Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ADSL den KabloNet ' e


korhan

Öne çıkan mesajlar

Idealtepe bölgesinde oturmaktayım ve iğrenç bir adsl hizmeti aldığım için kablonet e geçmeyi planlıyorum. İğrenç bir hizmet çünkü 3 haftada bir arıza oluyor ve arızalar ya 2-3 gün sürüyor yada gelen adam dahada içine ediyor. artık internetten birşey yaparken "a laga girdim ne alaka, hay ak net gitmiş" demekden sıkıldım ve kablonete geçmeyi planlıyorum. şimdi ise sorularım

1) idealtepe bölgesinde kablonet mantıklı bir hareketmidir? acıbadem de çılgın attığını gördüm (ne sorun var nede hızda değişme) sadece acıbademe özgü birşey ve idealtepede zırt pırt arızalanırsa asdfasdfqawe4trs

2) Kablo net modemlerinde kablosuz modem olayı varmı? modemlerden hangisi iyidir?

3) modemlerin fiyatları nedir?

4) kablo net bağlamaya gelen dayılar ne yapıyor? duvarlarımı falan deleceklermi? yoksa pıt diye splitter takıp "biz teknisyeniz süperiz" diyip gideceklermi. ona göre odada tadilata girişeceğim. (evde kabloTV var)


ahret suallerimi okuduğunuz için teşekkür ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Telefon açarsan bağlayan kişilerde hangi modem varsa en güzel modem o olur her zaman. Tersini söyleyen görmedim daha. Ayrıca adamları arayıp sizin kablonet nasıldır? Performansı nasıldır dersen dünyanın en güzel internet bağlantısına onların sahip olduğunu öğrenirsin.

Öncelikle böyle bir platforma sormak yapılabilecek en güzel şeylerden biri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet telefonda alacağım "süper bilgilerden" yerine, daha samimi ve doğru bilgilerin buraya geleceğini umuyorum.

modem konusunda da araştırdım ama lopeth'in dediği gibi bütün siteler en iyisi bizimki diyor. adsl modemlerden örnek verirsem; marka olarak phlilips asus'dan 10 kat daha iyidir ama modem olarak asus bin takar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1) Mantıklı hareket olup olmadığını kullanmadan göremezsin. Ama şunu söyleyebilirim, kablotv'in stabilse, yani çok kopmalar olmuyorsa, televizyon bütün kanalları ayna gibi gösteriyorsa hattın sağlamdır. Mesela benim haftada bikaç kez kablotv'im gider, kablotv gidince kablonet zaten gidiyor. Ama bir şikayetim yok gayet normal birşey 10-15 dakikaya hemen geliyor. Hem kablonetin teknik desteği türk telekomdan daha iyi. Arıza kaydı bıraktığın gün pazarları da dahil hemen geliyorlar. En azından benim bölgemde böyle. Ayrıca türksat yeni uydu filan da gönderdi, yakında hd yayına başlayacaklar kablotv üzerinden. Türksatın yeni uydusu ile internette de yenilikler bekliyorum ben.

2) Kablosuz kablonet var. Nadir bulunuyor...
http://www.mavibilgisayar.com/ud/7193

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=45&productid=bd99586#tablnk (Bu da kablosuz kablo modem galiba şimdi ilk defa görüyorum.

Bunun yanında istersen bir access point alarak normal kablo modemi access pointe bağlayarak evinde kablosuz kablonet keyfi de yapabilirsin.

3) Kablosuz kablo modem 160-180 ytl, kablolu kablo modem (tek port usb ve tek port ethernet) 70-90 ytl arası. Hatta kabloluyu kurmaya gelen ekip kendisi de getirebiliyor yanında ben öyle almıştım. Fiyat farkı yoksa fazla onlara söylersin kurarken getirirler.

Klasik kablonet kablolu tek port modemi de
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=45&productid=bd82008

4) Kablotv var ise splitter gibi birşeyle kabloyu bölecekler. Oradan bi ucu çekip modeme koyacaklar o kadar. Nereden bölmelerini istediğini söylersin hemen yakınına modemi koyarsın tamamdır.

Extra: Her kablosuz modem kablonet ile uyum sağlamaz. Alacağın markayı önce 444 0 126 ile arayıp sorman iyi olur.

Edit: Arıza kaydından filan bahsettim ama 1 yıldan fazladır 6-7 kez filan teknik servisi çağırdım. Çoğu benim kıllığımdı aslında. Bütün sinyal değerlerini gürültü oranlarını ölçüp ideal olması için çağırıyordum adamları :). Normalde kullanıcıların Binde 999'u benim yerimde olsa heralde 1 ya da 2 kere çağırırdı :).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kablosuz kablo modem alacğaına bence kablolu birşey alıp usr5463 wireless router alabilirsin, 4 makineye de dağıtabilirsin böylece ben öyle ypatım memnunum.

bu arada, kablonet de adsl gibi bölgeye ÇOK bağlı olabiliyor. kendi bölgendeki bi kaç kişyie sormanda fayda var. donanimhaber miydi ne, onun forumlarına danış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

korhan said:
Brigand detaylı cevabın için çok teşekkür ederim. Tam aradığım cevapları vermişsin. Adsl den kablonete geçmemem için bir neden kalmadı artık.


Birşey değil :)

fizban said:
kablosuz kablo modem alacğaına bence kablolu birşey alıp usr5463 wireless router alabilirsin, 4 makineye de dağıtabilirsin böylece ben öyle ypatım memnunum.

bu arada, kablonet de adsl gibi bölgeye ÇOK bağlı olabiliyor. kendi bölgendeki bi kaç kişyie sormanda fayda var. donanimhaber miydi ne, onun forumlarına danış.


Aslında ben de şu an netimi bölmeyi düşünüyorum access point ile.

usr5461 almayı düşünüyordum. 125mbps maxg olan, senin verdiğinden daha yüksek hızlı. Peki sen neden 5463'ü önerdin fizban? Yani bir nedeni var mı merak ediyorum hala tam karar veremedim. Fiyatı biraz ucuz bir de ne bileyim 125 diyor ama hep mi 125 yoksa kırk yılda bi test sonuçlarında max mı 125e ulaşmış ya da turbo modu filan mı vardır ki 125 oluyor hatta veya 125 olup radyasyondan beni kanser yapar mı :). Bunlar kafamda kalanlar. Yoksa gidip senin dediğin 54lükten alacam. Ama diğer makinadan sürekli download edilen dosyaları çekiyorum ve 100mbit olan şu anki hat bile yavaş geliyor hergün yarım saat dosya taşımayla uğraşıyom 54 olsa daha da sıkıcı olur gibi :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...