PassivE_KesH Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Evet arkadaşlar eğitici öğretici bir topicle tekrar karşınızdayım.Bu işi 2 aşamada yapıcaz ben soracam sizde bildiğiniz oranda cevaplayabilirseniz iki tarafta mutlu oluyor ve sevinç nidaları atıyoruz k? fsadsad evet gelelim bölümlerle ilgili sorularıma =) 1-Şehir ve Bölge planlama 2-İnşaat mühendisliği 3-Matematik 4-ODTÜ Fizikte okuyan yada tanıdığı olan varsa bilgilendirebilirlerse sevinirim =) Son sorumu daha öncelerdede tartışmıştık ama olsun toplu olarak sorayım dedim. Yardım eden herkese şimdiden çok teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 selamlar efendim; oncelikle HI MOM HI DAD! ben matematik okuyorum, hatta matematik-bilgisayar okuyorum. cankaya universitesinde bu bolum, 4 yillik, hazirlikla beraber 5. (burslu okuyorum) matematik cok eglenceli bi bölüm, kesinlikle yapilabilir. hiç bişey zor değil, sadece hersey disipline bakiyor. (ki bende hiç yok :D ) ogrendigin şeyler belki direk olarak hayatına etki etmiyor ama, bi matematikci gibi düşünmeye basladikca kesinlikle vizyonun değişiyor =) bilgilerini farkli alanlarda kullanabiliyorsun. ozellikle bilgisayar alanında, matematik bilmek "şart" bizim bölümde bu yila kadar agirlikli matematik gosterseler de bu yil bizim baskilarimiza dayanamayıp bolumdeki derslerin bi kismini değiştirip yerine bilgisayar dersleri koydular. o yuzden artik tavsiye ediyorum =) ayrica matematik bilerek, bi cok işi yapabilirsin, diplomanla basvurabilecegin işlerden ayri, kendi bilgi birikiminle cok daha genis bi yelpazede iş bulabilirsin. unutma genc ogrenci sen rakamlarin ustasisin!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Öyleyim demi ehahah. Evvet çok teşekkür ederiz bir sonraki yarışmacı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Matematik Müh. vs. okuyarsan, diğer bölümlerden mümkün mertebe ders almalısın, kendin birşeylerin peşini kovalamalısın ve okulun da buna izin vermeli. Mesela bilmiyorum Marmara'da İstanbul'da matematik var mı ama varsa bile seçme bence. Bu okullar böyle şeylere imkan tanımıyor. Büyük ihtimalle önüne ne dayatırlarsa onu almak zorunda kalırsın ki bu hoş birşey değil. Benim takip ettiğim kadarıyla sen BOU fizik istiyordun hayrola? ODTU'ye puanın yeterse oraya da yetmez mi? Yoksa fikir mi değiştirdin? Bir de şehir bölge planlama okuma, iyi hoş bölüm ama hedef sektörü çekilecek çile değil bence siyasi desteği olmayan ya da millete ağız eğemeyecek insanlar için. Ha bir de şu var Türkiye'de hiç bir şeye yaramaz çünkü gayet plansız her işimiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 şehir ve bölge planlamada devlete çalışıyolar genelde torpil olmadan zor diyolardı bide bi işlerini gördüm sanatsal abidik gubidik şeyler yapıyorlar ilgin varmı bu tür şeylere varsa mimarlığa kas derim puanın ne bilmiyorum ama. babam inşaat mühendisi iyi bi yerden mezun olmazsan sanırım saçmasapan yerlerde sürünme ihtimalin yüksek oluyor iyi bi yere gelene kadar odtü fizikten arkadaşım var henüz hazırlığı geçmeyi başaramadı eğer odtü düşünüyosan denizi unut yok öle bişey gece gündüz sıcaklık farkına alış yaz okulunda sıcağına alış :P odtünün giderek derslerde zorladığını göreceksin(diolar) ingilizcen iyimi bide :) matematik ilgi ister :D spesifik soruları sorsan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 bişe diycem, gecen bi arkadasimla konustum. yabanci ulkelerden birinde (şimdi hatirlamiyorum) matematik okumak boyle en dandik bölüm okumakmiş, yani hiç bi yere puanin yetmez de acik da kalma diye yazilan bölümler arasindaymis. kiza nerde okuyosun diye sormuslar math demis aa negzel, guildin bilim adami sensin ozman demisler kari terslemis sonradan da "math bizim burda en dandik bölüm" demis. lan hangi ulke ogrenirim bu aksam da, kendimi cok fena asagilanmis hissetmistim =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Ablam İYTE-Şehir ve bölge planlama bölümünden mezun. Fenden girilebilcek en EA'cı bölümlerden birisi denilebilir sanırım. Çizimdir plandır bir kenara sosyolojik konuları ele alan bi ton dersleri vardı. Yukarda bi arkadaşın dediği gibi hafif sanatsal 3 boyutlu bir çok proje ödevi de oluyodu dev çizim ödevlerinin yanısıra. Evde olduğu zamanlar tüm yemek masasını rehin alıp bir gece başından kalkmadığı oluyordu mesela =p başka başka ne anlatabilirim tam bilmiyorum açıkçası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Maedhros said: babam inşaat mühendisi iyi bi yerden mezun olmazsan sanırım saçmasapan yerlerde sürünme ihtimalin yüksek oluyor iyi bi yere gelene kadar alakası yok. üniğversiteye bakılmadan iş gören mesleklerden biridir inşaat mühendisliği. hatta üniversite lafını açarsan gülerler inşaat sektöründe. mühendislikte en önemli şey tecrübedir. iş aramaya gittiğinde ben boğaziçi mezunuyum derecem var falan dersen büyük ihtimal alınmazsın işe euhe. ama gidip şu şu şantiyede staj yaptım, şuralarda çalıştım dersen sütçü imamdan gelsen ezer geçersin ortalıgı. ofis çalışırsan inş. müh. fena yorulursun. şantiye çalışırsan deli para kazanır gezerek tozarak mesleğini yaparsın. okuması en zor bölümlerden ama. iş bulma olanağı ve alanı en geniş bölümdür ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 doğru. bizim alt çapraz komşu adı duyulmadık bi üniden mezun inşaat mühendisi, antalya devlet hastanesi yapımında proje müdürü mü sorumlusu mu neydi. ya da bizi yiyodu bilmiyom. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 tamam işte o iyi yere gelene yani tecrübe kazanana kadar öncelik iyi bi yerden mezun olan adamın oluyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 deadwoll said: Matematik Müh. vs. okuyarsan, diğer bölümlerden mümkün mertebe ders almalısın, kendin birşeylerin peşini kovalamalısın ve okulun da buna izin vermeli. Mesela bilmiyorum Marmara'da İstanbul'da matematik var mı ama varsa bile seçme bence. Bu okullar böyle şeylere imkan tanımıyor. Büyük ihtimalle önüne ne dayatırlarsa onu almak zorunda kalırsın ki bu hoş birşey değil. Benim takip ettiğim kadarıyla sen BOU fizik istiyordun hayrola? ODTU'ye puanın yeterse oraya da yetmez mi? Yoksa fikir mi değiştirdin? Bir de şehir bölge planlama okuma, iyi hoş bölüm ama hedef sektörü çekilecek çile değil bence siyasi desteği olmayan ya da millete ağız eğemeyecek insanlar için. Ha bir de şu var Türkiye'de hiç bir şeye yaramaz çünkü gayet plansız her işimiz. öss baya kötü geçti boun 342ydi odtü 325 di bana 321 civarı gelecek... full çeksemde boun fiziği düşünürdüm ama yetmeyince düşünülmüyorda... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Maedhros said: şehir ve bölge planlamada devlete çalışıyolar genelde torpil olmadan zor diyolardı bide bi işlerini gördüm sanatsal abidik gubidik şeyler yapıyorlar ilgin varmı bu tür şeylere varsa mimarlığa kas derim puanın ne bilmiyorum ama. babam inşaat mühendisi iyi bi yerden mezun olmazsan sanırım saçmasapan yerlerde sürünme ihtimalin yüksek oluyor iyi bi yere gelene kadar odtü fizikten arkadaşım var henüz hazırlığı geçmeyi başaramadı eğer odtü düşünüyosan denizi unut yok öle bişey gece gündüz sıcaklık farkına alış yaz okulunda sıcağına alış :P odtünün giderek derslerde zorladığını göreceksin(diolar) ingilizcen iyimi bide :) matematik ilgi ister :D spesifik soruları sorsan? odtü fiziği 4.00 la 4 yılda bitiririm çapta yaparım. ingilizcem iyi. o derece iddialıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 yav said: Ablam İYTE-Şehir ve bölge planlama bölümünden mezun. Fenden girilebilcek en EA'cı bölümlerden birisi denilebilir sanırım. Çizimdir plandır bir kenara sosyolojik konuları ele alan bi ton dersleri vardı. Yukarda bi arkadaşın dediği gibi hafif sanatsal 3 boyutlu bir çok proje ödevi de oluyodu dev çizim ödevlerinin yanısıra. Evde olduğu zamanlar tüm yemek masasını rehin alıp bir gece başından kalkmadığı oluyordu mesela =p başka başka ne anlatabilirim tam bilmiyorum açıkçası sanatsal olaylar çizim falan tam aradığım şey aslında bir yandanda ama araştırma falan istemiyor ya pf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 inşaatta iyi bi yerden mezunsan +1sindir ama iyi bir iş tecrüben varsa +2 +3 falan olursun. çevre, tanış desteği ise doğru yerden geliyorsa +10gücündedir. dolayısı ile bizde inşaatı çok iyi olan değil, desteği çok olan yapar. yoksa hiç bulaşma okuması öle süper çok zor değildir, ancak kolay da değildir.. ha nedir işte,yani hafızlık falan gerektirmez, ezber mezber kasmana çok gerek yok. sıkıntı veren dersler bellidir, matematik, fizik, kimya, mukavemet ii, çelik yapılar. bunun dışında demiryolu ile hidrolik zordur biraz. kalan dersler zaten basamaklara dayalıdır, bir basamağı çıkınca ötekisine çıkarsın adım adım. statik,mukavemeti, mukavemet ii, yapı statiği i,ii,iii bir seri. beton i, beton ii gibi bir seri yapılabilir.. bir basamakta takılırsan süre kaybedersin. sıkıntısı, zorluğu bundan ibarettir. akışkanlar mekaniği ve hidrolik (devamında hidroloji, su yapıları, deniz yapıları vs vs) diğer inşaat derslerinin aksine daha çok varsayımlara dayalıdır. mantık ilişkisi kurmakta zorlandım ben. ötekiler basittir, koydum taşımadı. yok yok şimdi taşıdı gibi.. zevklidir, hakkıyla okuyacaksan çalışman gerekir. özellikle projeler ellerinizden öperler efenim.. ancak yan çizme opsiyonu her daim mevcuttur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 tanıdık falan yok ama çalışırım diyelim? tecrübe diyorsunda yine tecrübe kazanılacak yerler tecrübesiz almıyor gibi bir şey oluyor? hakkımızla çok iyi bir yerlere gelemez miyiz? ps:inşaat müh. de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 şimdi yetkin mühendislik geyiği var. ilk 5sene suyunu çıkartacaklar ve nispeten az paraya çalışacaksın. ondan sonra bir yerlere gelmeye başlayabilirsin ama zor yani. çünkü birileri senin çıkacağın yerleri çoktaaan kapamış rezerve etmiş olacaktır.. şanssızsan çok çekersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 PassivE_KesH said: yav said: blablabla sanatsal olaylar çizim falan tam aradığım şey aslında bir yandanda ama araştırma falan istemiyor ya pf. istemez olur mu ya=) çok enteresan ödevleri oluyodu mesela. Atıyorum izmir'in bilmem nerdeki mahallesine gidip anket yapıyosun bölgeyi araştırıyorsun sonra oralarda boş bir alanı nasıl kullanabileceğini düşünüyorsun vesaire.. Öte yandan şehirleşme tarihi gibi bazı bazı dersleri var, ilk şehirler nasıl oldu şöyle böyle şu bu o.. Hoş konular var harbi. Dediğim gibi fen'den tiksinen bi fenciysen, sosyal konulara ilgiliysen, çizimdir projedir sağlam uğraşırım hevesliyim diyosan bence güzel bölüm şehir bölge planlama. Mesela avrupa'ya uydurma yasalarından dolayı bir çok binasal oluşum şehir ve bölge plancılarının onayını almak zorunda olmaya başladı yanılmıyorsam. Önü açık diyorlar mesleğe yani özetle onu da söylemiş olayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Bir ulkede matematik en kotu bolum olabilir.. Soyle ki, prof'larin kalitesine orantili olarak mezun olan matematikcilere de dusen isler az oluyorsa, bolume verilen onem azalir. Veya ulke Hindistan gibi application'in buyuk onem gordugu bir memleketse, matematik tek basina asla yeterli olmaz. Ote yandan matematik temel bilimdir; fizikte ne kadar zorlanacaksan emin ol matematikte de zorlanacaksin. Hatta, "hic korkma", "matematik zor degil" diyen halt etmis (kusura bakma dory); niye matematik sectim diye hungur hungur aglayacagin donemler olacak. Peki bu kadar kotu mu? Evet, tahmin edebileceginden daha kotu. Cunku su gune kadar cevrende herkes az cok matematikten anliyorken, sen muhtemelen bir sekilde onlardan cok daha iyi yaptigini dusunerek kendini tatmin ediyordun; ama is matematik bolumu olunca, sagindaki tipsiz insanin seni nasil catir catir ezdigini goreceksin. Hatta sokakta yuzune bile bakmayacagin Veli, o siniftan iceri girdigin dakikada senin icin bir nur topuna donusecek, cunku zerre anlamadigin kompleks analiz dersinden ihtiyacin olan fazladan 5 puani ancak o sana kazandiracak!! Uni matematigi, lise matematigiyle alakasiz! Lisede herkes uygulamali matematik gordu. Yani elimize bir formul verdiler. Formule gore yerine yerlestirdik, sonucu bulduk, herkes mutlu oldu. Veya bir seyler hesapladik, bir noktaya vardik. Universitede ogreneceksinki o nokta yok. Veya var ama niye? Nasil bir edebiyat ogrencisi haftada 10 sayfa yazi yaziyorsa, sen de 10 sayfa matematik sorusu cozeceksin. Cozum dedigime bakma bunun genelde en fazla 50%si islem oluyo. Hatta bu yaziyla anlatman gereken kismin birazini bile isleme kaydirabilirsen kendinle gurur duyuyorsun. Ve bu 10 sayfanin sonunda bile odev geri geldiginde en sonunda "eeee...?" gibi bir not gormen cok muhtemel... Yani probability olsun, dfq olsun bunlar yalan dersler, yerine koy, islemi yap, yapilmiyosa formulun belini buk, oyle yap. Eninde sonunda bitirdigin bir nokta var ki dedigim gibi herkes mutlu olabiliyor. Ama matematik bu degil... (dfq'ya matematik degil dedim ya, fizikciler dovecek beni ama harbi oyle simdi, hic kusura bakmayin) Tum bunlar oluyorken sen, ben neden boyle bir bolumu secme gafletinde bulundum ki diye kafani taslara vururken, insanlar sana deli hatta bes para etmez gozuyle bakacaklar. Iste tam bu noktada gozune noktalari birlestirmeye calisan bir insancik carpacak. Bu kenarlarin uzerinden sadece bir defa gecerek acaba her noktaya birer kez gidebilir miyim diye kafa patlattigini goreceksin. O anda bir gulumseme alacak yuzunu; cunku o insanciktan farkli olarak senin bildigin bir sey var, "Eger tek degere sahip nokta sayisi 2'den fazlaysa, bir E. Circle bulmasi imkansizdir..." Tabi bu adamin acizliginden uzaklasmak isterken gozune soru cozmeye calisan fizik ogrencileri ilisecek ki daha sen ne oldugunu anlamadan turevini almani isteyen bir ordu insan uzerine dogru kosuyor olacak. Bu elim durumda bile sana yardim edecek birileri mutlaka olmali diye dusunurken hemen saginda acilan kapiya ativereceksin kendini. Kapi acan gence, daha ne okudugunu bilmeden tesekkur edeceksin ki, iste bu noktada sana tek fibonacci sayilarini nasil bulacaklarini soracaklar. Sense "ciddi olamazsiniz, bu kadar basit bir sey icin mi ellerimi bagladiniz" demek istesen de, yuzlerindeki vahset sana her seyi aciklayacak. Evet genc, sen cevrendeki diger matematikcilerle yarisirken ve kendinin ne kadar az sey bildiginin farkina varirken, diger insanlarin ne kadar yavan ve bir o kadar da gereksiz is yaptigini farkedeceksin. Kendi bolumun icindeki balondan ciktigin gun, hayata level15 dwarven defender olarak gelmenin ne demek oldugunu anlayacaksin (cevrendeki herkes daha lvl1). Karsina gecip gulumseyen bir gurup insan farkedeceksin ki bunlar profesorlerin olacak. Sana F veren, her firsatta puanini kiran profesorler "Gecmis olsun, artik sen de bizdensin" diyerek elini sikacaklar. Cok uzattim biliyorum, sadede gelmem gerekiyor artik. Matematik bolumu diger bolumlerin aksine bir yasam bicimidir. Bunu ancak bitirenler bilir. Her ne kadar elitist duyulsa da yukaridaki mesaj, veya bir cogunuza sacma gelse bile, dedigim gibi, once bi bolumu bitirin, yiyosa :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 abi ne yazdın ya :D söz okuyacam yarın kalkabilirsem ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 ahaha abi ne diyim okurken hem güldüm hem üzüldüm cünkü dogru diyorsun umarim sonumuz hayirli olur =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Ben de sene içerisinde matematik bölümünü istiyordum zira okuması en keyifli bölüm diye konuşuluyor.İlgi besledikten sonra elbette.Ama mezun olanların öğretmenden ziyade geçerli bir mesleği yok denildi ben de vazgeçmiştim.Öğretmenliği yapabileceğimi zannetmiyorum.Bir de öğretmen olmak için de yüksek lisans türü bir şey yapmak gerekiyor sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 matematik okuduktan sonra illa ogretmen olucaksn diye bişey yok. calisabilecegin bir sürü yer var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 ODTÜ matematik bitirdim geçen sene.. sorularını cevaplayabiliri.. fizik hakkında da sorabilirsin çok zor olmamak şartıyla.. sen sormadan bi kaç bişe söyleyeyim:(biraz uzun oldu belki ama okuman senin yararına) matematik, matematik-bilgisayar ve matematik mühendisliği bölümünü önce bi ayıralım. bunlar farklı şeyler. matematikte saf matematik görürsün. dersin temeli teoremlere dayanır ispatlara dayanır, araştırmaya dayanır(okulda herşeyi vermezler gidip kendiniz araştırmanız lazım bazı şeyleri-tabi başarılı olmak istiyorsanız)... bazı okullarda dış bölümlerden ders alınmasına olanak tanınır(aslında hepsinde vardır ama malesef teoride öyle). bilg müh. bölümlerinden vs ders alabilme imkanın varsa o okulda okumana bişe demem. ama SAKIN ODTÜ'YE GELME!!!! bilg.müh gibi bölümlerden ders alman imkansız. vermiyor adamlar. bi kaç ders var sadece onları alaibliyorsun. o dersler de giriş dersleri falan genelde. Bölümde önceleri seçmeli ders açılırmış bilgisayar üzerine, ama ben okula gittiğim yıllarda ders açmaz olmuşlar. seçmeli dersler var ama mecburen almak zorundasın onları çünkü seçmeli ders sayısı çok az. :) o dersler de genellikle matematik üzerine. o yüzden matematik okumanı tavsiye etmiyorum(bilim adamı olacam demiyosan tabi) matematik-bilgisayar, matematik mühendisliği bölümü daha çok bilgisayar üzerine dayalı bölümler. teorem ispatları ile çok fazla uğraşmassın. matematiğin bilgisayar alanında nasıl kullanıldığını vs öğrenirsin(bildiğim kadarıyla). okuycaksan bu bölümleri tercih etmeni öneririm. yalnız bu bölümler de sayılı okulda var biliğim kadarıyla. fizik okumak istiyosan aklından bile geçirme derim. çok büyük ihtimalle işsiz kalırsın. inşaat mühendisliği bu aralar parladı. ama 4 sene sonra -bence- ortalık inşaat mühendisi kaynayacak ve iş bulmak zorlaşacaktır. bunu göz önüne almanı tavsiye ederim. şehir-bögle planlama hakkında bilgim yok. ama çok lazımsa okuyan arkadaşm vardı ondan bilgi alabilirim biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 said: matematik-bilgisayar, matematik mühendisliği bölümü daha çok bilgisayar üzerine dayalı bölümler. teorem ispatları ile çok fazla uğraşmassın. matematiğin bilgisayar alanında nasıl kullanıldığını vs öğrenirsin(bildiğim kadarıyla). okuycaksan bu bölümleri tercih etmeni öneririm. yalnız bu bölümler de sayılı okulda var biliğim kadarıyla. mat muh bilmiyorum da mat bilgisayarda biz, ceng 101 102 205 haric, 4 donem icinde full math dersleri gorduk. zaten isyanimizda bundandi. cankaya universitesini düşünürsen, once bi yenilenen derslere bakmanı oneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 4 dönem 2 yıl eder.. geri kalan 2 yıl ne gördünüz dory? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar