Chiptech Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 merhabalar, bu konsollardan birini almaya karar verdim ama hangisi olduğuna karar veremedim. sorduğum insanların %90' ı xbox360 al diyor, ama ps3 kullananlar daha fazla. ps3 alırsam 40gb alırım herhalde fiyat uygun olsun diye, yalnız xbox360 alacaksam hangisini almalıyım? xbox360 elite almaya değer mi yoksa arcade yeter mi? xbox360 alırsam çip taktırmayı düşünmüyorum, online oynayabilmek için. değer mi? veya şöyle sorayım, çip taktırsam, online oynayacağım oyunu gidip orjinal alsam yine de patlar mıyım? ps3' ün bana göre en büyük avantajı, HD bir televizyon aldığınız zaman bedavadan blu-ray player' a sahip oluyor olmanız, bu ps3 ün tarafına çekiyor insanı tabi. ayrıca görüntü kalitesi olarak hangisi daha iyi? p.s: bir süre 22" samsung monitör ile kullanacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Keşke yeni konu açmasaydın. Sistem olarak PS3 döver, oyun sayısı ve korsan alınabilirliği ile xbox döver. Microsofta kıl olsam da xbox alacağım malesef bi oyuna 100 kağıt veremem o da iyi bulabilirsen o kadar yani ps3 için. 5 milyona alırım oyunumu oynarım xboxta :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 su anda grafik kalitesi olarak esitler. (mgs ile sicti ps3 gerci agzina) ama bi zaman sonra xbox icin grafikler duraksamaya baslayinca ps3 icin hala gelismeye devam edecek. ps3 un en buyuk ozelligi o. artik konsollarda exclusive olayi cok azalmaya basladi. playstationda bi mgs 4 ve final fantasy serisi var benim ilgimi ceken. xboxda exclusive olayini yapiyo ama 1 1,5 sene sonra pc yede cikariyo oyunu. xbox in en rahat olayi milletin ps3 te 100 ila 180 milyon arasi verip oynadigi oyunlari ayni grafiklerle 3 milyona oynuyosun (oyunu kendin indirip yazdigini varsayarsak). en basit soyle diyim parayi dert etmem, sistemin saglamligina bakarim diyosan ps3. ama yok en fazla 10 milyona oynicam butun oyunlari diyosan xbox 360 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 tabii ps3'te oyunları paso takas edip oynayacağın için bir oyun sana asla +100 milyor triloyor Yee tee lee ye patlamayacak.. bunu da göz önünde bulundurmak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 ps3 ün elle tutulur çok az oyunu var şu an erken derim ben ps3 için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 E oyunun eskiyince istemezse kimse o oyunu takas etmeyi kalırsın mal gibi para verirsin yine. Ha vericem zaten ps3 alınca öpe öpe de önce şu durumda xbox daha mantıklı geliyo bana :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 blueray player olayı yalan ya. orjinal dvd filmler bile(özellikle yeni çıkanlar) feci derecede el yakıyorken blueray filmlerdeki çeşit azlığı ve fiyat fazlalaığı şu an için pekte çekici yapmıyor. ps3 te oyun takas olayıda pek istediğin gibi olamayabiliyor. yeni çıkmış bi oyunu elindeki eski oyunla takas etcek kimi bulcaksın? bazı dükkanlar yapıyo o işi ama o ödediğin parada az buz olmuyo. xbox elite almana gerek yok, arcade al. 50-100 lira arası bi hard disk alırsın olur biter. 20 gb harddiski olupta bu hard disk bana yetmiyo diyen duymadım, 20 gblığı bile dolduramıyo kimse türkiyede(download hızlarımız çok iyi değil fragman,demo vs çok çekemiyoruz). xbox alıp illa orjinal oyun oynamak istiyorsan alma :) . çünkü orijinal xbox oyunları türkiyede zor bulunuyo,fiyatları pahalı oluyo,elinden çıkarmak isteyince kolay kolay çıkaramıyosun vs.. demin ps3 te oyun takasını kötüledim ya xboxta durum dahada kötü. ayrıca yeni çıkan oyunlar ayrı bi pahalı oluyo, sen oyun biraz eskisin ucuzlasın diye beklerken korsan kullananlar daha oyun piyasaya verilmeden önce torrentlerden indirip oyunu bitirmiş veya yarılamış falan oluyolar bi boş dvd parası karşılığı. bide xboxa chip takılmıyo firmware'ini değiştiriyolar sadece, aldığın yer bedavaya yapar zate. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 takas olayi sux Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 oyun takasida ucuz bisiy degil dusundugunuz kadar. mesela feza elektronik her oyunu bi gruba sokmus. lair mesela 69 ytl metal gear solid 99 ytl ilk once araki fiyat farkini aliyo sonra 99 luklarin aradaki degisim fiyatini aliyo 20 ytl. yani lair gibi cokta eskimemis bi oyunu verip yerine mgs yi 50 milyona aliyosunuz. o yuzden cok ta ucuz bisi degil. xbox ta eger kendi oyununu indirirsen 60 milyona 20 tane oyun oynarsin oyle bi olay var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadGamer Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 PS3'e 3-4 oyun alirsan bir Xbox360 parası çıkar sana öyle diyeyim ben X360 almaya karar kıldım araştıracaktım ama PS3te korsan olmamasi ve X360'ta olmasi yeter de artar bile seçim yapmak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 ben senin düşündüğünü yaptım, xbox360 aldım orjinal halinde; xbox live kullanıyorum; alalı 1 haftayı geçeli çok olmadı ama memnunum baya. oyun bulma konusunda sıkıntı yaşamadım daha; internet üzerinden satış yapan sitelerdi, gittigidiyor vs aradığımı buldum ŞU ANA KADAR. xbox alırken özellikle cracksiz alıcaksan hdd çok önemli; az oyun satın alabileceğin için (teorik olarak) oynayabileceğin kadar çok demo oynamak istiyosun, bu da hdd space demek. ayrıca elite in içinden sağlam bir hdmi kablosu da çıkıyor, elinde o da yoksa özellikle bu elite almanı baya mantıklı kılıyo. xbox alırken dikkat etmen gereken bi olay da region. pal aletlerle us account açılmıyo bildiğim kadarıyla ve eu accountlara tr den microsoft point (xbox live üzerinden alışveriş yapmak için gereken zımbırtı) alımı sıkıntılı. o yüzden ntsc bir alet almanı tavsiye ederim. ayrıca oyunların hepsi region free değil, alırken ona da dikkat etmen lazım :) ben yaptığım seçimi söliim, ntsc-u/c (us/canada. bi de japan olanları var; onların account açma durumunu bilmiyorum hiç) xbox elite aldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JungleRRx Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 PS3 uzun vadede daha iyi ama oyun alacakken 10 kere düşünmen lazım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 peki firmware' i haxxorlatsam, online oynayacağım oyunu gidip orjinal alsam yine de patlar mıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Şimdi o kısmını tam olarak bilmiyorum. Fakat benim duyduğum kadarıyla, MS firmware'dan değil de, kopya oyundan yakalıp banlatıyormuş. Eğer ki orjinal oyun ile Live'e girersen pek ban yiyeceğini sanmıyorum. Yalnız bu arada Xbox oynadığın bütün oyunların listesini tutuyor. Ordan belki bir sakatlık çıkabilir. En iyisi tecrübeli birine sormak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 ps3 her şekilde tokatlar. sadece xbox live ın psn den daha iyi olduğunu söyleyenler var, denemedim. fakat bir nokta var ki can alıcı: korsan. korsan oyun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Oyunlar anlamsız pahalıyken, cepte para yokken, korsana evet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 doğubank fiyatlarını bilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 xbox live a oyun içlerinden değil de dashboard dan login olunurken oyun dvd sinin orjinal olmasının çok bişey değiştireceğini sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 live ban hakkinda yaziyim bisiyler. scene froumlarinda okudgum kadariyla xbox live de ban mevzusunun oyunlardan oldugu kesinlesti artik nerdeyse. sonucta eger aleti sokerken etiketi ayni sekilde yapistirabildinizmi fw li bile olsa microsoft teknik destek vermek zorunda kaliyo garanti suresi varsa. o yuzden fw ye karsi cok yapabilecekleri bisi yok. ama korsan oyunu gordukleri an banliyolar. bunlari boyle tek tek yapmak yerine genelde bi anda binlerce aleti banliyolar. bunlardan ilki halo 2 zamaninda olmustu, 2. si assasins creed ve cod 4 le beraber olmustu. korsan kullanipta banlanmamak istiyosaniz iki seye dikkat ediceksiniz. oyunlarin stealth patchli olduguna ve video split gibi ayarlari vardi (microsoftun en cok burdan anladigi soyleniyodu) bir de oyunun resmi cikis tarihinden once oynamamaya calisin played gamesin altina dustugu zaman oyun kaydi, microsoft daha yakindan izlemeye aldigi falan soyleniyo. tabi direk o sebepten banlayamazlar sonucta bazi dukkanlar tarih oncesi satis yapiyo el altindan. son olarakta alicaklara tavsiyem kesinlikle ntsc-j yani japon xbox almasinlar. fw region sistemini kirmadigi icin oyunlarin jap versiyonunu bulmaniz gerekiyo ki bunlar nette cok zor bulunuyo. bulunsada cok zor indiriliyo. umarim yardimi olmustur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 xbox 360 elite pal aldım, bakalım önümüzdeki günlerde beni neler bekliyor. bir sorun çıkarsa hepsi dominic' in suçu, şimdiden yazayım da buraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 MP oynuycam, Ban yemek istemiyorum ve FPS severim diyorsan; Gears of War ile COD4'ün orjinalini almanı öneririm. İkisi de MP olarak çok zevkli oyunlar. Bir de GTA4 olabilir tabiki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Ya oooff :( Bugün alacaktım burda bir yerden nakit fiyatı başka yerde 650 olan elite pack normalde. Adam sordum xbox 700 dedi, iyi dedim alırım elite dimi hayır arcade dedi :( Ulan arcade pack 700'e satılır mı? Ben mecbur muyum Ankara'dan getirtmeye :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
supremeallah Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 nileppezdel said: Oyunlar anlamsız pahalıyken, cepte para yokken, korsana evet! walla 80 ytl ye aliyorum ben orjinal ps3 oyunlarini istanbulda; ondan ps3 ftw. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 8 tane oyun alırım xboxa :D Ayrıca PS3 tabii ki ftw her türlü :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 xbox >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ps3 kisisel deneyimim ve onayim. ne kadar umursarsiniz bilemiyorum ama dogru olan budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar