Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TRT'de Kürtçe Dönemi Başlıyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bardağın yarısıda dolu dikkatinizi çekerim...
Siz karşısınız anladık ama en azından roj tv gibi yayın arasında dağ bayır koşan gerilla videoları yayınlayan bir kanalın reytingleri düşecek...
İnsanlar bir devlet kanalını izlemiş olacak...

Bence gerekli birşey...Ha bence ayrı bir kanal kurulmalı buda şahsi fikrim...
Mesaj tarihi:
TRT ingilizce, TRT almanca, TRT kürtçe, TRT arapça, TRT fransızca olsa ne kadar iyi olurdu aslında ama bu kadar kanala bütçe yeterli olur mu, o da ayrı bir soru elbette.
Mesaj tarihi:
Bugün Kürtçe diye çıkanların istekleri yerine getirilince , yarın Lazca , çerkezce , manavca diye çıkanların isteklerini ne yapıcaz? Neden böyle bir şeye ihtiyaç olsun ki? Madem Türkiye'de yaşıyosun öğreniceksin Türkçe. Yurtdışında transfer olan futbolculara bile oranın resmi dilini öğrenmek zorunlu iken , sen burada yaşarken nasıl öğrenmezsin? He ben öğrenmek istemiyorum filan dersen o zaman Tv de izlemezsin.

Herkesin "Ne mutlu Türk'üm diyene" diye bildiği sözün aslı:

NE MUTLU TÜRK DİLİNİ BİLENE;

NE MUTLU TÜRKÇE KONUŞANA,

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

M. Kemal ATATÜRK
Mesaj tarihi:
suBzer0 said:
Bugün Kürtçe diye çıkanların istekleri yerine getirilince , yarın Lazca , çerkezce , manavca diye çıkanların isteklerini ne yapıcaz? Neden böyle bir şeye ihtiyaç olsun ki? Madem Türkiye'de yaşıyosun öğreniceksin Türkçe. Yurtdışında transfer olan futbolculara bile oranın resmi dilini öğrenmek zorunlu iken , sen burada yaşarken nasıl öğrenmezsin? He ben öğrenmek istemiyorum filan dersen o zaman Tv de izlemezsin.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

M. Kemal ATATÜRK

sorun şu ki kürtler lazlar çerkezler bu toprakların insanları ve sen onlara dillerini öğretmiyor ve tek dil dayatıyorsan bu açıkca asimilasyondur.
Mesaj tarihi:
naraso said:
suBzer0 said:

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

M. Kemal ATATÜRK

sorun şu ki kürtler lazlar çerkezler bu toprakların insanları ve sen onlara dillerini öğretmiyor ve tek dil dayatıyorsan bu açıkca asimilasyondur.

Abi sen ciddimisin bu söylediğinde? Bunun sonu gelir mi abi sence? Bu topraklar üstünde yaşayan her milletten insana onun dilini öğretebilirmisin? yapalım edelim demek çok kolay , hadi yapalım da nasıl yapalım? sonra nasıl önünü alalım?
Mesaj tarihi:
önünü alacak ne var anlamıyorum. devletin kütüphane tarzı gidilmesi zorunlu olmayan mesela örnek veriyorum laz dilini laz tarihini öğreten bi yer açması o vatandaşlarına az da olsa bütçe ayırması çok mu zor.
Mesaj tarihi:
Öğretilebilir tabi o ayrı bir olay zaten kimse senin öğrenmene bişey demiyor. Ama bu dillerin kullanılmaya başlaması bence sorun yaratır birlik ve beraberlik açısından. Sokakta düşünsene lazların lazca , kürtlerin kürtçe konuştuğunu. Bence herkes kendini Türk kabul etmeli ve Türkçe'ye önem vermelidir.
Mesaj tarihi:
hayır işte yanıldığın nokta burada.
lazlar kendi aralarında lazca,kürtler kürtçe konuşmalıdır.
yoksa bu diller yaşayamaz,ölürler.ancak devlet dairelerinde vb türkçe konuşulması birlik için önemlidir katılıyorum.
Mesaj tarihi:
Vallaha benim yaşadığım yöreninde kendine has bir dili var , hiçte öyle devlet kurslar filan açmadığı zaman ölücek gibi durmuyor. Zaten bahsettiğin diller bu güne kadar kurslarla , devletin öğretmesiylemi gelmiş? Bu diller zaten bu şekilde halk arasında kullanılarak gelmiş. Bence sen gönlünü ferah tut medeniyetler boyu gelen bu diller , o milletten insanlar olduğu müddetçe yaşar. Devlet kurs açmadı diye ölmez bu diller. Gidipte kursta lazca'nın grammerini mi öğrenicez?
Mesaj tarihi:
kendi kendini burada çürüttün mesela. neden ölmüyor diller,insanlar kendi aralarında konuştukları için ölmüyor.

ama şunu söyleyeyim ben kendi ana dilimi bilmiyorum,benim akranlarımın çoğuda bilmiyor.
bu sana bir şey ifade ediyor mu?
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
faşizm o üniversitede kurşun sıkan, alnı dövmeli adam değildir, o direk adam döven, bıçaklayan, öldüren insanlar değildir aslında...
faşizm işte buradaki mevzudur.elinde bu kadar imkan varken.bu kadar aydınlık seviyesine erişebilmişken bu yönde düşünebilmektir.

bir ülkenin bir dili olur diyen zihniyettir faşizm.
savaşmak gerekiyorsa bununla savaşılmalıdır.
bu zihniyet devam ettikçe pkk zihniyeti de saçmalığına devam edicektir ve mesele insan ırkı yok olmadan çözülemeyecektir.
bu dünya ve üstündeki "herşey" insanlarındır arkdaşlar.hele insanların kendi kullandığı dil yüzbin kere insanlarındır.
Mesaj tarihi:
naraso said:

lazlar kendi aralarında lazca,kürtler kürtçe konuşmalıdır.
yoksa bu diller yaşayamaz,ölürler.ancak devlet dairelerinde vb türkçe konuşulması birlik için önemlidir katılıyorum.

Katıldım.

Ayrıca daha önce de söz edildiği gibi, doğuda yaşayan halkın Roj TV gibi provokatif, terör yanlısı kanallar yerine, TRT'yi izleme olanağının olması daha iyidir. TRT'nin ne kadar iyi olduğu konusuna girmiyorum ama teröre olan desteği azaltmak için yerinde bir uygulama olmuş bence.
Mesaj tarihi:
Off yine çok dil çok millet mevzuları falan açılmış. Arkadaşım herkes kendi dilini konuşursa nasıl iletişim kurucaz biz nasıl anlayacağız birbirimizi biri bunun cevabını versin.
Mesaj tarihi:
Elin isveç i yerli halkın kadınlarının yumurtalarını sıksın üremesinler diye batı ekolü amerikada yerlileri komple öldürsün onlara laf yok burada kimsenin kadınlarının yumurtalıklarının sıkıldığı yok kimsenin öldürüldüğü yok.Birde salak salak yayın verip milli bilincimi bölecez sonuna kadar karşıyım bu olaya.O savunduğunuz tezler de başka şekilde gerçekleştirilebilir.

Bu arada pente katılıyorum.
Mesaj tarihi:
Biri güncellemiş eski başlığı , son mesaj atanlara ilk 2-3 sayfadaki mesajları okumalarını tavsiye ederim. Bu konunun neden desteklenip neden desteklenmediğini anlayabilmek için.
Mesaj tarihi:
öngörü yeteneği olmayanlar yönetiyor bu işleri, farkında değiller durumun ne olduğunun ne olmadığının, zaman kötü siz oturan yerleriniz kollayın onları bile verebilirler birilerine, yarancaz diye!
Mesaj tarihi:
Türkiye'nin resmi dili Türkçedir.

İngiltere'nin İngilizce'dir. Fransa'nın Fransızca'dır. AB AB dersiniz, işinize gelmedi mi özgürlük bıdı bıdı. Ne meraklısınız ülkenin konulmuş kurallarını değiştirmeye bu kadar anlamıyorumki. Dili değişsin, laiklik ilkesi değişsin, anayasası değişsin, otu değişsin, şusu değişsin. Değişmeyecek kardeşim. Burası Türkiye, Türkçe konuşulacak, herkes öğrenecek, herkese öğretilecek. Beğenmeyene, istemeyene, konuşmayana AB kapıları açık, oraya gidip orada istedikleri dili konuşsunlar.
Mesaj tarihi:
Drakkahn said:

İngiltere'nin İngilizce'dir. Fransa'nın Fransızca'dır. AB AB dersiniz, işinize gelmedi mi özgürlük bıdı bıdı. Ne meraklısınız ülkenin konulmuş kurallarını değiştirmeye bu kadar anlamıyorumki. Dili değişsin, laiklik ilkesi değişsin, anayasası değişsin, otu değişsin, şusu değişsin. Değişmeyecek kardeşim. Burası Türkiye, Türkçe konuşulacak, herkes öğrenecek, herkese öğretilecek. Beğenmeyene, istemeyene, konuşmayana AB kapıları açık, oraya gidip orada istedikleri dili konuşsunlar.

Aşırı milliyetçi söylemi.
Mesaj tarihi:
Drakkahn said:

işte anlatmak istediğim zihniyet buydu.
burası türkiye türkçe konuşulacak!!! o kadar...
beyaz kukuletaları hazırlayın.
Mesaj tarihi:
Haklısın Fransa'nın dili Fransızca'dır, o halde Fransızca bilmeyen, o ülkede yaşıyan tüm göçmenler Türkler de dahil hepsi defolup gitsin nereye gidiyorsa.

Almanya'nın dili Almanca'dır o halde Almanca bilmeyen, o ülkede yaşıyan tüm göçmenler Türkler de dahil hepsi defolup gitsin.....

Bu baştaki ülke isimleri yerine A.B.D, Hollanda, Belçika, Avusturya gibi isimleri de koyarak okuyabilirsiniz.

Burada kimsenin Türkiye'nin resmi dilini değiştirmeye çalıştırdığını sanmıyorum. İnsanlar yaşadıkları yerinin dilini öğrenmek zorunda değildir ve bu tüm dünya da böyledir. Sadece kendi adıma bu ülkede uzun yıllardır yaşayan ve tek kelime Türkçe bilmiyen bir sürü avrupalı tanıyorum. Ha öğrenmek kendi yararlarına ona lafım yok ama kimseye de zorla bir dil öğretemezsin.
Mesaj tarihi:
belçika bile parçalanma sürecinde resmen ulus devleti olmayı başaramadıkları için. bunuda en büyük engeli ortak bir dillerinin olmayışı. bu politikalar devam edilirse kısa vadede olmasada uzun vadede türkiye de parçalanması adha kolaylaşır.

eğer sen devlet televizyonunda başka dillerde yayın yaparsan federatif bir devlete dönüşmenin en büyük adımını yaparsın. yarın öbür gün kürtçe eğitim veren okullar üniversiteler de kurma zorunluluğu kürtçe bilen devlet memuru zorunluluğuda getirmeye yol açarsın. daha bir süre sonra şu an ihtimal vermediğimiz federatif yapıyı sana dayatmaya çalışırlar. bir gün bakarsın misakı-milli toprakların savaşmadan elinden uçup gitmiş.

bazı kişilerin her hoşuna gitmeyen söze vatan-millet-sakarya edebiyatı yapmayın diye çemkirmesi de ayrı bir güzellik. türk cumhuriyetin tek bir dili var oda türkçedir kusura bakmayın. her türk vatandaşı da eğer bu topraklarda yaşamak istiyorsa türkçe bilmek zorundadır.
Mesaj tarihi:
xieon said:
Haklısın Fransa'nın dili Fransızca'dır, o halde Fransızca bilmeyen, o ülkede yaşıyan tüm göçmenler Türkler de dahil hepsi defolup gitsin nereye gidiyorsa.

Almanya'nın dili Almanca'dır o halde Almanca bilmeyen, o ülkede yaşıyan tüm göçmenler Türkler de dahil hepsi defolup gitsin.....

Bu baştaki ülke isimleri yerine A.B.D, Hollanda, Belçika, Avusturya gibi isimleri de koyarak okuyabilirsiniz.

Burada kimsenin Türkiye'nin resmi dilini değiştirmeye çalıştırdığını sanmıyorum. İnsanlar yaşadıkları yerinin dilini öğrenmek zorunda değildir ve bu tüm dünya da böyledir. Sadece kendi adıma bu ülkede uzun yıllardır yaşayan ve tek kelime Türkçe bilmiyen bir sürü avrupalı tanıyorum. Ha öğrenmek kendi yararlarına ona lafım yok ama kimseye de zorla bir dil öğretemezsin.

yok canım ?:)

almanyada 70 yaşında teyzeleri dedeleri almanca kursuna yolluyorlar haberin var mı ? yeni yasalar çıktı 70 yaşında teyze 35 senedir burda bu yaştan sonra almanca kursuna gidiyor her akşam.

artık almanca bilmeden ülkeye giriş yapamıyorsun öyle kolay kolay ,geçti o tek kelime bilmeden ülkede kalıcam ben demeler.
  • Yeni Oluştur...