Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başıma bir iş gelmeyecekse, Atatürk'ü sevmiyorum.

Alcadras

Öne çıkan mesajlar

Sözlükten alıntıdır.

fatih altaylı: şimdi bana gelen mektuplara bakıyorum, sizin facebook'ta bir sayfanız varmış sanırım, biri onu bulmuş, humeyni'yi öven fotoğraflar bulunduğunu söylüyor?
kız: ee evet, ben seviyorum humeyniyi yani
- neden seviyorsunuz?
- neden sevmeyeyim ki, iyi bir insan olduğunu düşünüyorum
- peki atatürk'ü seviyor musunuz?(diğer kıza dönerek)
...
- humeyni'yi seviyor musunuz denildiğinde hiç düşünmeden cevap veriyorsunuz, şimdi neden sustunuz?
- başıma bir iş gelir mi? bu ülkede atatürk'ü sevmeme hakkı var mı insanların? başıma bir iş gelmeyecekse atatürk'ü sevmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ne yaptı ki adam sana neden sevmiyon anlamadım :p (röportajı yapılan kıza dedim sana demedim). Etki tepki meselesi ise şaşırmam çünkü ülkemizde nasıl din adamları dini kişilerin bireysel vicdanına bırakmıyorsa ve dinle birey arasına giriyorsa, bazı büyük laiklerde atatürk sevgisini kişilerin bireysel vicdanına bırakmıyor, atatürkle birey arasına giriyor. zorla yapılan şeyden hayır gelmez

sevmesin istiyorsa ama sebebini açıklasın yoksa ortada dolaşıp akp'nin ne yaptığı hakkında en ufak bir fikri olmadan "ben akpye manyak karşıyım" diyen tiki laiklere/cumhuriyetçilere benzer lol
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
ne yaptı ki adam sana neden sevmiyon anlamadım :p

sevmesin istiyorsa ama sebebini açıklasın yoksa ortada dolaşıp akp'nin ne yaptığı hakkında en ufak bir fikri olmadan "ben akpye manyak karşıyım" diyen tiki laiklere/cumhuriyetçilere benzer lol

Abi işte budur yıllardır tanım getiremiyordum lügatim yetmiyordu bu tiplere , kremini hatırlamış gibi rahatladım
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk gayet politik bir adamdı. Yeri geldiğinde adamına göre nabza şerbet verdi. Laf yerindeyse idare etti. Din adamını da, eşkiyasını da. Sonuç olarak her tip insanın özgürce yaşayabileceği bir Türkiye'nin temelleri atılmış oldu.

Atatürk'ün eylemleri hoşunuza gitmeyebilir, anlaşılır birşeydir ama sizin gerekli görmediğiniz şeyler belli ki o dönemlerde gerekliymiş ve çoğu zorunluluktan yapılmış.

Ama bu yüzden değil de yaratılan bu sistemden, Türkiye'den ötürü sevmiyorsanız Atatürk'ü, ciddi sorunlarınız var demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

"Oksijenden nefret ediyorum" demek gibi birşey

Çok şey yazmayacağım çünkü bu şiir çoğu şeyi anlatıyor zaten:

Be hey Dürzü

Ne ararsın Allah ile aramda..
Sen kimsin ki orucumu sorarsın .?
Hakikaten gözün yoksa haramda...
Başı açığa niye türban sorarsın.?
Rakı şarap içiyorsam sana ne..
Yoksa kimseye bir zararım içerim.
İkimiz de gelsek kıldan köprüye..
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.

Esir iken mümkün müdür ibadet..?
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden..
Dininden de soğuyacak bu millet.

İşgaldeki hali sakın unutma..
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan gene çıkardın amma..
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz.

Neyzen Teyfik

Werewolf said:
"Be hey dürzü"yü koyan olmamış, yakıştı mı hiç?

(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...