Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yazılım öğrenme

Killer

Öne çıkan mesajlar

az bilgimin olduğu doğru ama biyerden başlamak lazım artık.yani yazın bi bölümünü yine bilg karşısında geçiricem bari boş boş oyun oynucağıma ilerde yapmak istediğim işin bi ucundan tutiyim diyorum.

masakari dediğin gibi flashla oyun yapabilirim basit düzeyde.zaten gidip oblivion yapıcak halim yok.flash bilgim biraz var fakat onun içindeki action scriptleri için yine biyerden destek almak gerekiyo.onun hakkında bilgin varsa paylaş lütfen.

bu arada bu bölüm istanbuldaki ünivlerde yok mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Benim tavsiyem bir programlama dili öğrenmeye başlamak yerine programlama yöntemlerini öğrenmeye başlamandır. En temel yöntemler:

1) Nesne yönelimli programlama (OOP) - Örnek diller: Java, C#
2) Prosedürel programlama (Procedural programming) - Örnek diller: C, Fortran
3) Fonksiyonel programlama (Functional programming) - Örnek diller: ML, Haskell

Bunlardan birini seç. O yönteme uyan bilinen bir dil seç ve bu dili, seçtiğin yöntemi öğrenmek için bir amaç olarak gör. Amacın dil öğrenmek yerine yöntemi öğrenmek olsun.

Yeni başlayanlara benim tavsiyem: İlk önce C kullanarak prosedürel programlama öğrenmeye başla. Temellerini öğrendikten sonra text bazlı ufak bir yazılım geliştir. Sonra Java yada C# kullanarak OOP öğrenmeye başla. OOP temellerini öğrendikten sonra aynı programı OOP ile geliştir. Böylece iki yöntem arasındaki farkları görebilirsin. Sonra amacına yönelik bir yönteme ve dile odaklanıp o konuda uzmanlaşabilirsin. Oyunlardan bahsettiğin için OOP ve C++ olabilir mesela.

Unutma ki programlama dili öğrenmek ile yazılım geliştirme öğrenmek arasında dağlar kadar fark var. Yazılım geliştirme konusunda tecrübeli biri için programlama dilini öğrenmek bir kaç günlük iştir. (Framework vs konusunda girmiyorum kafa karıştırmamak için)

Ractamainus said:
ve isteğin o kadar absürd gözüküyor ki işin biraz içinde olan birisine göre. anlatamam yani =)

:)
Sosyal ağlarda paylaş

Killer said:
ya bu dediğiniz dilleri öğrenmek için napıcam kitabını falan mı almak lazım illa?yoksa programı var indircem yanda yazcak falan öyle bişey mi?esas onu merak ediyorum

Kitaptan öte (ki asla yeteceğini sanmıyorum) internette binlerce şey okuman gerek :) yani programlama zaten basit birşey değil bide oyun programlamayı düşünüyorsan çözemediğin bi problem için gece 3e 4e* kadar kafa yormaya hazır ol ehehe hazır değilsen hiç başlama zaten zaman kaybı olur bence :/

Ayrıca C++ iyidir, C# ta kullanılabilir ama oyunu yaptın 1mb mesela yanında net framework2yi göndermek zorundasın, sırf o yüzden kullanmıyorum.E kimse de senin 1 mblık oyunun için onu yüklemez, senin de hevesin kırılır :D.Vista standart olduktan sonra başlasaydım C# kullanırdım.(ayrıca c++ daha cool geliyor B)-)

*:çok inatçıyımdır errorlar,buglar ve çözülmeyen sorunlar karşısında,ben herkesin böyle olduğunu düşünüyorum ama vardır belki benim gibi abartmayıp "yarın yaparım" diyenler :P
Sosyal ağlarda paylaş

Bir yerden baslaman lazim... Anladigim kadariyla daha lisedesin, bence otur Ingilizce calis. Onu adam gibi sokersen digerlerinde de zorlanmazsin. Simdi ne alakasi var diyeceksin; her bi seyi vaktinde yapmak gerekiyo. Simdi senin Ingilizce'yi adam gibi ogrenme vaktin. Programlama da ogrenirsin, olmaz degil, ama bir iki yil sonra OSS'ye girerken aklinda zerre kadar degeri olmaz. Bunun icin temeli saglam tutmak gerekir. Temel de Ingilizce'dir ki senin isine cok daha fazla yarar. Eger bir makaleyi 10 degil de 5 dadikada okuyabiliyosan, inan bana bu Python'u 1 sene once kullanmaya baslamaktan cok daha fazla sey katar sana.

Ingilizce istemiyorsan, git matematik calis. O cok daha onemli. Programlamanin mantigini bir defa ogrenirsin, sonra herhangi bir dili sokmen zaten 2 3 haftani alir en fazla. Ama matematik eksigin varsa, ne kadar cok istesen de cacik olmaz.

Eger ortaokuldaysan kitap oku derdim. Universitedeysen git matematik calis bilgisayar bolumune gir once derdim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...