Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir sevap işleyin, bir iyilik yapın [Velim olur musun]

elaidi

Öne çıkan mesajlar

ben de aynı şeyleri söylüyorum işte.

1 kişiyi ileri götürmek için çabalamak neden, toplumu ileriye götürebilecekken.

kaç yıldır var bu organizasyonlar. Bunların yerine 1 tane organizasyon 5 sene çabalasaydı, şu an bütün çocuklar eğitim masrafı altında bir ücret alıyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence son derece yararlı bi proje. katılabilecek bi bütçen olur, olmaz ayrı mesele ama projeye bok atmanın hiç bi mantığı yok. türkiyedeki gelir dağılımı ve fırsat eşitsizliği durumu türkiyenin bi gerçeği ama birey olarak bunu engelleyici doğrudan hiç bişey yapılamaz. yapılamazdı en azından.

oysa bu tarz projelerle, gücü olanın hele okula giden çocukların masrafları gibi anlamlı bir kalemde yardımcı olmaları çok güzel. umarım yakın zamanda yayılır ve yeteri kadar kişiden destek görür, hatta artar bu tür projeler.

Baluu said:

Ben kendimi bildim bileli var bu organizasyonlar. Biz yıllardır kitap defter gönderiyoruz. Gönderiyoruz da ne oluyor ?

Baluu, bu kafalarla olmaz. elbette herkes devletin daha ii sosyal imkanlar vermesini isterdi ama devletin elinden bu kadar geliyor. hepimiz oy kullanıyoruz daha iyisini yapacağına inandığımız hükümeti seçmek için. sivil toplum kuruluşlarına üye oluo pek çoğu insanların.

ama onları yapıyoruz diye, ortada sorunu çözmek için somut bişeyler yapma şansı varken, hele bunu yapabilcek bütçesi olan insanlar da varken yapılmasın mı? böyle projeler toplumsal bağları da güçlendirir, somut katkılar da sağlar.

Baluu said:

1 kişiyi ileri götürmek için çabalamak neden, toplumu ileriye götürebilecekken.

kaç yıldır var bu organizasyonlar. Bunların yerine 1 tane organizasyon 5 sene çabalasaydı, şu an bütün çocuklar eğitim masrafı altında bir ücret alıyordu.

kolaydı sölediğin gibi proje üretmek. uyksuzdaki Fırat'ı bildin mi? işte onun ayarında bi proje olmuş seninki.
Sosyal ağlarda paylaş

elaidi said:
Sosyal devlet kavramını ve bunun türkiyedeki uygulanılırlığını başka topicte tartışalım rica ederim.

Ne antipatik adammışsın sende ya, nedir yani bırak da tartışalım, konuşalım nedir ne değildir kendi aramızda paylaşalım, topic'i açtığından beri tartışmayın, söyleneni yapın dercesine konuşuyorsun. Ne yani koyun muyuz biz, tartışıcaz tabi ki. Tartışma platformu burası zaten, "kimin ne yardım kampanyası var hele bir bakalım hemen koşup araştırmadan nedir ne değildir bilmeden denileni yapalım" değil. Mesela orda adam 10 yaşında kız çocuğu demiş, yanına da ihtiyaç olarak 43 numara ayakkabı demiş. Tartışmayayım mı şimdi ben bunu ?
Sosyal ağlarda paylaş

Bao said:
elbette herkes devletin daha ii sosyal imkanlar vermesini isterdi ama devletin elinden bu kadar geliyor.

Devlet genellikle elini halkin cebine sokup somurmekle ve karsiliginda hicbirsey vermemekte. Adam gibi bir faydasini gormedim bugune kadar cebimden giden vergilerin.

Evet hakikaten elinden bu kadar geliyor devletin.
Baluu ya bircok konuda katiliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

asılı hale getirdim..

ya kusura bakmayın, çok kafam yoğun.. okuduğumu dahi anla(ya)mıyorum.

1. Bir çocuk seçiyorum kafama göre
2. Çocuğun ihtiyaçlarını görüyorum
3. Bunları temin ediyorum
[hr]
şimdi sorum şunlar;
1. t-shirt olarak benim şu an giymediğim ama giyilebilecek t-shirtlerimi yollasam olur mu?
2. bakıyorum mesela Ayakkabi (36),Kaban, Pantolon, Kazak, T.Şört, Eşofman kaç tane tshirt? eşofman almasam olur mu? pantolon boyu nedir ki acaba? 11yaşında çocuk..
3. Ayakkabi (36),Kaban, Pantolon, Kazak, T.Şört, Eşofman
bu seri kaça patlar yahu? 200ytl'ye içinden çıkabilir miyim?
4. (bu absürd olacak çok ama) mesela ihtiyaç listesinde olmamasına rağmen koltuk falan yollasam kargo almaz di mi?

böle anlayabileceğim şekilde madde madde cevap verirseniz pek bi sevinirim.. beynim pek bi lapa şeklinde şu an
-_-'
Sosyal ağlarda paylaş

200 milyondan daha düşük bir iyata halledilebiliyor.

Bu antipatiklik değil, sadece olayın sosyal devlet ordan akp ordan din ordan kuran konularına sıçrayıp asıl konudan sapmasını istemiyorum ve bunsa saygı duymak zorundasınız, eğer burası tartışma platformuysa bununla ilgili bir topic açarsınız.

Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

valla bu konuda herhangi bi yere sıçrama olursa
(yok efenim adamlar niye 8çocuk yapıyormuş../topu böyle bunların./ee devletin sorunu bunlar bana ne vs. vs. vs.)

YAKARIM!
net oldu umarım.

varsa sorununuz başka başlık açın orada konuşalım, haklıysanız orada yazalım, haksızsanız da orada yazalım. çünkü onların yeri burası değil.
Sosyal ağlarda paylaş

anem bi yurtta 2 çocuga velilik yapmıştı
1 sene falan böyle
devamlı hafta bi gidiyordu yurda bazende okuluna gidip
öğretmenleri ile konuşuyordu çocukların.
sonra yurttan anneme bazı evraklar imzalanmasını istemiş yada gelmeyin denmiş
annemde imzalamadı ama evrakları tam bilemiyorum ne hak idda ediceklerdi ama iyi bişey değildiki annem imzalamadı sonra o cocuklarda artık ne yapıyor bilmiyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...