı anlamıyor işten ?
Hiç sanmıyorum. Belkide microsoft dağınık olduğu ve her programın bir kısmı farklı farklı merkezlerde yazıldığ için olabilir , eğer farklı yerlerde yazılıyorsa parça parça birleştirme aşamasındaki aksaklıklar sonradan patlak verir.

Madalyonun öbür yüzüne gelmek gerekirse , Microsoft bunu bilerek yapıyor. Şimdi şöyle bir düşünelim. Linux sürekli gelişiyor. Linuxun gelişmesi çok daha hızlı ve sağlam bir yapı üzerine gelişiyor. Windows un gelişmesi kaplumbağa kadar. Yapılan gelişmelerin sonucunda yeni sorunlar ortaya çıkıyor değilmi ?

İnsanın aklına şöyle bir soru geliyor. Herseferinde yeni sorunların ortaya çıkması insanın kafasında Microsoftun bunu kasten mi yaptığı sorularını ortaya getiriyor ?

Microsoft nası para kazanıyor ? Yeni işletim sistemleri , oyun konsolları , oyunlar , klavye mouse vs vs ... En çok parayıda Pc leri ele geçirmiş olan Windows tan kazanıyor.

E bu adam şimdi windowsu kusursuz yaparsa. EE ? geriye yeni sürüm çıkaracak , ama çıkardığında pek yenilik yapamayacak. Zaten hali hazırda çok iyi bir sistemden çok az değişikliği olan bir sisteme geçmek istemiyecektir insanlar , bunun sonucundada yeni işletim sistemleri çıkmayacak ve satamaz hale gelecek. Microsoftun işletim sistemleri yakında bitecek , bilinçlenen insanlar linuxa geçiyorlar , windows bozuk , ve bu yüzdende oyun konsollarına yan sanayiye kaymaya çalışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar ana fikir, Neden Linux kurdunuz.. Neden Windows yerine Linux'u seçtiniz değil. Konuyu saptırmayalım.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında bize sorulmuş ama ben size sorayım: Sizce ben linux kurmalı mıyım? 3d Studio Max ve benzeri grafik programlarının render derdini bilirsiniz. Benim amacım bu süreyi kısaltmak. Linux'da bu tür programları çalıştırabilir miyim? Çalıştırabilirsem daha hızlı olur mu? Ayrıca hdd'yi bölüp bi partition'u da windows olarak kullansam ne olur?[signature][hline]3D Galeri
Sosyal ağlarda paylaş

Hiçbir şey olmaz. Yanlış hatırlamıyorsam Maya 'nın Linux sürümü mevcut. Ayrıca 3D Studio Max 'i winex le çalıştırabilirsin rahatlıkla.. Elbette render hızı düşebilir, emin değilim. Wine üzerinden hiç render denemedim.

Bir sürü 3D modelleyici var Linux altında çalışan, araştırmak lazım.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
-EE

Sosyal ağlarda paylaş

said:
MumChamber, 12 February 2004 21:47 tarihinde demiş ki:
sözüm meclisten dışarı fakat çoğu insan linux'u diğer sebeplerden ziyade "ben bilgisayarla ilgileniyorum", "bilgisayarı biliyorum" ve "linux kullanıyorum diyebilmek için yüklüyor ve kullanmaya çalışıyorlar.

sanırım vurgulanmak istenen nokta da bu..

mumchamber +1 özellikle lafım Eagleeye'a.. :)[signature][hline]-coLdwind-, 13 February 2004 00:17 tarihinde demiş ki:
mumi the sucker

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 13 February 2004 21:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer1985, 13 February 2004 10:43 tarihinde demiş ki:

budur.

koçum wanderer bastır.
eagle kafam girsin..[signature][hline]-coLdwind-, 13 February 2004 00:17 tarihinde demiş ki:
mumi the sucker
Sosyal ağlarda paylaş

ne yani sen şimdi bana linux kullanıyorum diyebilmek içinmi linux kurduğumu söylüyosun yani
valla linuxı neden kurduğumu söyledim windowsa geçenlerde gecede 3 kez format atmak zorunda kaldım falan sonra başka bi os arayışına girdim linuxı denedim hoşuma gitti komut olayı falan nostalji oldum böle :P
hem sanane kardeşim ben uğraşarak yapmak istiyorum alla alla bilgisayarı zevk için kullanıyorum sonuçta ve bazı şeyleri kastırarak yapmak yapabilirsem büyük haz veriyor valla :)
mesela şimdi linuxa ses kartını tanıtmayı başarabilsem oturur akşama kadar divx izlerim heh

[Bu mesaj EagleEye tarafından 14 February 2004 08:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sharky, 13 February 2004 21:15 tarihinde demiş ki:
Hiçbir şey olmaz. Yanlış hatırlamıyorsam Maya 'nın Linux sürümü mevcut. Ayrıca 3D Studio Max 'i winex le çalıştırabilirsin rahatlıkla.. Elbette render hızı düşebilir, emin değilim. Wine üzerinden hiç render denemedim.

Bir sürü 3D modelleyici var Linux altında çalışan, araştırmak lazım.

Ben daha hızlı olur mu diye sormuştum, sen daha yavaş olabilir dediğine göre benim geçmem pek mantıklı değil gibi..? (bir de partition yaparak kurduğumda(win ile birlikte) yavaşlama olurmu ayrıyeten?)[signature][hline]3D Galeri
Sosyal ağlarda paylaş

Olmaz. Maya 'nin Linux için sürümünü denersen, muhtemelen biraz daha hız alabilirsin. 3D modelleme de Linux nasıldır hiç bilemiyorum.. Fakat çoğu filmin rendering işlemlerinin Linux altında yapıldığını belirtmek isterim.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
-EE

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...