veyr10 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Biliyorum bu tarzda milyonlarca topic var ehm ama sanırım belli bir başlık altında açma kurali yok o yüzden yeni bir topic açıyorum eğer bir problem varsa moderator arkadaş gereğini yapabilir. Şimdi beyler normalde bütçem kısıtlı değildi fakat abim işin içine girdiği için bütçeyi kısıtlamak zorunda kaldım. Bu yüzden tavsiye verirken fiyatlarin çok oynamamasına dikkat edin. Düşündüğüm sistem: Mainboard: P5K-C CPU: E8400 RAM: OCZ 2 GB (2*1) 800Mhz Platinum VGA: Zotac 8800GT AMP ??? (İsminden tam emin değilim.) HDD: Tam belli değil ama Seagate 250gb/8mb düşünüyorum. Dvd: Nec Ad-7200s-0b :S Kasa: GMC h-70 PSU: Recom 550W Cooler: Thermal Take Blue Orb (Opsiyonel) Not1: Mainboard için P5K-E'yi diyor herkes ama sanırım P5K-C ile özellikleri ayni hatta P5K-C DDR3'ü de destekliyor. Bu konuda bir yardim pls.. Not2: PCI Express 2.0 Şu sistem için o kadar şart mı? Not3: 2 GB (2*1) DDR2 1066 MHZ RAM koysam çok farkeder mi? Hem fiyat hem performans bakımından? Cevaplarınız için şimdide teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 aynı ekran kartı bende var performansından çok memnunum ama fanı çok ses çıkarıyor söliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 @Luriel Ben sese razıyım hatta diskodan bile daha gürültülü olsun farketmez el mahkum elimdeki parayla alabileceğim en iyi kart bu sanırım. Bu arada belki şu thermaltake fanı da koyarsam kartın fan hızını biraz düşürebilirim sesi engellemek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 uzun süredir eski bi bilgisayar kullandıysan 250 gb hdd büyük gelebilir, ama paran dediğin gibi dert deilse daha büyük bişey al, bi süre sonra yetmeyebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 X(hp den kafalama bilgisayarım var bi 2 3 yıl hiç takmıyorm :D Hp Elite M9030 ^^ reklam gibin oldu dmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Mr_Hand said: uzun süredir eski bi bilgisayar kullandıysan 250 gb hdd büyük gelebilir, ama paran dediğin gibi dert deilse daha büyük bişey al, bi süre sonra yetmeyebilir. alışır abi zamanla, yıllarca 20gb kullandım şu an toplamda 480gb hdd kullanıyorum sgfdfjh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Mr_Hand said: uzun süredir eski bi bilgisayar kullandıysan 250 gb hdd büyük gelebilir, ama paran dediğin gibi dert deilse daha büyük bişey al, bi süre sonra yetmeyebilir. Benim de durumum seninki gibi o kadar yüksek GB lere ihtiyacım yok oradan da kırabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 said: CPU: E8400 RAM: OCZ 2 GB (2*1) 800Mhz Platinum VGA: Zotac 8800GT AMP ??? (İsminden tam emin değilim.) Bu üçlü bende var, (tu) diyebilirim. Oyun performansı tatmin edici. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Yorumun için teşekkür ederim beni asil endişelendiren Mainboard. Seçimim ne kadar iyi bilemiyorum çünkü p5k-e ile p5k-c arasinda 40-50 dolar gibi bir fiyat farkı var ve 3 üçlü parçalari alinca zaten sınıra dayanmış oluyorum bu fiyat ister istemez olumsuz etkiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Anakart icin ucuzunu al derim, ddr2 ve 3 kombo anakartlarin cok saglikli olmadiklari cok yazildi cizildi. Ustelik zaten yakin bir zamanda ddr3 e bariz bi gecis olmayacak. Kaldi ki butcem kisitli demissin, ddr3 u bu durumda dusunmek gereksiz. HDD icin fiyat performans olarak 250,320gb ler uygun, 1 dolar fark icin 16mb cache almamazlik etme, ncq olmasina dikkat et. Western digital 320gb 16mb cache NCQ dusunulebilir bi hd. 250gb seagate fiyatlarinda olsa gerek. Pcie2.0 su anki ethusiast level kartlarin icin bile gereksiz, kaldi ki agp bile normalde kartlari darbogaza sokmayan bi arabirimken en az bi 3 sene daha bildigimiz pcie yeterli olacaktir, tercih unsuru degil. ram secimi guzel, 1066 lik ramler iyi guzel de islemcinle birebir calistirmadiktan sonra cok da mantigi kalmayacak, orta kalite bi 2x1 800mhz alip hafif ittirme yapsan daha bi fiyat/perf olur diye dusunuyorum. Blue orb un janjanina aldanmayin, sakinin. Bu arada intelin stok islemci fanlari, heleki 45nm icin olanlar zaten ses yapmiyor. Tutupda o.c. yapilmayacaksa kafadan gereksiz, yapilacaksa daha da gereksiz bi model. Ekran kartlari icin uzun zmndir bu zamani isaret ediyordum, 4850 ler cikti herkesi tokatladi, referans modelini aldik hatta yakin zamanda kapsamli bi inceleme yapicam, 1 hafta sikin disinizi 9800gtx+ lar fln cikti 200 dolar seviyesinde, 8800gt ne kadar guzel bi kart olsada alternatifler cogaldi kaldiki zotac su anda oldukca overpriced kaliyor. 500-550w yeterli, o.c siz artar bile. recom nedir bilemedim ama. Kasa-psu ikilemesi icin soyle bi oneri getirebilirim ama... bu arada iyice ekonomi yapicam dersen islemciyi e8200 alip 25 dolar cebe atabilirsin. blue orba verecegin paranin ustune koyar guzel bi heatsink alir, e8400 gibi pasalar gibi calistirirsin, kafana taktigin ses meseleside hic olur. Sonraki alacagin bilgisayar icinde heatsink in elinde hazir olur. Hafif oynama yapicaz derken tum bilgisayari degistirdik, neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Hehehe canın sağolsun Kharon çok güzel yazmışsın eline sağlık tavsiyeleirin hepsini değerlendireceğim çok teşekkür ederim. Bu arada ucuz olan ana kart p5k-c ddr3ü de destekliyen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 heh ucuz olani almiyormusuz o zmn. Alternatifi elbet cikar. [edit: baska sorularin olmus o.m. den, onunda cevabini yolladim.] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar