Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Humeyni'yi seviyorum, Atatürk'ü sevmiyorum"!

Lindoras

Öne çıkan mesajlar

rahatsiz said:
din vergisi istiyorum. gorelim kim ne kadar dindar. aylik brut gelirin %5`i kadar din vergisi koysunlar. ben odemek zorundamiyim bu tipleri yetistiren imamin maasini, imam hatip okullarini. hepsini din vergisini odemeyi kabul edenler odesin.

Beni özel güvenlik şirketi koruyor. Benim vergim Emniyet Müdürlüğü için harcanan para düşsülsün.

Benim özel sağlık sigortam var. Benim vergimden Sağlık Bakanlığına harcanan para düşülsün.

Ne kadar saçma değil mi?

Ben diyorum ki. Ben alevi değilim fakat Cem Evleri ibadethane olarak tanınsın onların masraflarıda benim vergimden karşılansın.

Arkadaş millet olamanın (ümmet değil) ne olduğunu anlayamamş bence. Ben sadece kendi faydama olan hizmetler için değil benim faydalanmadığım fakat diğer vatandaşları mutlu eden hizmetler içinde para ödediğime memnunum.

Ben almanyada doğdum. Ben yedi yaşındayken buraya döndük. Bugün anneme "neden biz almayada kalmadık" diye sorduğumda. Annem "Ne işimiz var orada, orada ezan sesi bile yok." diyor. Yani bazı insanlar için ezan sesi bile çok önemli.

Bu arada diyorsanki Bazı Camilerde veya İmam Hatip okullarında rejimi yıpratan düşüncelerle insanların beyni yıkanıyor. Buna katılırım ama bunun çözümü senin önerdiğin değil. Bunların denetlenmesi ve bunları yapanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu olay zaten basit sevme sevmeme meselesinin ötesinde burda rejim karşıtı fazlalıklara verilmiş bi ders var. "Başıma bir şey gelmezse" kalıbına referans olması için önemli bu soruşturma ;)

Bu arada verdiği cevaplardan ve bakışlarından bile beyin kıvrımlarının az olabileceği net anlaşılan o kızın facebooktaki grubunu çok merak ettim. :)
Sosyal ağlarda paylaş

din guvenlik yada saglıkla bagdastırılamaz
bunun metodu wardır
dersin ki camiler vakıflar tarafından desteklencek
amerikan usulu yane
caminin harcamasını vakıflar karsılıcak
o zaman goruruz hangi caminin ne kadar musluman cemmatı waer

Cooldragon said:
rahatsiz said:
din vergisi istiyorum. gorelim kim ne kadar dindar. aylik brut gelirin %5`i kadar din vergisi koysunlar. ben odemek zorundamiyim bu tipleri yetistiren imamin maasini, imam hatip okullarini. hepsini din vergisini odemeyi kabul edenler odesin.

Beni özel güvenlik şirketi koruyor. Benim vergim Emniyet Müdürlüğü için harcanan para düşsülsün.

Benim özel sağlık sigortam var. Benim vergimden Sağlık Bakanlığına harcanan para düşülsün.

Ne kadar saçma değil mi?

Ben diyorum ki. Ben alevi değilim fakat Cem Evleri ibadethane olarak tanınsın onların masraflarıda benim vergimden karşılansın.

Arkadaş millet olamanın (ümmet değil) ne olduğunu anlayamamş bence. Ben sadece kendi faydama olan hizmetler için değil benim faydalanmadığım fakat diğer vatandaşları mutlu eden hizmetler içinde para ödediğime memnunum.

Ben almanyada doğdum. Ben yedi yaşındayken buraya döndük. Bugün anneme "neden biz almayada kalmadık" diye sorduğumda. Annem "Ne işimiz var orada, orada ezan sesi bile yok." diyor. Yani bazı insanlar için ezan sesi bile çok önemli.

Bu arada diyorsanki Bazı Camilerde veya İmam Hatip okullarında rejimi yıpratan düşüncelerle insanların beyni yıkanıyor. Buna katılırım ama bunun çözümü senin önerdiğin değil. Bunların denetlenmesi ve bunları yapanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Cooldragon said:

Ne kadar saçma değil mi?

arkadas ummet ile milletin farkini bildigi icin din vergisi istiyor olmasin sakin.
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Ne kadar saçma değil mi?

ozel guvenlik gorevlisi tutsan bile pasaport vermez suclulari yakalamaz toplumsal olayalra mudehale edemez, mahallene gelen hirsizi yakaliyip iceriye atamaz, pasaport veremez vs vs

ozel saglik sigortan olsa bile saglik bakanligi hastane isletmekten ibaret degildir, toplum sagligini ilgilendiren her konuda yatirim yapar hizmet verir ki hastanelere giden parayi sosyal guvenlik sistemi SSK Bag-Kur Emekli Sandigi aktarir
verginle bedava saglik hizmeti alamazsin zaten

kamu hizmetleri yararlanip yararlanilmadigina bakmaz ancak Ibadethane acmak bir kamu hizmeti degildir cunki actigin ibadethanenin topluma yarari olup olmadigi tartismalidir, toplumun tamaminin bir kisminin kullanicagi bir olaya yatirim yapmasi tartismalidir

bedavacilik yuzunden bir ateistin omru boyunca vergileriyle finanse ettigi bir camiye her gun giden muslumanin vergi kacakcisi olmasi gayet mumkundur

hicbri laik ulkeden tek bir dini gectim tek bir meshebe boyle bir kiyak gecilmez

islerine gelen konularda avrupai degerleri benimsiyenlerin turnusol kagidida budur
Sosyal ağlarda paylaş

Cooldragon said:

Ne kadar saçma değil mi?

saçma değil.

nasıl ki devletin kendi beleş kuaförleri yok, saç bakımı yapılmıyor, nasıl ki devletin ayakkabıcısı çantacısı yok beleş dağıtmıyor.

din ibadet de öyle bir şey. benim ne cemeviyle ne camiyle ne havrayla ne kiliseyle ne zigguratla işim yok. benim inanç adına yaptığım bir harcama da yok.

insanların ezan sesini istemesini anlayabilirim. aynı kuaföre deli gibi para bayılan kadınları anladığım gibi, herkesin ihtiyaçları farklı. karşı olunan bu ihtiyaçların varlığı değil, devlet tarafından karşılanmasının istenmesi. senin lüksünü niye devlet karşılıyor?

güvenlik ve sağlık hizmetleri sosyal devletin görevidir. ibadethane ve din adamı maaşı ve elektriğini ödemek değildir. laik devlet inanç-ibadet vb. şeyleri yaşamanın gereği sayamaz.

gerçi hepsini geç, devlet ödemese bile zaten insanların yaşantısında bir değişiklik olmaz. diyanet e zaten bağış yapılır bol bol.

ya da yapın bol bol. baane?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...