Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bass Gitar ?

JungleRRx

Öne çıkan mesajlar

Herkese selamlar,

Şu ana kadar bir enstrüman deneyimim olmadı. Bu yaz itibari ile de bass gitar edinip çalmaya çalışacağım. Ders alma olaylarına başlarda girer miyim bilmiyorum ama net üzerinden izlenecek dersler falan var sanırım. Bu aşamada solo takılıp birşeyler öğrenmek derdindeyim yani. Eğer olaya adepte olabilirsem, ilerde amatör de olsa grup olaylarına girebilirim, kısmet tabi bunlar :P

Yeni başlayacak birisi için gitar önerisi istiyorum sizden (ve tabi öğrenme süreci için birkaç tip verebilirseniz über olur). Başlangıç için ideal bir gitar hangisidir. 400 lira kadar bütçem var şu anda. Ek olarak netten alma olayına sıcak bakmıyorum. Bursada yaşıyorum, uygun satan yer tavsiyeleriniz varsa hem deneyip hem de pazarlık imkanı yakalayarak almayı düşünüyorum..

Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

hep bi yerde yazmak istemişimdir bu diceğimi xD
bass gitar en seksi alet vallahi, böyle tee uzaktan kalın kalın telleri gözüküyor ya uf uf. Hele bir de bayan varsa parmaklarıyla tellere vuran uf uf. Buket Doran misali =) Bas gitar çalan elemanların sahnede duruşları, gitarı tutuşları, gitara vuruşları falan da aynı şekil diğer elemanlara göre daha bi seksi duruyor :P

çenem düştü
Sosyal ağlarda paylaş

benim tavsiyem ucuz bi bas gitar al, ileride hem yapmak istediğn müzik tarzı kafanda oturur, hem de gitarını buna göre seçebilirsin, nasıl olsa öğrendikten sonra yeni alınmış kaliteli gitarınla şevkin, isteğin artıcak:P

gayet 200 ytl harcıyarak uygun bi gitar bulabilirsin, (aktifine pasifine bakmadan, çünkü aktif pasif olayı kafanı çok karıştırıcak:D ) bulduğun gitarın 2. elinin satış fiyatına bakarak, dengeli bi harcama yapabilirsin, o da olmadı gider bi liseye bağış yaparsın gitarını:D

gruba da girerken 200-300 ytl ye pre-amp ve distortion pedal alırsın, misler gibi çalarsın, falan filan, sonra beğendiğin yaptığın müzik tarzına uyan gitarını alırsın,

bas gitar da, (müzik tarzına göre) , tonunun nasıl olduğu ve tuşene bağlı bi olay, 2 hafta ya da 1 ay kadar bi süreyle ders almanı tavsiye ederim, daha verimli olur senin için, tuşe ve sağ el olaylarını gayet sağlam bi şekilde oturtabilirsin. kolay gelsin
Sosyal ağlarda paylaş

sughnuk said:
benim tavsiyem ucuz bi bas gitar al, ileride hem yapmak istediğn müzik tarzı kafanda oturur, hem de gitarını buna göre seçebilirsin, nasıl olsa öğrendikten sonra yeni alınmış kaliteli gitarınla şevkin, isteğin artıcak:P

gayet 200 ytl harcıyarak uygun bi gitar bulabilirsin, (aktifine pasifine bakmadan, çünkü aktif pasif olayı kafanı çok karıştırıcak:D ) bulduğun gitarın 2. elinin satış fiyatına bakarak, dengeli bi harcama yapabilirsin, o da olmadı gider bi liseye bağış yaparsın gitarını:D

gruba da girerken 200-300 ytl ye pre-amp ve distortion pedal alırsın, misler gibi çalarsın, falan filan, sonra beğendiğin yaptığın müzik tarzına uyan gitarını alırsın,

bas gitar da, (müzik tarzına göre) , tonunun nasıl olduğu ve tuşene bağlı bi olay, 2 hafta ya da 1 ay kadar bi süreyle ders almanı tavsiye ederim, daha verimli olur senin için, tuşe ve sağ el olaylarını gayet sağlam bi şekilde oturtabilirsin. kolay gelsin

Katılmıyorum bi çok şeye.

Öncelikle ucuz gitar demek,seni biyere kadar götürecek bi alet demek.Aynen ucuz araba almak gibi bişey.Hemen hemen istediği her tarzı çalabileceği ve çalımı rahat olacak bi gitar seçmesi en mantıklısı.Zira 400 ytl kötü bi bütçe değil,bu fiyata llama'nın dediği gibi bi cort action bass düşünebilirsin,yamaha rbx serisi düşünebilirsin,bütçeyi biraz daha çıkarım dersen eğer,seni uzuuun bi süre idare edebilecek cort,artisan serisini tavsiye ederim,b serisi a'ya göre daha ucuz.Genelde ibanez tavsiye etmesemde,ibanez'in bartolini manyetik ve 3 band eq olan BTB modelleri var.Onları düşünebilirsin,ama onlarda biraz bütçeni aşar diye düşünüyorum.Birde basgitarist.com forumlarındaki ilanlara bakarsan oradan 2. el daha ucuz ama kaliteli bi gitar düşürebilme şansın var.Orada bulduğun herhangi bişeyi buraya yazarsan yada link atarsan elimden geldiğince yardımcı olurum.

Aktif/pasif olayına gelince,oldukça basit.Aktif manyetikte arada eq olur genelde,birde 9v extra bi pille güç tüketimi söz konusu.2 x 9v pil kullanılan gitarlarda var vs. Pasif manyetikte genelde sadece manyetiklerin sesini açarsın,arada gitarı tonlayabilmen için dahili bi eq yoktur,pil yoktur vs. aradaki fark bu.
Oyüzden sonradan bi preamp alma olayıda oldukça mantıksız.2 yada 3 band eq bi alet alırsan ve kaliteli bi alet alırsan üzerinde adamakıllı elektroniği,manyetiği,ağacı falan olan,extra arada bi preamp kullanman saçmalık olur(ha dersenki bu preamp çok baba,bunun sound karakteri çok başka,ozaman ayrı bi olay).

Extra olarak bass gitar için distortion pedalı çok anlamsız.Netekim bass gitarın grup içindeki görevi ile hem ters düşen,hemde soundunun içine etmesine sağlamaktan başka bişeye yaramıyo distortion benim fikrimce.Ha dersenki ben metal yapcam sırf,öyle çalcam sololarımı tabi yine kendi kararın,ben extra gereksiz harcama yapmaman için söylüyorum.

Herşeyden önce senelerdir şunu bilir,şunu söylerim,iyi gitar iyi gitardır.İyi gitarın varsa nerede,neye takarsan tak iyi ton alırsın.İyi gitarın varsa nerede,nasıl çalarsan çal rahat çalarsın.Oyüzden düşük seviye bi gitarla başlarsan ve ilerde bu işi dahada profosyonel yapmak istersen,ilk işin iyi bi gitar almak olsun.

Bunun dışında elinin altında iyi bi bağlantın varsa,p2pden falan anlıyosan,sana bi kaç isim verebilirim.Bu kişilerin eğitim videolarını falan indirip izleyip çok şey öğrenebilirsin.Etrafta ders veriyorum deyip,hiçbişey öğretmeyen bi çok insan var.Tavsiye edilen birini bulabilirsen gitmeni öneririm,ders almak hiç almamaktan elbetteki iyidir.Ama etrafta sırf "para kazanmak" amacıyla ders veriyorum diye gezinen,ama ders alması gereken bi çok adam var.Oyüzden bişeyler kapamayacağın bi adamla vakit ve nakit kaybına uğramaktansa,evde oturup videoları izleyip,kendi kendine çalışıp geliştirmek çok daha mantıklı.

Nota biliyosan zaten olayın enzor kısmını atlatmışsın demektir.Bilmiyosan vaktin olursa,azimli isen,ben bu işi ciddi ciddi yapcam diyosan,kap bi solfej kitabı,başla biyerinden.Tab falan önermiyorum hiç,seni biyere kadar taşımaktan başka hiç bi işe yaramaz,her parçayı tıkır tıkır duyup çalamazsın,eşlik edemezsin.

Bunlar dışında,daha önce burada bass gitar hakkında konuşup tartıştığımız bikaç başka konu var.Onlara bi göz atabilirsin,faydalı bişeyler çıkabilir.Aklına ne gelirse buraya yazabilirsin,elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Hadi kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

korax zaten tecrübesiyle direk yazılaacakları yazmış :) bende biraz gitar konusunda yardımcı olayım.

Cort C4

Görüşler: Yanlış bilmiyosam 2005 üretimi bi cort C4 kullanıyorum kendim. Tuşesinden ve klavyesinden çok memnunum. Üzerindeki eq dan ayar yaparak processor e falan hiç bişeye ihtiyaç duymadan süper tonlar ayarlayabildim. 2007 de aktif manyetiğe geçtiler. Şuanki C4 ler ciddi anlamda iyi bence. Hatta yeni başlayan birine göre ciddi bi yere getirebilecek bi gitar.

Cort Curbow 4

Görüşler: Şeklini ve tonlarını çok beğendiğim bi gitar. 6 tellisini kullanmak nasip oldu çok memnundum. Önerebileceğim bi gitardır. Buda yenilendi yalnış hatırlamıyosam bartolini takıldı curbowlara.

Fender Squire Jazz Bass

Görüşler: 2. El güzel bitane bulursan kaçırma derim. Bunları deneyerek almak lazım. Bi ara mor bitane maple klavye özel köprü falan filan bulmuştum 4 tell jazz 400ytlye çok süperdi kullanmak nasip oldu iyiki de kullandım diyorum. 0 ından kaçın 2. el güzel bulursan atla.

Yamaha Rbx 270

Görüşler: Bi arkadaşım kullanıyodu ve gayet memnundu tonlarından olsun eq su falan iyiydi. Klavyesinden şikayet ederdi ama bana rahattı. Bi gidip dene derim.

Dipnot : SX ve Stagg markalarından da güzel şeyler çıkabiliyo. İbanezin bartollini ler dışındakilere dokunma bile. Deneyerek almak senin yararına. Sevgilerle.

Sosyal ağlarda paylaş

Lex in dedikleri ile ilgili fikir belirtmek ve üzerine ekleme yapmak istedim. Şöyle ki:

Cort un Action serileri başlangıç için gerçekten işe yarar ve güzel gitarlar. Sapları rahat, çok saçma sapan problemler çıkarmayan iyi bir gitar kendisi, ucuz olması da büyük avantaj. Ben yaklaşık 8 ay bu modeli kullandım, başlangıç için çok iyi, ileri seviyeler için ise modifiye edilirse(manyetik falan) gayet güzel bir yedek olabilir.

Cort Curbow serilerine gelince, son zamanlardaki üretimlerini bilemiyorum, ancak benim bas hocamın kullandığı bir 5 telli modeli vardı kendisinin, yanılmıyorsam 2000-2001 model civarı bişey. Sapıyla ilgili ciddi problemler çıkarabilir, başlangıç için pek tavsiye edeceğim bir gitar değil. Piyasa fiyatını da göz önüne alırsak (İstanbul için konuşuyorum) Ibanez in Bartolini manyetikli modellerini almak çok daha mantıklı bir iş olacaktır.

Yamaha nın RBX serileri gerçekten çok başarılı, gerek malzeme gerek elektronik olarak ta çok sağlamdır. RBX 270 değil de 374 modelini birkaç ay kullandım, tonu bana biraz sert geldi ne yalan söyleyeyim, ama güzel bi EQ ayarıyla efsane bir gitar haline gelebilir kendisi.

Korax ın dediği "Bartolini siz Ibanez almamak lazım" fikrine katılmıyorum, zira gerek elektro gerek bas gitar olsun bütün markalarda özellikle 97-98 yıllarından sonraki modellerde, genel olarak bir kalite düşüşü mevcut. Bunda markaların daha dandik ağaç kullanarak maliyeti düşürme çabaları, aşırı büyüyen firmaların rakiplerini satın alıp onların adını geri plana atıp kendilerini öne çıkarma ve hatta tekelleşme çabalarının çok çok büyük payı var. Bu yüzden, efsaneleşmiş markaların çok büyük bir kısmı günümüzde ağaç kalitesi düşük(geçmişe göre düşük) gitarlar üretip, üzerlerine pahalı manyetikler takarak bir nevi "göz boyama" işine giriştiler. Ben şu an 92 yapımı bir Ibanez kullanıyorum mesela, üzerindeki manyetikleri gayet te fabrika çıkışı olmasına rağmen gördüğüm pek çok Bartolini li Ibanez gitardan (bu listeye şahsen denediğim 2006 model bir BTB555 de ekleyebiliriz) çok çok daha iyi bir sese sahip. Mümkün olduğu kadar eski (ve sağlam) modelleri yakalamaya çalışmak yerinde bir davranış olacaktır bence, tabii ki başlangıç için uygun bir gitarı bir süre kullandıktan sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

Ibanez hiç bizaman istisna bi kaç gitarı dışında adamakıllı bass gitar yapamadı.Yani çok basit bi olay aslında,aletin kombinasyonu güzeldir,güzel ton alırsın,kombinasyon kötüdür(genelde ibanezin kombinasyonları hep dandikti,elektro gitar mantığı ile bass gitar yapmayı denediler hep,oyüzden çok verimli adamakıllı modeller üretmediler) adamakıllı ton çıkmaz aletten.Yada sıradışı bi halta benzemeyen garip bi tonu olur.Bazı gitarlarında kombinasyonu orta derecedir,ağacı güzeldir falan,alırsın çalarsın,sahip olduğun tuşenle gitarın verebildiği tonu çıkarırsın vs.

Mesela yamaha,neydi o eski trb serileri öyle,canavar gibi gitarlardı.Gerçi yeni gelen trb'lerde öyle.Herifler 20 tane gitar yapıyosa enaz 18-19 tanesinden aynı tonu,aynı verimi alıyosun.

Bide doğrusunu söylemek gerekirse,bartolinili btb serisi gelene kadar denediğim 1 tane ibanez'den memnun kalmadım,yani bugune kadar iyi bitane bulsam,fiyatının okadar uçuk olmamasından dolayı mutlaka tercih eder bitane kullanmış olurdum.Elektro gitarda efsane olabilirler ama bass gitar konusunda aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.Benim kıyasladığım aletler yamaha trb 1000 serisi falan değil yani.Bi warwick streamer,bi ken smith,bi yamaha jp1,bi fodera ile kıyaslayınca ibanez yanlarında çürük domates gibi kalıyo.Yine içlerinde kıyaslarsak en kurtarabilecek,iş götürür modelleri söylüyorum.Bunları bu gitarları birebir deneyip,ton karşılaştırması yapmış olarak söylüyorum buarada.Yoksa bugun victor wooten,tom kennedy fodera değil,ibanez kullanırdı :)

Buyüzden ben ileriye dönük hiçbişekilde ibanez tavsiye etmiyorum,işi ilerletirseniz eğer biyerde mutlaka ibanezden fazlası gerekecek çünkü.Birde örnek olarak "bartolini kullanarak göz boyama" hedesi var.Bunun içinde şöyle bişiy diyebilirim,cort'un artisan serisi gitarlarında önceden kullandığı mec manyetikler ve devreler yerine bartoliniler geldikten sonra,gerçekten arada dünyalar kadar fark oluştu.Yani manyetikte çok önemli bi etken,yoksa cort'ta öyle ahım şahım atıyorum AAA kalite maple kullanmıyo yani.Şuzamana kadar yapacakları enmantıklı işlerden birini yaptılar bence bartolini kullanmaya başlayarak.

Herneyse,uzadıkça uzuyo.

Cort action'a ben bi modifiye tavsiye etmiyorum.Miladı dolduktan sonra,satıp üstüne para ekleyip yeni bi gitar almak çok daha mantıklı olacaktır.Zira nekadar upgrade edersen et,çok fazla bi fark yaratmaz,yapacağın masrafa zaten yeni gitar alırsın.

Curbow'a gelince,ton aralıkları çok sınırlı,tek manyetik oluşundan dolayı buda.Şekline şemaline bişey diyemicem,ton olarak sınıfta kalır bence.

Buarada buda benim bebek;

Sosyal ağlarda paylaş

Korax sen TalkBass a üye misin? :D Senin gitarı oralarda gördüm diye hatırlıyorum ben sanki ama? :D:D:D

p.s. bu arada gözünü seveyim, Ibanez i Warwick le Fodera yla efendime söyleyeyim Yamaha JP1 le Ken Smith le kıyaslarsan tabii ki çürük domates gibi kalır. Ben onları kastederek iyi dememiştim zaten:D:D
Sosyal ağlarda paylaş

talkbass'ta okuyucuyum sadece,üye değilim :) resimlerini biri koymuş olabilir dicem,ama sanmıyorum.Fodera'ın böyle modelleri var,belki onlardan birini görmüş olabilirsin.

Marka olarak kıyaslamıştım ben ibanez'i hehe,benim fikrim ilk aldığın gitarda olsa,biyere çıkıp çaldığında hiç olmazsa seni idare edecek,götürecek bi gitar olmalı.Oyüzden ibanez tavsiye etmiyorum pek.
Sosyal ağlarda paylaş

e kötü :)

Korax said:
Ibanez hiç bizaman istisna bi kaç gitarı dışında adamakıllı bass gitar yapamadı.Yani çok basit bi olay aslında,aletin kombinasyonu güzeldir,güzel ton alırsın,kombinasyon kötüdür(genelde ibanezin kombinasyonları hep dandikti,elektro gitar mantığı ile bass gitar yapmayı denediler hep,oyüzden çok verimli adamakıllı modeller üretmediler) adamakıllı ton çıkmaz aletten.Yada sıradışı bi halta benzemeyen garip bi tonu olur.Bazı gitarlarında kombinasyonu orta derecedir,ağacı güzeldir falan,alırsın çalarsın,sahip olduğun tuşenle gitarın verebildiği tonu çıkarırsın vs.

Mesela yamaha,neydi o eski trb serileri öyle,canavar gibi gitarlardı.Gerçi yeni gelen trb'lerde öyle.Herifler 20 tane gitar yapıyosa enaz 18-19 tanesinden aynı tonu,aynı verimi alıyosun.

Bide doğrusunu söylemek gerekirse,bartolinili btb serisi gelene kadar denediğim 1 tane ibanez'den memnun kalmadım,yani bugune kadar iyi bitane bulsam,fiyatının okadar uçuk olmamasından dolayı mutlaka tercih eder bitane kullanmış olurdum.Elektro gitarda efsane olabilirler ama bass gitar konusunda aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.Benim kıyasladığım aletler yamaha trb 1000 serisi falan değil yani.Bi warwick streamer,bi ken smith,bi yamaha jp1,bi fodera ile kıyaslayınca ibanez yanlarında çürük domates gibi kalıyo.Yine içlerinde kıyaslarsak en kurtarabilecek,iş götürür modelleri söylüyorum.Bunları bu gitarları birebir deneyip,ton karşılaştırması yapmış olarak söylüyorum buarada.Yoksa bugun victor wooten,tom kennedy fodera değil,ibanez kullanırdı :)

Buyüzden ben ileriye dönük hiçbişekilde ibanez tavsiye etmiyorum,işi ilerletirseniz eğer biyerde mutlaka ibanezden fazlası gerekecek çünkü.Birde örnek olarak "bartolini kullanarak göz boyama" hedesi var.Bunun içinde şöyle bişiy diyebilirim,cort'un artisan serisi gitarlarında önceden kullandığı mec manyetikler ve devreler yerine bartoliniler geldikten sonra,gerçekten arada dünyalar kadar fark oluştu.Yani manyetikte çok önemli bi etken,yoksa cort'ta öyle ahım şahım atıyorum AAA kalite maple kullanmıyo yani.Şuzamana kadar yapacakları enmantıklı işlerden birini yaptılar bence bartolini kullanmaya başlayarak.
Sosyal ağlarda paylaş

söylediğn markaları bilmiyorm,, lakin koskoca ibanez, firefox ve operanın karşındaki internet explorer a dönmüş ben bunu anladım..

3 marka gitar kullandım, şu an 96-98 arası bi ibanezim var inanılmaz memnunum, belki senin söylediklerinin farkında olmadan çalıyo olabilirim, sonuçta memnun olmam önemli,,

söylediklerin yeni gitar alıcakken, aklımda bulunucak şeyler,,, ama sevemedim kara gözlü victor wooten ı cırcır böceğini, onlarda ibanez i sevmediler, duyamadılar tiz sesli bas tonunuu:P o güzelim hafifliğini,:P
Sosyal ağlarda paylaş

Söyledigim markalarin cogu,bass gitar uzerine ciddi anlamda yogunlasmis,kaliteli malzeme kullanilmis cep yakan cinsten seyler,ha ucuz modelleride yokmu,bazilarinin var(yamaha) geri kalaninin yok muhtemelen.Gunumuzde cidden iyi gitar almak icin enazindan bi 1000 $ kadar parayi gozden cikarmak lazim.Aradigin sey ne olursa olsun.

Yani neticede 5000 $ a bitane warwick'te kullanabilirsin ama tonu sagir olduktan sonra aletin,bi halta yaramaz.Ibanez'lerde eksik olan sey adamakilli bi manyetik kombinasyonu idi oncelerde,duzgun bi agac kombinasyonuydu(bas gitarlardan soz ediyorum).Sonralari cok gerilerde kalinca bartolini falan kendini biraz daha kurtardi.Pek midli bi tonu yok ibanezlerin.Yani midli derken,tam anlamiyla kemik bi tondan bahsetmiyorum ama "BUUUU" diye bi tondan baska seylerde verebilecek bi tondan sozediyorum.Yoksa tonla masadan aleti tonlarken bassları sona,al sana bas gitar.Yogunlugundan baska hicbisey duymazsin.Mesela su norrda diye bi grup var,onun basscisida ibanez kullaniyodu,yogunlugundan ve çıtır çıtır gelen 5khz üstü frekanslardan baska hicbiseyi gelmiyodu.Arada bazi frekanslar sagir,genelde midler oluyo onlarda.

Bass seslerde çalarken tonun temiz gelmesi lazim.Sadece yogunluk demek degil bass.Sadece yogunluk olursa muzik icinde yapacagin 2 tane extra hareket herkesi bastirip sound'un icine etmene sebep olur,ne yaptiginda anlasilmaz.Tane tane gelmeli,sonra bi solo geldiginde,biraz tuseni sertlestirerek,tizlerde patlatirsin sesleri.Sadece tiz gelirse,çıtırtıdan başka bişey gelmez o anda,midli gelirse dolgun dolgun gelir yine,ama rahatsız etmeden dolgun gelir.Aynı şey slap içinde geçerli.
Space'imdeki ilk parcayi dinlersen eger,karsilastirma yap mesela.Bütün kayit boyunca tonum hep ayni idi,herseyi sadece yeri geldiginde,gerektigi sekilde calarak tusem ile hallettim.

Yani uzun lafin kisasi,ideal bi tonda yaptigin tane tane gelmeli muzik icerisinde.Ben henuz ibanez'in oyle bi gitarini gormedim.Bu tarz bi tona yakin ibanez'in bartolini olan btb'leri var,onlarida tek denedim,oyle bi yerde grup icinde calip deneyip bakma firsatim olmadi.

Birde bitek wooten degil olay,yani amac ornek olsun diye soyledim.Mesela marcus miller,fender kullaniyo.Adam nitti mesela,warrior,John patitucci yamaha,Nurhat sensesli ken smith diye gidiyo yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkeze selam. Bende 11 yıldır bass gitar + arenje yapıyorum. Edirnede cornershop adında bi grubumuz var. Ona eşlik ediyorum. Yamaha Trb 6 J1 Lefty sahibiyim. Warwoth ta gövdesi kesilme kenan ustanın montajına sahip süper tonlu bir bassım var:p Barış Kıratlıdan aldım. Neyse işin özü her türlü soru sormak isteyen,merak eden,kafasına takılan birilerine Pm açıktır. Saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
ekonomik düşünüyorsan başlangıç için cort veya sx olabilir. ikinci el temiz kullanılmış bir squier jazzbass da işini gayet güzel görür. daha esnek tonları olduğundan jazz bass ile başladım ben.

bir de alacağın markanın serisine ait gitarın tonları marka olarak iyidir ama alacağın gitarda bi sorun vardır. ekonomik olacak diye kötü bir gitarla başlama ki işten soğumayasın, paranı çöpe atmayasın. gerekiyorsa biraz daha para biriktir sabret yani.

alacağın gitarın ayarlarının (sap ayarı, manyetik ayarı gibi) düzgün yapıldığından emin ol. ben şu an fender squier jazz bass kullanıyorum, gayet memnunum. zaten tekniğini ilerlettikçe, kendini geliştirdikçe ilerde ne yapmanı, nasıl bir gitara yönelmek istediğini kendin de anlayacaksın.

bu arada akord cihazı almanıda tavsiye ediyorum, özellikle gitarın telleri yeniyse yada bulunduğu yerin ortamı gitarı etkliyorsa akord u sık sık kaçabilir, yanlış akord edilmiş gitarın tonlarına kulağın alışırsa ilerde sorun yaşayabilirsin. internette metronom programları var bedava indirebileceğin kendi kendine alıştırma yaparken yararlanabilirsin onlardan.
Sosyal ağlarda paylaş

önce ne yapmak istediğine karar vermen lazım. ikiside farklı şeyler, farklı teknikler gerektiren enstrumanlar. yani kendini piyasada bulunan müzisyenlerle ve onların enstrümanlrıyla karşılaştırmak yerine gerçekte ne istediğine karar ver.

mesela vakti zamanında bizim grubun basçısı, 2 sene bas çaldıktan sonra bas gitarını bi kenara atıp yok abi ben lead gitarist olacam dedi, kalakaldık öyle. zaten çok geçmeden de o grup dağıldı gitti :)

kurs değilde özel ders alman daha yararlı olur. düzgün bir eğitmen seçip pratik için bol zaman ayırman gerekli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...