Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Hayatın Acı Gerçekleriyle Karşılaştım :P

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

nileppezdel said:

Hayatımda ilk defa bir devlet dairesine gittim. Kadıköy Adliyesi'nden sürücü belgesi için sabıka kaydı almam gerekiyordu. Gittim bi numara aldım sıra geldi. Gittim "Neden alıyorsun?" dedi adam "Ehliyet" dedim bi kağıda "ehliyet" yazdı verdi yandan tekrar numaranızla çağrılacaksınız" dedi. Neyse gittim yan tarafa orada verdim yine kimliğimle kağıdımı orada verdiler.

Şimdi anlamadığım o yanda bana sabıka kaydını veren kadın ben "ehliyet" dediğimde anlayamıyor mu? Salak mı kadın? Sadece okuyunca mı anlıyor da gereksiz yere beni iki kere sırada bekletiyorsun? O adam bi kağıda "ehliyet" yazıp yollamak için mi para alıyor orada? Daha da garibi neden soruyorlar ki sebebini? Herşey için farklı sabıka kaydı mı veriliyor? Öyleyse bu saçma değil mi? Sabıkan neyse odur yani eğer her kurum farklı suçlara yönelik kayıt istiyorsa sen fix kaydını alırsın, onlar oradan suçu elerler. Neden bu kadar saçma dönüyor bu ülkede işler?

Sonra "özel bahariye polikliniği"ne gittim. Sağlık raporu almaya. 9da açılıyor demişlerdi 9.30'a kadar ağaç oldum. Devlet dairesi olsa anlarım da özelde nasıl gecikme oluyor anlamadım. Sonra neden sadece birkaç yer verebiliyor bunu? Her polikliniğe izin versene. Ama olmaz adam kayıracaklar.

Başıma birşey gelmeyecekse sevmiyorum bu ülkeyi ve devlet işlerindeki saçmalıkları ya. Evet hayatımda ilk kez karşılaştım ve bunalıma girmek üzereyim. Bir günde bu kadar gerizekalıca olay görmek yetti :(

tl:dr
Sosyal ağlarda paylaş

yaş kaç olmuş hayatında ilk kez mi bürokrasiyle uğraşıyorsun..

Biraz daha büyü, yaşın kemale ersin, iş güç sahibi ol, devlet baba ile yüzleş, o zaman şu anki yazdıklarına güleceksin.

Bizdeki Devlet baba enseste merak salmış, kadın yerine kendi çocuğunu....
Hey Ya Rabbim...
Sosyal ağlarda paylaş

sdeceokuyangenç said:

sadece ilk sayfayı okudum nilepe yüklenmişsinizde yalan diiil hani..

biri herşeyin izahı vardır fln demiş

izah edin o zaman polisten ehliyeti alıcam 3 de..gittim 4 te hazır olcak dedi tekrar gittim 5 buçukda gel dedi..5 de mesai bitiyomuş..tanıdık soktum 4 ü 10 geçe almıştm ehliyetimi..ve sıra yoktu..bununda izahı varmıdır acaba ? gayette düzgün işlemiyor bazı şeyler işte

ohoo o da birşey mi

ben polise gittim ehliyet için sağlık raporunda eksik var dediler.

eksik dediği de raporda "b tipi ehliyet alabilir" değil sadece "ehliyet alabilir" yazıyormuş. Babam doktor olduğu için hemen hallettim bunu saat 5'e 10 kala teslim ettim dosyayı ve bundan sonra film başladı.

Polisi tarttım biraz nasıl bir adam olduğunu anlamak için, saygılı davrandım ve acelem olduğunu belli ettim. Kritik noktada yapılan bir şaka ile adamın sempatisini kazandım o anlık ve adam sen bekle bi 10 dakika son parti ehliyetleri attıkta hemen seninkini de çıkarırız dedi. Saat 17:30 civarı ehliyetimi aldım.

Ne araya tanıdık soktum, ne bağırdım ne çağırdım. O da insan ben de insanım, o adamın günlük mesai stresi üzerine ben orada "rörörö olur mu böyle şey rörörö" desem o ehliyeti ertesi gün bile alamayabilirdim belki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...