Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genelkurmaydan yayın yasağı

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

Edinilen bilgiye göre, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, “devlet sırlarına karşı suçlar” kapsamındaki bir soruşturmada, “şüphelilerce kasten veya taksirle dışarıya sızdırıldığı araştırılmakta olan ‘gizli’ nitelikteki anlık istihbarat görüntüleri”ne ilişkin haberlerin ardından, soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yapma yasağı konulmasını talep etti.

Verdiğin linki önce bir oku, o zaman soruların cevap bulur.
Sosyal ağlarda paylaş

dusun biraz.

cok genis bir yasa bu. gizli nitelikteki ne demek? dunku tarafta cikan sey de gizli nitelikli birsey olabilirdi.

genelkurmayi elestiren HERHANGI bir sey gizli nitelikli devlet sirri olarak gosterilebilir, ve sansur tak diye koyulur.

bunun dunku taraf in ortaya cikardigi seyle alakasiz oldugunu dusunuyorsan diyecek birseyim yok. yani simdiye kadar devlet sirlarini aciklamak yasak degildi serbestti de dunku taraf haberinden sonra birdenbire mi yasak oldu?

ama alakasi oldugunu gorebiliyorsan, dusun bak adamlar birkac saat icinde nasil bir yasa (ya da neyse) cikarttilar. bu kadar hizli bir sekilde sansur yasasi cikartabilen bir kurum, bu kadar genis bir ifadeyle kendilerine karsi yapilan herturlu elestiriyi aninda kapayabilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

daha önce yasalarla kendilerine verilen bir hakkı kullanıyorlar. güvenlik konusu olduğuna göre genelkurmaydan başka bu konuları değelendirecek daha yetkin bir kurum yoktur.

bir de senin dediğin gibi olsa o haberlerin doğru olduğunu kabul etmiş olur böyle bir açıklamayla. zannetmiyorum yani onla ilgisi olacağını. dışarıya sızdırılan gizli bilgilerle ilgili soruşturma falan denmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
daha önce yasalarla kendilerine verilen bir hakkı kullanıyorlar. güvenlik konusu olduğuna göre genelkurmaydan başka bu konuları değelendirecek daha yetkin bir kurum yoktur.

anladim tamam.

ama tarafin ortaya cikardigi seyle alakasi olmadigina inanmiyorum sahsen : )

"Mahkeme söz konusu soruşturma ile ilgili olarak tüm yazılı ve görsel basın kuruluşlarının bu konudaki bilgi edinme, yayma, eleştirme, yorumlama faaliyetlerinin kısıtlanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 13. ve 28. maddeleri ve ilgili basın kanunu uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar ‘yayın yapma yasağı’ konulmasını kararlaştırdı."
Sosyal ağlarda paylaş

genelkurmay butun birliklerin yerini yayinlasin!

sivil olucaz
gizli cephaneler nerede akc birlik var egitim durumlari pozisyonlari

hatat bir zahmet zayif noktalari savunma yapilamiyan yerleri filan birbir basina versin

yazik lan teroristlere
niye ugrasip istihbarat edinsinler
yayinliyalim tv den yararlansinlar dimi

seffaf olsun ordu

omrumde bu topicden daha mantikli yahudi komplo teorileri okumustum
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
genelkurmay butun birliklerin yerini yayinlasin!

sivil olucaz
gizli cephaneler nerede akc birlik var egitim durumlari pozisyonlari

hatat bir zahmet zayif noktalari savunma yapilamiyan yerleri filan birbir basina versin

yazik lan teroristlere
niye ugrasip istihbarat edinsinler
yayinliyalim tv den yararlansinlar dimi

seffaf olsun ordu

omrumde bu topicden daha mantikli yahudi komplo teorileri okumustum

anlamadim benim dedigimle su yazdiginin bir alakasinin oldugunu mu dusunuyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
dusun biraz.

cok genis bir yasa bu. gizli nitelikteki ne demek? dunku tarafta cikan sey de gizli nitelikli birsey olabilirdi.

genelkurmayi elestiren HERHANGI bir sey gizli nitelikli devlet sirri olarak gosterilebilir, ve sansur tak diye koyulur.

Ohhhşş komplo teorisi, tadından yenmez.

Askerlik yapmamanın sıkıntıları bunlar. Her çıkan evrağın üzerinde bir gizlilik derecesi olur. Tasnif Dışı, Hizmete Özel, Kişiye Özel, Gizli, Çok Gizli vs.
Tasnif Dışı ve "gerektiği kadar bilinmesi" koşuluyla "Hizmete Özel" sınıflarının halkın görmesine izin verilir. Yani "Gizli" sınıfı da dahil diğer hiçbirisinin halk (buna er ve erbaşlar dahil, sadece yedek subaylar hariç) tarafından bilinmemesi gerekir.

Gizlilik derecesi evrak üzerinde kabak gibi yazdığı için de senin eline askeri bir belge geçerse ve sivilsen o belgeden haberdar olup olmaman gerektiğini anlarsın. Yayınlarsan da devlet sırrını açıklamaktan alırlar içeri.

Ha tabi TSK Taraf gazetesinin yayınladığı belgenin varlığını inkar ettiği için gazeteye bi yaptırım uygulayamıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
Acaba başka hangi ülkenin halkı kendi ordusunu yıpratmak için bu kadar uğraşır?

Gerçi gereğinden fazla human waste var bu ülkede, %47'de bunun bir kanıtı değil mi?

Ordunun bu kadar çok darbe yapıp siyasete bulaştığı ülkelerde mesela. Sen Türkiye diye bir ülkeyi biliyor musun ?
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:
her ordu kurar bu baskıyı da, kimileri yönetimi alıp devretmemeye çalışır; kimilerinde ise amaç demokrasiyi sağlayıp çekilmektir.

hmm bizimki 2. sınıfta lan galiba. aaa

acaba? bundan emin olsak kimsenin orduyla sorunu kalmaz zaten. bir kurum başkadır kurumu yönetenlerin icraatlarını eleştirmek başka.
Sosyal ağlarda paylaş

Edinilen bilgiye göre, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, “devlet sırlarına karşı suçlar” kapsamındaki bir soruşturmada, “şüphelilerce kasten veya taksirle dışarıya sızdırıldığı araştırılmakta olan ‘gizli’ nitelikteki anlık istihbarat görüntüleri”ne ilişkin haberlerin ardından, soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yapma yasağı konulmasını talep etti.

pkk yok burda.
Sosyal ağlarda paylaş

hee taraf gastesı dun haber yaptı bugun TSK hemen dava actı,davayı acar acmaz karar verdı ardından hukum cıkardı

bu anca TBMM de olur kaldır elını ındır elıne kurumları karıstırmayın

acılan dava yenı deıl doguda bır operasyon sonrası Buyukanıt Pasa
sıtem etmıstı bız daha bolgeye gıtmeden tvlerde nereye gıdecegımız nereye saldıracagımız yayınlanıyor terorıstlede ona gore hareket edıyor demıstı zaten haberde de konunun terorle ılgılı oldugu yazıyor
Sosyal ağlarda paylaş

said:
komuta katında onaylı belge yoktur böyle diyor?

demek ki başka katlarda onaysız olarak böyle planlar var?

bu mesaj beni benden aldı. sg-1 müthiş headshot'ından sonra kimse bunla ilgilenmemiş gerçi.

edit: bu pis muhabbete girmek istemiyorum ama, görüşleriniz belli arkadaşlar. ne güzel saldırmak. sanki taraf gazetesinin yönelimi belli değilmiş gibi.

taraf gazetesinin zamandan farkı var mı? destekleyeni farklı mı? taraf kaç bin satıyor da, hala devam ediyor yazmaya. kaç kere geldi gündeme. sanarsın ki 700k satıyor da burda masal anlatıyosunuz. o çark nasıl dönüyor. hayır paticiğin iklimi de bellidir, bu konuların saldıranı belli savunanı belli. daha niye hep aynı drama ya. sanki "vaay haklıymışsınız" mı diyecez, yoksa yeni gelenleri mi convert edeceksiniz. yeni gelen de yok ki öyle, her yeni gelen aylarca okumuş forumu da öyle geliyor, biliyor herkesi.

masakari said:
acılan dava yenı deıl doguda bır operasyon sonrası Buyukanıt Pasa
sıtem etmıstı bız daha bolgeye gıtmeden tvlerde nereye gıdecegımız nereye saldıracagımız yayınlanıyor terorıstlede ona gore hareket edıyor demıstı zaten haberde de konunun terorle ılgılı oldugu yazıyor

bu da doğru. geçenki yoğun operasyon döneminde genelkurmay duyuru yapıyodu, haberciler uzak dursun biraz, güvenliklerini sağlamakla uğraşamayız diye. bunu söylediklerine göre var sen düşün. en azından atraksiyona girmezler fazla.
Sosyal ağlarda paylaş

Buyse said:
Slat said:
Acaba başka hangi ülkenin halkı kendi ordusunu yıpratmak için bu kadar uğraşır?

Gerçi gereğinden fazla human waste var bu ülkede, %47'de bunun bir kanıtı değil mi?

acaba hangi ülkenin ordusu halkı üzerinde bu kadar baskı kurar?

Dunyanin heryerinde ordu gerektiginde halkina oyle bir baski uygular ki aklin sasar, oturursun oturdugun yerde.

Ya bu ulke gercek darbe gormemis, vik-vik otuyor insanlar burda. Onlarca ulkede ordu cokuyor hukumete, olduruyor halki, birakmiyor hukumeti...
Burda bazi insanlar sacma degerler ugruna olay cikarip halki olduruyora, ordu gelip, duzeltip, gidiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

dunya tarihinden ve ozellikle turkiye tarihinden birhaber olunca boyle oluyor

turkiyede 2 tane harbici darbe oldu

oysa ben su anda askeri bir yonetim goremiyorum? Oo

basaramamislarmi madem bu akdar meraklilar yonetimi ele gecirip baski kurmaya?
salaklarmi madem amaclari buysa 2 defada vazgecmisler

kim engel olmus aciba? 2 seferdede darbeyi saksakliyan halkmi? 60i cok isabetli bulan 80 icin "our boys did it" diyen ve destekliyen amerikami?

hatta ve hatta 71 de ordu icinde buyuk bir yonetimi alip birakmama hazirligi var iken komuta akdemesi bir araya gelip muhtira vermis ordudan sayisiz subayi ihrac etmis bu hariketi onlemek icin?

60 ihtilali sonrasi turk halkinin demokrasiye hazir olmadigini dusunen subaylari neden dunyanin dort bir yanina surmusler?

o subaylardan yani 12lerden biri olan alparslan turkesin kurdugu partinin bugun demokrasi diye bagirmasi ironikmi degilmi?

vay be TSK ya bak harbiden yonetimi ele gecirmek istiyormsu demekki "baski" kurmak istiyormus

tarihini bilmiyen genclik
daha dogrusu
kolay yonetilebilsin diye tarih ogretilmiyen genclik

kurtulus savasasida cinlilerin 1925 de cemiskezekde bir dedenin basortusune el uzatmasi ile kubilay astegminin onlari oldurmesi ile baslamisti zaten
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...