Arkansis Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Senin düşüncene son derece saygım var , benzetme yapmak gerekirse , bir viraja girmeden önce kullandığın arabanın ne kadar güvenilir olduğunu bilmiyorsan o viraja ne kadar rahat girersin ? Arkada işletim sistemi seni spy yapıyor olabilir. Bigbro watching you tribine girip paranoya yapmak yerine şeffaf bir bakış açısı.
EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 bende mandrake 9.2 nin sadece ilk cd si var sanırım toplam 3 cd den oluşuyor bu sürüm diğer 2 cd kurulum için gereklimi yoksa extralar falanmı içeriyor? ayrıca shackware sürümü kaç cd den oluşuyor ve kurulum için hepsi gereklimi?
neter Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 açık ve net bir tartışma var ortada ama tartışma bence linux wine yerine daha baba bir sistem geliştirip tam anlamıyla (registry keylerinden, program folder yapısına, ekran kartına destekten, directx e vs. vs.) "birebir" kopya bir program yapacak, aha bunu açın sonra sanki windows a yükliyormuş gibi yükleyin ve sonra da performansda binde bir bile kayıp olmadan ister 93 ister 2003 oyunu olsun oynayın ... sorun diğer başka programlar mı ? tamam size muadilini kurun demiyoruz, direk açın ve kurun ... falan gibi çözümler getirebilecek bir noktaya geldiği an microsoft için tehlike çanları çalmaya başlayacaktır. ha o noktada politakaları ne ölçüde değişir bilmiyorum ama bugün linuxa bilmeden, bilmeye çalışıp ilk engelde takıldığı için, yada diğer başka takıntılarından kurtulamadığı için laf atan herkes o gün linux kullanıyor olacak ve o tarihe geldiğimizde başka şeyler tartışıyor olacağız ... ve evet güvenlik açısından kevgirden beter olan windows bana göre asla tam anlamıyla stabil ve güvenilir olamayacak, linuxa benzemeye çalışırsa da kimse windows almayacak ... diğer taraftan bakın size stabil, güvenilir ve de üstüne üstlük alıştığınız programlardan ödün vermeyeceğiniz bir sistemi bedavaya veriyoruz demeye devam eder mi linux camiası o tarihte bu da tartışılabilir ... (laf çok uzadı tam olarak nereye getirdim bilmiyorum burdan devam edin işte :))[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
sharky Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Eder.. Arasinda RedHat, SuSE, Mandrake gibi etmeyenlerde cikacaktir elbette. Kilometre tasidir bunlar. Gelirler gecerler.. Bu arada WineX i bir deneyiniz. Program, Folder yapisi ayni Windows :) Zaten baska turlu calisamazdi :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. -EE Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 10, 2004 ZipSlack diye bir paket buldum Slackware in benim gibi yeni başlayanlar için hazırladığı bişi sanırım, 41mb ayrı partition gerektirmiyor güzele benziyor, ilgisi bilgisi olan?[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. [Bu mesaj Rahan tarafından 11 February 2004 03:58 tarihinde değiştirilmiştir]
neter Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 said: Rahan, 11 February 2004 03:51 tarihinde demiş ki: ZipSlack diye bir paket buldum Slackware in benim gibi yeni başlayanlar için hazırladığı bişi sanırım, 41mb ayrı partition gerektirmiyor güzele benziyor, ilgisi bilgisi olan? o daha çok "abi benim yerim yok, en compact hali nedir bunun ?" sorusuna cevaptır, yeni başladıysak slackware kuralım diğer arkadaşlar gibi deneyelim yanılalım derim ...[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Arkansis Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 said: EagleEye, 10 February 2004 18:52 tarihinde demiş ki: bende mandrake 9.2 nin sadece ilk cd si var sanırım toplam 3 cd den oluşuyor bu sürüm diğer 2 cd kurulum için gereklimi yoksa extralar falanmı içeriyor? ayrıca shackware sürümü kaç cd den oluşuyor ve kurulum için hepsi gereklimi? Evet diğer cd lerden yükleme seçimine göre 2. ve 3. cd den dosyalar alıyor. Ama hangi yükleme seçenekleri seçiliyken bunları yapıyor bilmiyorum.
Szasstam Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Okulda aylarca tartıştığımız sonuca varmasını beklemediğimiz ama eğlendiğimiz bir konu başlığıdır. Hatta system programming dersimin sınav sorusuydu gerçi adam çok ayrıntı istemiyordu herhalde ama 1.5 sayfada kestim yani uzun lafın kısası tartış tartış bitmez bir konu bu. Kimse öteki tarafı ikna edemez çünkü iki tarafta haklıdır. Örnek birisi gelip benim babama linux kullanmayı gösterir mi ? yani ben 98 kurdum ona orda bile ağlıyorum telefon üstünden insanların hepsini sizin bizim gibi ellerinden bilgisayar düşürmeyen insanlar olarak görmeyin. Çoğunluk hala bu mouse nasıl hareket eder şeklinde davranmakda ve ben açıkcası o adamın linux kullanabilecek alt yapıya ulaşmasının çok çok zor olduğuna inanıyorum :=) ---> Bu arada red hat her ne kadar tamam anlayış olarak pek hoş olmasada dağıtım paketi olarak hoşuma giden bir sistemdir :P ayrıca rpm kurmak süfer bişi
Catscratch Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 5 gb yeterlimi ortalama slackware için. Bi kurup görmek lazm. En azından linux görmeden ölmeyelim dimi hehehe.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Arkansis Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Yetmez sanrım . Öğrenmek için full kuracan ... yetmiyecek bişi çekemeyecen.
Catscratch Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Slackware nerden iner. o zaman 15 gb yapalım :D NTFS'li partition dan 15 gb ayırıp linux formatına çevirmek ne güzel olur ha şimdi.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
sharky Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Vakti zamanındaki bir kız arkadaşıma Windowstan bir driver bile tanıttıramıyorken, telefonla Slackware kurdurtmuş ve internete bağlatmıştım. Bilmem anlatabildim mi Szzass :) ( ne biçim bu adamın nicki yau :) ) Slackware 'i hayatımda full kurmadım. İlk öğrendiğimde bile 'menu' seçeneği açıkken kurdum ve hangi paket ne işe yarar teker teker okumuştum. Tabii siz bilirsiniz.. 5 GB gayet yeterli gibime geliyor.. Bir tane FAT32 partition yaratırsınız, Windows ile ortak kullanırsınız. Downloadlar falan orda durur. 5 GB napıorsunuz yau.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. -EE Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Arkansis Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 said: Szasstam, 11 February 2004 15:39 tarihinde demiş ki: ayrıca rpm kurmak süfer bişi hehe evet .
Prophecy Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 sorry yanlis yer [Bu mesaj Kobe tarafından 11 February 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 ben hem linux (slackware 9.1) hem windows (xp) kullaniyorum. bilgisayar basinda gecirdigim vakit de bu ikisi arasinda yari yariya paylasilmis durumda. bana sorarsaniz, ozellikle winxp ile beraber, ev kullanicilari icin windows cok daha dogru bir secim. ancak programlama ile ilgilenenler vs. icin linux u oneriyorum kesinlikle.[signature][hline]raki asmis biseydir
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 bir de, mumchamber'in yazdiklarina katiliyorum yazmayi unutmusum demin :)[signature][hline]raki asmis biseydir
Szasstam Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 said: sharky, 11 February 2004 17:22 tarihinde demiş ki: Vakti zamanındaki bir kız arkadaşıma Windowstan bir driver bile tanıttıramıyorken, telefonla Slackware kurdurtmuş ve internete bağlatmıştım. Bilmem anlatabildim mi Szzass :) ( ne biçim bu adamın nicki yau :) ) Slackware 'i hayatımda full kurmadım. İlk öğrendiğimde bile 'menu' seçeneği açıkken kurdum ve hangi paket ne işe yarar teker teker okumuştum. Tabii siz bilirsiniz.. 5 GB gayet yeterli gibime geliyor.. Bir tane FAT32 partition yaratırsınız, Windows ile ortak kullanırsınız. Downloadlar falan orda durur. 5 GB napıorsunuz yau. Babam ingilizce bilmiyor :P menulerin bile yerini anlatıyosun yani ben windowsu kapatmayı bile 15 dakikada buldurdum yani öle az uz değil yani istiyosan tel bırak sana yönlendirrim ben beni aradığında :=) Ayrıca nickim çok güzeldir :p Söleyemiyorsan ders verim özelden ehehe bak harf harf oku super okunuyor :P S-z-a-s-s T-a-m bu şekilde ilk ders olarak sade ilk kısmı çalış olmadı ödev veririz :P ikinci kısım kolay zaten ehe
sharky Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Ssazzmatcim ( ehehe ), babana linux kurmasini soyle.. Sonrada kapatmak icin sadece "halt" yazmasini soyle.. Eger grafik ekranindaysa Baba klavye de Space `in hemen solunda uzerinde Alt yazan ve yukarda 4 lu gruplar halinde siralanmis uzerlerinde F1,F2,F3,F4 falan diye yazan tuslar var, gordun mu ? Hah onlardan Alt ve F2 ye bas, ve sonra klavyeden halt yaz.. Eger baban root degilse, kdesu halt yaz baba.. Simdi sifreni soracak, onu gir.. Tamam bilgisayarin kapaniyor, aksama kolayi unutma.. demen yeterli :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. -EE Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
sharky Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Tutorial a ne gerek var ? Console a gecin.. a harfine basin, sonra 2 defa TAB a basin.. Karsiniza a ile baslayan tum programlar cikacaktir. Sonra whatis `u deneyin.. Tatmin olmadiniz mi ? --help i deneyin.. Yine mi tatmin olmadiniz ? man .. Hala mi tatmin olmadiniz ? E cus[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. -EE Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
ghaldszar Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 İnanmayın bu şarkiye Düşmandırdır o. Bizi bölmek istiyor. Windozcular Laynukscular olarak bölüp birbirimize girmemizi istiyor. Nifak tohumu Şarki ne olcek :) [hline] karakedi, 09 February 2004 23:49 tarihinde demiş ki: ewt ewt sharkye kafam girsin. [Bu mesaj ghaldszar tarafından 11 February 2004 23:37 tarihinde değiştirilmiştir]
MumChamber Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 said: sharky, 11 February 2004 23:28 tarihinde demiş ki:Hala mi tatmin olmadiniz ? E cus LoL ayrıca şuna laynüks demeyin allahaşkına, kıl oluyorum (nasıl okunduğunu bilmiyorum, tartışmayacağım ama laynüks demeyin lütfen.)[signature][hline]its supersonic
MumChamber Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 said: yok, 12 February 2004 00:10 tarihinde demiş ki: bence linux ile ilgili bir faq yapilsin.. a.k.a. sharky iş başına :P bence de yazılsın. o kadar genel yönetici olmuşun be şarkicim. (ne alakaysa...)[signature][hline]its supersonic
sharky Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 ana nedir ya bu. Gunah kecisi miyim ben :) Siz sorun sorularinizi burdan, sonra toparlariz bi hepsini.. kavel `in bir aralar bu tur bir projesi vardi :) Linux, linugs veya linuks diye okunur.. Linus `un kendi .wav i bile var bu tur spekulasyonlara taviz vermemek icin :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. -EE Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
ghaldszar Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 VAlla ben Laynuks diye okunuyor biliyordum ama aslında Linuks diye okunması da gerektiği ortada. Ama gelgeleim Amerikalılar okuma bilmediklerinden koskoca Levisi bile livays diye okuduklarından ve marka o şekilde yerleştiğinden herhalde bu da Laynuksdur diye düşünüyordum ki zaten çok kişi de Laynuks diye okuyor.
sharky Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Sorun Levi`s Amerikan kokenli bir kelime toplulugu.. Linux ise Finlandiyali bir arkadasdan cikmis bir kelime.. Yani bu Van Damme ye, Van Daym demek gibi bisey :) Durun bulayim url veririm.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. -EE Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Öne çıkan mesajlar