Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Samsung 19" Monitörler 923NW ve 932GW

Venator

Öne çıkan mesajlar

Şimdi yeni bir 19" geniş ekran LCD monitor alıp da eski CRT'imden kurtulma planlarım vardı. Vatanda da güzel bir kampanya var Samsung 932NW 300 liraya gidip alayım diyorum ama 90 lira fazlasında bir üst modeli GW var ve 932GW'yi çok övüyolar hani 400YTL'ye kadar fiyat biçmiştim kendime mantıklı da geliyor ama 90 lira fazlasına deger mi bilemedim :/

932NW ile birkaç yerde güzel monitör ama oyunlarda çok iyi performans alamazsınız yazıyordu. Şimdi 932NW kullananlar yorumlarını yazabilirse çok sevinirim. Hem oyunlarda ne kadar aksiyon olursa olsun akıcı görüntü hem de filmlerde güzel kalite arıyorum, sanırım renk ayarlarında da sorunlar yaşayanlar olmuş NW'de ama işte birkaç yoruma da bakmamak lazım sadece :)

932GW kullananlar da tecrübelerini yazarlarsa iyi olur.

P.S. Samsung dışında tavsiye isterseniz verin ama teknik servislerini ve monitör kalitelerini gördükten sonra başka firmaya zor parayı basarım :)
Sosyal ağlarda paylaş

Kullanacagin dogal cozunurluk acisindan her ne kadar 19 inch elbette 24inchden kucuk oldugu icin digital veya analog giris arasindaki fark buyuk monitorlerde oldugu kadar hissedilmesede, bir monitor alindikktan sonra en az bi 6-7 sene masa ustunde durdugunu dusunursek ileriye donuk bi secim yapmanda fayda var. Nedenlerine bu konudaki mesajlarimda deginmistim.

bunun disinda samsung gw lerin arka aydinlatma teknolojisi daha degisik oldugu icin normal monitorlerden farkli olarak sadece daha yuksek statik kontrast ve gercek renk cozunurlugu sunuyorlar ki oyun oynayan bi insan icin bence fazla. 390ytl nin ustune 20ytl daha vererek dvi girisli bi 20.6 veya 22 inch monitor alinabilir mevcut kampanyalarla.

19 inch monitorde israrciysan ben alsaydim dvi girisi ve widescreen sart olmak kaydiyla ya samsung modellerini, yada dell e198wf alirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

19 inch üstünü çözünürlük yüzünden istemiyorum, 1280x1024 ya da 1440x900 üstündeki çözünürlükler ekran kartını ve haliyle de ilerde bütçemi çok zorlayacak o yüzden 19 inch ideal gibi.

Aslında widescreen olmasına bile gerek yok, neden widescreenler daha ucuzlar şu anda :/

Widescreen desteklemeyen oyunlarda da iyice görüntü bozulması da cabası, ne yapsam bilemedim şimdi gidip normal bi 4:3 19" mi olsam widescreen mi alsam...
Sosyal ağlarda paylaş

Ben şahsen alıştığım için 4:3 almayı tercih ettim. Yazdığım modele bi bak istersen, dvi'ı var 19' tek sıkıntısı 5ms tepki süresi olması. Wide olmayan gördüğüm en iyi 19' ti. (2ms ler isaymıyorum)

Ama 5ms de beni rahatsız eden bişey göremedim ben henüz. Fiyat çok farkediyor 2ms isteyince
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün 932GW aldım bilgisayar oyunlarında gerçekten ciddi bir görüntü farkı var önceki 17 inc lcd monitörüme göre.

Yanlız henüz gözüm alışabilmiş değil mesela oyun oynarken görüntü eskisine göre kat kat daha iyi olsa da internette dolaşırken felan biraz gözümü rahatsız ediyor fakat bunun monitörle ilgili olup olmadığını bilemeyeceğim.

932GW'nin benim için çok önemli bir özelliği var o da 2 tane monitör çıkışının olması biri DVI diğeri analog.

Mesela analogu xbox 360'a bağladım dvi'i de bilgisayara taktım böylece tek bir tuş ile xbox ile bilgisayar arası geçiş yapabiliyorum.

P.S: Ayrıca bugün itibariyle 932nw ellerinde kalmamıştı bence sırf onu almak için gidiyorsan önce bi telefon açıp sor.
Sosyal ağlarda paylaş

932GW, 2ms ve dvi girişine sahip.Lcd lerde standart 8ms dir ve 12den aşağısı insan gözüyle farkedilemez denilio.Ama 2ms varken neden 5ms alıyım mantığı vardır.Dvi içinse,yeni nesil ekran kartlarında dvi girişi mevcuttur analog malesef yok.Yani analog bağlantılı lcd alırsan format dvi dan analoğa dönüştüğü için kalite düşer.Bazı arkadaşlar renk ayarlarında sorun yaşamış demişsin büyük ihtimal analog olmasından kaynaklanıyor.Ayrıca GW nin tasarımı daha güzel.Geniş ekrana gelince oyun için tercih edilir ama internet gezintilerinde menuler ekranın yarısını kaplarlar bu ekranın özelliğidir deiştirilemez.Benim önerim biraz daha para toplayıp 22" alman.Bu tür ekipmanlar uzun yıllar kullanmak için alınırlar ve aldınmı biraz paraya kıymak lazım ama 22" lerde fiyatlar biraz uçuk kabul etmek lazım.Sonuç olarak 22" LCD için DVI girişi,16.7milyon renk(bazıları 16.2dir) olmazsa olmazdır.Birde almadan önce görüntüsüne kendin bakman vatanda böle bi imkanın var.
Bu genel bilgi aslında kriterler daha fazla...

Çok uzun oldu dimi?Evet bencede bende olsam okumazdım:)
Sosyal ağlarda paylaş

Gittim bügün biraz daha para basıp 961BF aldım, çok mutluyum kendisiyle güzel anılarımız olacak eminim hehe :)

Yardımcı arkadaşlara da teşekkür ederim , az kalsın 932B+ alıyodum Vatanda kalmamış ucuz kurtulmuşum ;)

Dönebilmesi almamda önemli karar oldu aslında, e-book falan okurken artık acı cekmeyecem (:D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...