Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnterrail ile gidicem tavsiyeleriniz?

rubrubbakidibakbak

Öne çıkan mesajlar

fransadada Nice i sal ya, arapların mekanı, bi numara da yok. Paris süper, monaco nun dedikleri gibi yarım saatlik bi olayı var.

hollandada amsterdam ftw her türlü. ama magic mushroom olayına gir bari oraya kadar gittiysen, çekinme, o kadar tırsılcak bişey değil.

ispanyada madrid gece mekanları fln olarak süpper, zaten ispanyanın geceleri sağlam. ama madrid şehir olarak çok da estetik sayılmaz alternatiflere göre. barcelona yı görmedim ben ama avrupanın en güzeli diolar, ben görmedim sen gör bari :)

muhtemelen ingiltereye gidemeyeceksin, ayrıca vize alman gerektiği için, ama londra süpper, her türlü favorim, süpper estetik bi şehir değil ama tarzı var.

almanyada münchen ı biliorm bn bitek ama komple almanyayı sal derim.

italyaya gitmedim hiç, ama bana manitasız gidilmez gb bi his verio hep, pek bi romantik, venedik fln.

have fun.

edit: öğrenci kartını kesin alıp gitmeni tavsiye ederim, müzelerde fln da işe yarıo.
Sosyal ağlarda paylaş

italya çok güzel.mutlaka tavsiye ederim.bütün gezide floransa ve venedik en sevdiğim şehirlerdi.vatikan ıda görmekte fayda var.

biz nice e gitmiştik.hakkaten pek bi olayı yok.eğer oraya gitmeyecekseniz monaco ylada uğraşılmaz.sallayın.

bu arada o card ları sen yine al.sizin işinize yarama şansları var.bizi sinir etmişti colesium da filan geçmiyerek ama farklı yerlerde işe yarayabilir.louvre da falan noolmuştu hiç hatırlamıyorum :P tek hatırladığım disney de baya indirim yaptıkları.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer müze gezicekseniz kesin öğrenci kartı alın, parasını fazlasıyla çıkartıyor. Bi kolezyum terbiyesizlik yapmıştı bize. Kolezyum diyince, kolezyumun çıkışında meydanın karşı tarafında bi dondurmacı var ben hayatımda böyle dondurma yemedim. Boşuna dememişler roma dondurması diye :P

Eğer bisiklete binmeyi seviyorsanız floransada bisiklet turları var. Gerçi adam başı 60 avro falan istiyorlar yemekli turlar için. Biz 25 avroya kendimiz kiralayıp yanımıza yemek falan alıp öyle gezmiştik. Şarap tatmak da o kadar pahalı bişey değil, yorgunluğuna rağmen çok eğlenceli oluyor orda pedal sallamak. Firenze kırları/köyleri çok güzel.

Almanyada Heidelberg güzeldir. Gündüz kaleyi gezdikten sonra akşam nehir kenarında bira + şinitzel (tavuk değil gerçek şinitzel) şukela. Arkadaş ucuz diye domuz şinitzel yedi ama beğenmedi tadı aynı tavuk gibiymiş. Bazı yerlerde kıyın paranıza keyif çatın. Sonraki öğünleri 50 cente mc donalds hamburgerleriyle geçiştirin. :P

Heidelberge gitmişken vakit varsa Strazburg görülesi bi yer.

edit : Hostel için de metroya/otobüse atlayın şehir merkezine gidin. Sonra gezinmeye başlayın illaki bi yer buluyorsunuz. İnternetten ayırtmak falan zor, yerini vs. beğenmediğiniz bi yer de çıkabilir. Biraz işkence oluyor sırtta çantayla gezinmek (paraya kıyıp çantaları istasyona kitleyebilirsiniz mesela, ama biz onu sadece gece kalmayacağımız şehirlerde yaptık). İlla hostel diye bakmayın, benzer fiyatlara ucuz pansyon otel falan da bulabilirsiniz. Şehir merkezinde hem daha çok hostel var hem de ulaşım sorun olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

gittiğin zamana göre hostellarda yer bulunmıyabiliyor. biz nerdeyse hiç bulamadık.e zaten kaldığın otellerde interrail cıların kaldığı yerler.(biz bi yerden sonra kafileyi kaybettik gerçi).hemen gaz olmayın "sanki gidin asosyal olun" denmiş gibi.

hayır nasıl sosyalleşmeyebilirsin onu bana bi açıklasanıza interrail da? öyle bi seçenek varsa bana da anlatın.

bi de planalamanın hangi aşamasında sın rubi? nereyi düşünüyosun filan.onlara göre tavsiye verelim.
Sosyal ağlarda paylaş

e değmez bence o kadar uğraşmaya hostel için hele daha ucuza daha ii yer bulmak mümkünken bazı yerlerde.zaten kaldığın yere gece yorgun argın gelip uyuyup sabah yine çıkıyosun.

sosyalleşmeme gibi şansınız yok; kasmayın üstüne bi de sosyalleşmek için :P

@goering
siz rezervasyonu nasıl yaptınız? geziye çıkmadan önce tüm tarihler belli miydi yoksa bi sonraki şehre geçmeden netten mi hallettiniz?

bi de biz az hostelda kaldık onlardada kimse hostel card sormadı.size sordular mı onu?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
abi bulunamıyor gibi bir şey yok
yap rezervasyonunu her türlü bulursun

şuna da bi o'rly? o.O demek istiyorum. rezervasyonun varsa zaten vardır ne buluyorsun. :P ama önceden nerde ne zaman olacağını, nereyi sevip ne kadar kalacağınızı önceden bilerek filan gitmek lazım onun için. biz nereyi seversek orda fazla kalıyorduk. sadece amsterdam a varış (gezinin bitişi) belliydi.

biraz kasış oluyor öbür türlü. bi de diğer kaldığınız yerde ne kadar vakit geçirdiniz ki sosyalleşme filan diyorsunuz.biz bi tek uyumak için uğrayıp hemen çıkıyorduk gezmeye.

genelde tren istasyonlarında ve trenlerde daha çok tanışma konuşma fırsatımız oldu.

venedik e giderseniz gondollar filan pahalı iş.(ne kadar hatırlamıyorum da pahalı işte.zaten aşık filan değilseniz ne işiniz var gondolda :P ) orda otobüs gibi şehrin içinde kanallarda tur atan tekne tarzı şeyler var.onlardan bi bilet alıp kanallarda şehir turu atabiliyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar iki adet sorum var:

1- İnterrailde nerelerde yatıp uyudunuz? Mesela ne kadar süre hostel vs şeylerde yattınız ne kadar süre trenlerde kaldınız? Çünkü çadır falan götürmek istemiyorum. Çantamı oldukça fazla dolduruyor.

2- Vize alırken neler gereklidir? Ekstradan ne götürürsem vize almam kolaylaşır? Shengen vizesi almam gerekiyormuş sanırım. Yani sizin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Çadır falan gereksiz ağırlık, çanta zaten yeterince ağır olacak. Yaklaşık bi 7-8 gün trende yatmışızdır uzun yol giderken. Onun dışında hep otelde/hostelde yattık.

Vize için gerekli belgeleri konsolosluğa gidip öğren zira ülkeden ülkeye değişiyor. Bankada paran var mı burda işin okulun var mı gibi şeylere bakıyorlar genelde. Bide kolpa bi otel rezarvasyonu yaptırırsan daha rahat vize alabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

buarada tura çıkanlar için benden de bi tavsiye,kopenhag üzerinden göteborg,oslo sonra stockholm tavsiye ederim.daha sonra stockholm'de günlük finlandiya turları var cruise shiple falan.Bazen fiyatları 50 kron'a kadar falan düşüyo(5 euro kadar) ama enfazla bi 10-15 euro ödersiniz bilete.Tavsiye ederim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben aslında çok istedim iskandinav ülkelerini gezmeyi ama italya ispanya fransa falan derken onlara vakit kalmıyor. Çoğu şehre 1 gün yetmiyor tabi, nereye gideceğinizi az çok bi kafanızda planlayın o yüzden. Biz viyanayla bitiririz diye yola çıktık, italya son durağımız oldu çünkü hem zaman hem de enerji kalmamıştı. İkinci bi interrail yapıp avusturya çek cum., ordan almanya ve iskandinav ülkelerini göresim var.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:
Ben aslında çok istedim iskandinav ülkelerini gezmeyi ama italya ispanya fransa falan derken onlara vakit kalmıyor. Çoğu şehre 1 gün yetmiyor tabi, nereye gideceğinizi az çok bi kafanızda planlayın o yüzden. Biz viyanayla bitiririz diye yola çıktık, italya son durağımız oldu çünkü hem zaman hem de enerji kalmamıştı. İkinci bi interrail yapıp avusturya çek cum., ordan almanya ve iskandinav ülkelerini göresim var.

senin öğrenciliğin ne kadar sürüryo yaw? :P kaçıncı senende yapcan ikinci interrail ı? :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...