Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Müzik türüyle bağdaşmakta,bağlanmak mı demektir?

^^ShadowSong^^

Öne çıkan mesajlar

Dine bağlanma,milliyetçilik vs gibi bağlanmaları hep bilir görerizde,müzik türüne bağlanmakta en az onlar kadar saçma olmuyor mu?

Aynısının bir değişiğini müziktede görüyorum,pati müzik konularında da çok yaşanıyor bu olay.Bir müzik türünü sahiplenme,icra etme,hatta riffi kaliteli vs. diyerek b.ktan bir şarkıyı bile havalara çıkarmak,ve bunun sonucunda kendini diğer müzik dinleyicisinden üstün biryerde tutmak,müzik otoritesi sanmak kendini.

En çok yaptığım şey müzik dinlemektir sanırım,her türüde dinlerim,tür olarak flamenco ve çingene müziğini yoğunlukla dinlesemde,bana 3 kişi say deseniz düşünmeden Ahmet Kaya,In Flames,Sagopa Kajmer derim.Genel anlamda da bu kadar zıt müzikler,daha doğrusu zıt lanse edilen müzikler dinlerim,kimi zaman arkadaşlarımda sorar bunu bana,arabada opeth çalar arkasından gülşen çalar,opethinde güzel şarkısı gülşeninde güzel şarkısı vardır diye bakılmaz olaya,taraf seçmekle mükellefsindir,yükümlüsündür.
Aynısını konserlerde de birçok kez yaşarım,Orphaned Land konserine giderim,ertesi günde discoya giderim eğlenirim.

Peki niye bu paticiktede gördüğüm aşırı sahiplenme durumu.Ha kaliteli müzik diyince dediğim gibi benimde aklıma flamenco,çingene müziği,Loreena McKennitt,natacha atlas ablam vs gelir ama bu değil ki sıla natachadan güzel bir şarkı yapamaz.Hani hiç müzik dinlemesem,gitar nedir bilmesem,müzikalite hmmz olabilir diyicem ama bence değil.

Cevap yazmayı düşünmüyorum daha,görüşlerimi aktardım sadece,karşıt görüşte insanlar çok olduğu için atışmaya,tartışmaya gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Ergenlik dönemi sanrıları işte.

"BEN 6 YAŞIMDAN BERİ METALİKA DİNLERİM, METAL MÜZİĞİ BENDEN İYİ KİMSE BİLEMEZ, AYRIYETEN METALİKA DIŞINDAKİ BÜTÜN MÜZİKLER EZİKTİR" düşüncesi kısaca.

Ben de vakti zamanında o kafadaydım, çoğu insanın da öyle bir dönemden geçtiğini düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

neden insan ahmet kayayı sevemezmi?
adamın muziği gercekten iyi, hatta türünün iyi muziklerinden.

ya insan sahiplenebilir tabi bazı grupları isimleri türleri, şimdi gelsele john paul jones tırt deseler kıcımla gülerim, hatta kıcımla gülmekle kalmam bunu acık acık belirtirim.

yanı böle işte.
Sosyal ağlarda paylaş

x tırt demek ile x i sevmiyorum demek arasında fark vardır.

ahmet kaya müziklerini dinlemek ile ideolojisini benimsemek arasında da fark vardır.

he bi de müzik bölümü ile diğer bölümler arasında bir fark yoktur, mod bile olsanız off topic mesajlar atmamak gerekir.

genellemelerimizden sonra, konuya gelelim. evet benim de anlayamadığım bir konudur. aynı dediğin gibi çok geniş bir yelpazede müzik dinlerim. kafama eseni dinlerim yani. takip ettiğim sanatçılar var tabii, ama bir gün başka bir tür görürsem hoşuma giderse onu da dinlerim :) bunu çok garipseyenler oluyor gerçekten.

niye tek bir renkte kısıtlı kalalım ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Metal müziği bir türlü sevemedim ama en sevdiğin 10 şarkı ne desen KHTDM'den "Ultra" ve Rammstein'den "Du Hast" 'ı mutlak sayarım.

Ortaokul 1'deyken yabancı müzik kültürüm Snap, Modern Talking ve Simple Minds'dan ibaretti. Orta-2'de kısa süreli bir Cartel özentili ile rap müziği sevdiğimi sansam da bu uzun sürmedi. Orta-3'de Khalid ve daha sonradan gösterime yeni giren Taxi filmi soundtrack'inin etkisiyle Rai hayranı oldum. Bir aralar ders harici tüm günüm MCM'de Akhenaton Ethnic'in klipleri çıkar mı çıkar mı diye beklemekle geçiyordu.

Lise-3'de Cranberries'in sadece Zombie'den ibaret olmadığını anladım ve 80'ler müziği ile soft Rock'u tür olarak yeniden keşfettim. Ardından "Depeche Mode" ile birlikte müzik zevklerim son halini almaya başladı. Bu sıralar dinlediğim "Silahsız Kuvvet" albümü ile türkçe rap'in zirvesini gördüğüme inandım ki hala bu düşüncem sürüyor.

2001 sonu 2002 başı gibi JPOP / Anime müziklerini keşfettim ama hala soft rock ve lounge türü müziklerin yeri bende çok ayrıdır.

Metal müziği çok sevmeyişim haricinde çok tutucu bir dinleyici değilim sonuç olarak... Kafama esti mi klasik müzik bile dinlerim yeri gelince.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi iyi demişsin güzel demişsin de. yine de gerçekten müziği müzik dinlemek, hissetmek için dinleyenlerin kafasında belli bir müzik zevki kesinlikle oluşur. O yüzden " kulağıma ne güzel gelirse dinlerim" diyen insanların hayatında müziğin önemli bir yeri olmadığını düşünürüm. Çünkü sen bir şarkıyı bir grubu beğendiğin zaman ona benzer bişeyler duymak istersin, araştırırsın ona yakın gruplar müzisyenler keşfedersin ve sonucunda bakarsın ki sen o X tarz müziği dinleyen bi adam olmuşsundur. Fakat etrafta ben X ciyim, başka bişey dinlemem dersen sen kaybedersin. Sonuçta zamanla X in yerini Y alır Y nin yerini Z alır. Derken geniş bir müzik zevkine sahip olursun. Zamanla anlarsın ki ben şu şu tarz müziği seviyorum bunları sevmiyorum. Bunu ayırırsın en doğal hakkındır bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamen göreceli bir konu, müzik vs muhabbetlerinin gayet boku çıkabiliyor, fanboylar mı dersin, iki kuruş bilgi sahibi olmadan atıp tutanlar mı dersin, bir sürü sebebi var, uzar gider direk.

Bir de olaya at gözlüğüyle bakanlar oluyor genellikle, yosgelinims'in dediği gibi "6 YAŞINDAN BERİ METAL DİNLİYORUM LAN" mantalitesindeki rekkis önü gençliğinden "QANQA DOORU YOLA GHELL SATANİH MİSİN.........(10 satır boyunca nokta, evet)" tiplemelerine kadar her türlü tipten insan var bu bakış açısında, özellikle bizim 90+ neslinde farklı farklı kesimler var kendi tarafının fanboyluğunu yapıp bokunu çıkaran. Ortalıktaki emokid patlaması, çakma "SHEBOO PARCALA BENIAĞ" göth tipinden bacak kadar kızlar, uzar gider direk kategorizasyon yapmaya kasarsak.

Forumda da birkaç insan var gayet tanıdığım, blast beatlerin havada uçuşmasını, kötür kötür downtuned gitarları seven türden, bizzat ben de öyleyim, ama atıyorum evime geldiğinde benzer birşey duyunca, ya da dışarıda benzer musuki muhabbetlerine girerken "O ne yahu, böğürtü möğürtü." diyene sesimi açmıyorum, boş yere gerginlik yaratmaya gerek yok çünkü, insanın kulak zevkine bağlı bir olay, empati kuramayınca tabi karşısındaki insanın düşüncelerini direk taşlamaya başlayanlar oluyor, hakkaten kıl oluyorum. Gidip lounge, chillout, trance, elektronik müziğin hoşuna gittiği bir adamla böyle müzik muhabbetlerinde takışmak yerine, anlayışla karşılarım, bilgi edinirim, evime gider dinlerim araştırırım, baktım zevk alamıyorum ya da bana hitap eden bir yapısı yok, emin olmadıkça kesin bir kanıya varmam "Kötü lan, ben sevemedim." vs diye.

Ha ilk seferden direk itici olabiliyor, müziğin yapısındaki bazı şeyler soğutabiliyor, ona gayet saygım var, herkese olan birşey çünkü, ille "DİNLEYECEKSİN LAN, HAS HAKİKİ ULAN BU" diye suratına sokmam adamın, sokulmasını da sevmem. İnsan zaten bu mantığa yakalanmamışsa, ya da geride bırakmışsa, evrensel müzik anlayışına sahip olabiliyor abi. Ben gayet ilerledikçe progrock, classic rock, hatta yavaş yavaş post rock ve jazz türevlerine de sarmaya başladım, yeri geldiğinde yaldır yaldır headroll da yaparım, ama gidip ulu ortada "S.A. AGA BEN ÇOK METALİM." türevi gerzek tavırlar yapmam.

Tam tersi de var bu olayın, misal alanya'da otele dönmek için otoparka kuzen + ablam ve ben geri dönerken bildiğin yerin altından çıkmış hanzonun teki karşıdan geldiğimizi görünce, adam YETO bir şekilde bacağı kolu sallaya sallaya bize doğru gelmeye başladı, kuzenin şalter attı zaten orada.

Çok voloftekst olmuş lan, fena flame yiyecem sdkjhgskdfsd.
Sosyal ağlarda paylaş

^^ShadowSong^^ said:
vır vır vır vır
...
Peki niye bu paticiktede gördüğüm aşırı sahiplenme durumu.Ha kaliteli müz...
Yoo, tam tersine patide böyle insan az hatta yok.

^^ShadowSong^^ said:
Cevap yazmayı düşünmüyorum daha,görüşlerimi aktardım sadece,karşıt görüşte insanlar çok olduğu için atışmaya,tartışmaya gerek yok.
Arcane ve dory hislerimi anlatmış, forum lan burası ne demek tartışmaya gerek yok hahahaha.

Ayrıca uptıs çıktıks müziği gerçekten müzik değildir. Dinleyenin aklında tahtalar eksiktir!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...