Horizon Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Genel Kurmay'dan demek illa ki genel kurmay binası içinden demek değildir. Onun dışında Genel Kurmayda görevli bir isim kara kuvvetleri komutanlığına gidemezmi yani. Laf ebeliği bu. Yok dediğin günlükler emniyet tarafından tescillendi bu bir. Onun dışında o dava böyle günlükler yok yalan dendiği için açıldı. Bunun sonucunda beraat verildi ve beraat verilirken mahkeme inat ile o belgeler istenmesine rağmen getirmedi. O mahkemenin bazı şeyleri örtmeye çalıştığını herkes anladı burda birbirimizi kandırmaya çalışmanın hiç bir anlamı yok. Darbe oldumu diyorsun , günlüklerde neden olmadığı veya olamadığı belli zaten. Genel kurmay taraf oldu söylediği ilkeler üzerinden bir siyasi oluşuma siyasi taraf oldu bana göre. Yaptığı da anayasaya aykırı bir eylemdi. Bunu oturup burda savunacaksan ap ayrı bir konu açmaya gerek yok. Bir iddia ile karşındakine sen şu ilkelere karşısın , ben bu ilkelerin tarafıyım diyerek ortaya çıkmak düşman ilan etmektir. Siz dediğinin içinde ben varmıyım bilemem ama , ben ilkelere karşı değil , o ilkeleri sulandırarak onu sömürerek koltuk sevdalılığı yapanlara karşıyım.
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Genelkurmay'dan sert açıklama 14 Haziran 2008 said: Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan yazılı açıklamada, son dönemde komutanlara yönelik "Maksatlı ve seviyesiz bir karalama kampanyası" başlatıldığı, bu tip yaklaşımlara karşı yasal yollara başvurulacağı bildirilerek, "İki önemli kurumun iki önemli mensubu (gizlice buluşuyorlar) şeklinde verilmekte ve (haber kaynağımız Genelkurmay'ın içinden) denilerek etik olmayan yollara başvurulmaktadır" denildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, geçmişte olduğu gibi bir süredir bazı basın ve yayın organlarında ve kaynakları meçhul internet sitelerinde, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve onun ömürlerini vatana ve millete adamış komutanlarına karşı maksatlı ve seviyesiz bir karalama kampanyasının başlatıldığı derin bir üzüntü ile izlenmektedir" denildi. Açıklamada şöyle denildi: "Bu kampanya kapsamında, komutanların medeni dostluk ilişkileri çerçevesindeki görüşmeleri, kamuoyuna gizli ve amaçlı buluşmalar gibi sunulmaktadır. Açıklanması suç teşkil eden kişisel sağlık bilgileri, yasal olmayan yollarla elde edilerek gazete manşetlerine taşınmaktadır. Hiç bir izan ve insaf ölçüsüne sığmayacak kadar bayağı ve saldırgan olan bu örnekleri çoğaltmak mümkündür." Maksatlı yazıldığı belirtilen haberler üzerinden yapılan yorumlarda da olağan bir görüşmenin de "Asla suça bulaşmaması gerektiği halde suça bulaşmış iki kurumun iki önemli mensubu gizlice (!) buluşuyorlar" şeklinde verildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Haber kaynaklarımız Genelkurmay'ın içinden" denilerek etik olmayan yollara başvurulduğu ifade edildi. Bu tip yaklaşımlara karşı yasal yollara başvurulacağının altı çizilen Genelkurmay'ın açıklamasında şu konulara yer verildi: "Bu kişiler ve kurumlar; işlerine geldiğinde yargıyı öven, işlerine geldiğinde yargıya saldıran kişi ve kurumlar olup, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve onun mensuplarına yaptıkları saldırıların hesabını yine yargı önünde vereceklerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu tür saldırılara karşı mücadele azmini yasalardan ve yüce Türk milletinin sağduyu ve güveninden almaktadır." Hürriyet
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 bende gecen yaz yasar buyukanitla sohbet ettim ayni mekanda tatil yaptik ogrenciyim demekki kesin gencligi gaza egtirip darbeye destek verdirme planalri var zaten komik olan X ile Y gorusunce direk komplo teorisi yaziliyor bu memlekette turhan comezle gorustu osman paksut vay icerden bilgi satti buyukanitla basbakan gorustu vay komplo teorisi vs vs vs diyalogdan uzak siyaset oyle bir asilanmiski biri kendi partisinden veya gurubundan olmiyan biri ile arkadas olmayi gectim telefonla gorusse hemen 3 carsaf komplo teorisi yaziliyor yazikki ne yazik
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Horizon said: Son zamanlarda Türkiye'nin siyasi, iktisadi, hukuki bütün dengelerini altüst eden bir mahkemenin önde gelen yargıçlarından biri, önemli bir karardan önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı karargâhına gidip, kuvvet komutanıyla görüşüyor. Görüşme Tarihi: "4 MART 2008" said: Halktan öylesine nefret ediyorlar, halkı öylesine küçümsüyorlar ki o insanların kendi ülkelerinin geleceğinde söz sahibi olmalarını engelleyebilmek için her şeyi yaparlar. Yapıyorlar da zaten. Şu son zamanlarda yaşadıklarımızın başka ne amacı var sanıyorsunuz? buna inanmayı nasıl için için istiyorsunuz.. hiç bir şey hükümetin kaypaklığının beceriksizliğinin ve ilkesizliğinin sonucu değil. herşeyi o elit bürokratlar yapıyor. tek suçlu onlar. hep onların nefreti hep onların halkı küçümseyen tavrı. onlar olmasa ufff neler olacak..
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Slat said: AKP bir bok mu yemiş? Boşver.. Önemli olan ne? AKP demokrasiyle seçilmiş ve ne kadar başarısız ve ne kadar art niyetli bir parti olursa olsun, savunmamız lazım! Çünkü solculuk, sosyal demokratlik bunu gerektirir! Koskoca bir yalan.. Bu sadece AKP'yi solcu kesimin gözünde meşru hale getirmek için uygulanan bir kılıf.. ne yazıkki tarafı okumadığın belli oluyor.
mani Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 bir kişi devamlu suretle izleniyor. girdiği çıktığı heryer biliniyor ve bunuda gücü elinde bulunduran kesim devlet organlarını kullanarak yeri geldiğinde derinden yeri geldiğinde açıkça yapıyor. ve kendi "taraf" ında olan yayın organlarına servis yapıyor. bir utanmaz çıkıpta kaynaklarım var işte bunlar görüştü ama kaynaklarım bana bunların görüştüğünü söylüyor içini siz doldurun yada ben size giris gelişme sonucu vereyim siz sadece şıkları işaretleyin. a-bunlar darbe konuşuyor b-kesin kapatma davası c-hepsi başka seçenekte olamaz çünkü bugünkü gizli server menüsünde bunlar vardı. kim kaynak açıklamış gözünüzü seveyim. adam çıkıp diyorki kaynak genelkurmayın içinden. oh ne ala memleket. george bush la hilarry clinton gizli aşk yaşıyor. kaynakta beyaz saraydaki kıçım. yani bu kıçımdan uydurduğum şeyi birilerinin doğrulamasına yada yalanlamasına gerek yok. sonuçta haberin veriliş tarzı halkı manüpile etmek. kaldı ki bu 2 taraf buluşmayı doğruluyor ama buluşmanın içeriği hakkındada açıklamada bulunuyor. ama diğer taraf iste buluştular vede itiraf ettiler diye koca koca puntolarla haber yapıyor. o kaynağın sana konuşma hakkında 100% delil sunuyor mu ? e tabi cevap yok. bu mu habercilik. Hayır ben size söyliyim bunun ne olduğunu bu resmen kalemi satılmış olmaktır. Size yapılınca özel hayata müdahele insan haklarına aykırı başkasına yapınca içerden kaynak var. Ne kaynakmış arkadaş memba mubarek.
sir Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 zeki arkadaşlarım, osman paksüt madem pek yakın arkadaştı, madem dostça bi sohbetti neden önce "öyle bi görüşme olmadı" diye açıklama yaptı? sonra haberin kaynağı genelkurmay olduğu ortaya çıkınca da "aa evet, 3 kez görüştük" dedi. bakın hiç taraf, ahmet altan, şu, bu demiyorum, yalnızca bunu anlatıverin bana bi zahmet, ben anlayamıyorum bi insan neden önce yalanlar sonra da doğrular böyle bişeyi. ve de madem dostça bi ziyaret kameralar niye kapatılır, kat neden boşaltılır?
GEd Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 akpyle birlikte sizide kapatsınlar. nereye dilekçe veriyoruz?
sir Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 yüksek yargıya ver, onlar orduya iletir ;)
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 ilker pasa goreve baslasin gorucez :D de isin komigi simdide ilker pasanin yahudi oldugu ve casus olarak gelip goreve abslayinca devlet sirlarini israil e saticagini yaziyor islamci medya simdi egcen burda bir liberal cikcik sormsutu "baska dinden olsa TSK aliyormu sanki lulz" gibi alayci bri tavirla aha demokrasi diye savundugunuz ideolojinin militaninin utanc veren haberi diyorki bu yahudidir goreve baslayinca ulkeyi saticaktir vs vs yerine derhal baskasi bulunsun benzer bir haberi cumhuriyet yapsa "kabinede bilmemkim hristiyan gorevden alinsin" dese veya "bilmemkim kurt ve suradaki genelmudurluge tain edilirse boluculuk yapar" dese yemin ediyorum su forumda kosarak topic acip fasist kafatasci elitist ulusalcilari o duvardan bu duvara vurursunuz ama suclanan ilker basbug olunca ve sucluyan vakit olunca tik yok o yuzden bir turlu samimiyetinizi ve akp militani degil gercek liberal dusunceye sahip insanalr oldugunuz konusunda ikna edemiyorsunuz avrupada bir ulkede boyle bir gazete "bilmemkim yahudi israil e saticak vatana ihanet edicek" diye haber yapsa kiyamet kopar yer yerinden inler haberi yapani antisemitizm den yakalar anasindan emdigi sutu burnundan getirirler ama bizde normal boyle seyler yeterki akp ye karsi yapmasin kimse bunu
sir Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 vakit gibi militan, radikal dinci ve antisemitist bi gasteyi kaale alıp da topik açacak değilim. nası cumhuriyetteki bi yazıyı alıp da topik açmıyosam, bunu da açmam yani. sorduğum soruya var mı, yok =) ayriyeten soyadı "başbuğ" olan bi yahudiyi de ilk defa duyuyorum doğrusu.
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 sabetay sabetay soyadi Ataturk olan sabetayci va bunlara gore Basbug hafif kaliyor
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Viktor burda kim Başbuğ hakkında o yapılan haberle ilgili birşey demiş ki? Hemen çıkmışsın laf atıyorsun liboş liboş diye. Sen bizim içinmi oraya düşünüp yazı yazacaksın , yoksa biz buraya yazdıklarımızdan mı sorumlu olacağız ? Bizim yerimize düşünüp yazıp sonra aa bakın liboşlar başka dinlerden orduya neden insan girmiyor diyorlardı alın size haber diye konuşuyorsun. O haberi desteklesek tamam , ama öyle birşey olmadığına göre sadece boş konuşuyorsun kendi kendine. Paksüt ile ilgili hürriyetin kaynağı olduğu birşeyi yazmıştım , sir de bidaha dile getirmiş. Madem masumane bir görüşme neden birincide yalan söylüyor anayasa mahkemesi yargıcımız ?
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 lan liboslar adamlar kac yildir birbirlerini taniolarmis ve son gorusmeleri 4 martta olmus. tayyibin kimlerle gorustugune bakin siz once
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 sir said: ve de madem dostça bi ziyaret kameralar niye kapatılır, kat neden boşaltılır? bunlar da taraf ın yumurtaları. adamlar kameraları kapattıracak katları boşaltacak kadar gizli işler çevirecekse zaten kendi ofislerinde buluşmazlar. giderler dağda bayırda konuşurlar. inanmak istediğinize kitlenip kalıyorsunuz ya.
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 adam daha ne demek istedigimi anlamamis ahkam kesiyor takil sen dasfasdffdsa zaten sana hitap eden bir yazi degil o
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Viktor said: adam daha ne demek istedigimi anlamamis ahkam kesiyor takil sen dasfasdffdsa zaten sana hitap eden bir yazi degil o Ne dediğin gayet açık , teyzemin bıyıkları olsa amcam olurdu ana fikri üzerinden bir söylem içinde olmuşsun. Ben de demişim ki bizim yaptıklarımız üzerinden mi , yoksa kendi kendine bakın siz böyle yapardınız deyip sonra onun üzerinden mi eleştiride bulunacaksın. İnsanlarda Başsavcımızdan çıkan niyet okuma ve niyet okuma üzerinden öngörü yapma modası baya bi yayıldı. Herkes medyum olacak bu gidişle.
fizban Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 recep tayyip erdoğan geçen gün başbakanlıkta efendime söyleyeyim ünlü emekli para babası don vito corleone yle görüşmüş. o sırada bütün kameralar kapatılmış, ankara boşaltılmış. başbakanlıktaki istihbaratım aktardı bunu bana. vatanı mı satacaklarmış ne ? anlamadım tam ama öyle birşey konuşmuşlar. oldu mu ? aa aynısı olmuş lan.
sir Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Rahan said: bunlar da taraf ın yumurtaları. adamlar kameraları kapattıracak katları boşaltacak kadar gizli işler çevirecekse zaten kendi ofislerinde buluşmazlar. giderler dağda bayırda konuşurlar. inanmak istediğinize kitlenip kalıyorsunuz ya. tamam da yalansa yalan haber diyin, tekzip yollayın bişi yapın madem? taraf durup dururken mi sallıyo bunu?
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 rte'nin ajandasına çok vakıfsınız ya, dibinden ayrılmıyosunuz ya, her görüşmesinde berabersiniz. Yalanladığı, sakladığı kim bilir ne görüşmeler vardır bundan ileri bundan öte.
mani Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Horizon said: Viktor said: adam daha ne demek istedigimi anlamamis ahkam kesiyor takil sen dasfasdffdsa zaten sana hitap eden bir yazi degil o İnsanlarda Başsavcımızdan çıkan niyet okuma ve niyet okuma üzerinden öngörü yapma modası baya bi yayıldı. Herkes medyum olacak bu gidişle. niyet okuma hmmm. nerde duymuştum ben bunu ha AKP lilerin lafı dimi. nede güzel yayılıyor bunlar böyle. bari kendi kelimelerinizle düşündüklerinizi ifade etsenizde "taraf" lar bukadar gözümüze sokulmasa.
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 sir said: Rahan said: bunlar da taraf ın yumurtaları. adamlar kameraları kapattıracak katları boşaltacak kadar gizli işler çevirecekse zaten kendi ofislerinde buluşmazlar. giderler dağda bayırda konuşurlar. inanmak istediğinize kitlenip kalıyorsunuz ya. tamam da yalansa yalan haber diyin, tekzip yollayın bişi yapın madem? taraf durup dururken mi sallıyo bunu? yargıya başvurdular zaten. onun sonucunda yayınlatılır tekzip. yanlış mı biliyorum ben??
sir Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 yok, tekzipi direk verebiliyosun, gazete de yayınlamak zorunda, yayınlamazsa dava açıyosun.
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 çok zorluyorsun sir. ciddiyim çok zorluyorsun. evet akp nin "elit bürokratlar askerler halkı sevmiyor küçümsüyor ühü piçiz biz" gözlükleriyle dünyaya baktığında belki insan bunların hepsine gerçekten inanabilir. ama herkes aynı saçma gözlükleri takmıyor. önce buluşmadım demişmiş sonra ayın 4 ünde buluştum demişmiş yok göz kırpmışmış yok bilmem ne. adamın elinin altında tonla mühendis var, görüşmek istese en gizlisinden teçhizat, hatta kendi networku var. yok kameraları kapattılar yok katları boşalttılar gibi saçma amerikan filmi öğeleriyle böyle suçlamalar yapılmaz. "benim askerim yücedir böyle bir şey yapmaz" elbette mümkün bu tip rezillikler de ama yani taraflı bir gazetenin hollivudvari hikayeleriyle olmaz o iş.
sir Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 bişeyi zorladığım yok, sorduğum soru basit, osman paksüt neden hürriyet gazetesine bu görüşmeyi yalanladı, ama taraf yayınladıktan sonra "evet 3 kez görüştüm" dedi? taraf da haberin kaynağının genelkurmay içinden olduğunu söyledi. buna bir yalanlama veya tekzip geldiyse bilemiyorum. ama ilginç olan, kimse bu görüşmenin manasını tartışmıyo, herkes "şu gaste böyle, zaten arkadaşlarmış" diye tutturmuş gidiyo. münferit?
Öne çıkan mesajlar