-Cleglaw- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Chastise said: Bi gazla girip "YAZIK SİZE RÖRÖ" diye bağırmak iş değil. Unforgiven 3 besbelli ki piyasa olsun diye yapılmış bi olaydır. St. Anger'ın kökten metalika dinleyicilerini hafiften kızdırmasını yeni anlamışlar heralde, onların da gönlü olsun ayol diye böyle bişey yapıyorlar, olay sadece maddi Evet, çok katıyım bu metalikanın st.anger sonrası konusunda (ki bence loaddan itibaren bozmuştur). 17-18 yaşındaki elemanların kurduğu dandik metalcore gruplarının albümleri gibi bi isme sahip albümden (evet çok büyük bir önyargıyla) hiç birşey bekleyemem. Özellikle St.Anger çıktıktan sonra. Ki şöyle bişey de var, metalika benim için hiçbir zaman idol olmadı. (ki ilk zamanlarında "fuck mtv! asla klip çekmeyecez!" dedikten 1 yıl sonra "one" klibinin pirömiyerini mtv de yayınlamış gayet yavşak bi gruptur bence) O yüzden fazla iyimser de düşünemiyorum. Ha bu yorumum ride the lightning, and justice for all, black albüm, kill em all, master of puppets vs albümlerinin kötü olduğunu düşündğüm anlamına mı geliyor? tabi ki hayır. konseptin devamı olarak yer alması ihtimaline bakmıyosun ama. ayrıca öfkeden bahsetmenin neresi ergen işi ben bunu anlayamadım. öfke de bir duygu ve metal müziğin bu duyguyu yansıtmada diğer müzik türlerinden çok daha başarılı olduğu bir gerçek. huzur arıyorsan müzik dinlerken, metal dinlemezsin zaten. bunun aksini idda edebilcek var mı allasen? kim huzur edinmek için metal dinler? dikkat et metal diyorum, metallica değil. şimdi nerden eleştirsem bilmiyorum. öncellikle metalcore olayından giriyim. metalcore emo değil sonuçta, metalcore'u küçümseme gibi bişey sözkonusu bile olamaz. sen sevmiyosun diye metalcore dandik olmuyo. st.anger gayet güzel bi albüm ismi bence. eski metallica havasıyla dinlemiyorsan albüm de gayet güzel. thrash metal değil, metal hiç değil, evet. ancak kendi tarzı içinde iyi bir albümdür, 'kendi soundu' vardır. deneysel diye dinlediğimiz zibilyon tane gruptan çok daha deneysel bi tavırdı böylesine değişim. eleştirilere gözünü kapayıp böyle değişebilmek, işi oluruna bırakmak cesaret isteyen bir iştir. ben takdir bile ediyorum. başlarda hukukçuların marşı bile olabilcek şarkılara(and justice for all) imza atarken toplumsalken, son albümlerde kişisel, insan iç dünyasına hitap eden şarkılar yaptılar. yani her zaman toplumsal olacaz arkadaş gibi bi dertleri yoktu, müziği sıradan bi kalıp gibi görmediler ne istiyorlarsa onu yaptılar. bilen bilir, st.anger dönemi falan çok zor dönemlerdi grup için. ayrıca bozdu dediğin load albümden itibarende gayet hoş şarkılar bulmak mümkün, ama bilince tabi, ön yargılı olmayınca. birşey sırf popüler diye sevilmemezlik edilmezki. sen gidip kıyıda köşede 100 kişilik konserler veren death gruplarına emek harcayıp metallicaya yıllar yılı bir önyargı beslemişsen hakikaten yazık bence. yurdun her yerinde metal tarzını bilmeyen insanlar bile metallica kelimesini bilmesi bir başarıdır ayrıca bunu eklemeden bitirmiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chastise Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 1-) Mesajımda öfke kelimesi geçmedi. 2-) St.Anger'ı "deneysel" diye tanımlamak saçmanın da saçması bi davranıştır. Milyonlarca örneği olan bir albüm yapmak mıdır deneysellik? 3-) Metalcore dandiktir. Çünkü ben dedim. Ben dediysem "bana göre" dandiktir. Yüzyıl klişe lafları sokma bana, eleştirdiğin pati sistemi gibi. 4-) Mesajında benim müzik bilgimi de sınamışsın. Beni daha iyi tanıdığını sanırdım. Ben asla birşeyi "AY POPÜLER" diye dinlememezlik yapmam, bunu sana 1543253 kere falan söylemişimdir. Evet gidip 100 kişilik konserler veren death gruplarını metalikadan daha çok seviyorum (yani bazılarını). Çünkü öyle. Çünkü "ben" seviyorum. Metallica Loadda bozmuştur. BANA GÖRE. Ben beğenmem, sen beğenirsin. Yılların müzik dinleyicisi, müzikte ruh arayıcısı cleglaw beye "sen-ben" kavramını öğretiyorsam bir mesajda, ortada bi bozukluk var demektir. 5-) Ben "metalika albümlerini sevmiyorum" gibi bir cümle sarfetmedim, hatta bunu mesajımın sonunda da belirttim. Senin müzikte aradığın şey ruhsa, benim de yapan adamların müziğe kişiliğini yansıtmasıdır ki adamların kişiliğinin nasıl olduğunu biliyoruz. 6-) "yıllaryılı önyargı". Mesajımı dikkatli oku. Çıkacak albümden umutlu olmadığımı söyledim, eğer metalika bundan önce st anger gibi gudik bi albüm yerine black album ü falan yapmış olsaydı (atıyorum black albüm diye, "kopya mı yapacaklardı değişiklik oldu hüe" diye atlamayalım)"babalar gibi gelirler yine" diyebilirdim. Çıkıp "metali yarattılar rörö" havasına girmemeni umuyorum, tam bir fanboi havasında yazmışsın. Yılların klişelerini de kullanmışsın. Yakıştıramadım. Metalika kimsenin idolü olmak zorunda değildir, hiçkimse de metalikayı beğenmek zorunda değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 kusura bakma abi ama pek 'bence' kelimesi göremedim ben ilk yazında, ondan diyorum. zamanında çıkıp marlin mensın süperdir diyen adamada, yazısında 'bence' kelimesine yeteri kadar yer vermediği için kızmıştık hatırlarsın. öfke derken anger'ın türkçesi anlamında dedim bu arada. deneysellik konusunda ısrarcıyım, bana benzer bir albüm göstermediğin sürece. şahsen ben st.anger soundunda birşey hiç dinlemedim başka. metallicayı sevmek zorunda değilsin tabiki, ama bilmen gerektiğini düşünüyorum, kendini ön yargısız biri olarak görebilcek kadar. sonuçta, ön yargılıysak niye konuşuyoruz ki zaten, değil mi? bilgi sahibi olmadan fikir sahibide olunamaz diye düşünüyorum. biraz daha bilgi sahibi olup dinlemediğin şakılarını dinlediğin zaman yorumun daha dikkate değer hale gelicek. böyle dikkate almıyomuyum? tabiki alıyorum ama kendin söyledin, ön yargılısın. önce bi dinle dinlemediğin kısımlarını, ondan sonra tekrar bi kıyas yaparsın kafanda ve öyle yazarsın metallica hakkında. metallicanın bu özeni hakettiğini düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 geçen unforgiven II da cause you are unforgiven tooo die bize kelime oyunuyla yutturmuştu james şimdikin de ise this is an unforgiven treeee die bi ağacı gösterecektir ondan sonra maksimum unforgiven 4 çıkar onda da you are an unforgiven FOR me. falan tarzı bi ayak çeker. fakat 5 de tıkanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 unforgiven, it's fine. der. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 james tıkanmaz (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chastise Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2008 zheld:doğaç huzur bulmak rahatlamak için ben dinliyorum metal müziği ayrıca sırf konserine gittin diye adamların imperial guardı kesildin anlamıyorum cimbombom alisamiyen cehennemi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 the day has come adlı şarkıya bir video çekmişler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 http://www.metallica.com/index.asp?item=601061 12 eylülde çıkıyormuş albüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 içinde pena olacak muhabbeti doğru mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 o bir tabut şeklinde gelecek özel versiyonu için geçerli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 o ne zaman çıkacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 albümün normal versiyonuyla aynı gün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 türkiye'ye de gelecek mi direk aynı gün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 o kadarını bilemiyorum ama türkiyede mission metallica pazarlamasını yapacak olan topkapı müzik albümüde türkiyeye getirecek olabilir aynı gün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rajeesh Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 tabut şeklindeki versiyon ne be :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sandino Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 tabut şeklinde bir kutu olacak sanırsam. resmi sitede var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 tabut şeklinde içinden albüm dışında birde tişört pena gibi promosyonlar çıkacak olan kutu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2008 albümün satıldığı müzik marketlerde olur mu şimdi o kutu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 satılıyor olsa ne kadar olur acaba merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 50 olur min Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 kutuda satılacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 cyanide diye bi şarkı düştü nete çekiyorum bakalım edik: bok gibi sevmedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 albümde öyle bir şarkı yok bildiğim kadarıyla? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
octopus Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 klip çekmişler, umarım bi an önce yayınlarlar çok merak ettim. heralde albüm çıkmadan bi klip çıkartırlar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar