thelegbra Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 meraba, bazi sorular sıralayacağım, ösym sitesine falan baktım, çok tatmin edici cevaplar bulamadım. -sayısalcıyım, deneme amaçlı ydsye de girmek istediğimden bu sene başvururken hem öss hem ydsye giricem dedim, ona göre parasını yatırdım vs. ydsye girmezsem össyi herhangi bir şekilde etkiler mi? hiç girmeden sadece össye girdiğim puanlarla falan bi penaltı oluşmadan tercih yapabiliyorum dimi? -yds giriş kartım hala gelmedi? giricek olup da kartı gelen var mı? bu hafta gelir diye mi beklemeliyim yoksa ösym merkezlerine başvurmalı mıyım? öğrenci portalında yds sınavına giriş yerleri açıklanmamış bile? -ydsye girdikten sonra dünkü össnin puanlarının hangileri onu etkilicek? sadece ilk bölüm (tr1 sos1) falan mı lazım yoksa 2. bölümdekiler de gerekiyor mu? ilk bölümden barajları rahat bir şekilde geçtim, yeterli mi ydsyi güzel bir şekilde desteklemesi için? -alanım olmadığından 0.3 ile çarpılacak sanırım, çarpılacak olan nedir, ydsye girdiğimki soruların katsayısı bu dimi? -ydsde ne kadar başarılı olursam alanım olmamasına rağmen orta karar birşey tercih edebilirim? ne yaparsan yap alanın olmadığı için tercih yapabilecek kadar güzel bir puana erişemezsin hiç boşuna girme der misiniz? -açıköğretim ingilizce öğretmenliği için yds puanı gerekiyormuş, adam gibi bir puan mı gerekiyor yoksa onda da baraj gibi bir olay mı var normal aöfler gibi, "gir biraz çöz direk gir" yöntemi mi kullanılıyor? bunu soruyorum çünkü aöf ing. öğr. bölümü ayrı tutuluyor hep kitapçık açıklamalarında falan? şimdilik bu kadar var aklımda, gelirse başka yazarım. bilgisi olan arkadaşların cevaplayabileceği kadar detaylı cevaplar bekliyorum, teşekkürler :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 merhaba, öncelikle geçmiş olsun, ydsde başarılar. -yds ile öss ayrı sınavlar. dolayısıyla öss puanlarını yds etkilemez diye tahmin ediyorum. yine de ben de aynı korku ile ydsye girmiştim. ama girmeni tavsiye ederim şiddetle, oldukça güzel oluyor. -bunu ben bilmiyorum. -sadece ilk bölüm etkili yds puanın hesaplanırken. össden ilk bölümün gelecek. -ağırlıklı ortaöğretim başarı puanın 0.3 ile çarpılacak olan. yani okul birincisi isen 80 geleceğine 30 gelecek yds puanında. zaten sonuçta da "0,3 AOBP'li" kısmın dolu olacak sadece. -hayır tercih yapabilecek kadar iyi bir puan alabilme ihtimalin yüksek. ben şahsen baya bir üniversitede tercih yapabiliyordum. Ama ingilizce olma ihtimali düşük tercihlerinin. diğer dilleri düşünürsen (almanca filan) büyük bi ihtimalle yaparsın tercih. -açıköğretim ingilizce öğretmenliğinin puanı ciddi derecede yüksek. kontenjanlı bir bölüm. diğer açıköğretimler gibi değil. hatta puanları da hep 320 üstü olması lazım. bu kadarını açıklamaya çalıştım, bunlar geçen seneden kalma bilgiler, hata payı mutlaka vardır. ama YDS ye gir bence oldukça eğlenceli bir sınav. bu sene girmedim; ama seneye buralarda olursam mutlaka giricem :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 - Hiçbir sorun olmuyor eğer sınava girmezsen; ama girmende fayda var elbette - çok fazla insan söylüyor bunu, ösym yi arayıp harasslamanda fayda var bence - sınavın ilk 4 bölümü etkiliyor. 1 türkçe sorusu 1 yds sorusundan daha değerli (1 nokta küsür sanırım), matematik1 ile sosyal1 eşit seviyede (0.5 falandı sanırım); fen1 onlardan biraz daha az. Ve şöyle bir şey var, yds ile bir yerlere girme ihtimalin yüksek olsa bile iyi bir yerlere girmek için hem yds den hem de öss den sağlam şeyler yapman lazım; özellikle de türkçe ve sosyalinin çok iyi olması lazım, matematikin de onları desteklemesi gerekiyor. benim girdiğim sene fen çözen çok az insan vardı, bu sene çoğalmıştır diye tahmin ediyorum. - yds deki başarının da haliyle yüksek olması lazım. yani şöyle bir örnek vereyim, türkçe 3 yanlış, sosyal 3-4 yanlış, 94-95 ingilizce neti olanlar istanbul üni ingiliz dil edebiyatına girmek için bir yerlerini yırttılar, ve bunlar yabancı dil bölümünden mezun oluyorlardı. dolayısıyla, istanbul ve marmara bölgesi çevresinde kalmak için yds den 90 netin üzerinde olmanın büyük faydası var, o olmazsa da istanbulda kalabilirsin ama çin dili edebiyatı falan okursun - açıköğretim ile ilgili bilgim yok açıkçası - son olarak, 2 sene önce sınava girdim ama az çok bir şeyler hatırlıyorum, harasslayabilirsin istersen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar