Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Su topu

Mendoza

Öne çıkan mesajlar

Bir arkadaşımız özel mesajdan sormuş Su Topu nasıl bir spordur diye. Ona cevap yazacağıma başlık açayım da herkes görsün dedim. (aradım ama bulamadım)

Öncelikle hemen bir genel kurallar linki vereyim
viki
Burada en önemli noktayı atlamışlar, topu 2 elle tutmak ve havuz tabanına basmak yasaktır.

Çok ama çok zor bir spordur. Hem yüzme, hem sağlam bacak kası, hem de takım oyunu kordinasyon gerektirir.

Bakın bir arkadaşımız su topu hakkında ne demiş.
Gangren said:
Bende bir ara Enka / Yüzme İhtisas'ta yüzdüm falan, sonra Basketbol vs.

Ara verdim sonra, hatırlamıyorum neden, Sutopu yap dediler.
Yüzmem gayet başarılı olmasına rağmen, 3. mü 4. mü ne antremanda bıraktım.

Cidden zor bir spor :p

Vücut geliştir? Yaşında uygun bence başlamak için. İleride pişman olmazsın ama düzgün bir yere git, başında ne yaptığını bilen bir danışmanın olsun

Vücut geliştirme konusunda şunu söylim. Yüzme, basketbol ve su topu gibi sporlar kasları Uzunlamasına geliştirirler. Yani 6 ay oynıcam davul gibi şişicem beklemeyin sakın. Ama Küçükten başlarsanız büyük omuzlu, yağsız bir vücudunuz varsa üçgen bile olabilirsiniz. Saçma işler bunlar takmayın siz.

Bir diğer tavsiyem de ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi olur haliyle. Her spor gibi fakat su topunda yüzücü geçmişi olda hiç fena olmaz. 18 yaşından sonra büyükler klasmanı başlıyor, o yaşa kadar oynamadıysanız veya hiç yüzmediyseniz hiç başlamayın bence.

Ayrıca hali hazırda yeni başlayan su topçulara da bir tavsiye vereyim, yüzün, yüzün, yüzün. Su topuna geçtim yüzmeye gerek yok derseniz yarı yolda kalırsınız ona göre.

Spor alanında kariyer düşünen arkadaşlarımız bu alanda baya başarılı olabilirler çünkü çok gelişmemiş bir alan. Enka, Gs bunlar çok güçlü klüpler. Kapağı atarsanız antrenor, oyuncu her türlü iş yaparsınız. Para konusunu bilmem ama zannetmiyorum çok para kazanılabilsin. Neyse

Son olarak şunu demek istiyorum. Gelip yok bu spor daha zor o spor daha zor diye yazmayın buraya hiç. Ben rugby de oynadım, Amerikan futbolu da, su topu içlerinde en zoru. Tek avantajı sakatlanma riski diğerlerinden Kat kat kat daha az.

Nerde yapılır nasıl yapılır derseniz. Her büyük şehirde en az 1-2 klüp var. Bursada Osmangazi, Belediye, Tofaş, vs. İstanbul zaten Enka, Gs. Adana tenis dağcılık. Adalar, izmirde çok klüp var böyle. Rahatlıkla klüp bulursunuz.

Dicem o ki, hızlı, kavgalı dövüşlü, heyecanlı, sert sporlardan hoşlanıyorsanız su topu en ideali ama en zoru da aynı zamanda.
Sosyal ağlarda paylaş

5-6 ay oynadım Bakırköy Spor klubunde.Enka favorimdi.
Çok iyi bi vücut olur ben fazla oynamama rağmen iyi bi vücudum oldu.Takımdan arkadaşlarım şu an bildiğin HAYVAN.Zaten bir makas hareketi vardı ki evlere şenlik by hareketle suyun üzerinde durabiliyorsun şut çekebilmek için bele kadar yükselmen lazım yoksa atamıyorsun buda hayvan gibi bacak kası yapmanı sağlıyor.

Çok zevklidir çok zordur.
Agresif bi yapın varsa gelemezseniz bu spora ben öyleydim.Çünkü su içinde herşey serbest rakibini boğmadığın sürece istersen su içinde yumrukla tekmele serbest.
O yüzden çok sık kavga çıkar ayrıca her maçtan sonra bacaklar davul gibi şişer çok çizik morluk olur.

Bunlkara katlanabilen insan çok daha fazla zevk alır bu spordan.
Sosyal ağlarda paylaş

Geldim anlatıyorum.

Nerden başlasam bilemedim sutopu hayatta başıma gelen en güzel şeydir diyerek başlayabilirim :)

4-5 sene oynadım izmir-ege su sporları tenis ihtisas klubünde

öncelikle sutopu oynamak için gerekenler

1)Karşıdakinin insan olduğunu maç süresince unutabilmek

2)Hırs,hırs,ölümüne hırs...Çok biliyorum havuzda gözümün karardığını ama köpek gibi yüzmeye devam ettiğimi.Haftanın her günü (bazen günde 2 ) antremana dayanabilecek kadar hırslı olmak.Mesela öğledensonra 4-5 gibi maçınız varsa bile sabah gider antremanınızı yaparsınız.Benim cuma günlerim şöyleydi bi dönem:
5.30 da kalk 6-7.30 antremana git sonra okula git okuldan çık eve git bişeyler ye 20.00-22.00 antremana git,11 gibi eve gel öl.

3)Çelik gibi bir, sinir en önemlisi de bu,antrenörler genellikle 2. dünya savaşından kalmış gibidirler.Tekme tokat girişilmeye alışmalısınız :)galatasarayın bir antrenörü vardı mesela bizi 20 ye 0 mı ne yeniyorlardı ben bir gol attım diye t shortunu yırtıp atıp bi çocuğa girişmişti falan...ve tabii ki suyun altıyla suyun üstü çok farklı çünkü,tahmin edemeyeceğiniz kombolar var insanın en hassas yerini hedef alan :D yaptığım istatistiklere göre normal bir insanın hayatı boyunca yiyeceği tekmeği yumuruğu 1 saat içinde yüklüce yemeniz kaçınılmaz.Hiç unutmuyorum galatasaraylı bir arkadaşım vardı artun du adı sanırım,ikili mücadele sırasında gözüme yumruk atmıştı maçın kalan yarısında çift görerek oynamıştım,değişik bir histi.Tabi çelik gibi sinir derken böyle şeyleri normal karşılamak da var içinde...Bi de maçtan önce tırnak kontrolü yapılan kaç spor vardır sizce ? :)sutopu kesinlikle spor-dövüş karışımı bişey sertlik konusunda hakemler de oldukça esnek bu konuda.

4)İstikrar,bir antreman kaçırdığınızda 1 antreman önüme geçtiler diyip gidip fazladan yüzecek kadar manyak olmak.

Ama tekrarlıyorum yapılacak en iyi spordur zordur,ölümüne zordur ama hayatınızda çok şeyi değiştirir,çok başka bir insan yapar,güçlü bir insan yapar.Bıraktığıma tabii ki çok pişmanım ama güzel ülkemin güzel eğitim sistemi işte olmadı ikisi bir arada.

olayı da renklerndirelim biraz, işte tipik bir sutopu takımı antrenörümüzün de öyle arkada gülümsediğine bakmayın :D ben soldan ikinciyim üstte.

http://img262.imageshack.us/img262/909/cccvs6.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...