Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mage or Warlock ? =/

pch

Öne çıkan mesajlar

1 ay fln önce fulls3 mage i mi sattım sattıkdan 1 hafta sonra tekrar mage actım onsuz olmuor

1.Eger az cok oyundan anliorsan mage le 1 haftada 70 yapmaman için bi sebep yok
2. Evet warlock bir zamanlar cok rahatdı ama şimdi degil en azından ben öyle düşünüorum nerdeyse bütün classlar fear iimmun oldu gitti ve melee ler cok üzer lock u neyse
3.Mage acmaya karar veridysen www.warcraftmovies.com a gidiosun
The Frost And The Curious yaziosun ve mage in nasıl öküz gibi lvl kastıgını görüorsun 2 gün 5 saat de lvl 50 yaptıum ben öyle cok fazla kasmama ragmen ve eger benim gibi combine combat classları seviorsan mage ac kesinlikle warlock da oynuorum ama sarmior dot at dolan bekle bidaha dot at fln ne bilim bana göre degil zaten mage deki zevk i hiç bi class dan alamiorum ben

ve ayrıca raid de nasıl yer bulamuor denior cok garip hehe sonucda tecrubeyle akalaı bişi sen gidip raide mage le 400 500 dps le oynarsan almazlar tabi kalın saglıcakla
Sosyal ağlarda paylaş

zepan katilmiyorum sana. Ben Lock u nonstop kastim. Su fln hicbiseye gerek yok. Hele bir de questleri ezbere biliyorsan üstüne yok. Hunter da öyleymis ama ben pek begenmedim. lvl 20 de biraktim.

Mage in suya malesef her daim ihtiyaci oluyo. Ama portal olayi tabiiki ciddi anlamda eziyetten kurtariyo. Ben Mage imi 60 a kadar fire kasmistim. Outlandde frost a gecmistim. Frost build ile lvl kasimi cok tartisildi zamaninda ama emin degilim. Zevk meselesi.
Sosyal ağlarda paylaş

simdi hocam söyle ben mage i terch ederim o tabiki senin düşüncen ben quest den zevk almiorum mesela sadece grind le cok rahat kasabiliorsun ve evet su içiorsun ama 20 mob u aynı anda kestikden sonra bırakda içsin yani demi :) beni beni tanaris de prate leri keserken cok izleyipde gidip spec degiştiren mage gördüm mesela fire la oynuorlardı ama ordaki prateleri kesişimi gördükden sonra adam 5 dk da geri geldi talent rrespect leyip
Sosyal ağlarda paylaş

Tanariste yapila olayi lvl kaca kadar sürdürebilirsin ki? max 5-6 lvllik bi aralikta orda kasabilirsin. Ayrica quest yapmak sarttir yani sirf mobb keserek zor lvl kasilir. Daha dogrusu.. eger yeni girdigin map e hakimsen tüm questleri sirayla yapar bitirirsin ve bu daha kolay olur diyim.

Ama tabi buda zevk meselesi o yüzden hic tartismayalim :) Eger sen memnunsan sorun yok demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

duzgun ayarlayınca mana sorun olmuo?
nası?

ruby neyın bascan once
sımdı dalıcan moba - itemların +dmg olucak ve crit -
olucek
4-5 mobdan sonra manan bıtıcek
pat evocation
sora
gene 4-5 mob
quest bıtmıs olcak ztn =)
olmadı ruby neyın
ıkıncı queste gecerken mana dolacak
bole ıdare edıcen

ayrıca, frost mukemmel ben sırf ez mode olmasın dıe fıre ım su anda
cok stable damage ın var
cokcokcok fazla crıtın var
bıde 3 dakıkada bır 45 sanıye boyunca
termınatorsun
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ii güzel de.. Bu dedigin kullanissiz. Her quest senden 9 mobb öldürmeni istemiyoki :) Evoyu unut bikere. 10 dk da 10 mobb keserim levelimi böyle kasarim dersen biraz zor 70 olursun. Mage eli mahkum su icecek israfli olmasi gibi bi durum yok. Mana regen die bu durum yok cünkü lvl kasarken.

edit: bana göre mage in lvl 58 den önce + spell damage ile uzaktan yakindan alakasi olmamasi lazim. Tüm itemlar max + int olmali. Nekadar cok mana, okadar uzun grind. + spelldamage lvl 60 dan önce istedigin kadar biriktir, kayda deger bir artis saglamiyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Marveloth said:
Tanariste yapila olayi lvl kaca kadar sürdürebilirsin ki? max 5-6 lvllik bi aralikta orda kasabilirsin. Ayrica quest yapmak sarttir yani sirf mobb keserek zor lvl kasilir. Daha dogrusu.. eger yeni girdigin map e hakimsen tüm questleri sirayla yapar bitirirsin ve bu daha kolay olur diyim.

Ama tabi buda zevk meselesi o yüzden hic tartismayalim :) Eger sen memnunsan sorun yok demektir.

yo zaten tartışmıoruz fakat unuttugun bişi var tabiki de bir çok ayrıntı var fakat buynlaru teker tekeer yazarsam uzun iş ben sadece örnek verdim prate die birçok yerde grind yapilior murloclar vs vs ben bu lvl e geldim 1 quest dahi yapmadım ilk 10 15 lvl questleri haricinde
Sosyal ağlarda paylaş

Valla firela level kasmayı bilmem pek. Ama frostla özellikle level 29 da shatter ve frostbite aldıktan sonra film kopuyor. Nerdeyse her mob 2xfrostbolt+frost nowa+frost boltla ölüyor. üstelik her 2 mobdab birinde en az 1 frostbite procluyor ve o mob ölüyor direk. Hiçbir 1v1 mob sana vurmayı başaramıyor. Hiç hasar almadan 1v2 mobda sheep+kill'le işi bitiriyorsun. Yani asla hasar almadan level kasıyorsun.

Herşeyden önce bir frost mage olarak sadece frost bolt + frost nowa ikilisi dışında fire blast bile atmamayı adet edinirsen mana sorunu falan çekmiyorsun. Hiç suya oturmadan 10 dakika kadar (1v1 olarak) 10'larca mob kestiğimi bilirim.

Ve "ne kadar çok int o kadar iyi" olayı tam bir safsata. Ne kadar çok manan varsa dolmasıda o kadar uzun sürer. Senin manaya değil +spell damage'e ihtiyacın var. Ben level 40larda 100+ spell dmaage, level 50lerde 200+ spell damage'e ulaşmaktan bahsediyorum ki bunlar minimum değerler. En son yapılan 60- itemlerin bufflanma olayından sonra bu rakamları 1,2-1,5 ile çarpabilirsin.

Mage olarak hiçbir mobu hızlı kesicem diye instant spell abanmıyacaksın. En önemli kural budur. Yani level kasarken eğer 4-5 mob kesmiyorsan cone of cold, blast wave, fire blast arcane exp gibi tüm büyüleri unut. Hele hele mobun canı %2-3 lerdeyken ona fire blast atıyorsan tüm oyun anlayışını bir gözden geçir. Mage ile level kasmak tamamen mana koruma üzerinedir. Canı %2 kalmış mopa 1-2 wand atmak zaman kaybı değildir. Tam tersine ciddi bir mana tasarrufudur.
Sosyal ağlarda paylaş

Tartismak kavga etmek degildir.. Biz suan tartisiyoruz. Mesela ben Mage i 3 kere kastim. 2 si 50-60 sonuncusu 70. Ve mage ile lvl kasimini bildigimi düsünüyorum. Bazi arkadaslar end game talentlar ile lvl kasimini karistirir. Frost ile düsük levellarda damage veremezsin. Frost crist üzerine kuruludur ve düsük levellarda crit olmadigi icin (olsa bile komik rakamlar) frost seni üzer. Ben her zaman fire in lvl kasimindaki üstünlügüne inanirim.

Warlock ise tam tersine sabittir. Level 56 ya kadar affli, sonrasida demonolog.
Sosyal ağlarda paylaş

E frost oynamayı biliyorsun da biz fire oynamayi bilmiyormuyuz ?
mana/dmg faktörüne göre büyü atmayı bilmiyormuyuz ?
lvling için -% manacost ve critlerde 30% mana geri alma talentlerini bilmiyormuyuz fire da ?
ihtiyacın olan 2 statın +spirit ve +spell dmg (düşük lvllarda crit bulmak imkansıza yakın, ilerde zaten pek seçim şansın kalmıyor) olduğunu bilmiyormuyuz ?

Tamam frost esneklik sağlıyor olabilir ama istediğin hesabı yap, istediğin xp/h bak çok spesifik mob seçmediğin sürece frost < fire.

10 dakika su içmeden adam kesmek ne demek onu anlamadım. Düzgün bir fire oyna yarım saatte bir su içersin o da saçma bir çift pull yüzünden yada yanlış mobları grindlediğinden.
Sosyal ağlarda paylaş

"Nerdeyse her mob 2xfrostbolt+frost nowa+frost boltla ölüyor. üstelik her 2 mobdab birinde en az 1 frostbite procluyor ve o mob ölüyor direk."

youtube da lvl 70 pvpsini izleyip "omg bu class imba" demeye benziyo. Eger böyle olsaydi frost mage ler pvp bulundugu konumdan kat kat yukarda olurdu. Sonucta sans isi. 5 mobb kesersin frostbite calismaz. 1 mobbda 2 kere üst üste calisir. Bunu bu denli kesinlestirmek yanlis.
Sosyal ağlarda paylaş

yok 500 tane mob kesiyorum 1 milyon tane mob kesiyorum hede hödö moduna girenler var kuzum kaç tane aoe spawn spot var yeteri kadar çabuk spawn olan?

Fire ile daha çabuk ilerlenir bu arada

Warlockla 2 ay oynadım baydım poq gibi diyende olmuş katılmıyorum
çevremdeki çoğu insan gerek levellerken gerek erken dönemlerinde zevkden bayılarak oynuyor warlock öyle 3 ayda sıkılıcak chardeğil.
Arenadada 2vs2 de healerle oynayıp roguelu/warriorlu takımlara yamulup aman arenası çok kötü diyende var kuzum R/W dene bi :) R/W/D veya R/W/P dene zevkden bayılırsın ki ranka kasmayan softcore adam için 2k kasıp shoulderi alinca bitmişdir arena olayi haksızmıyım?

Mayçin tadı farklı Warlockun tadi farkli istediğini zevk alacağını düşündünü aç oyna
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:

critlerde 30% mana geri alma

düşük lvllarda crit bulmak imkansıza yakın, ilerde zaten pek seçim şansın kalmıyor

Şu iki cümlenin aynı yazıda alt lata gelmesi bile sana bişey ifade etmedimi. Hem crit atamıyorum imkansız diyorsun hemde mana sorun olmuyor critleyince %30 nu geri kazanıyorum diyorusun ne yazimki ben buna cevap olarak.

Marveloth said:
"Nerdeyse her mob 2xfrostbolt+frost nowa+frost boltla ölüyor. üstelik her 2 mobdab birinde en az 1 frostbite procluyor ve o mob ölüyor direk."

youtube da lvl 70 pvpsini izleyip "omg bu class imba" demeye benziyo. Eger böyle olsaydi frost mage ler pvp bulundugu konumdan kat kat yukarda olurdu. Sonucta sans isi. 5 mobb kesersin frostbite calismaz. 1 mobbda 2 kere üst üste calisir. Bunu bu denli kesinlestirmek yanlis.

İstatistik bir bilim dalıdır. İstesende istemesende. 10000 tane mob kesersen ortalama olarak 2 mobdan birinde o sikilin çalıştığını görürsün. 5 saat boyunca farm yaparsan, yada hiç aoe kullanamdan quest yaparsan frostbiteın proclama yüzdesini ve crit yüzdenin yüksekliğini sende görebilirsin. Fire oyanayan herkez arda bir vurdukları yüksek critlere o kadar kapılıp kalıyorki süreki vurduğu komik damageleri dikkate almıyorlar. Bende kaç kere fire denedim Hepsindede hüsrana uğradim. yüksek damage yüksek damage diye tutturulan şeylerin 5 saatli ortalamaya bakıldığında ne kadar düşük kaldığını görünce tüm bunların şehir efsanesi olduğunu fark ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

+crit bulunmuyor ama sen &15 crit şansla %50 civarı crit atıyorsun. Kardeşim okumam varda senin matemetiğin yok. +crit yoksa crit düşüktür. crit düşükse az critlersin. az critleyince o critten gelen %30 mana bir boka yaramaz. Frostta nerdeyse her moba frostnowa atığına yada frostbike proc gördüğüne göre +crit iteme ihtiycın olmadığı son derecede aşikardır. O %30 mana talentini kullanmak için bile frostbolt atman gerekirki yüksek crti oranı ile mana geri kazanabilesin.

Kaede said:

10 dakika su içmeden adam kesmek ne demek onu anlamadım. Düzgün bir fire oyna yarım saatte bir su içersin o da saçma bir çift pull yüzünden yada yanlış mobları grindlediğinden.

bu yazıda gözümden kaçmış. Sen fire oynayınca yarım saat mananı dayandırırmısın onu bilmemde (külliyen yalanda neyse artık) ama en iyi ihtimalle ya her dakika bandage basarsın yada max 5 dakkada bir artık takatin kalmaz yemeğe oturursun, yada ölüp durursun.
Sosyal ağlarda paylaş

istatistik bir bilim dalidir
sen matematik hesabi yaparsin, veriler neyse onu söylersin

bunu daha önce de duyduk.

%15 demek 100 kez vurusun 15 inde mobb freeze olur demek. Bunu allayip budaklayip 2 mobbdan birini aninda kesersine getirmek resmen dolandiricilik.

Senin frostbite in ya mobbun %5 cani kaldiginda calisirsa nolucak? zaten ölecek olan mobbu critle öldürürsün. ya bu o gün kestigim mobblarin %80 inde gerceklesirse nolucak?

Sans isinin istatistigini tutma. Insanlari yanlis yönlendiriyorsun. Isler herzaman hesap kitaptaki gibi yürümüyor.

Ben hayatimda hic lvl kasarken mana shield kullanmadim. Outland haricindeki leveli size denk hicbir mobb sizi 2 3 vurusta öldürücek kadar güclü degil. Hem damage alirim, hem manam azalir. ikiside sinira dayandiginda oturur suyumu icerim hepsi dolar.

Frost lvl 70 de iken bile düsük spell damage sahibi olundugunda kullanilmasi cok zor bir classken.. sifir spell damage varken nasil kullanmayi bekliyorsunuz anlamis degilim. Git arcane oyna daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

40-50 arasi frost, gerisi tamamiyle fire oynadim lvling sirasinda.
Sadece +spelldmg ve +spirit itemları topla, basabildiğin her itema +spirit enchantle (para mevzusunu açma, inanılmaz ucuz +spirit enchantleri), düzgün talentle, aç mage armorı, mümkün olduğunca (her questte en az 1 kere demek bu) patlat combustionını. Buna rağmen 10 dakkada bir mananın bittiğini ve frostdan yavaş quest yaptığını/grind yaptığını (AoE saymıyorum hem batırdılar aoe grindi hemde çok sınırladılar grindlenicek mekanları ve herkesin harcı değil) iddia ediyorsan yalan söylüyorsun.

Ayrıca fire kendi talent ağacından sırf gelen talentler o 30% mana fundlamayı kurtarır.

O fire oynarken dmg yiyen arkadaşı da burdan kutluyorum. Adam gelene kadar zaten 2 fb patlatıyorsun, yolda lvl1 fn ve 3. fb ile o mob ölmüyorsa yanlış yerde kasıyorsun demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Oturup hesapla o zaman. Düşük levellarda dps bakımından frost zaten daha yüksek dps tuturur. Fire ile daha yüksek hasar vermek, daha yüksek dps'e sahip olmak değildir.

Frostbolt yarım saniye daha kısa sürede cast edilir. %17 az hasar vermesi bundandır. Üstüne daha çok critlersizniz ve toplam dps'iniz fireı bu sebeple geçer. Dediğim bunların hepsini Recount ile deneyip konuşuyoru. Sizde deneyebilir yada oturup tek tek bakabilirniz, sonuç değişmez.

Level xx'de "off bir pyro koydum 2k vurdu" yu dps sanıyorsunuz sorunda burdan çıkıyor.

yemek yeme konusundagelince, kendi ağzınla söylüyorsun mana ve hp hemen hemen aynı anda bitiyor bend esuya oturuyorum diye. level kasan bir fire magein hp si yarım saatmi dayanıyor? Ama level kasan bir frıost mage asla (aoe yapmıyorken) yemek iöin oturmaz. o manası için oturur.

Dahası bir fire mage sürekli içine düştüğü daha çabuk öldürmeliyim yoksa ölürüm, mantığı gereği paso fireblast, cone of cold vs gibi mana içen skiller kullanmak zorunda kaldığı için mana sorunu yaşarken. Frost magein böyle bir durumda kalmadığı için 10 dakika bazen 15 dakika (bu arada biraz yürümek zorunda kalırda evo cdsi tekrar açılırsa) non stop quest yapabilir.

Ancak şunuda yazmadan edemeyecem. Bu tartışma hızla müslüman-ateist tartışmasına dönmekte. Yani ortadaki verilere değil efsanelere ve fikirlere göre tartışmak hiçbir sonuç getirmeyecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...