Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Konu disinda biraz tartisilmisti da, bir belgesel olarak ele alinip tartisilacagi yer burasi, konu disinin kaosundan uzak bir sekilde :) Izlememistim bugune kadar su an izliyorum ve Hristiyanlik - paganizm iliskisi hakkinda cok sey bildigimi zannederken agzim acik kalarak izliyorum su anda. Sadece Hristiyanlik adina cikarim yapmamak lazim tabi, Musevilige deginiyor su an, Islam'a gececek mi bilmiyorum da din olgusunun ne kadar kolpa, en azindan tamamen paganizmden (ve dolayisiyla astrolojiden) cakma birsey oldugunu ayan beyan goz onune seriyor. Bakalim heycanla devam ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 "Uçurun Kafiri" isimli kompozisyonlar yakında... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 İslam'dan hiç bahsetmiyor fakat bahsetmesine de gerek yok zaten.. İzleyen bazı arkadaşlar "gördünüz mü la en doğru din bizimki" gibi bir çıkarım çıkarıyorlar fakat dolaylı da olsa İslam'a da dokunuyor aslında.. Belgeselin en önemli bölümü Part3, bence dinden ziyade orayı tartışalım gene bok olmasın topik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Eheuh bu mu belgesel olarak masaya yatırmak? Sadece konudan bahsedilirse buranın da aynı kaosa kapılması kaçınılmaz. Niye beğendiniz onu yazın bari :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Ikideyim su anda da, boyle kanitlar varsa nasil hala o adam baskan, o kadin basbakan, nasil hala CIA diye bir orgut var falan anlamis degilim ya? Lan resim var bildigin bomba patliyor asagida? Patlamadan cook sure gectikten sonra bile, jet yakitinin cikardigi sicakligin 500 Fahrenheit fazlasi sicaklikta eriyik demir yiginlari varmis. 7. binadan haberim yoktu bak, nasi cokmus lan o ozaman ve hic bahsedilmiyor. Haydaa, hep gulerdim ha bunun setup oldugnu soyleyenlere icten ice Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamon Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Sadece Zeitgeist değil, değişik yapımlarda var 9/11'in çakma olduğunu kanıtlayan, fekat Amerikan medyasını filan takip etmek lazım, adamlar çok şahane işliyor inanmayanın vatan haini olacağı güdüsünü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Zeitgeist'ı sadece bir 9/11 belgeseli gibi düşünmek yanlış, daha çok dünyanın çarklarının nasıl döndüğünü gösteren bir film.. Ayrıca, bu belgeselin devamı olan Zeitgeist: Addendum çıkacak yakın bir sürede ve ne yapmamız gerektiğini söyleyecekmiş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Herkesin izlemesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 KAFİRLER Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 kafirlik falan değil de, ilk part bana mantıklı gelmedi. kendi istedikleri şekilde kanıtları yansıtmışlar yalnızca o yüzden ilk part başarısız. ikinci ve üçüncü partları izlemedim hala izlicem en kısa zamanda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Birinci bölümden iyi bi adventure oyunu senaryosu çıkarmış. Manipülasyonun ve editin derinliklerine yolculuk olarak başlık atılırdı. Gabriel Knight 3 te daha güzeli vardı. Diğer bölümlerle alakalı bilgim birikimim yok hele ekonomi ııh hiç bişey anlamadım. tamamen izlemedim zaten oraları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Bu belgesel kaç film ben bir tane indirmiştim ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 lawyered Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 bende film varda anlamadığım şey ilk 3.5 dk da görüntü yok mu, sadece adam mı konuşuyor? bozuksa yenisini çekicemde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
buðra Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Altyazılı/google videohttp://video.google.com/videoplay?docid=-1817848131611744924&q=Zeitgeist+The+Movie&ei=EUM8SOqECoqS-gHo__DhAw&hl=en Bu mu yoksa bir versiyon daha var ama o farklı, diğeri mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aye Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 filmin sonunda konuşan krem rengi takım elbise giymiş adam Carl Sagan mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Değişik bir şeye benziyor hemen ediniyorum! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aye Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Aye said: filmin sonunda konuşan krem rengi takım elbise giymiş adam Carl Sagan mı? evet o aga Carl abimizmiş ruhu şad olsun. zeitgeist tüm bu yanlış gidişat için bir çözüm önermediği için (ki bence iyi yapmışlar yoksa daha da yanlış anlaşılabilirlerdi bazı kesimler tarafından) bu filmin üzerine V for Vendetta iyi gider. gaza getirir bir nevi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 ahhah oldu olacak üstüne bi de kızıl ordu orkestrası dinle tam olsun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aye Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 V for Vendetta üstüne kimsenin kızıl ordu orkestrası dinlemek istiyeceğini sanmıyorum, olsa olsa Sex Pistols'dan Anarchy in UK dinlerler hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 part 1'i izledim daha. zaten bu tarz olduğunu düşünüyordum.. duygularıma tercüman oldu. teşekkür etttim. herkes izlemeli direk. 10 numara. part 2'ye geçeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Konu ilginç ve güzel! Fakat Winamp grafikleri olmamamış hocam! Başım ağrıdı izlerken! Onun dışında söylediği biçok şeye katılmakla beraber; ben dinin gerekliliğini savunanlardanım. Tabiki din uğruna yapılan fanatikliklerden bahsetmiyorum. Dini bir ahlak ve moral pusulası olması yada en umutsuz anlarında insanların dayanmasını sağlaması açısından. Mesela Musanın on kuralından "insan öldürmemeli", "insan çalmamalı" veya "insan yalan sölememeli" bunları Musa söylese ne olur, Mısırlı horus söylese ne olur. Ayrıca insan beynini kullandığı sürece vicdan ve iman dünyada ki en güçlü yararlı güçlerdir. Eğer beynini kullanmıyorsada din olsada olmasada o kişiyi yönlendirmek kolaydır. Bu durumda varlığı tehdit olrak görmek yada inanları hor görmek yerine, genel bir bilgilendirme ve eğitim daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 kesinlikle doğru diyorsun,her ne kadar allah katından inmemiş olsalarda, neredeyse hiç bir din insanı kötülüğe yöneltmiyor. nitekim başımızdaki dallamalar kendi çikarları doğrultusunda herşeyi yozlaştırdığı için ufak ufak nefret beslemeye başliyor insan. hatta bi laf vardir, tam hatirlayamiyorum ama özü şöyle birşeydi, "ateistler bile savaş sırasında dua etmeye başlar.." kafanın üzerinden mermiler geçerken ve ölümle burun burunayken seni koruması için yüce bir güce yalvarmaktan başka şansın yoktur sanırım. çok şükür ölümle burun buruna hiç gelmesemde, herhangi bir dine inancım olmayip, insan zihninde yaratılmış olan allah'ın varlığını kabul etmesemde.. biraz empatiyle yaklaşırsam böyle bir durumda bir yaratıcıya sığınmaktan başka şansım kalmaz gibi geliyor. iman falan önemli şeyler aslında, keşke herkes istediği gibi dinini, inancını baskı falan olmadan yaşayabilse ne bilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Din kitleleri kontrol altına almak için yaratılmış birşey. Kolay yoldan büyük kitlelere moral ve ahlak eğitimi vermek, yaşamda fazla sorgulayıcı olmadan kendi içlerinde huuzrlu bi şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için icat edilmiş bence. Ki çokta güzel kurgulanmış. Bi topluluğu eğitmek senin benim kültür seviyeme çıkarmak istesen ilkokulundan üniversitesine tonla bina yapacaksın, içine yüzlerce değişik konuda uzman eğitimci alacaksın falan. Onun yerine kuruyosun bi cami, içine de bi tane imam. Tamamdır. O imam o topluluğu galeyana gelmeyecek şekilde "eğitiyor" . Ama bende olması gerektiğini savunuyorum. Fakir insanların zenginleri katletmesini önleyecek birşeyler lazım elbette =) Milyarlarca insan var dünya da, hepsini düzgün yetiştiremezsin, kaldı ki hepsi bilinçlenirse bugünkü dünya düzeni çöker gider. Onun yerine koyun gibi yaşamalarını sağlamak daha kolay ve bi yerde mantıklı, çünkü dininde ibadetinde olan adam da kendi içinde mutlu ve huzurlu oluyor. Ona da iyilik etmiş oluyorsun bi yerde. Hani derler ya basit yaşa mutlu yaşa. O hesap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2008 Dini ekonomik açıdan değerlendirmemiştim bak hiç! Çok güzel bir noktaya değindin! Haçlı seferleri yada avrupa katolik kilisesinin zenginliği aslında ekonomi kaynaklı problemler! Reform falan hikaye; colonileşme avrupayı aydınlığa götürmüş! Tabi ki kralların hazinelerini paylaşmak istememeleride! Ama katılmadığım bir konu var MRMarv; dinin sadece fakir topluma hitap ettiği düşüncen. İslam bazında düşünürsek: (Ben dini ele alıyorum, politika yada yolsuluklar tamamamen ayrı bir faktor!) Zekat, kurban bayramı, şeker bayramı; bunlar hep sosyal dengesizlikleri gidermek için olan kurallar ve yapı itibariyle bie veya daha fazla zengin taraf gerekiyor. Veya HACI olmak için geride kalan ailenin hiçbir ekonomik zorluk yaşmaması sen uzaktayken bütün faliyetlerini sorunsuz devam ettrebilmesi gerekiyor. Ticarette dürüstlük, hak yememek, helal - haram kavramları hep bunun üzerine kurulu! Yoksa adam sadece bir yiyicek ekmeği varsa o haram mı helal mi umursamaz. Hristiyanlığa gelicek olursak, protestanlık mezhebi kazanılanın keyif ve lüks için harcanmasının günah olduğunu ve işe yatırılması gerektiği öğütler. Bu durumda sürekli büyüyen bir ticaret ve dolayasıyla zenginliği getiriyor. Yani dine baktığımızda ekonomi olayında en çok etkiyi gören malı mülkü olanlar. Eğitim benim gördüğüm tek çözüm ama malesef, bütün insanlar aynı koşullara sahip değil! Bu durumda hiç bir bilgin olmamasındansa cami, kilise sinagog'da belli ahlak ve moral kurallarını öğrenmen ve bunlara göre yaşaman daha doğru! Tabiki imakanlrı olan yerlerde ki yozlaşmalar tarikatlardan bahsetmiyorum. Ama şuda bir gerçek bugün milletin savaş, yıkım açlık var diye kitap götürmediği yerlere, misyoner yada imamlar canını tehlikeye atarak gidiyor. Bu durumda öyle bir vicdan, görev anlayışı ve iç huzur düşün ki bombaların patladığı, açlıktan insanların öldüğü, ölümcül hastalıkların kol gezdiği bir yere; kuran, incil, tevrat götürüyorsun. Ve ordaki insanları eğitmeye çalışıyorsun. İşte ben bu yüzden dinin gerekliliğini savunuyorum! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar