Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terkedilmek

Alexi_Septimus

Öne çıkan mesajlar

said:
güdümlü anne terlikleri haraşlar olmasa bu çocuk uslanırmı ?

Elbetteki, güdümlü anne terlikleri kadar yanlış bir yaklaşım yoktur. Ancak bu güdümlü anne terliklerinin isabet edeceği çocuk ise asla uslanmayacaktır.

said:
Anne çocuğundan kötü bir şey istemiyor ama çocuğa göre annenin ondan beklentileri ters ve yanlış hatta abzürt hepimiz çocukluk dönemi geçirdik etrafı kırıp döktüğümüzde

Anne çocuktan doğru bir şekilde ister ise, emin ol çocuk yapacaktır.

said:
annemiz kızmasa bize kendimizi suçlu hissedermiydik yoksa daha da çoşarmıydık

Eğer o bilinç ile yetiştirildiysen evet suçlu hisseder hatanı anlardır. Yetişkin bireylerin çoğunda vardır bu, çünkü o bilinç sonradan kendi çabalarınca kazanılmıştır. Bir çocuğa anne baba bu bilinci verdiği takdirde, çocuk da aynı duygulara sahip olabilir.

said:
ilişkilerde de buna benzer durumlar var,bu yüzden ilişkide olması gereken durumlar var güven,sadakat,sevgi,saygı,fedakarlık gibi olması gerekenler bunlar.(kime göre neye göre durumuna gelmiyelim efendim neyse)

İlişkiler de tabiki buna benzer durumlar var, çünkü insan var ortada. Bir insan'ı bir bireyi oluşturan bütün değerler, ne kadar doğru olur ise, ilişkiler de o kadar doğru olur. Ancak bu 2 bireyin birbirine aşık olacağı anlamına gelmez. Geçinebilmeyi daha rahat kılar sadece.

said:
Bunları uyma sonra beni böyle kabul et de birde ilişkiye devam et oluyormu olmuyor.

Oluyor tabiki. Her şey kabul etmek ile başlar. Eğer kabul edersen, sağlıklı bir ilişkiye başlayabilirsin. Yanlışları ise düzeltebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

şu anne konusuna gelince.
annem sürekli bana yasaklar koyardı. ben de onun yasak koyduğu şeyleri azıtarak yapmaya başlardım bu sefer.
evden çıkma diyor, evden kaçıyorum. çok alkol içme diyor, alkolik oluyorum. pc başına oturma diyor bu sefer odanın kapısını kitleyip oturuyorum... hani bana gelip normal bir şekilde bunları demiş olsa azaltırım hatta belki yapmam bile ama sürekli bağrış çağrış içinde tepemde sürekli bik bik ederdi. bende savunma mekanizmasına geçerdim kendi çapımda. asilik yapardım.

şimdi şöyle bişey var. erkek arkadaşım gelmiş bana sınava kadar evde oturucak ders çalışıcaksın. dışarı çıktığını duymiyim diyor.
ha gelip bunu bana "bak 2 hafta kalmış sınava kadar çıkma, azcık çalış şuna" gibi yaklaşmış olsaydı ona karşı da asilik yapmış olmicaktım. kısaca nasıl yaklaştığın çok önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

-Wissy said:
Tam boyle `cocukluguna donelim, sorunlarinin kokune inelim.` muhabbetlerinden sonra `I HATE MY MOM!`a baglayan psikiyatri hastalari gibi olmusuz. =]

hahahah
yok ya. belki ben cozuttum o zamanlar annem de çıldırdi birlikte savaş başlattık. ama şu anda pek bi problemimiz olduğu söylenemez. hani örnek vermek için anlattım yaşadığım şeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

-Wissy said:
Tam boyle `cocukluguna donelim, sorunlarinin kokune inelim.` muhabbetlerinden sonra `I HATE MY MOM!`a baglayan psikiyatri hastalari gibi olmusuz. =]

"I remember the first time daddy touched me in the wrong places. I remember daddy teaching me how to open mouth kiss. Yuck! I remember......................"

Google this.
Sosyal ağlarda paylaş

2 ay önce terkedildim avustralyaya gitme şansım senelerdir vardı fakat sırf kız arkadaşım için bu şansı değerlendirmedim. 2 ay önce 3.5 senelik kız arkadaşım beni terk ettim hemde öyle böyle değil çok kötü sözler ve zamanlar yaşattı bana yeri geldi hakaret etti yeri geldi ona "bizim şarkımız" dediğimiz şarklıların sözlerini mesajla yolladıgımda telefonunu kapattı. Çok şeyler yaşadım çok yoruldum tamiri zor yaralar açıldı kalbimde.Hatta ve hatta sol yanıma sapladığı bıçak hala yerinde diyebilirim şu an bunları yazmak bile onu daha derinlere sokmaya yardımcı olmaktan başka bir işe yaramıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

içeri arkadaş girince utandım görür mörür diye yukardaki mesajım yarım kaldı. Bide işin bu yanı var terkedildiğimi kimseyle paylaşamıyorum sanki insanlar bende eksik bişeyler olduğunu düşünecekmiş gibi geliyor. Neyse ben avustralya için gerekli herşeyi yaptıktan sonra bigün beni aradı ve geri dönmek istedigini söyledi bankaya teminat parası bile yattı 70.000 ytl civarında bi para. Sorum şu ne yapmalıyım onun bana attığı kazıgın aynısını ona atıp çekip gitmelimiyim yoksa aşkın gerektirdiğini yapıp tekrar ona kollarımı açmalı mıyım lütfen dalga geçmeyin çok hassas bi konu bu benim için yardımcı olucak bi kaç şey söylerseniz sevinirim...
Sosyal ağlarda paylaş

@yuwi
tekrar başlasanız bile eskisi gibi olmuyor. bi kere kopmuşsunuz bundan sonra çok zor.
seni yarı yolda bırakn biri içinde gelecek planlarından vazgeçme. bence git avustralyaya.
terkedenler genelde hep pişman oluyo hep dönmek istiyo ama bu seni tekrar terketmck veya üzmicek anlamına gelmiyo.

bende yaşadım buna benzer bişey ve sonuç daha büyük bi hayal kırıklığı oldu. seni üzen,hayal kırıklığına uğratan biri için değmez
Sosyal ağlarda paylaş

@yuwi

sakın aşk hayatında yer alan bi insan yüzünden kendi yaşamında yapmak istediklerini erteleme veya iptal etme. yapabileceğin en büyük hata olur sonradan çok pişman olursun. ben de yapıcaktım öyle bir şey az kalsın. 1.5 senelik sevgilim için ingilteredeki okulumu bırakıp türkiyeye dönecektim sonra beni terk etti ve şimdi diyorum ki iyi ki öyle bir şey yapmadım çok büyük bi hata olurdu. zaten şu anda senin bu konuyu sorgulaman bile içinden gerçekten gitmek istediğinin göstergesi. sevgilinin ailevi problemi olduğu için ona yardımcı olmak istemen çok normal ama sonuç olarak o seni ne kadar zaman sonra bırakabilicek kadar acımasızca davranmış. böyle bir insan için hayallerini suya atma. sonradan yapman gerekenlerin farkına varıyorsun çünkü; pişman olma :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...