Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Lamer" Kuralları...


Caranlothwen

Öne çıkan mesajlar

1)Asla lamer sen değilsin. Senin dışındaki herkes lamer dır.
2)Lamer kelimesinin anlamını asla öğrenmeyeceksin.
3)Sana hakaret eden herkes lamer dır.
4)Bilgisayar dünyasıyla "counter strike" veya "ultima online" aracılığıyla tanışacaksın. Bilgisayarla ilgili tüm bilgin bu oyunların nasıl oynanıldığıyla ilgili olacak.
4)Ultima Online da seni öldüren herkes lamerdır.
5)Ultima Online da karşındaki senden güçsüzse lamerdır.
6)Ultima Online da karizma giyinip etrafa sergilemeyen lamer dır.
7)Counter Strike da seni her öldüren lamerdır.
8)Counter Strike da en az adam öldüren en büyük olmak üzere "frag" birincisi hariç herkes lamer dır.
9)Counter Strike da taktiksel oynayan lamer dır
10)Counter Strike da erkek adam gibi(!) meydanda savaşmayan lamer dır.
11)Counter Strike da frag birincisi değilsen. Ölüm sayısına bakacaksın. Frag sayısında senden üstün olup senden daha fazla ölmüş olanlar lamer dır.
12)Counter Strike da en fazla adam öldüren en çok konuşma yetkisine sahiptir.
13)Oyun oynarken sürekli sağına soluna laf atacaksın.
14)İnternet kafeler senin ikinci hatta birinci evin olacak.
.
.
.[hline]Ast Bilak Parbilakir, Suh Tangus Moipiar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir gün internet kafede bir adam birine laf attı diğeri de baktı "frag" sayısı ondan daha düşük. Kill sayına göre konuş dedi. Ben cs gibi oyunları namus meselesi yapan insanlardır diyorum "lamer" ama ben "lamer" demiyorum bu tip insanlara. Angut demeyi tercih ediyorum. BEni daha çok tatmin ediyor.[hline]Ast Bilak Parbilakir, Suh Tangus Moipiar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Başkalarının programlarını kullanaraktan, asla kendi programlarını yazamazlar, başkalarını rahatsız eden insanlara denir en geniş olaraktan benim bildiğim... İşin içinde rahatsız edici bir şey yoksa trojan fln bence o kadar da dert değil. Kötü olan lafın ayağa düşmesi ve çok doğalmış gibi kullanılması. Sağolsun arkadaşın da belirttiği gibi konuyla alakalı alakasız her yerde kullanılıyor; özellikle newbie yerine kullanılıyo ki bu çok daha içler acısı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi benim bildiğim lamer hacker ların yaptığı programları kullanan kişilerdir hack konusundan fazla bilgileri olmamasına rağmen bu programlar sayesinde bir şeyler yaparlar.örnek bir kimsenin bilgisayarına girmek için solucan göndermek solucanı yapan hacker dır ama kullanan lamer.[hline]www.merlininkazani.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Catscratch, 24 Mart 2003 14:28 tarihinde demiş ki:
Hacker işi sadece korumaları altetmekte brakıosa iyidir. İleri götürdüğü zaman lamer'a dönüşüo.[hline]This Cat Scratches Free.


:lol: ehe ölecem gülmekten.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him,
and so do the angels because of His Awe.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lamer kelimesi ilk kullanılmaya başladığında daha internet diye birşey yoktu ortada (ak sakallı sufi dedeniz anlatıyor, sessiz dinleyin deyneği yersiniz kafanıza) commodore64 dönemin en süper makinasıydı. ilk dönemdeki oyunlar (1981-1982) herhangi bir korumaya ihtiyaç duyulmadan yazılmıştı. öyle ya herkes gidip mağazadan orjinal kasette (yanlış duymadınız, bildiğiniz audio kaset) ya da esnek 5¼ disklerde satın alacaktı ürünleri. kısa bir süre sonra görüldü ki, oyunlar eşe dosta dağıtılıyor derken satışlar istendiği gibi olmuyor. böylece şifre korumalı oyunlar 1983-84'ta iyice yaygınlaşmaya başladı. intel tabanlı pc ve motorola tabanlı machintosh o dönemlerde oyun piyasasında sıfırlar. grafik işlemcileri sürünüyor. daha çok profesyonel alanlarda çözüm arayanlara hitab eden içine kapalı yazılımlar üretiliyor bunlarda da. işte o dönemde cracker gruplar çıktı piyasaya. commodore64 ve yeni yeni yayılmaya başlayan amiga ile uğraştılar. pc ve mach uzun bir süre bu gruplar tarafından rahatsız edilmedi. grupların üzerinde yoğunlaştığı konu, önceleri basit bir assembler bilgisi ile, şifre kontrol bölümünü "RTS"lemekti. daha sonraları koruma yöntemleri geliştikçe cracker'lar da gelişti. sadece crack yapma dışında intro/demo tarzı çalışmalarıyla da CG dünyasının yol almasına ve bilgisayarların sınırlarının zorlanarak daha iyilerinin yapılmasına yardımcı oldular. ama yaptıkları crack işi yasadışı bir hareketti. henüz yasalarla engellenemiyorlardı ama kısa sürede yasal değişiklikler yapıldı (türkiye'de çok daha sonraları) ve gruplar yeraltına indi. türkiye'deki ilk iki önemli cracker grup, zombie boys ve accuracy'dir. zombie boys daha sonra (yasal zorunluluklardan dolayı) ismini bronx olarak değiştirdi. bunların ikisinin de çekirdek kadroları 6-7 kişidir. ama daha sonraları bu isimleri kullanan ve bu gruplarla ilgisi olmayan kişiler de bu isimleri kullanmaya başladılar.

gelelim lamer'lara (l-â-m-e-r okunmaz, leymır diye telaffuz edilir, bilmeyenlere...). işte bu cracker grupların yayılmaya başladığı dönemde, bu kişilerin yaptıklarından geçinmeye başlayan tipler de türedi. cracker'ların çıkardığı işleri başkalarına kendi işleriymiş gibi anlatan, onların kırdığı programları para karşılığı dağıtan ama aslında bu işleri yapabilecek yeterli bilgiye sahip olmayıp göz boyamaya yetecek kadarını öğrenip durumu atarak tutarak idare eden tipler. işte cracker'lar bunlara lamer dedi.

işte lamer kelimesinin kökü budur. şimdilerde ise kafasına esen karşındakine lamer der oldu. ama yukarıda birkaç arkadaşın söylemiş olduğu "başkalarının yazdığı, herşeyi birkaç click'e indirerek hack vs yapmaya yarayan programları kullanarak 'ben haçker oldum' (dikkat edin hekır değil haçker)" demek de lamerlık kapsamına girer, doğrudur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...