ghost_boo Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Yeni aradığım bir şey , nereden esti hemen söyleyeyim ; Diğer Bilgiler opeth makes jazz video ismi watch?v=JA92928ekZI&feature=related bu da eki Var mı Progresive Jazz yapan grup? Çok aşık oldum ..Of Of Of Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Progresif Jazz nedir iblmiyorum ama, bu daha çok jazz-funk. Herbie Hancock - Chameleon bi bak bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 evet bende tam progressive jazz nedir demeye girmiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 miles davis, john abercrombie, john mclaughlin, chick corea gibi sanatçıların yaptığı jazz müziğe deniyor bu. daha karmaşık jazz müzik diyeyim basitçe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 the quantic soul orchestra diye bi grup buldum dün gece lastfmden. bi dene :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
proggorp Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 bu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 bu var,eski bişi biraz ama,bide tam progresive olmasada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 progressive jazz nedir derken ben terimin doğru olup olmadığını merak ettiğimi söylemek istemiştim. bilgisi olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
proggorp Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 bilgim yok ama.mantık çerçevesinde gibi geliyo terim.yani evet yıllardır yapılan jazz müziğin etkisi var ve bu etki progressive yani ilerici bi tavırla sunuluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Korax Güzelmiş evet Ayrıca son postta istediğimi iyi anlatmış arkadaş. Da tepkilere göre sanırım böyle bir şey yok. Yani yapılmamış daha. Ağlamak istiyorum. Halbuki Opeth denemiş ne güzel yapmış değil mi =) Ve Gimli , prog , tavsiyene bakacağım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 -Cleglaw- said: progressive jazz nedir derken ben terimin doğru olup olmadığını merak ettiğimi söylemek istemiştim. bilgisi olan? Yani şöyle bi anlam kargaşası var. Jazz müziği tamamiyle akor progressionları üzerine kurulu bi müzik zaten. Yani jazz özünde progresif bi müzik aslında. O yüzden progresif jazz demek biraz gap projesi demek gibi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 O da Doğru aslında. Ancak Jazz'da kendine göre biçimlere ayrılıyor falan ya , ben akor makor anlamam dinlerim sadece. Her Jazz parçası da bana progresive hava vermiyor.Ondan öyle yazdım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flaneur Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 john scofield, terry bozzio, levin ve stevens bunlara bir bakın sonra alex skolnick bunlara bir bakın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Gimli said: Yani şöyle bi anlam kargaşası var. Jazz müziği tamamiyle akor progressionları üzerine kurulu bi müzik zaten. Yani jazz özünde progresif bi müzik aslında. O yüzden progresif jazz demek biraz gap projesi demek gibi :P Gayet net aciklamis :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
proggorp Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 ama miles davis ayarı jazz la mahavishnu orchestra nın yaptığı jazz arasındaki farkı belli etmek için kullanılıyo bence progressive jazz.doğru jazz zaten progressive dir ama belli bi tarih ve ekoller oluşturmuştur.biraz daha yenilikçi bişeyler kullanılınca başka bi etiket bulmak mantıklı.(tabi modern jazz,veya über jazz gibi bişey de olurdu.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 ya müzik hakkında gerçekten teknik bilgisi olanlar cazda tür ayrımı yapabiliyo sanırım. :) ben bodos caz diye dinliyorum dinlediklerimi, arada funk da oluyo gerçi. ama caz karma karışık beboptu nu cazdı bilmemneydi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 aslında çok bi olay yok,atıyorum adam standart jazz bi parçayı funky bişekilde çalıyo veya o tarz bi parça yapıyo,funky jazzy oluyo atıyorum,yani çok fazlada belirli bi kural yok işin açıkcası,belirlenmiş bi kaç şey dışında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 belirlenmiş kural olmaması o zaman işi karıştırıyo, öyle diim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar