Soulless Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Bol bol yuvarlak laf ediyorsunda sadece yobazlari savunan yazilarini okudum gerisi hep munferit olay dimi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 said: ben islamcılık uygulansın demiyorum ki? anayasamız islami hukuka dayansın da demiyorum. herkes birarada yaşamayı öğrencek diyorum, öğrenemeyene de sie go. Peki bir kamu kurumunda çalışan islamcı bir memurun hizmet almaya gelen türbanlı bir hanım ile eşcinsel/ateist/ bir beyefendiye karşı tutumunun aynı olacağını düşünüyormusun? Tabii ki görev gereği aynı olması lazım, ama diğer tarafta da allahın emri var. Ya toplumun genelinde tutum nasıl olacak "hoş görülmeyen" insanlara karşı? İslamcılık herkesi kapsayabilen, tahammül edebilen bir ideoloji olmamaya çok meyilli. Demokrasiyle, insan haklarıyla, eşitlikle ve özgürlükle bu kadar çelişme potansiyeline sahip bir ideolojiye karşı çıkmak baskıcılık, tahammülsüzlük, "tek gerçekcilik" mı oluyor yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 said: Hasan Coskun wrote at 12:52pm bazı kansızlar adice gruplar kurmuşlar Buradan onları lanetliyorum adam malis attı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 direk curse bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda2 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 dominic said: kadin profesyonel troll, neyi tartisiyorsunuz ki... kadın profesyonel birşeyde, oldugu "şey" troll degil onu biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Cok seksi birsey degilmi ? Universiteye giremez ama yatagima girebilir turbanla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 şu kadının resmini koymayın ya çocuk felan vardır aramızda ve ya hamile bayanlar. Çocuk düşer be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 bu ülkedeki tek yobazlar dinci değil malesefki..yobaz dincileri eleştirmek kolay, çünkü kaynakları belli, ideolojileri belli, baskı yapmaları için gerekçe ortada. mahalle baskısı her zaman olan bişeydi, bundan sonra da olmaya devam edecek bişey zaten. ben devlet eliyle yapılan baskıdan söz ediyorum. "çağdaşlık" ve "modernlik" adına yapılan baskıdan söz ediyorum. türban olayı tartışılırken bazı öğretim görevlilerinin "türbanlıya hakettiği notu vermeyiz, eşit değerlendirmeyiz" dediklerini hatırlıyo musunuz? onları nereye sürmeliyiz sizce? siz bana, kamusal alana girmekte hiçbi sıkıntısı bulunmayan ulusalcıların, türbanlılara karşı önyargılı davranmayacağının garantisini verebilir misiniz? sadece bu forumdaki tipik söylemlere bakmak yeter, alien mı istersiniz, vatan hainleri mi, cahil satılmışlar mı.. baskıcı olan her türlü ideolojiye karşı çıkmalıyız, islamcılığa da karşı çıkmalıyız elbette, ama bu karşı çıkış doğrudan yaşam tarzına müdahale durumunda olursa, eleştirdiğimiz konuma biz düşmüş oluruz. düşünce özgürlüğünü, farklı kimlikleri sindirmeden demokratik olduğumuzu iddia etmemiz saçmalık. "tek gerçeklik" hakimiyeti, vatandaşın da "tek tip" olmasını gerektiriyo. üniter devletlerde farklı düşünce, farklı bakış açısı ve farklı yaşam tarzlarına izin yok. kısacası tek gerçeklikle, birey birarada bulunamıyor. islamcılık bu ülkede hiçbi zaman hakim ideoloji olmadı, bundan sonra da olması çok zor. bu ülkede halk arasında tercih edilen ideoloji her zaman liberal-sağ oldu. ekonomide liberal, diğer konularda ise milliyetçi ve muhafazakar. akp de liberal sağa yaklaştığı için toparladı oyları, islamcılıkta inat eden saadet partisi de noldu gördük işte. bu halk "biz cumhuriyetin tek tipini bırakıp islamın tek tipine geçelim" demiyo. bu halk artık tek tiplilikten de, darbe anayasasından da, militarist zihniyetten de sıkıldığını söylüyo.. bi de şu var, burda humeyniyi seven bi türbanlı görünce sayfa sayfa tartışıyosunuz. peki "biz hala özgür olamadık, bütün ötekileştirilenler özgür olmadıkça biz de özgür olmayacağız" şeklinde bildiri yayınlayan türbanlılar için niye topik açmıyosunuz? neden anlı şanlı medyamızda yer bulmuyo bu bildiri? buyur burdan yak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 humeyniyi sevmesi sorun değil isterse hitleri sevsin kız, ama niye sevdiğini bilmiyor, atatürk ü niye sevmediğini de bilmiyor. Annesi babası öyle demiş öyle olmuş. Şahsen beni de büyük bir atatürk sevgisiyle yetiştirdi ailem, küçükken niye sevdiğimi dahi bilmezdim. Ama okudukça araştırdıkça böyle bir insanın bi daha gelmeyeceğini anlıyorsun. Bir kere gelmiş balığına değerini bile bilemiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Türkiye'nin tartıştığı türbanlı kız kim? Habertürk'te Fatih Altaylı'nın 'Teke tek' programında yaptığı açıklamalar ile gündeme oturan iki öğrenciden Nuray Canan Bezirgan'a kamuoyu yabancı değil. Nuray Canan Bezirgan, İstanbul Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tibbi Dökümantasyon Bölümü ikinci sınıf öğrencisiyken başörtülü sınava girmek isteyince 6 ay ceza aldı. Cezası ertelenince Kanada'ya iltica etti ve 7 yıl orada yaşadı. 7 yıl aradan sonra Türkiye’ye dönme kararı ise şöyle açıklıyor: Oğlum kardeşleri, arkadaşları ve bizimle iletişim kurarken İngilizce’yi tercih etmeye başladı. Müslüman nüfusun az olması da diğer bir etken oldu. Kanada vatandaşlarıyla bu bağlamda ortak paydamız az olduğundan Türkiye’yi özlüyordum. Hem çocuklarımın kültürel erozyona uğramalarının önüne geçmek hem de kendi kökümüz Türkiye’de olduğu için dönme kararı aldım." Bezirgan, 2.5 saat içinde kabul edildiği Kanada vatandaşlığını neden kabul ettiğine dair soruya ise şöyle cevap veriyor: "Yasak beni kaçırtmadı. Amacım, bu mücadeleyi yurt dışına taşımaktı. Kaçacak kadar korkak olsaydım zaten Türkiye'de bu kadar kendimi öne atmazdım. 2.5 saatte sonuçlandı. Normalde bir baska mahkeme için bu bir öngörüsmeydi aslında. Ama artık bu sonuç da bir emsal oldu. Onlara, "Türkiye'de inanç özgürlügü gasp edilen bizleriz. İnancini yasamanın bedeli bunlar olmamalı" dedim. Aynı şeyleri üç yıl boyunca girdigim tüm mahkemelerde de söylemistim ama fayda vermemisti. Hakim "Haklısınız" dedi,.." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Evet Türkiye'de halkıın %99'u dinini özgürce yaşayamıyor. Yazıktır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 isterse donla girsin uni ye devlet kurumunda transparanaltı jartiyer giysin kim donup bakacak konuyu cok saptırıp buyutuyolar,inanc ozgurlugu tamam eywallah ta yarinobur gun bi şaman veya aborjin gelse devlet kurumunda dini kıyafetiyle calısmak istese ucubucagı yok bu inancolayının,kendilerini madur durumda gosterip duygu somurusu yapıyolar baska bi bok degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sandiviç Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 bu abla zamanında üniversiteden atılmış sonra kanada ya kaçmış fetoş style bir tiptir.bu aralar kendileri için ortam süt,liman olduğu için hemen geri dönmüş. fethullah gülen'de,motherland'e yakında döneceği için önceden banshee leri böyle ortam yoklaması yapıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Dönse dönerdi şimdiye. Bence öldü o adamda saklıyorlar hala Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Kızın Nene hatunun adını kullanmaya çalışması ve CAHİLLİĞİ her şeyi anlamakta değil mi. (Aynı Kuran meallerini yanlış anlayan bir avuç "EŞŞEK OLMA,BABAN GİBİ ÇALIŞ ADAM OL" gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Bi de o sütçüimamdır o demeye çalıştığı. K.Maraşta ilk kurşunu attıktan sonra öyle güzel kaçmıştır ki bi daha gören olmamıştır kendisini. Daha sonra üniversite olarak geri dönmüştür yıllar sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gerab Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 videoyu şimdi izledim patide millet coşmuştur dedim yüzümü kara çıkarmadınız :) ablalar tamamen kendileriyle çelişiyolar söyledikleri şu; *humeyniyi seviyoruz *özgürlük istiyoruz *atatürkü sevmiyoruz *cumhuriyetçiyiz ben buna hu hah hah diyorum başkada bişe demiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 sir said: belki de humeyninin yaptığı devrim, Atatürk'ün yaptığı devrimden daha yaygın bi şekilde kabul gördüğü ve çevre tarafından benimsendiği için seviyodur. ama biz yine de sürelim irana tabii. yuh! sen iyicene koptun dünyadan?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 sir, gerçekle bağını koparmış. (bu arada dikkat ettim lakabın ingilizce, yazdıkların arapça) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 niye yau, türkçe yazıyorum ben :/ peki daha "gerçek" bi yönden yaklaşayım, humeyni islami değerleri herşeyden üstün tuttuğu için, bu değerler adına devrim yapıp kelle uçurduğu için bu türbanlı kızımız tarafından seviliyo olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sandiviç Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 olabilir. ama sir sen istiyorsun ki,kimse bu ülkenin geçmiş olaylarından etkilenmemiş olup tamamiyle her olaya objektif baksın.hatta bu durumun yüzünden istemeden bir kitleyi karşına bile alıyorsun.ancak daha şunun şurasında 100 yıl bile geçmedi ki,avrupa devletleri ülkemizi bir yandan işgal etmek isterken,öbür yandan islami ülkelerin ağır provokasyonuna karşı genç cumhuriyet kendini muhafaza etti.bunlara kayıtsız kalamazsın,özellikle böyle bir tartışma platformunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venom Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Bunu diyen bunu da dedi: Belki yabancı manda altında daha özgür yaşayabilirdik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 ıyıde rejimi yanlış buluyormuş, islai değerlerin herşeyin üstünde tutulmasından doğan baskıcı rejimi yanlış buluyomuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Humeyninin en cok bakislari hosuma gidiyo, hepiniz cehennemde yanicaksiniz kafirler der gibi bakiyo, bayiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar