Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ema'nın mutfağı: patates püresi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ellerine sağlık, basit şeyler bunlar ama. daha komplike yemekler bekliyorum ben :P imam bayıldı falan. gerçi bir püreyi yapamayacak kadar yet arkadaşlar var burda :D ayrıca oha ema'nın eli varmış sdfdgfsd.
Mesaj tarihi:
BonePART said:
yazik adama ya
kofte patats puresine hasret kalmis
yaw hane
ne zamandir enisteniz bi osmanli kebabi istiyordu
ne zamandir bir karniyarik istiyordu
ne zamandir bir manti istiyordu
demiyoda
kofte pure
puuu enistede yaw kendin yapsana
kasaba muhtac kalcana kesip yesene
oy oy oy oy

ULEN ÇALIŞAN KADIN BE,İNSAF!tipik türk erkegi işte argh.
Mesaj tarihi:
ehe bi de yani enişteniz karnıyarık mı köfte patates mi sorusuna kafadan köfte patates der zaten, yemek tercihleri ilkokul seviyesinde :) ama ben yine de zorla karnabahar, ıspanak, kabak filan yediriyorum arada bir kanına girip. isterseniz karnabahar tutosu yazarım mesela, bu hafta yapıcam. İSTER MİSİNİZ?

ah-hah-hahahaaayyy...

aha:
kingpin said:
gerçi bir püreyi yapamayacak kadar yet arkadaşlar var burda :D

hem evet, hem de manyak mısınız?
20li yaşlarda adamlar olarak mutfağa girip, belinize önlük bağlayıp imam bayıldı mı pişiriceksiniz? adamı tefe koyarlar, manyak derler, olayı ileri götürüp cinsiyetinden bile şüphe ederler yahu :P
Mesaj tarihi:
ekonomist adamız ya

zor yemek=
alışveriş yap + buzdolabına koy + git uğraş pişir

<

ayşe teyze etiler

kolay şeyleri sipariş etmiyorum tabi =)
böyle kolay tuto'lar istiyoruz
eline sağlık
Mesaj tarihi:
ahahaha
abla napalim
istiyorum ki bole bi manti acan
yaglama yapan
ne biliyim baklavayla cosan pati hatun kisileri olsun
hepiniz finfanfon olmusunuz
yok abicim
koyden hanim alicam diyorum

bu arada karniyarik denen bitkiyi yemeyi ilk dusunen insani tebrik etmek istiyorum
hane bende severimde iyi cesaret o kokuyla pisen seyi denemek
Mesaj tarihi:
oha kesin yapıyorum bu hafta karnabahar yemeği tutosu, karnabahar yenmez mi be?! yazık yazık, karnabaharsız geçen günlerinize yazık, hemen duruma el koymam lazım.

bakın enişteniz de yemiyordu, şimdi en sevdiği sebze yemeklerinden oldu karısı süfer pişiriyo diye :)
Mesaj tarihi:
Emaleth said:

20li yaşlarda adamlar olarak mutfağa girip, belinize önlük bağlayıp imam bayıldı mı pişiriceksiniz? adamı tefe koyarlar, manyak derler, olayı ileri götürüp cinsiyetinden bile şüphe ederler yahu :P

18 yaşımdan beri anne babasız yaşadığım için mecburen her türlü yemeği yapmayı da öğrendim ben. pilavından karnıyarığına dolmasından yaprak sarmasına ne bileyim her türlü kızartma ve artık işi ileri götürüp kendi tariflerimi üretmeye başladım.

mecbur kalınca insan her yol mübah oluyor ablacım.
Mesaj tarihi:
BonePART said:
ayrica 20 yasinda adam niye imam bayildi pisiremesin ya
abicim karar verin
kadin milleti oalrak yemek yapan erkek sexi midir deil midir

mutfakta eli çabuk ve becerikli adam sexidir.
teferruatlı, tarifli, bol yağlı, yiyeni uyutan yemekler insanı sexi diil hımbıl gösterir. bi de sırtına kahverengi yelek koyarız, olur sana babaanne.

sexi olmak istiyorsan fanfan makarnalar, fırında tavuklar, özel alınmış bilmem ne etinden yahniler, şaraplı körili fanfanlar, "içine yorum katılmış", "pratik ama etkileyici lezzetler" pişirmek lazım --> bu cosmopolitan'ın gargarladığı hadise.
aslında "karın doyuracak kadar yemekten anlamak" da yeterince seksi bence adamına göre :)

yoksa yani sorarlar adama göbekli bıyıklı bolulu aşçı modeli seksi mi?

@mumu:
mecbur kalınca tabi mübah ama yani buradaki çoğunluk annesi pişirdikçe yiyo zaten fanları fonları. evi boş bulduğu gün daha iki hafta önce yemişken mantı açan adam apayrı bi konu :P
Mesaj tarihi:
Emaleth said:
BonePART said:
ayrica 20 yasinda adam niye imam bayildi pisiremesin ya
abicim karar verin
kadin milleti oalrak yemek yapan erkek sexi midir deil midir

mutfakta eli çabuk ve becerikli adam sexidir.
teferruatlı, tarifli, bol yağlı, yiyeni uyutan yemekler insanı sexi diil hımbıl gösterir. bi de sırtına kahverengi yelek koyarız, olur sana babaanne.

sexi olmak istiyorsan fanfan makarnalar, fırında tavuklar, özel alınmış bilmem ne etinden yahniler, şaraplı körili fanfanlar, "içine yorum katılmış", "pratik ama etkileyici lezzetler" pişirmek lazım --> bu cosmopolitan'ın gargarladığı hadise.
aslında "karın doyuracak kadar yemekten anlamak" da yeterince seksi bence adamına göre :)

yoksa yani sorarlar adama göbekli bıyıklı bolulu aşçı modeli seksi mi?

ya zaten janjanli makarnadir bu ulke gencligini bitiren
bide tavuklu salata
ayrica abla yahniyle kiz tavlanir mi ya
yahni ne ya
patatesli soganli bide ekmek kirariz yanina hesabi mi
Mesaj tarihi:
abicim bi makarna yaptı diye sexi olur mu adam yahu?
olsa olsa özen gösterdi diye olur.
kanmayın bu saçmasapan medya öttürüklerine be lol.
tavuklu salata ise yasaklanacak ben başa geçince, tavuk, yanına salata modeline geçilecek :P

sana bi avcı arkadaşın tavşan yahnisi yapsın bone, ben klelimelerle anlatamıycam hadiseyi. yanına diil soğan, kafa bile kırılır, o derece :P

ay neyse çok işim var, iki saattir yapamıyom sizin yüzünüzden :P
gachayım
Mesaj tarihi:
makarna ağacı çıktı çıkacak benim içimde de yakında. veya makarna adam olucam bilemiyorum ikisinden birisi. neyse allahtan pilav yapmayı öğrendim de makarna yapıcaama pilav yapıyorum kurtarıyor. ben şu püreyi yapayım. patates soyacağı diye bi alet var mı dünyada? yoksa üretip patentini alıp zengin olmayı planlıyorum.
Mesaj tarihi:
var var. havuç soyanla aynı alet işte.
ama pattis bıçakla daha kolay soyuluyor ki zaten. bıçak iyi olacak, püf noktası aslen o.
küçük ama süfer keskin bıçakları tercih ediniz, hayatınız değişecek :)
Mesaj tarihi:
Mumu said:
makarna ağacı çıktı çıkacak benim içimde de yakında. veya makarna adam olucam bilemiyorum ikisinden birisi. neyse allahtan pilav yapmayı öğrendim de makarna yapıcaama pilav yapıyorum kurtarıyor. ben şu püreyi yapayım. patates soyacağı diye bi alet var mı dünyada? yoksa üretip patentini alıp zengin olmayı planlıyorum.

war super bi alet
http://www.hemdebufiyata.com.tr/Images/Store/2131/O_AO10910.jpg
bi suru modeli warda biri bu

bie endustiyel tip otomatik aletler war
camasir makinesi kadar
Mesaj tarihi:
Emaleth said:
abicim bi makarna yaptı diye sexi olur mu adam yahu?
olsa olsa özen gösterdi diye olur.
kanmayın bu saçmasapan medya öttürüklerine be lol.
tavuklu salata ise yasaklanacak ben başa geçince, tavuk, yanına salata modeline geçilecek :P

sana bi avcı arkadaşın tavşan yahnisi yapsın bone, ben klelimelerle anlatamıycam hadiseyi. yanına diil soğan, kafa bile kırılır, o derece :P

ay neyse çok işim var, iki saattir yapamıyom sizin yüzünüzden :P
gachayım

ablacim ben gidip kiz arkadasimin onune tavsan yahnisi koysam
azima vurur tavsani benim
yazik yaw hayvana der

ha ama dersen bi mangalda et olsun
salata olsun
raki olsun
kralini yapariz
ayrica borek bile sarariz
sexi miyim simdi ben
(kizartmada pilavda yapiyorumda onnar kolay)
Mesaj tarihi:
valla ben yemek yapmayı severim, yetenek de var yani elim yatkın bıçak kullanmaya son derece. mesela abim benim patates falan soyamıyordu audhash çok saçma geliyor bana bi insanın patates veya herhangi bi meyve veya sebzeyi soyamaması çünkü hakikaten çok basit bişey geliyor bana heralde bu ressam olan birine resim yapmanın çok kolay gelmesi gibi bir aktivite herneyse, seviyorum yemek yapmasını ama bazı yemekler var hem uğraştırıcı hem de nasıl yapıldığı konusunda tereddütlerim var. şimdi diceksiniz aç bak google'a ulan, yok efendim burda tarif yazılınca daha şeker daha bi tatlı oluyor. o yüzden mesela bi yaprak sarması tutosu isterdik :P uzun lafın kısası evli bi bayana yakışmıyor öyle patates püresi gibi basit şeyler bugün knorr'un hazır patates püreleri bile var mis gibin oluyor. daha extrem şeyler bekliyoruz be.
Mesaj tarihi:
kesin pazarda satılıyodur bundan. cuma pazarından alayım. bıçakla patateslerin yüzde 30unu harcamak pek mantıklı gelmiyo artık. ayarsız mıyım neyim anlamadım ki

bone cips fabrikası kurmicaam için pek gerek yok heralde endüstriyel olanlara heagadg
Mesaj tarihi:
cinlilerin patetes soyma yontemi vardi internette. haslamadan once bel bolgesine boydan boya kesik atiyorsun. haslandiktan sonrada direk buzlu suya. on saniye sonra cikartip iki tarafindan cektigin zaman kabuk plop diye incecik cikiyor.
  • Yeni Oluştur...