Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye adam olmaz Türk milleti hiç olmaz

Masteis

Öne çıkan mesajlar

nileppezdel said:
Ne mutlu Türküm diyene Türk olana değil arkadaşlar.

PS: Bakın valla gözleriniz öyle çekik, suratınız da hafif yuvarlak değilse tam Türk değilsiniz yani ırk işine girecekseniz Türjkiye Türklerindir diyenlerin %99'u tam anlamıyla Türk değil.

Doğru.

Bu arada şu arağ kültürünü aldık vs. olayından vazgeç. Biz arap kültürü ile yaşamadık bir içimizde bulunan bu topraklarda var olmuş tüm milletlerin kültüründen kaptık ve karışık kültüre sahip olduk. Bu kötü birşey değil tam tersine kendimize edindiğimiz kültürün hepsinden farklı ve zengin olduğunu gösterir. O yüzden insanlar hangi milletten olursa olsun Türklerin kültürüne hayran kalır. Çünkü bi arajmandır ve güzellerin seçildiği bir arajmandır.

Ben arap ülkesinde bulundum , bizim kültürümüzle onlarınkini karşılaştıramazsın bile alakası yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet keşke öyle olsaydı o konuda sana katılıyorum. Uzun bişey yazıyordum da vazgeçtim sulanacaktı konu. Öyle ya da böyle bence kötü bir kültürümüz yok tam tersine çok zengin bir kültür.

Bizde özellikle genç kesimde özentilik var , özentilikle kendi değerlerimiz zayıflıyor. Doğru şeyleri özensek sadece neyse ama , kendimizle çelişen şeylere özenip direk olarak yabancılaşma ap ayrı bişey.
Sosyal ağlarda paylaş

Hangi değerlerimiz ya. Türkiyegerçeği var ki zorla kız evlendirmeler, satmalar kızı resmen başlık parası adı altında. Kız sevdiğine kaçarsa öldürmeler, kıza tecavüz edilirse suçluymuş gibi kızı öldürmeler.

Dubai'de İngilizce öğretmenimin kocasına sormuşlar "Karınız çok güzel kaça aldınız?" diye. Arap kültürünü almışız işte, iğrenç pis bi kültürü. Nesini saavunuyorsunuz ki?

Onlardan önce aşk hikayeleriyle, duygularını özgürce yaşayan insanlarla doluyken Anadolu şimdi ne halde...
Sosyal ağlarda paylaş

pkk kürtleri kullanıyor diyorsunda pkk'ı kürtler başlattı.
birçok şeyi ya bilmiyorsunuz yada bilmemezlikten geliyorsunuz.

Doğru birşey var ki kurtuluş savaşında kürtlerde savaştı tamam eyvallah. Fakat şu var kendileri bazı şeyleri çekemediği için bunları başlattılar teröre başvurdular.
Onlar Türk bayrağını istemediler ismen Türkiyeyi istemediler. Kendilerine ait toprak istediler. Verilmeyencede pkk ortaya çıktı. Neden? İstediklerini elde edebilmek için. Bir amaç için. Hakları olan(hakkı gördükleri) devleti kurmak için. Kim bunları yapan kürtler. Hadi aksini idda edin, getirin kanıtıyla aksini idda edin.
Ulan alayı gece konduda kalıp kaçak elektrik kullanıyor. Herşeyi geçtim sırf zarar ziyan.

Ha bakın gene gelipte bana "her kürt mü öyle? türkte yapıyor onu" demeyin.
Doğuda yetişen kürt ile ordan kendini kurtarıp batıya göç etmiş kürt başkadır. Ama kanları aynıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı şeyler var, bunları kabul etmeliyiz.

Bunlardan ilki de Vatandaşlık olgusu. Bir Ülkeyi o Ülke'nin bireyleri oluştururlar. Bizim ülkemizin bireyleri de T.C. Vatandaşı olarak bilinir ve Türk olarak adlandırılırlar.

Türklük, Vatandaşlık ile karıştırdığımız bir kavramdır. Bu ülke Vatandaşlarına hak tanır. Belirli ırklara değil. Irklara tanındığı vakit bildiğimiz üzere Irkçılık söylemi ortaya çıkmıştı.

Peki, o zaman Çerkezi var, Kürdü var, Lazı var Türkü var dedik. Ancak bunların tamamı, sınıflandırmalardan oluşuyor, ve maalesef kendilerini diğerlerinden ayırmaları ile ortaya çıkıyor. Yani her ırk kendi sınıfını aslında kendisi belirliyor ve " ben ve diğerleri " gibi bir şey açığa çıkıyor.

Türkiye Cumhuriyeti ise, Vatandaşlarına bazı hak ve özgürlükler tanır. Bunların yanı sıra da bazı beklentileri vardır. Yani bireylerin görevleri de vardır, tıpkı Türkiye Cumhuriyeti'nin bireylere karşı görevleri olduğu gibi.

Bir çok yerde karşımıza çıkan suçlu terimi ise, bu görevlerin ve sorumlulukların yerine getirilmediği ya da bir başkasının görev ve sorumluluklarına tecavüz olduğu durumda ortaya çıkarlar.

Bu Cumhurbaşkanı dahi olsa, her ne kadar Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olursa olsun, suçlu olduğu takdir de, vatandaşlıktan men edilebilir ya da vatana ihanet gibi suçlamalarda bulunulabilir. Bunlar Anayasamızca belirlenmiş ve sınırları çizilmiştir.

Bir kürdü, kürt olduğu için yargılayamazsınız !
Tıpkı bir çerkezi, tıpkı bir lazı, tıpkı bir TÜRKÜ yargılayamayacağınız gibi..

Fakat suçlayabilirsiniz ve suçlamanızı da kanıtlayabilirseniz, hüküm giydirebilir vatandaşlıktan men edebilirsiniz.

Bizim kavrayamadığımız nokta işte budur.

Biz ırkları, ırk oldukları için suçluyoruz ve bunun kabülü yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

Demeye çalıştığım sonucunda kürt olduklarıdır. O kürt kaçacak yer bulamasaydı pkk lı olacaktı. Ya öyle ya böyle, ya zorla yada isteğiyle.
Pkk'nın içinde türklerde var, kürtlerde var heryerden adam var.
Ama özü yani kuran, fikri ortaya atan ve genişleten kürttür ve bu kadarda basittir.
Afedersiniz belki aşırı ırkçılık olarak görebilirsiniz fakat adamların yaşam tarzları bile berbat ya. Çok pis insanlar. Hiç mi görmediniz kürt mahallesi. Eşşek kadar para var heriflerde fakat yaşam tarzları o kadar iğrenç ki akıllara zarar resmen
Sosyal ağlarda paylaş

Baluu said:

Bunlardan ilki de Vatandaşlık olgusu. Bir Ülkeyi o Ülke'nin bireyleri oluştururlar. Bizim ülkemizin bireyleri de T.C. Vatandaşı olarak bilinir ve Türk olarak adlandırılırlar.

Türklük, Vatandaşlık ile karıştırdığımız bir kavramdır. Bu ülke Vatandaşlarına hak tanır. Belirli ırklara değil. Irklara tanındığı vakit bildiğimiz üzere Irkçılık söylemi ortaya çıkmıştı.

Peki, o zaman Çerkezi var, Kürdü var, Lazı var Türkü var dedik. Ancak bunların tamamı, sınıflandırmalardan oluşuyor, ve maalesef kendilerini diğerlerinden ayırmaları ile ortaya çıkıyor. Yani her ırk kendi sınıfını aslında kendisi belirliyor ve " ben ve diğerleri " gibi bir şey açığa çıkıyor.

Türkiye Cumhuriyeti ise, Vatandaşlarına bazı hak ve özgürlükler tanır. Bunların yanı sıra da bazı beklentileri vardır. Yani bireylerin görevleri de vardır, tıpkı Türkiye Cumhuriyeti'nin bireylere karşı görevleri olduğu gibi.

Bir çok yerde karşımıza çıkan suçlu terimi ise, bu görevlerin ve sorumlulukların yerine getirilmediği ya da bir başkasının görev ve sorumluluklarına tecavüz olduğu durumda ortaya çıkarlar.

Bu Cumhurbaşkanı dahi olsa, her ne kadar Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olursa olsun, suçlu olduğu takdir de, vatandaşlıktan men edilebilir ya da vatana ihanet gibi suçlamalarda bulunulabilir. Bunlar Anayasamızca belirlenmiş ve sınırları çizilmiştir.

Fakat suçlayabilirsiniz ve suçlamanızı da kanıtlayabilirseniz, hüküm giydirebilir vatandaşlıktan men edebilirsiniz.

gene katılıyorum. ben post falan atmiyim en iyisi hiç :)
Sosyal ağlarda paylaş

Masteis oku oku..

Baluu said:

Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşım ben okuyorum hak veriyorum. Ve gene diyorum aynı düşüncelere sahiptim. Herşeyi ile herkesi savunan biriydim fakat şunu gözlerden kaçırıyorsunuz.

Ben Türkiye Cumhurriyetinde mi yaşıyorum? Evet.
Bir Türk vatandaşımıyım? Evet.
Bu ülkeyi koruma hakkım varmı? Evet.
Pkk bu ülkeye karşı bir tehdit oluşturuyor mu? Evet.
Pkk'nın kurucuları, devam ettirenleri Kürt mü? Evet.

O zaman ben kürtlere bir kin duyuyorsam HAKLIYIM.

Bu kadarda basit. Anlamasında zor birşey yok.
Kürtler sorun çıkarmasaydı, herşeyi kabullenseydiler ben böyle düşünmeyecektim. Ama düşünürüm.

Bir kürt karşınıza dikilip size "Bir gün sizden üstün olacaz o zaman görüşecez" dediğinde o zaman bana hak verirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ülkeye tehdit sadece PKK mı? Dinci terör örgütleri var bir sürü, tarikatler var ve Türkler tarafından kurulan Türkler taradfından yönetilen gruplar bunlar. O zaman ben Türklere kin güdeyim ne de olsa Türkler tarafından kurulan ve yönetilen Türkiye'nin tüm değerlerine düşman terör örgütleri var..
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...