Brigand Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Merhaba arkadaşlar; Kablonet kullanıcısıyım. Kablonet modemim tek port ve onu paylaştırmak istiyorum. Lakin kafama takılan birkaç şey var. Şu anda diğer bilgisayar üzerinden interneti paylaştırıyorum. Diğer makinayı açmadan bu makina internete giremiyor, onda 2 tane ethernet kartı var. Diğer bilgisayarı çoğu zaman açık tutuyorum ve download yapıyor. Şu anda bile 100mbit olan lan hattımdan hergün yarım saate yakın inen dosyaları kopyalıyorum, diğer makinadan bu makinama. Wireless bir ağda dosya paylaşımı olabiliyor değil mi? Daha önce hiç denk gelmedim, access pointi almadan da bir sorayım dedim :) Ayrıca US Robotics'in 125mbps maxg access pointi var. Aslında bundan almak istiyorum. Ben şu anda kablolu lan hattımdan saniyede 8-10 mb rahat çekebiliyorum. 125mbps olunca wireless olarak bu rakamın altına düşmem değil mi? 54mbps bir normal access point alsam bunda dosya kopyalarken saniyede kaç mb çekebilirim? (1 oda fark olacak modemle aramda) Son olarak bana öneriniz maxg yani 125mbpslik access point midir yoksa 54lük birtane midir. Okuduğunuz için teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Anladigim kadariyla 2 tane bilgisayar var ve modem sadece birine bagli(download bilgisayari) digeri ise(2 eth karti olan, neden?) bunun uzerinden internete baglanmak istiyor? Oncelikle 125mbit access point icin teorik olarak gecerli olan hiz, araya duvar, baska sinyal, demir kolon, mesafe vs girdikte bu rakam dramatik olarak olmasada dusuyor. Yani 100mbit kablo muhtemelen hala daha iyi bi cozum olacaktir kullanim zorlugunu birakirsak. 54mbit demissin, bunla acikcasi iki bilgisayarim arasinda bir dvd boyutundaki dosyayi kablosuz olarak atmak ile dosyayi hjsplit ile 2gb lik paketler haline bolup teker teker flash diskten atmak daha hizli oluyor diyeyim sen anla. Wlan larda mantik olarak lan in aynisi, dosya paylasimi fln yazilimsal olarak hicbirsey farketmiycek. Bide anlamadigim sey modem den access pointe gidip sonra iki bilgisayarada kablosuz olarak mi dagiticaksin baglantiyi, yoksa sadece devamli acik olmayan bilgisayari mi kablosuz yapikcaisn? Eger bu bilgisayarlar desktop ise wireless pci kart alman gerektigini dusundun mu? yok eger bunlar dizustu bilgisayarlarsa niye adhoc baglanti yapmiyorsun? Dusundugun semayi daha acik yazarsan hem donanim hemde cozum onerileri daha rahat gelir, su haliyle ya benim kafam karisik ya da yazi hakkaten karisik olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Şöyle diyim, modem evet download makinesine bağlı. 2 ethernet de onda var. O download makinesinin ethernetinin biri modeme biri 4 portlu switche çıkıyor. Bu makine normal olarak switche bağlı ve internetini diğer download makinesini gateway gibi görerek alıyor. İki bilgisayar da desktop. Download makinesini kablo ile bunu ise kablosuz bağlayacam. Bu makineye pcmcia kart, usb alıcı gibi birşey takacam. Evdeki kablolardan bıktım kaç metre kablo geliyor diğer odadan kapıların altından :) Diğer makinayı sürekli interneti kullandığı kablosuz bağlayamıyorum, daha fazla hızlı olmasını istiyorum ve havada sürekli radyo dalgası da istemiyorum açıkcası :) Malum sabah akşam indirecek... Bu nedenle portsuz access point de alamıyorum illa 4 port almak zorunda kalıyorum. Bir de üstte dediğin flash disk örneğini anlamadım. Yani 54mbps bir wireless flash diske veri atmaktan daha mı hızlı? Ve sence hangisini almalıyım hala kafamda netleşmedi 54 mü 125 mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Kablo modemi switche, switchden de iki bilgisayara ayri ayri kablo gecseydin hem gateway kurmaya, hem 2 ethernet kurmaya hemde diger makinenin internete baglanmasi icin 1.ci makinenin acik olma zorunlulugunu egale ederdin ki simdi semayi degistirdigin icin bi onemi kalmamis , lagaluga yapiyorum. Oncelikle artik iki makine arasindaki kabloyu iptal ettigine gore access point i ne alirsan al,iki bilgisayar arasi hiz ikinci makinene aldigin pci wireless kart kadar hizli olacak. (pcmci notebook standardi) Bu acidan 54 aliyorsan hepsini 54, maxg aliyorsan hepsini maxg al. Portsuz access point almak daha ucuz geliyorsa modemden switch e, access point ve download bilgisayarini switche baglarsan access point icin port zorunlulugu kalkiyor fiyatlari bilmedigim icin senin soyledigin cozume oneri gostereyim. (birde network cu arkadaslar varsa duzeltirler sanirim, iki bilgisayarin birbirini access point uzerinden gormesi icin dhcp server sartmiydi?) Flash disk orneginde ise demek istedigim, "6gb bir dosyayi 54mbit den atacagima 2gb lik paketlere bolup teker teker 2gb lik bir flash disklere atarim daha hizli olur" du. Hakikaten eziyet. Zihniyete tamamen aykiri olsada; madem radyo dalgasi istemiyorsun, madem hiz onemli, iki bilgisayarinada gigabit ethernet alsan, ve sonra ilk yazdigim secenegi uygulasan gatewaylerden kurtulsan 2 tane ethernetten kurtulsan sanki daha mutlu olmazmisin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Hepsi güzel ama switch internet paylaşımını desteklemiyor :). Aslında switch dediğim eski 4 portlu quake bir adsl modem. Onunla bağlıyorum bilgisayarları adsl için kullanmıyorum sadece lan için yani. Ama internet paylaşımı desteklemiyor. Daha önce çok uğraşmıştım teknik servisle bile görüştüm. İnternet paylaşımını sadece access pointler destekliyor. Kısaca interneti paylaştırmak için direk bilgisayara bağlıyorum modemi. Access point alırsam ona bağlayacam. Switch sadece 10/100mbps lan kurabiliyor. Yani 54mbps eziyet diyorsun. O zaman 125 almak lazım dimi? Almışken bikere iyisini alıp rahat etmek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Evet o halde maxg access point ve edimax maxg wireless pci kart aliyorsun. Tum dertlerinden kurtuluyorsun. Senin switch dedigin bildigimiz hub mis meger. Normal bi switch gayet paylastirabilirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Doğrudur, hep ikisinin arasındaki farkı merak etmiştim buymuş meğer :). Bir de pci kart almak istemiyorum kocaman filan. İlk tercihim şu http://www.sanalmarketim.com/urun/USR805411/ , sanırım bu pci girişlerinin üstünde arasında filan olan küçük yerlere giriyor. Eğer o olmazsa 2. tercihim bu olacak aynısının usb şeklinde olanı http://www.mavibilgisayar.com/ud/8458 Ama hep pci diye bahsettin sen üstte. Acaba pci olmasının avantajı mı vardır ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 2. mesajimda parantez icinde bahsetmistim sanirim gormedin. pci bildigimiz desktop icin genisleme slotlari, pcmci notebooklar icin olan genisleme portu. Eger pcmci kart almak istiyorsan oncelikle bi pci pcmci adaptor alman gerekiyor. Elbette onermiyorum =P usb bencede mantikli daha sonra baska bi bilgisayarda da kullanmak adina hos bi cozum olacaktir. Ama pci lara gore sundugu seylere kiyasla daha pahali olduklari icin lafini etmedim. Gerci usrob gayet ucuz ve islevsel bi modelmis, ben kendi bilgisayarimda d link pci dwl 520 54mbit kullaniyorum, bu fiyatta bi 125mbit usb bulsaydim hic kacirmazdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Çok teşekkür ederim KHaRoN bu konu ile ilgili aklımda soru işaretlerinin nerdeyse hepsi çözüldü :). En yakın zamanda bir us robotics 4 port 125mbps maxg access point alayım ben rahat edeyim :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 rica ederim, yardimci olabildiysem ne ala =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 KHaRoN, bize iş bırakmıyorsun yahu. :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 estafirullah 8-) (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 bu arada "n" protokollu modemler cikti. her ne kadar prototip tasarim dense de hiz konusunda bayagi iyiler.. teknosada "n" li bir d-link modem wardi. cok iyi diyolar performansina sitelerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 teknosa'dan alışveriş yapmıyoruz hediye çeki verilmediği sürece... napıyoruz daha ucuzu elbet vardır teknosadan 20-50 ytl çıkart diyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fir3blad3 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Kampanyada ürün falan olursa hakkaten alınabilcek kıvamda oluyor :) Benim de sorum var bi tane yine wireless la alakalı. 2 makine bağlama olayında baya bi tecrübesizim diyebilirim. Kablonete modem kullanıyorum. Laptopu nete bağlamak için wireless router aldım. Mağlum eski kablo modem var bende. İnternete bağlantımda bi sorunum yok. Fakat normal desktop pc mi laptop a da bağlamak istiyorum. Dosya falan atmak için. Ne yapmam gerekiyor? Normal ağ kurma işlemini falan yaptım fakat makinalar sadece kendilerini görüyorlar ağda. desktop xp, laptop vista kullanıyor bu da farkettirirmi mevzuyu. Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 ip atamalarini yaptin mi makinelerin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fir3blad3 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 hmm yok elimle ip falan atamadım. daha doğrusu laptopa atamadım. ok bir deneyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Acces point basit bir uygulama. Modem arayüzüne gireceksin. orada gerekli ayarlamaları yapıcaksın. (gateway için). Daha sonra ağ oluşturma sihirbazı yardımı ile 10 dakkanı almaz ağ kurmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 us robotic için açıklama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 gateway i falan girecen ip atayacan ki gorsunler birbirlerini. sonrada home network kurma i$lemini ba$lat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fir3blad3 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 makina adları ağ bağlantısında görünmüyor. Fakat ip leri yazarak girebiliyorum. Dosyada çektim hatta. Bunların ağ bağlantılarında görünmemesinin nedeni nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 payla$ima actin mi dosyalari? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fir3blad3 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 evet.Sadece makinanın kendi ismi görünüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2008 yeni konu açmıyım dedim. wireless modem almak istiyorum. şimdi evde 2 bilgisayar var. Bi tanesi benim genelde online gaming/download multimedya icin falan kullanırım. diğeri babamın bilgisayarı. kendisi sadece internet için kullanır. Onun dışında ps3 ve psp var. kendi bilgisayarımda wireless olarak değilde direk kablo ile bağlayarak kullanmak istiyorum. nedeni ise wireless baglantılarda genelde kopma sorunları oldugundan. online oyunlarda sıkıntı oluyor. oyundan düşmek vs gibi. babamın bilgisayarı ps3 ve psp içinse wireless olarak kullanıcam haliyle. bu kriterlere göre kaliteli bir wireless modem tavsiyesi istiyorum. fiyat çok sorun değil. ADSL modem olacak tabikide. http://www.mavibilgisayar.com/ud/971 hmm. yorumlar gayet iyi. siz ne düşünüyorsunuz bu modem konusunda ? kullanan tavsiye eden var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2008 turkiyede warsa: kablosuzda son nokta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar